tolis7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 πριν 2 μερες εστησα ενα pc.δουλευε μια χαρα αλλα σημερα εκει που το ειχα ανοιχτο ξαφνικα εκλεισε.το ξαναναβω και βγαζει μηνυμα cpu overvoltage.μπαινω στο bios και βλεπω θερμοκρασια cpu 126 βαθμοι! το κλεινω αμεσως και βλεπω οτι δεν ειχε κουμποσει καλα η ψυχτρα.τη κουμπωνω αλλα απο τοτε το pc δεν ξεκιναει με τιποτα! οταν παταω το power τα ανεμηστηρακια κανουν οτι πανε να γυρισουν αλλα σταματανε και το pc δεν ξεκιναει με τιποτα. λετε να καικε το cpu? intel P4 630 3GHZ ειναι.ποια ειναι τα συμπτωματα του καμμενου cpu? υποψην εκανα reset bios εβγαλα μνημες καρτα γραφικων κλπ αλλα τα ιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Μάρτιος 18, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2009 Βγάλε τον επεξεργαστή και τσέκαρε το socket.Μετά βάλε φρέσκια πάστα και βάλε πάλι την ψήκτρα, σωστά σφιγμένη (μην την παρασφίξεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Μάρτιος 19, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2009 Δεν νομίζω να κάηκε ο επεξεργαστης. Οι επεξεργαστές,και συγκεκριμένα οι pentium 4,δεν είναι ότι πήγε μια φορά 120c και κάηκε. Για συμπτώματα καμμένου επεξεργαστή δεν ξέρω,αλλά πιστεύω ότι θα είναι αυτά του καθόλου επεξεργαστή,ανάβει κανονικά αλλά δεν κάνει τίποτα. Δηλαδή τι να έγινε με το κούμπωμα της ψύχτρας; Να έσπασε ο επεξεργαστής,το βρίσκω περίεργο. Να έσπασε το pcb της μητρικής; 'Ισως από την πίεση. Να χτύπησες κανέναν πυκνωτή; Και αυτό πιθανό... Και εγώ αυτό θα σου έλεγα,ότι είπε ο mech. Άμα δεν γίνει τίποτα,δοκίμασε τον επεξεργαστή σε άλλη μητρική,γιατί είμαι 90% σίγουρος ότι θα δουλέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάρτιος 19, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2009 To "τα ανεμηστηρακια κανουν οτι πανε να γυρισουν αλλα σταματανε" μου φωνάζει τροφοδοτικό. Έχεις άλλο να δοκιμάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilakis Μάρτιος 19, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2009 μηνυμα cpu overvoltage ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 19, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2009 Βγάλε τον επεξεργαστή και τσέκαρε το socket.Μετά βάλε φρέσκια πάστα και βάλε πάλι την ψήκτρα, σωστά σφιγμένη (μην την παρασφίξεις)κάνε και ένα reset το bios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis7 Μάρτιος 19, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2009 τελικα καικε η μητρικη και θα αλλαχτει στα πλαισια της εγγυησης.τωρα πως καταφερε μητρικη 2 ημερων να καει εν ξερω.μου ειπαν μαλλον ελλατωματικη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.