unstoppable Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Σημερα μου ηρθε και μενα ο perc 5 οποτε λεω να ξεκινησω ενα μικρο worklog. Το Ρ180 Mini χωρις mods μπορει να δεχτει 5 σκληρους. Ετσι ειναι αυτη την στιγμη το δικο μου, με εναν ακομα δισκο σε ενα 5.25, συνολικα δλδ 6 δισκοι που ειναι και τα slots της μητρικης μου. Στοχος μου ειναι να μπορω να εκμεταλευτω και τα 8 extra slots που θα μου δωσει o perc ωστε να εχω τη δυνατοτητα να φτασω τους 14 δισκους, ενα array raid6 με 8 δισκους, ενα array raid5 με 5 δισκους και αλλος ενας για το λειτουργικο. Αυτα για τωρα, περισσοτερα μεσα στο σαββατοκυριακο
ΝTG Μάρτιος 19, 2009 #3 Μάρτιος 19, 2009 νοικοκυρης οπως εχουμε συνηθισει.. Να σε δω και μετα τους 14 δισκους (απορω που θα μπουν!)
ChSin7 Μάρτιος 19, 2009 #4 Μάρτιος 19, 2009 νοικοκυρης οπως εχουμε συνηθισει..Να σε δω και μετα τους 14 δισκους (απορω που θα μπουν!) Έλα ντε, και έινβαι και γομάρι αυτή η Scythe, ουτε από το "ταβάνι" δεν μπορείς να τους κρεμάσεις.
AlexanderK Μάρτιος 19, 2009 #5 Μάρτιος 19, 2009 πολύ ενδιαφέρον...περιμένουμε φώτος για να πάρουμε και εμείς ιδέες....:worship:
unstoppable Απρίλιος 7, 2009 Author #6 Απρίλιος 7, 2009 Εχει μεινει πισω λιγο το ολο project, μιας και τελικα θα μπει ενας adaptec 5085 για hardware raid6 αντι του perc και λογω καιρου δεν εχω καταφερει να ξεκινησω τις αλλαγες στο κουτι(δυστηχως δεν εχω εσωτερικο χωρο:cry:).
unstoppable Απρίλιος 20, 2009 Author #7 Απρίλιος 20, 2009 Ξεκινησα σιγα σιγα.Γυμνο το κουτακιhttp://img11.imageshack.us/img11/8583/74792390.jpgΕφυγαν τα HDD/5.25 cageshttp://img11.imageshack.us/img11/619/68816794.jpgΚαι κοπηκαν και οι γωνιες οπου θα μπουν οι σκληροιhttp://img11.imageshack.us/img11/7273/36434397.jpgΤελικα ισως να μην καταφερω να φτασω τους 14 σκληρους γιατι θελω να αφησω και μισο εκατοστο αναμεσα απο τον καθενα, οποτε μαλλον θα πεσω στους 13.
DarkSaga Απρίλιος 20, 2009 #8 Απρίλιος 20, 2009 γουστάρω συντονισμό....13 δίσκους σε ένα κουτάκι?μήπως να το άλλαζες με κάνα μεγαλύτερο?το raid 6 μπορείς να το κάνεις σπαστό με ένα tiny x8 raid0 στην αρχή του?λέω τώρα εγώ....παίζει αυτό στον ελεγκτή σου? ή δεν παίζει πουθενά?
