Jump to content



Sparkle 8800GT 512mb overclocking


dexter20csgr

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι,είμαι κάτοχος μιας sparkle 8800gt 512mb και ενδιαφέρομαι να την υπερχρονίσω στα πλαίσια του λογικού με τα πάντα ως έχουν από τη μαμά τους, χωρίς εξτρα ψύξη δηλαδή η κάτι ανάλογο.

Αρχικά όσον αφορά το software.Riva tuner ή EVGA precision.Το 2ο με έχει βοηθήσει αρκετά λόγω του υπεραπλού interface , καθώς κάθε φορά που θέλω να τρέξω κάποιο "δυνατό" game , φροντίζω να ανεβάσω την ταχύτητα του ανεμιστήρα μέσω του precision ωστε να μην ανεβάζει θερμοκρασίες η κάρτα.

Δευτερον να αναφέρω ότι οι θερμοκρασίες μου αυτή τη στιγμή είναι 65 βαθμοί κελσίου σε idle (είχα την εντύπωση ότι ήμουν ποιο χαμηλά,παρόλα αυτα ο υπολογιστής άνοιξε πριν από λίγο...anyway ας πουμε 65) και με το fan της καρτας στο auto (30%).Σε καταστάσεις load δεν εχω δει να πιάνω ποτέ 80 βαθμούς , δηλαδη κυμαίνομαι στα τέλη των 70...Υποθέτω κοινώς πως έχω μια καλούτσικη ροή στο case (τακτοποιημένο απο καλώδια κλπ).

Τα default clocks της κάρτας μου είναι :

a)core clock ---> 600

b)shader clock ---> 1500

c)memory clock ----> 900

Αυτό που θέλω απο εσάς είναι

α)ποιό απο τα δύο προαναφερθέντα προγράμματα να χρησιμοποιήσω?

β)υπάρχουν κάπου αποτελέσματα overclocking για την συγκεκριμένη κάρτα χωρίς ψύξη ώστε να πάρω μια ιδέα ενος "ιδανικού" κλοκαρίσματος?

γ)στο bios εχω κλειδώσει την PCI-E frequency στα 100ΜHz ωστε να μην τύχει να αντιμετωπίσω ποτέ κανένα αναπάντεχω πρόβλημα.Θα παίξει κανένα ρόλο αυτό ή άσχετο?

δ)Παρατηρείται αισθητή διαφορά με το overclocking της κάρτας γραφικών χωρίς ψύξη?(εννοώ ότι προφανώς λόγω έλλειψης ψύξης δε θα είναι αρκετά σκληρο το σπρώξιμο)...Κοινώς αξίζει?To monitor μου είναι 17" οπότε η μέγιστη ανάλυση μου είναι 1280x1024

Για να σας διευκολύνω οι γνώσεις μου περί κλοκαρίσματος κάρτας γραφικών περιορίζονται στο ότι ξεκινάς με το memory clock ή το core clock και τα σπρώχνεις μεμονομένα , δοκιμάζοντας βαριά παιχνίδια για να δείς αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα.Εκεί που βρίσκεις το πρόβλημα επιστρέφεις στην προτελευταία (χαρην stability) θέση.

Επίσης να σας ενημερώσω ότι δεν θα postαρα αν δεν είχα ψάξει πρώτα ο ίδιος για παρόμοια threads όσον αφορά την sparkle 8800 gt 512 εδώ ή και σε άλλα overclocking sites.Πολύ πιθανόν να μην έψαξα καλά βέβαια αλλά προσπάθησα :p

Link to comment
Share on other sites

Και η δικιά μου 8800gt είναι sparkle αλλά η silent.

Tην έχω από την πρώτη στιγμή με νερό τον πυρήνα και με ψυκτράκια οι μνήμες.

Παίζει μόνιμα στα 785/1070/1965 (core/mem/shader) χωρίς artifacts και με bios mod για 1.22 vcore.

To pcie το έχω μόνιμα 105 και δίνω και λίγο παραπάνω ρεύμα στον pcie (+0.15)

Χρησιμοποίησε riva για clock και fan και ati tools για artifact test.

Όταν βρεις τα ρολόγια που θες να μείνει, με το nibitor φτιάχνεις ένα bios δικό σου, με τα clock, τις τάσεις, τις ρυθμίσεις του fan που θες, το περνάς και ξενοιάζεις.

Το OC αξίζει, δίνει αρκετά, αν και ανάλογα το game, στην 17άρα την παλεύει και στα stock της η 8800.

Link to comment
Share on other sites

και εδω : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=42769

αποκλειεται να μην βρεις απαντησεις σε αυτα που ρωτας.

Ειναι μια καρτα που οταν βγηκε ,απλα την ειχε σχεδον ολο το forum.

Στανταρακι "clock" δεν υπαρχει.

Ξεκινα το διαβασμα απο το τελος και θα βρεις αυτο που ψαχνεις.

Α και λαβε υποψην σου τις απαντησεις του κυριου mech5107. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.