BigPan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 ΚαλησπέραΈχω μια asus A8N-sli se (http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=oFFITL2c9018lFhF ) και εδώ και κάποιο καιρό έχω το εξής πρόβλημα. Μόλις κλείσω το τροφοδοτικό από το κουμπί του ή/και βγάλω το καλώδιο (με το που θα σταματήσει η παροχή ρεύματος στη mobo δλδ) η κάρτα χάνει όλες τις ρυθμίσεις στο bios. Έχω αλλάξει την μπαταρία (αλλά δεν έγινε τίποτα), και το jumper-άκι είναι στη σωστή θέση σύμφωνα με το manual. Καμιά ιδέα/πρόταση/λύση; Ευχαριστώ
klimis Μάρτιος 18, 2009 #2 Μάρτιος 18, 2009 Αν και δεν ξερω και πολλα σε σχεση με αλλα μελη του φορουμ λεω μηπως πρεπει να αλλαξεις την μπαταριουλα που εχει η μητρικη? Βγαινει ευκολα. Την παιρνεις στο χερι και πας στον γνωστο καταστημα μπαταριων και αγοραζεις μια ιδια.
MOS Μάρτιος 19, 2009 #3 Μάρτιος 19, 2009 Αν και δεν ξερω και πολλα σε σχεση με αλλα μελη του φορουμ λεω μηπως πρεπει να αλλαξεις την μπαταριουλα που εχει η μητρικη? Βγαινει ευκολα. Την παιρνεις στο χερι και πας στον γνωστο καταστημα μπαταριων και αγοραζεις μια ιδια.Έχω αλλάξει την μπαταρία (αλλά δεν έγινε τίποτα), και το jumper-άκι είναι στη σωστή θέση σύμφωνα με το manualΙσως να μην υπαρχει αρκετη δυναμη στην μπαταρια που βαζεις καθε φορα.....υπαρχει και ενα ενδεχομενο να υπαρχει βραχυκυκλωμα στα jumper της μητρικης αλλα δεν νομιζω τοσο....
johnsonb Μάρτιος 19, 2009 #5 Μάρτιος 19, 2009 Χμ μήπως και η άλλη μπαταρία είναι τέζα ξέρωγω; Για δες στο bios τι λέει το vbat. Κανονικά η μπαταρία είναι 3.1v,εμένα παίζει με 2.κάτι κάτω από 5 πάντως.Αν είναι τρομερά χαμηλά τα volt,τότε αυτό φταίει,αν και σε καινούρια μπαταρία χλωμό το κόβω. Τώρα αν το vbat τα δείχνει οκ,τι να πω,δεν ξέρω κάτι άλλο... Δες και αυτό,λίγο χαζή λύση αλλά μπορεί να σε βοηθήσει.
BigPan Μάρτιος 19, 2009 Author #6 Μάρτιος 19, 2009 Μέτρησα σήμερα τις 2 μπαταρίες που έχω δουλέψει. Η παλιά λέει 3,18v και η καινούρια 3,22v. Το κακό είναι ότι στο bios δεν βλέπω πουθενά το vbat και μάλιστα και σε πιο καινούρια μητρική της asus που είδα, πάλι δεν το βρηκα..... Δοκίμασα και το εξής, ετσι για την πλάκα : με το jumperaki στη θέση για clear mos και χωρίς jumperaki καθόλου. Το μηχάνημα bootarε κανονικά και τις 2 φορές (δεν το περίμενα) έχoντας χάσει τις ρυθμίσεις (εννοείται XD). Η μπαταρία πάντως μου φαίνεται καλά σφηνωμένη στη θέση της.
johnsonb Μάρτιος 19, 2009 #7 Μάρτιος 19, 2009 To vbat είναι στο hardware monitor (σε amibios) εκεί που λέει τα ρεύματα γραμμών κτλ.Θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις και από το vbattery,διότι το θεωρώ σημαντικό,επειδή αν δεν βλέπει την μπαταρία ή κάτι τέτοιο,θα λέει 0.00v ή κάτι τέτοιο.Τώρα το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ,είναι χαλασμένη μητρική...:suicide2:
BigPan Μάρτιος 19, 2009 Author #8 Μάρτιος 19, 2009 Κοίταξα σε όλα τα sections του bios αλλά δεν βρήκα κάτι. Τάσεις για μνήμες, cpu ,12v κλπ κλπ έχει, το vbat πουθενά. Θα το ξανακοιτάξω από αυρίο μπας και μου διέφυγε.
Occultist Μάρτιος 25, 2009 #9 Μάρτιος 25, 2009 Μήπως - λέω μήπως- έχεις κλοκαρισμένο το μηχάνημα και επειδή την ακούει λίγο παραπάνω, γυρίζει η μητρική το bios σε default?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.