Jump to content

Σκούρα τα πράγματα για την AMD...

stratakisggiioo

Recommended Posts

Και να κλείσει η amd... σίγα τον θυσαυρό που χάθηκε,απλώς θα πέρνουμε τα πιο ακριβά της intel και μαζί και το πάνω χέρι με την υποστήρiξη των πάντων.:yes2:

Εγώ πάντως λέω καλή κίνηση της intel αυτή για να τελειώσει έναν αντίπαλο,και εγώ το ίδιο θα έκανα,αλλά δεν νομίζω να γίνει κάτι,η amd είναι πληγή που δεν κλείνει,εκτός αν την καταστρεψεί οικονομικώς η intel με κάποιον τρόπο (δεν θέλει και πολύ...).:hehe:

Πολύ θα ήθελα να δω και την συνέχεια,υπέρ της intel φυσικά.:hmm:

To θέμα είναι πως δεν έχεις καταλάβει ποιος παράγει τα τελευταία χρόνια τεχνολογία άσχετα αν δεν έχει πάντα τις επιδόσεις με το μέρος του & ποιος αντιγράφει!!

Ποιος έχει ανάγκη να παράγει τεχνολογία για να πουλήσει και ποιος δουλεύει με marketing!

οσο ακυρα τα επιχειρηματα του ενος τοσο προκατελημενα και του αλλου... χαλαρωστε

(adpanos: γιατι ολα τα post σου σταζουν χολη για την intel?? δικαιωμα σου θα μου πεις αλλα πιστευω οτι χανεις το δικιο σου τις περισσοτερες φορες)

Σε όλα μα όλα τα ποστ που έχω γράψει μπορείς να βρεις τα επιχειρήματά μου!

Χολή δεν στάζω για κανέναν αν δεν το αξίζει!! Πάντα επιχειρηματολογώ και αν κοιτάξεις θα το δεις!! Δεν είμαι αντιintel, αφού έχω και ο ίδιος και όχι 1 ή 2 αλλά περισσότερα pc βασισμένα σε socket 775!

Ολα όσα λέω έχουν βάση και όποιος δεν φορά παροπίδες μπορεί κάλιστα να το καταλάβει!

Οσο για το τελευταίο που έγραψα, ήταν απάντηση με το αντίστοιχο ήφος σε ότι έγραψε ο johnsonb με τρια επιχειρήματα!

1) Διαβασε μόνα το spec. του I7 και πες μου τι σου θυμίζουν!! Για να το δούμε τεχνολογικά (ΙΜC, HT, NATIVE QUAD, 64BIT, L3 CACHE)!

2) Ψάξε να δεις πόσες φορές η intel έχει κλέψει πατέντες από τρίτες εταιρίες και σε πόσες έχει καταδικαστεί !

3) Ψάξε να δεις ποιος βασίζεται στο marketing για να πουλήσει ! Ποιος βρίσκεται στα δικαστήρια για 10 υποθέσεις περι αθεμιτου ανταγωνισμού!

Τα παραπάνω πιστεύω πως είναι επιχειρήματα....... Προκατάληψη λοιπόν δεν είναι η λέξη που αρμόζει!

Απλά όλα αυτά είναι μια παρατήρηση σε ότι αφορά τα "δίκια" της ιντελ και τι έχουμε να περάσουμε αν μείνει μόνο αυτή στο παιχνίδι!

Ολα όσα λέω έχουν βάση και όποιος δεν φορά παροπίδες μπορεί κάλιστα να το καταλάβει!

Για να δούμε :D

1) Διαβασε μόνα το spec. του I7 και πες μου τι σου θυμίζουν!! Για να το δούμε τεχνολογικά (ΙΜC, HT, NATIVE QUAD, 64BIT, L3 CACHE)!

Το Audi A4 χρησιμοποιεί εξάτμιση. Για δες τα χαρακτηριστικά του Datsun L35, και αυτό έχει εξάτμιση.

Μα καλά, την πατέντα και καινοτομία της Datsun πήγε και αντέγραψε η Audi ? :sorry:

Ο IMC δεν είναι ούτε ιδέα που εφύβρε την ιδέα του ενσωματωμένου ελεγκτή μνήμης. Ούτε ο IMC της Intel είναι ίδιος με της AMD.