Jerry007 Απρίλιος 20, 2009 #9 Απρίλιος 20, 2009 Θα είναι εναδιαφέρον να δούμε πως θα τους χωρέσεις,ανυπομονώ :yes2:
unstoppable Απρίλιος 20, 2009 Author #10 Απρίλιος 20, 2009 γουστάρω συντονισμό....13 δίσκους σε ένα κουτάκι?μήπως να το άλλαζες με κάνα μεγαλύτερο?....Αφου το εχω και μπορει να τους χωρεσει δεν εχω λογο να το αλλαξω, αν υπαρξει προβλημα τοτε βλεπουμε. Αλλωστε δεν παιζει και τρελος χωρος στο δωματιο....το raid 6 μπορείς να το κάνεις σπαστό με ένα tiny x8 raid0 στην αρχή του?λέω τώρα εγώ....παίζει αυτό στον ελεγκτή σου? ή δεν παίζει πουθενά?Ελπιζω να γινετε μονο για να δουμε κανα νουμερακι, πρακτικα δεν μου χρειαζετε.
unstoppable Απρίλιος 23, 2009 Author #11 Απρίλιος 23, 2009 Εφτασε και ο controller και 6 Samsung 1TB ακομα:clap:http://img18.imageshack.us/img18/1032/controllerspw.jpghttp://img27.imageshack.us/img27/1527/diskso.jpgP.S. Μπορει καποιος mod να αλλαξει στο τιτλο απο 14->13HDDs:)
Jerry007 Απρίλιος 23, 2009 #12 Απρίλιος 23, 2009 Question:Κάνα tracker θα σηκώσεις απο το σπίτι σου?Πόσο θα κάνει το premium acount?
dpolal Απρίλιος 24, 2009 #13 Απρίλιος 24, 2009 Καταλαβαίνω την χαρά της δημιουργίας και της πατέντας αλλά διαφωνώ με το όλο project φίλε...Έχεις ήδη δώσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό για την αγορά των δίσκων και του controller.Γιατί δεν πέρνεις και ένα full tower με άπλετο χώρο (p.x. V2000), όπου θα μπούν άνετα όλοι οι δίσκοι και το κυριότερο θα λειτουργούν σε σωστά αεριζόμενο περιβάλλον χωρίς κίνδυνο για την «υγεία» τους μελλοντικά ;;;Φιλικά.
chriss Απρίλιος 24, 2009 #14 Απρίλιος 24, 2009 Τώρα που έχεις "λίγο" χώρο σε TBytes θα πρότεινα να δοκιμάσεις:FreeBSD με ZFS filesystem (βλ. Opensolaris) φτιάχνοντας ένα ωραιότατο RAID-Z και να κρατήσεις "λίγο" χώρο για τα snapshots. Ρίξε μια ματιά, θα κερδίσεις πολύ χώρο καταργώντας το "τυπικό" RAID.http://pegolon.wordpress.com/2009/01/13/build-your-own-drobo-replacement-based-on-zfs/
unstoppable Απρίλιος 24, 2009 Author #16 Απρίλιος 24, 2009 Question:Κάνα tracker θα σηκώσεις απο το σπίτι σου?Πόσο θα κάνει το premium acount? Χαχαχα, μονο νομιμα πραγματα εχουμε Καταλαβαίνω την χαρά της δημιουργίας και της πατέντας αλλά διαφωνώ με το όλο project φίλε...Έχεις ήδη δώσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό για την αγορά των δίσκων και του controller. Γιατί δεν πέρνεις και ένα full tower με άπλετο χώρο (p.x. V2000), όπου θα μπούν άνετα όλοι οι δίσκοι και το κυριότερο θα λειτουργούν σε σωστά αεριζόμενο περιβάλλον χωρίς κίνδυνο για την «υγεία» τους μελλοντικά ;;; Φιλικά. Δεν εχεις αδικο βασικα, τωρα που το υπολογισα ειναι 1,5Κ σε αυτο το μηχανακι, αλλα η χαρα της δημιουργια οπως ειπες και η ελειψη χωρου στο δωματιο του δινουν καποιο νοημα. Μελλοντικα η λογικη λεει να μεταφερθει σε καποιο κτηνος κουτι. Για τον αερισμο και την υγεια το δισκων δεν ανησυχω, spindown θα ειναι στο 90+% του χρονου οποτε δεν θα εχουν αναγκη. Τώρα που έχεις "λίγο" χώρο σε TBytes θα πρότεινα να δοκιμάσεις:FreeBSD με ZFS filesystem (βλ. Opensolaris) φτιάχνοντας ένα ωραιότατο RAID-Z και να κρατήσεις "λίγο" χώρο για τα snapshots. Ρίξε μια ματιά, θα κερδίσεις πολύ χώρο καταργώντας το "τυπικό" RAID. http://pegolon.wordpress.com/2009/01/13/build-your-own-drobo-replacement-based-on-zfs/ Θα το κοιταξω, αν και με το linuxακι εχω λιγο μεγαλυτερη ευκολια/ποικιλια με εφαρμογες μου φαινετε. Παντως φαινετε να καθυστερει κι αλλο το project λογω προβληματων του controller.
