melodic Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2009 Μου εφερε ενα φιλαρακι το laptop του γιατι ξεχασε εκανε χαζομαρα με το pass τοu bios αλλα το βγαζει και στο system...δηλαδι δεν ξεκιναει καθολου... ουτε με f12 να κανει boot απο cd ... η αντιπροσωπια ζηταει 50euro και 3 μερες... Το προβλημα ειναι το βιαζετε λογο δουλειας... υπαρχει καποιο προγραμμα να σπαει το pass? εχει μπαταρια το mb να την βγαλουμε και τελος? Eιναι το psaj4e της Toshiba Satellite
Spyrious Μάρτιος 16, 2009 #2 Μάρτιος 16, 2009 Νομίζω γίνεται αν αφαιρέσεις την μπαταρία και κρατήσεις πατημένο το on/off για 5sec.
melodic Μάρτιος 16, 2009 Author #4 Μάρτιος 16, 2009 Νομίζω γίνεται αν αφαιρέσεις την μπαταρία και κρατήσεις πατημένο το on/off για 5sec.το δοκιμασα τιποτα..
melodic Μάρτιος 16, 2009 Author #5 Μάρτιος 16, 2009 Βios Update? Δεν μπορω να κανω boot ουτε απο το cd
schumifer Μάρτιος 16, 2009 #6 Μάρτιος 16, 2009 Λύσιμο και αναζήτηση αντίστοιχου κόλπου με το clear cmos στις μητρικές των πύργων
melodic Μάρτιος 16, 2009 Author #7 Μάρτιος 16, 2009 εχω ξεκινησει να λυνω αλλα εχω κολησει σε ενα σημειο... δεν βρησκω πουθενα οδηγιες http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-A305/laptop-disassembly-process-2.htm εδω μονο αλλα ειναι για το α305. οχι το α300 που ειναι το δικο μου... μιλαμε για τρελο πακετο, helppppp
melodic Μάρτιος 16, 2009 Author #8 Μάρτιος 16, 2009 δεν βρηκα ουτε μπαταρια ουτε jumper... και διαβασα σε ενα forum οτι δυστηχως το pass το κανει store σε ενα chip το οποιο δεν φλασαρετε μονο η αντιπροσωπια δινει λυση με το να σου βαλει καινουργιο... οποτε το 50αρι δεν το γλιτονουμε... τσαμπα τοσο λυσημο-δεσιμο...καλητερα να κατεβαζα μηχανι απο αμαξι παρα να λυσω δεσω laptop...
mech5107 Μάρτιος 16, 2009 #9 Μάρτιος 16, 2009 Πρώτη φώτο κάτω από τη κίτρινη ζελατίνα τι έχει?Όπως είναι δεμένο το laptop, κάτω από τα διαφορά καπάκια που έχει(για δίσκο, μνήμες και τα λοιπά) τσέκαρε αν έχει καμιά πολύ μικρή, σχεδόν η μίση από την κλασική.Δοκίμασε να bootάρεις με πατημένο το insert.
melodic Μάρτιος 17, 2009 Author #10 Μάρτιος 17, 2009 Πρώτη φώτο κάτω από τη κίτρινη ζελατίνα τι έχει?Όπως είναι δεμένο το laptop, κάτω από τα διαφορά καπάκια που έχει(για δίσκο, μνήμες και τα λοιπά) τσέκαρε αν έχει καμιά πολύ μικρή, σχεδόν η μίση από την κλασική. Δοκίμασε να bootάρεις με πατημένο το insert. Κατο απο την κιτρινη ζελατινα ειναι η υποδοχη για mouse και διπλα της ενα καλωδιακι για το φαν του cpu αν θυμαμε καλα. Τσεκαρα με μεγαλη προσοχη για μπαταρια αλλα τιποτα... και τελος δοκιμασα και με το Insert αλλα τζιφος... Πρωτη φορα μιλαμε αντιμετοπιζω τετοιο προβλημα με pc οσα χρονια ασχολουμε... Οχι και τιποτα θα με παρει και στο ψιλο ο φιλος μου γαμοτο...:red:
makio Μάρτιος 17, 2009 #11 Μάρτιος 17, 2009 μια λυση ειναι να δοκιμασεις backdoor password - το χρησιμοποιουν οι τεχνικοι για να παρακμπτουν το κλειδωμα του χρηστη (οπως στα κινητα πχ) δεν γνωριζω αν και ποιο ειναι για τη δικη σου περιπτωση αν το εχεις ακομα ανοικτο δες τα στοιχεια του bios chip ή αν θυμασαι το μοντελο απο το post..... δοκιμασε για αρχη ....toshiba !! μ ενα προχειρο ψαξιμο δεν βρηκα κατι στο γουγλη *δοκιμασε οταν bootαρεις να κρατησεις πατημενο το αριστερο shift