Για να ακριβολογούμε IMC είχε πολύ μα πολύ πιο πρίν ενσωματώσει η DEC στον EV6.

Το HyperTransport το δημιούργησε η AMD μαζί με το background που είχανε κάποιοι engineers που δούλευαν παλιότερα στην DEC, και το δημιούργησε με σκοπό να το εκμεταλλευτεί πουλώντας ανάλογα licenses σε διάφορους κατασκευαστές διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών.

Native Quad... ούτε τεχνολογία είναι ούτε πατέντα.

64BIT εννοείς το x86-64 instruction-set, που είναι ένα super-set του x86, γιατί άλλο είναι το "σκέτο" 64 BIT.

Πάλι στο x86-64 αποφάσισε η AMD να το πουλήσει και στους ανταγωνιστές.

L3 Cache... πάλι είσαι λάθος, γιατί δεν δημιούργησε η AMD την L3 ούτε ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε L3 cache.

Τα παραπάνω πιστεύω πως είναι επιχειρήματα....... Προκατάληψη λοιπόν δεν είναι η λέξη που αρμόζει!

;)

64BIT εννοείς το x86-64 instruction-set, που είναι ένα sub-set του x86, γιατί άλλο είναι το "σκέτο" 64 BIT.

διόρθωση: το χ86-64 είναι superset του χ86. Δηλαδή χρειάζεται όλο το χ86 και προσθέσανε πραγματάκια για να κάνουν το χ86-64. subset θα ήταν αν το χ86-64 ήταν κάποιο μέρος του χ86

διόρθωση: το χ86-64 είναι superset του χ86. Δηλαδή χρειάζεται όλο το χ86 και προσθέσανε πραγματάκια για να κάνουν το χ86-64. subset θα ήταν αν το χ86-64 ήταν κάποιο μέρος του χ86

Oops, σωστά μου ξέφυγε αυτό ;)

Ο IMC δεν είναι ούτε ιδέα που εφύβρε την ιδέα του ενσωματωμένου ελεγκτή μνήμης. Ούτε ο IMC της Intel είναι ίδιος με της AMD.

Για να ακριβολογούμε IMC είχε πολύ μα πολύ πιο πρίν ενσωματώσει η DEC στον EV6.

Kατά πρώτον ο Dec Alpha EV7 είχε IMC, και όχι ο EV6... :o

The first few generations of the Alpha chips were some of the most innovative of their time. The first version, the Alpha 21064 or EV4, was the first CMOS microprocessor whose operating frequency rivalled higher-powered ECL minicomputers and mainframes. The second, 21164 or EV5, was the first microprocessor to place a large secondary cache on chip. The third, 21264 or EV6, was the first microprocessor to combine both high operating frequency and the more complicated out-of-order execution microarchitecture. The 21364 or EV7 was the first high performance processor to include an Integrated Memory Controller. The unproduced EV8 would have been the first to include simultaneous multithreading, but this version was caught up in the sale to Compaq. The Tarantula research project, which most likely would have been called EV9, would have been the first processor to feature a powerful vector core[4].

Επειδή όμως οι Alpha ήταν επεξεργαστές για άλλου είδους υπολογιστικά συστήματα φαντάζομαι δεν μας απασχολεί.

Η AMD έφερε καινοτομίες στους επεξεργαστές pc desktop. Ή μήπως αρνείσαι και αυτό; Ας μου απαντήσει κάποιος ποιές ακριβώς καινοτομίες έφερε η intel τα τελευταία χρόνια; Ακόμα και ο i7 που είναι καλός επεξεργαστής είναι προφανές σαν concept που είναι βασισμένος.

Το HyperTransport το δημιούργησε η AMD μαζί με το background που είχανε κάποιοι engineers που δούλευαν παλιότερα στην DEC, και το δημιούργησε με σκοπό να το εκμεταλλευτεί πουλώντας ανάλογα licenses σε διάφορους κατασκευαστές διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών.