Spyrious Απρίλιος 24, 2009 #17 Απρίλιος 24, 2009 Δεν εχεις αδικο βασικα, τωρα που το υπολογισα ειναι 1,5Κ σε αυτο το μηχανακι, αλλα η χαρα της δημιουργια οπως ειπες και η ελειψη χωρου στο δωματιο του δινουν καποιο νοημα. Μελλοντικα η λογικη λεει να μεταφερθει σε καποιο κτηνος κουτι. Για τον αερισμο και την υγεια το δισκων δεν ανησυχω, spindown θα ειναι στο 90+% του χρονου οποτε δεν θα εχουν αναγκη.Θα ήθελα να δω μια φωτό απο το δωμάτιο αυτό.Πόσα pc θα έχει εκεί και πόσα bytes....
ShadowRunner Απρίλιος 25, 2009 #18 Απρίλιος 25, 2009 Καταρχάς εύχομαι το project σου φίλε να γίνει super και καλή συνέχεια, άντε να το δούμε ολοκληρωμένο με φωτογραφιουλες κιόλας Ερώτηση: Με τι linux θα είναι στο δίκτυο; θέλω να κάνω και εγώ έναν file server αλλά με είπαν καλύτερα με windows server2008 γιατί λέει το linuxακι έχει θέμα με την συμβατότητα με τα υπόλοιπα μηχανάκια στο δίκτυο αν είναι windows... ισχύει; Εγώ στην αρχή σκεφτόμουν Ubuntu που είναι και εύκολο και γρήγορα για μένα που είμαι και άσχετος με linux
dpolal Απρίλιος 25, 2009 #19 Απρίλιος 25, 2009 Ερώτηση: Με τι linux θα είναι στο δίκτυο; θέλω να κάνω και εγώ έναν file server αλλά με είπαν καλύτερα με windows server2008 γιατί λέει το linuxακι έχει θέμα με την συμβατότητα με τα υπόλοιπα μηχανάκια στο δίκτυο αν είναι windows... ισχύει;Nα του πείς αυτού που σε είπε το παραπάνω να πάει να :hang2: καλύτερα...
unstoppable Απρίλιος 25, 2009 Author #20 Απρίλιος 25, 2009 Καταρχάς εύχομαι το project σου φίλε να γίνει super και καλή συνέχεια, άντε να το δούμε ολοκληρωμένο με φωτογραφιουλες κιόλας Ερώτηση: Με τι linux θα είναι στο δίκτυο; θέλω να κάνω και εγώ έναν file server αλλά με είπαν καλύτερα με windows server2008 γιατί λέει το linuxακι έχει θέμα με την συμβατότητα με τα υπόλοιπα μηχανάκια στο δίκτυο αν είναι windows... ισχύει; Εγώ στην αρχή σκεφτόμουν Ubuntu που είναι και εύκολο και γρήγορα για μένα που είμαι και άσχετος με linux Προτιμω linux μιας και το δουλευω απο κονσολα κυριως και σαν κατεβαστηρι. Με NFS και τον Vista client παιζω και φυσικα με FTP. Ενταξει ενας που χρησιμοποιει κατα κορον windows θα παιδευτει περισσοτερα να στησει κατι σε linux.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.