Jump to content

Πάει η μητρική?

TimDuncan

Recommended Posts

Kαλησπέρα παιδιά.Είμαι καινούργιος στο φόρουμ,συγχαρητήρια για την καλή δούλεια.

Χθές επιχειρούσα να στείσω ένα νεο pc,ωστόσο έκανα μία μεγάλη μ#$%##.

Ενώ είχα αφαιρέσει το προστατευτικό καπάκι από το socket και ήμουν έτοιμος να τοποθετήσω τον επεξεργαστή(core i7 920)πιάνω το κουτί με τις βίδες της ψύκτρας προκειμένου να κοιτάξω κατι.Κατα ενα περίεργο λόγο οι βίδες χύνωνται από το κουτί και προσγειώνονται στην μητρική(asus p6t deluxe v2).

Για να μη πολυλογώ έγινε ζημία στο socket καθώς στράβωσαν αρκετα πινάκια(με γυμνό μάτι τα υπολογίζω 3-4)ενώ στην προσπάθεια μου να επαναφέρω ένα στη θέση του,έσπασε και τα παράτησα όλα όπως ήταν.

Σήμερα αφού ηρέμεσα απο τα νέυρα εψαξα τρόπους να λυθεί το πρόβλημα και θέλω τη βοήθεια σας.

Με το σκεπτικό οτί η ζημία οφείλεται σε δική μου πατατια άρα δεν μπορω να την στειλω για rma,

αν τοποθετήσω τον επεξεργαστή έτσι όπως είναι μήπως και γίνει τίποτα υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί κι'αυτός?

Η ζήμια διορθώνεται?

Πρέπει να τη στείλω στην asus η μπορεί να τη φιάξει οποιοσδήποτε τεχνικός?

Πόσο χρήματα περιπου μπόρει να υπολογιστεί η ζημία?

Παιδιά οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη.

Όπως καταλαβένεται το ξενέρωμα που χω φάει απο χθές είναι τρελό.

σχεδόν 300ε μητρική είναι.:(

Από τη στιγμή που λες ότι έσπασε ένα πινάκι δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. :rip:

Σαφώς και δεν θα δουλέψει ο υπολογιστής εαν βάλεις πάνω τον επεξεργαστή.

δεν είναι όλα τα πινάκια λειτουργικά........εάν έσπασε κάποιο προς την εξωτερική μεριά έχει πολλές πιθανότητες να δουλεύει κανονικά η μητρική.

@timduncan εγώ φίλε θα το δοκίμαζα.....ο επεξεργαστής δε γίνεται να καεί έτσι εύκολα...το πολύ πολύ να μην ανάβει η μητρική σου.

Η διαδικασία πατενταρίσματος είναι απλή. Μικρό έλασμα από φύλλο χαλκού με αγώγιμη κόλλα στην άκρη. Βασική προϋπόθεση να υπάρχει έστω και ένα μικρό κομματάκι, από την πλευρά της πλακέτας, απο το προηγούμενο έλασμα....

δεν είναι όλα τα πινάκια λειτουργικά........εάν έσπασε κάποιο προς την εξωτερική μεριά έχει πολλές πιθανότητες να δουλεύει κανονικά η μητρική.

@timduncan εγώ φίλε θα το δοκίμαζα.....ο επεξεργαστής δε γίνεται να καεί έτσι εύκολα...το πολύ πολύ να μην ανάβει η μητρική σου.

Μήπως τα έχουν για μόστρα εκεί;

@timduncan, φίλε κάνε μια προσπάθεια με ευθύνη δική σου φυσικά.

Τσέκαρα το datasheet του επεξεργαστή αλλά δεν βρήκα κάτι καλό περί pins,απ'ότι κατάλαβα δηλαδή.

Πάντως μπορεί να δουλέψει,είχα ακούσει για s478 επεξεργαστή που έπαιζε με σπασμένο pin.

Διαφορετικά τα πράματα,πάντως για δοκίμασε μήπως δουλέψει.

Πάντως και να δουλέψει,θα είναι πρόβλημα.