To ΗΤ είναι δημιούργημα consortium που αποτελείται από διάφορες εταιρίες. Δεν το σχεδίασε η AMD μόνη της, και είναι βασισμένο αρκετά στο τύπο "διαυλου" των Dec Alpha (κυρίως του EV7). Το σημαντικό όμως και σε αυτή την περίπτωση είναι πως το έφερε κι αυτό σε pc desktop cpu η AMD.

http://www.hypertransport.org/default.cfm?page=Home

Native Quad... ούτε τεχνολογία είναι ούτε πατέντα.

Αλλά τι είναι τότε; Fabing process; Και αν είναι τόσο απλό το ζήτημα σε σχεδιασμό και υλοποίηση, τότε η intel γιατί τόσο καιρό "ηλεκτροκολάει" πυρήνες και επικοινωνούνε μέσω του ταλαίπωρου του διαύλου αντί να έχουν κι αυτοί Direct Connect Architecture (point-2-point); Γιατί έπρεπε να βγάλει το Quickpath τώρα με τους i7;

64BIT εννοείς το x86-64 instruction-set, που είναι ένα super-set του x86, γιατί άλλο είναι το "σκέτο" 64 BIT.

H αντίστοιχη τεχνολογία της intel ήταν η... IA64 (αν σου λέει κάτι αυτό). Μετά υιοθέτησε το πρότυπο της AMD. Στην αγορά των servers είδαμε τι έγινε και ποιά τεχνολογία επικράτησε στα 64bit. ;)

Τώρα αν δεν έχει σημασία το γεγονός ότι (μέχρι τους i7) οι μοναδικοί επεξεργαστές για pc desktop που έτρεχαν και x86 και πραγματικά 64bit κώδικα είναι ΑΜD...okay !

Όσο για το σχόλιο ""σκέτο" 64 BIT"... δεν σε καταλαβαίνω. Προφανώς εσύ θα προτιμούσες να έχεις άλλο επεξεργαστή για x86 και όταν ήθελες να τρέχεις "σκέτα 64bit" να ξηλώνεις τον έναν από το socket και να βάζεις τον "64μπιτο".. σωστά κατάλαβα;

L3 Cache... πάλι είσαι λάθος, γιατί δεν δημιούργησε η AMD την L3 ούτε ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε L3 cache.

Kαι πάλι χάνεις την ουσία του θέματος. Ήταν η 1η εταιρία που σου έφερε τέτοιο χαρακτηριστικό σε desktop επεξεργαστή, σε ΕΜΑΣ δηλαδή. Αν υπάρχει ένας που δεν τα ήθελε όλα αυτά στα μηχανήματα μας (και να επωφελούμαστε από τα ωφέλη που παρέχουν), ας σηκώσει το χέρι του. ;)

Ακριβώς αυτό θέλω να πω και εγώ candyman ! Μέσα στο μοιαλό μου είσαι! :dirol:

Η amd χτίζει την αρχιτεκτονική των σύγχρονων desktop cpu εδώ και πολλά χρόνια και η intel ακολουθεί έχοντας όμως μπούσουλα τα λάθη και τις καινοτομίες της AMD...! Ας μας πει κάποιος τι έφερε η intel στα desktop cpu τα τελευταία χρόνια να δούμε.....

Ο Ι7 είναι ένα copy paste του project του phenom με κάποιοες επιπλέον λειτουργίες και κάποιες λιγότερες !!! Δεν είπα πως ο IMC του deneb είναι ίδιος με αυτόν του I7, εδώ από cpu σε cpu της ίδιας εταιρία διαφέρει ο IMC!

Βασικά έτσι είναι τα πράγματα σε καθε τομέα που υπάρχει ανταγωνισμός. ο ένας βάζει τις ιδέες, και ο άλλος τον αντιγράφει και κερδίζει όποιος έχει μεγαλύτερα κεφάλαια να επενδύσει. έτσι δεν είναι τώρα και με τον επεξεργαστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που ήταν ιδέα της amd, και ξαφνικά η intel θα το κάνει πραγματικότητα πρώτη καθώς έχει λεφτά και επενδύει??

πάντως για το καλό μας, η AMD ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!

υ/γ. Μία τεχνολογία μπορώ να σκεφτώ από την Intel. hyper threading.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.