Jump to content

Antec P180 Mini fileserver worklog (13HDDs)

unstoppable

Recommended Posts

Εδώ χρειάζονται οπωσδήποτε καθαρισμό κάθε εβδομάδα.:yes4:

Τον μεγάλο πως τον καθαρίζεις ?:worship:

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Συγχαρητηρια καταρχας, ωραια η βαση των δισκων και αψογη η δουλεια σου.

Εχω μια ερωτηση.

Οι δισκοι απλα πατανε στα λαστιχα η βιδωνονται και με καποιο τροπο σ' αυτα, δηλ. αν χρειαζεται

να μετακινηθει το κουτι οι δισκοι ειναι ασφαλεις?

Εδώ χρειάζονται οπωσδήποτε καθαρισμό κάθε εβδομάδα.:yes4:

Τον μεγάλο πως τον καθαρίζεις ?:worship:

Στους 7-8 μηνες που το ειχα με τα φιλτρα τους και τους 2 ανεμιστηρες στο low 24/7 ανοιχτο ειχα ελαχιστη σκονη. Δεν το καθαρισα και ποτε ουσιαστικα.

....

Οι δισκοι απλα πατανε στα λαστιχα η βιδωνονται και με καποιο τροπο σ' αυτα, δηλ. αν χρειαζεται

να μετακινηθει το κουτι οι δισκοι ειναι ασφαλεις?

Οι δισκοι απλα πατανε στα λαστιχα(με μια στροφη /τυλιγμα τα λαστιχα) και φαινονται αρκετα σταθεροι μεχρι στιγμης. Εξαρταται για τι μετακινηση μιλας, αν μιλας απλα για μεταφορα λιγα μετρα πιο περα μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα, αν μιλας για μεγαλυτερες μεταφορες τοτε μαλλον θα χρειαστει και κατι extra.

Γιατι δεν κανεις αυτο που εκανα και εγω?

Περνα ακροδεκτες στα λαστιχα, και βιδωσε τους στην κατω ομως μερια των δισκων.

Γιατι δεν κανεις αυτο που εκανα και εγω?

Περνα ακροδεκτες στα λαστιχα, και βιδωσε τους στην κατω ομως μερια των δισκων.

Δεν εχω σκοπο να κανω μεγαλες βολτες αυτο το pc, οποτε δεν υπαρχει λογος να αλλαξω κατι. Ασε που δεν υπαρχει χωρος για να βιδωσω οτιδηποτε;)

Πιστωτικο 100Ε για το χαλασμενο δισκο απο το eshop, oποτε αγοραστηκε αντικαταστατης του απο το πλαισιο, και σιγα σιγα τελιωνει και το ολο project για να ερθει η σειρα του επομενου:jump1:.

http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062644674#post1062644674

Ο controller υποστηρίζει spin down δηλαδή μετά από κάποια ώρα "σβήνει"¨τους δίσκους για energy save. Όταν μετά από κάποιο χρόνο ζητηθεί κάτι αυτόματα τους ξεκινά. Καταλαβα καλά μέχρι στιγμής ?

Αν ναι, δεν φοβάσαι το τροφοδοτικό (που δεν είναι και κάποιο "ιδιαίτερο") όταν κατά την εκκίνηση τόσοι δίσκοι τραβάνε στιγμιαία τόσα A ?

Edit: το έχεις αναφέρει παραπάνω. Ο controller υποστηρίζει stagerred spin-up -> http://en.wikipedia.org/wiki/Spin-up :D

Staggered spin-up is a simple mechanism by which the storage subsystem controller can sequence hard disk drive initialization and spin-up. Having this feature not only provides greater reliability, but it allows the system to avoid power surges if all of the HDDs spin up simultaneously during system power up (in a multi-drive environment). Another benefit to having staggered spin-up is the use of more cost-effective power supplies, which prevents power supply damage and system brownouts.
  • 1 month later...

Και η γκαντεμια συνεχιζετε, αφου την προηγουμενη βδομαδα εμφανισε bad sectors ο wd 1TB green που ειχε το λειτουργικο και τα φρεσκα downloads περνοντας μαζι του 800GB, χθες εμφανισε και ο αντικαταστατης του, αλλες 2 ωρες να στηθει παλι το λειτουργικο!

Unstoppable : Αφου το ετοιμάσεις και το στήσεις το OS όπως ακριβώς θές, γιατί δεν κάνεις ένα ghost/clone σε ένα (ή δύο) ντουλαπό-δισκους (ακόμα και PATA) ?

Unstoppable : Αφου το ετοιμάσεις και το στήσεις το OS όπως ακριβώς θές, γιατί δεν κάνεις ένα ghost/clone σε ένα (ή δύο) ντουλαπό-δισκους (ακόμα και PATA) ?

Ενταξει το θεμα ειναι να μπορεσω να αποφυγω γενικα τετοια downtimes, δεν ειναι μονο ο χρονος που θα χασω αλλα και η ταλαιπωρια, αλλαξε δισκο, συνδεσε dvd. Ελπιζω ο επομενος να αντεξει για χρονια:hehe:

το cloning σε linux νομίζω ότι γίνεται με απλό "copy" και κρατάς και τον bootsector σε αρχείο. Σε windows δεν θες DVD επίσης, και με usb-stick κάνεις δουλειά ή usb-disk. Μονο τον PATA συνδέεις (για να μην αποσυνδέεις SATA).

To "cloning" σε ένα λειτουργικό "καθαρό" μόνο με τα απαραίτητα και τις ρυθμίσεις σου θέλει 20 λεπτά το πολύ ακόμα και Vista να έχεις για OS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.