Όχι τίποτα άλλο,αλλά βρες άτομο αργοτερα να την αγοράσει -άμα την πουλήσεις- σε καλή τιμή και όλας με σπασμένα pins.:tomato:

Θα το δοκιμάσω.Το σπασμένο και τα περισσότερα στραβωμένα είναι στην πάνω δεξιά πλευρά.Υπάρχει και ένα περίπου στη μέση.

Αν δεν δουλέυει τι γίνεται όμως μετά?Πάει για πέταμα?Δεν υπάρχει τρόπος να φιαχτεί?

Μπορείς να στείλεις μια pic (κοντηνή και καλή) από το σπασμένο Pinάκι;

Ίσως μπορώ να σου την πατεντάρω αλλά πρέπει να το δω...

attachment.php?attachmentid=34427&stc=1&d=1237388341

Sorry καλύτερη δεν μπόρεσα να τραβήξω καθώς η παλιά μου olympus δεν είναι πλέον για πολλά.

Αν μπορείτε να διακρίνετε πάνω δεξιά.

Γίνεται κάτι?

Συγνώμη αν σας ζαλίζω.

Παιδιά το δοκίμασα σήμερα αλλά τίποτα.

Τη πήγα σε 3-4 ηλεκτρονικάδικα,μου είπαν οτι μάλλον φιάχνεται αλλά εκείνοι δεν ασχολούνται μ'αυτα,η εποικοινωνία με την asus είναι αδύνατη,το πλαίσιο με στέλνει στην ιντερσετ, η ιντερσετ με στέλνει στο πλαίσιο και γω βρίσκομαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Ρε μάγκες όποιος μπορεί να με βοηθήσει ας μου στείλει ενα πμ.Θα το έκανα εγώ αλλά δεν έχω τα απαιτούμενα ποστ.Αλλιώς είμαι τόσο ξενερωμένος που θα τη δώσω στο ανιψακι μου να παίζει,θα πουλήσω επεξεργαστή και μνήμες και θα μείνω με τον πολύαγαπημένο μου athlon:red:

Ο hipro ενημερώθηκε.

Εντωμεταξύ,ο chris φαίνεται να είναι γνώστης του παρόντος thread διότι έχει ποστάρει.:yes4:

Μια φωτογραφία πάντως θα βοηθούσε όλους μας να σε βοηθήσουμε,ανέβασε την στο tinypic.com αν σου είναι δύσκολο να κάνεις attachment.:T:

Η διαδικασία πατενταρίσματος είναι απλή. Μικρό έλασμα από φύλλο χαλκού με αγώγιμη κόλλα στην άκρη. Βασική προϋπόθεση να υπάρχει έστω και ένα μικρό κομματάκι, από την πλευρά της πλακέτας, απο το προηγούμενο έλασμα....

Ο χαλκός είναι μαλακός και θα "καθήσει"........Θέλει ελαστικό μπρούτζο κοματάκι και ΚΟΝΤΡΑ τα "νεύρα" του για να μη σπάσει....... ;)

'Υστερα θα έχουμε και το πρόβλημα της "άκρης" αυτού του κοματιού που θα είναι "κοφτερή" και θα "γδάρει" το αντίστοιχο pad του επεξεργαστή.....Είναι ΤΟΣΟ μικρό που δυστηχώς δε μπορείς να το "δουλέψεις" και να το κάνεις να μην "κόβει".....

Η μόνη λύση που έχω βρεί εγώ (για τα δικά μου), είναι ΙΔΙΟ ποδαράκι ξυλωμένο από άλλη μητρική..... :)

Απόλυτα σωστός! Αλλά επειδή έλασμα μπρούτζου είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις, η εναλλακτική είναι φύλλο χαλκού με αγώγιμο υλικό electrolube και στο υπάρχον πινάκι από το socket και στο πιν στον επεξεργαστή για να μην κάτσει και μόνωση με kapton tape.

Είναι μανούρα, δεν το συζητάω, και αν μπει επάνω το cpu θέλει την ίδια διαδικασία παλι από την αρχή αν το βγάλεις...

Φυσικά η λύση με pinακι από άλλη μητρική λέει!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.