melodic Μάρτιος 18, 2009 Author #12 Μάρτιος 18, 2009 μια λυση ειναι να δοκιμασεις backdoor password - το χρησιμοποιουν οι τεχνικοι για να παρακμπτουν το κλειδωμα του χρηστη (οπως στα κινητα πχ)δεν γνωριζω αν και ποιο ειναι για τη δικη σου περιπτωση αν το εχεις ακομα ανοικτο δες τα στοιχεια του bios chip ή αν θυμασαι το μοντελο απο το post..... δοκιμασε για αρχη ....toshiba !! μ ενα προχειρο ψαξιμο δεν βρηκα κατι στο γουγλη *δοκιμασε οταν bootαρεις να κρατησεις πατημενο το αριστερο shift δοκιμασα πολλα pass που βρηκα και απο μεριας εταιριας bios kai της toshiba αλλα ματεα... μια λυση που διαβασα σε ενα φορουμ ειναι ενα ειδηκο λεει backdoor αλλα το οποιο θα πρεπει να το μπουταρεις απο floppy δυνδεδεμενο σε παραλλη θυρα.Την οποια δεν εχει ομως το μοντελο αυτο... Το εχω ακομα αλλα χωρις σκληρο (τον βαλαμε σε αλλο για να κανει την δουλεια του το παιδι) οποτε αν βρητε κατι η εχετε καμια ιδεα να την πειτε γιατι εγω ξεμεινα... :suicide2:
johnsonb Μάρτιος 20, 2009 #13 Μάρτιος 20, 2009 1) Στρογγυλό μαραφέτι,πρώτη φωτογραφία πάνω δεξιά,με μαύρο border = probably battery.2) Αν δεν είναι τίποτα,κοιτάς κάτω από κάρτες,συγκεκριμένα κάτω από την κάρτα γραφικών,ram κτλ.3) Αυτό το είδες εδώ; http://www.tech-faq.com/reset-bios-password.shtml
melodic Μάρτιος 20, 2009 Author #14 Μάρτιος 20, 2009 1) Στρογγυλό μαραφέτι,πρώτη φωτογραφία πάνω δεξιά,με μαύρο border = probably battery.2) Αν δεν είναι τίποτα,κοιτάς κάτω από κάρτες,συγκεκριμένα κάτω από την κάρτα γραφικών,ram κτλ.3) Αυτό το είδες εδώ; http://www.tech-faq.com/reset-bios-password.shtmlηχειο ειναι αυτο το μαυρο...δεν βρηκα μπαταρια κοιταξα προσεχτηκα...
johnsonb Μάρτιος 20, 2009 #15 Μάρτιος 20, 2009 Έπεσες σε περίπτωση τότε... Δεν ξερω τι άλλο να προτείνω,είναι πολύ μπέρδεμα το θέμα,εκτός άμα δοκίμαζες να βάλεις κάνα cd της toshiba μήπως τύχει να πάρει μπρος να κάνει τίποτα ρυθμίσεις κτλ μήπως καταφέρεις κάνα bios update ή κάτι τέτοιο,που δεν νομίζω.:flag:
mech5107 Μάρτιος 20, 2009 #16 Μάρτιος 20, 2009 Ίσως να μπορείς να κάνεις ένα bootable stickάκι, με batch file για να κάνει το update.Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα παίξει...Mail στην Toshiba δοκίμασες να στείλεις?
chroma Μάρτιος 20, 2009 #17 Μάρτιος 20, 2009 link 1 link 2 Δεν έχω ιδέα αν δουλεύουν, προχωράς με δική σου ευθύνη.
melodic Μάρτιος 22, 2009 Author #18 Μάρτιος 22, 2009 link 1link 2 Δεν έχω ιδέα αν δουλεύουν, προχωράς με δική σου ευθύνη. Remove the black pastic tape under the memory module, short the 2 pins of C837 (next to flat pack IC 32 pins ) by soldering together, refit memory and allow laptop to boot up into windows, password... Αυτο που λεει ο τυπος δεν το δοκιμαζω μονο και μονο γιατι σε αυτο το φορουμ εχει μονο και ενα ποστ...!! αυριο δευτερα θα το στειλω αντιπροσωπια... :giveup:Μου εσπασε ο τσαμπουκας τοσες μερες...!:giveup: Θα τους το παιξω ιστορια γιατι διαβασα οτι μερικες φορες στον ζηταει ξαφνικα χωρις να εχει ενεργοποιησει εσυ κατι σαν bug του bios... υπαρχει περιπτωση να εχει συμβει κατι τετοιο και στο φιλο μου αφου δεν θυματε να εβαλε κανα κωδικο... σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες σας...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.