Jump to content

Antec P180 Mini fileserver worklog (13HDDs)

unstoppable

Recommended Posts

Αν πριν περάσεις τον σκληρό ανάμεσα το κανεις και μισή ή μιά στροφή πιάνει πιο σφιχτά πάνω στο δίσκο. Δεν μπορώ να δω αν το έχεις κάνει ήδη.

Εμένα πάντως αυτή η πατέντα μείωσε σημαντικά τον χαμηλόσυχνο θόρυβο ενος Raptor 74GB. Το σφύριγμα απο τις 10000rpm βεβαια παραμενει και θελει ηχοαπόσβεση μάλλον για να κρυφτεί.

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply
Αν πριν περάσεις τον σκληρό ανάμεσα το κανεις και μισή ή μιά στροφή πιάνει πιο σφιχτά πάνω στο δίσκο. Δεν μπορώ να δω αν το έχεις κάνει ήδη.

Εμένα πάντως αυτή η πατέντα μείωσε σημαντικά τον χαμηλόσυχνο θόρυβο ενος Raptor 74GB. Το σφύριγμα απο τις 10000rpm βεβαια παραμενει και θελει ηχοαπόσβεση μάλλον για να κρυφτεί.

Thanks, ειχα σκοπο να το κανω οταν το στησω πληρως, προσωρινα τους ειχα βαλει τωρα(χωρις στροφη) για την φωτο.

• 2 weeks later...

Τελικα μετα απο 3 βδομαδες αξιωθηκαν η UPS και τα ΕΛΤΑ να μου φερουν τον controller!

Αλήθεια τι θα έχεις αποθηκευμένο σε όλους αυτούς τους δίσκους?

Εγκαταλείφθηκε το ubuntu μιας και το 9.04 για καποιο λογο βγαζει τραγικες ταχυτητες με τον adaptec(<200MB/sec) και το 8.04 δεν υποστηριζει το power management out of the box. Debian testing ειχε προβλημα στην εγκατασταση. To Opensuse 11.1 φαινετε να εχει φυσιολογικες ταχυτητες(~600ΜΒ/sec read & 400MB/sec write).

Απο lan τραβαω, αλλα οτι αλλη εργασια με αρχεια ειναι κριμα να μην γινετε με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα. Ενταξει απο κονσολα το χειριζομαι αλλωστε οποτε δεν εχει ιδιαιτερη διαφορα η αλλαγη διανομης για μενα.

Και τελειωμενο επιτελους(λειπει μονο ενα extra fan για τον controller). Δεν ειναι το τελειο cable managememt αλλα την δουλεια του την κανει:D

96478923.jpg

15733923.jpg

Ωραίο αποτέλεσμα.Οι δίσκοι είναι όλοι πάνω στον controller;Πόσους δίσκους παίρνει αυτός.

Και με τι OS κατελειξες/τι ταχυτητες πιανουν στο pc και πανω στο lan?

Και με τι OS κατελειξες/τι ταχυτητες πιανουν στο pc και πανω στο lan?

Tωρα μπαινει το οpensuse πανω, ε το lan εχει το κλασσικο limit των 90ΜΒ/sec του gigabit, για τα αλλα θα δουμε.

ρισπεκτ!:T:

Μου φυγε η απορια για το πως 8α μοιαζει το mini antec με 13 δισκους μεσα..

(αλλα και συ TR2?? χαθηκε ενα αλλο?:p)

Από θόρυβο τί λέει??? Φαντάζομαι κάνουν πολύ καλή δουλειά τα λάστιχα, αλλά και πάλι... είναι τόσοι δίσκοι

Μπραβο unstoppable ..!!!

Μιλαμε για 13TB αποθηκευτικο χωρο ? :drool:

Καμια θερμοκρασιουλα θα μας δωσεις ?? εχω μεγαλη περιεργεια.. :fun:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.