Jump to content

ΠΡΟΣΟΧΗ..Απάτη για χρέωση λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας!

αρης_τζ

Recommended Posts

Γεια σας,

Σερφάροντας στο νετ, άνοιξε ιστοσελίδα που μου κίνησε το ενδιαφέρον

παναθεμά τη.. Το θέμα ήταν "ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ?"

Πρόκειται για την υπηρεσία webspy με αριθμό παραλαβής SMS 54060.

Καταχώρησα τον αριθμό κινητού μου για να δω τι θα συμβεί και έλαβα

άμεσα απαντητικό μήνυμα εγγραφής στην υπηρεσία..Νόμιζα ότι μέχρι

εκεί καλά και το άφησα έτσι..

Όμως μετά από κάποιες μέρες ήρθαν άλλα μηνύματα SMS απο την υπηρεσία

τα οποία χρεώνονται (2ευρώ/sms). Με ειδοποιούσαν ότι ανανεώθηκε η

μηνιαία συνδρομή μου στην υπηρεσία (8ευρώ/μήνα)!!!

ΔΕΝ δικαιολογείται τέτοια εκβιαστική εξαπάτηση του καταναλωτή..

Μπήκα στο site της εταιρείας και είδα στα ψιλά γράμματα ότι για να διακοπεί η υπηρεσία,

πρέπει να γράψω νέο sms 'STOP WEBSPY' και να το στείλω στο 54060 πράγμα που έκανα

σήμερα για την διαγραφή μου.

Όμως η ακούσια χρέωση στον λογαριασμό Vodafone που έχω δεν ξέρω τι

να κάνω...τουλάχιστον δεν επικοινώνησα με την εταιρεία ακόμα..:fear:

Ακούω τα σχόλιά σας..:whistle:

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

βασικά από τη στιγμή που έστειλες εσύ το πρώτο μήνυμα αυτοί με κάποιο τρόπο είναι καλυμμένοι για τις χρεώσεις κλπ.

Για να είσαι όμως σίγουρος ότι έκοψες οριστικά την συνδρομή, πάρε στο κεντρο εξυπηρέτησης της Vodafone και ζήτας τους το τηλέφωνο της εταιρείας από την οποία έρχονται τα μηνύματα ώστε να επικοινωνήσεις τηλςεφωνικα μαζί τους

Φίλος με συμβόλαιο στην Wind είχε παρόμοιο πρόβλημα και το λύσαμε έτσι ακριβώς.

(Aν δεν κάνω λάθος πρόκειται για την InternetQ ( ή καπως έτσι))

βασικά από τη στιγμή που έστειλες εσύ το πρώτο μήνυμα αυτοί με κάποιο τρόπο είναι καλυμμένοι για τις χρεώσεις κλπ.

Ναι με ύπουλο τρόπο κατάφεραν να με κάνουν μέλος στην υπηρεσία τους..

Ποιος φανταζόνταν ότι θα συνεχίζω να λαμβάνω μηνύματα που χρεώνονται??

Γιατί στο πρώτο μήνυμα ΔΕΝ ειδοποιούσαν για ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ της υπηρεσίας

προς όφελός μου?

Για να είσαι όμως σίγουρος ότι έκοψες οριστικά την συνδρομή, πάρε στο κεντρο εξυπηρέτησης της Vodafone και ζήτας τους το τηλέφωνο της εταιρείας από την οποία έρχονται τα μηνύματα ώστε να επικοινωνήσεις τηλςεφωνικα μαζί τους

Φίλος με συμβόλαιο στην Wind είχε παρόμοιο πρόβλημα και το λύσαμε έτσι ακριβώς.

Πήρα ήδη τηλέφωνο και άφησα στον τηλεφωνητή μήνυμα για να επικοινωνήσουν μαζί μου..

(Aν δεν κάνω λάθος πρόκειται για την InternetQ ( ή καπως έτσι))

Εδώ είναι η ιστοσελίδα της εταιρείας και όπως είπα προσοχή γιατί είναι

ιντερνετική απάτη..

http://www.spymigo.gr

με τους τηλεφωνητές πιστεύω πως δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.( φαντάζομαι δεν πήρες καθημερινή )

ξαναπάρε άυριο και μίλα με κάποιον. επίσης αν θέλεις πόσταρε εδώ ή σε πμ το τηλεφωνο με το οποιο επικοινώνησες για να δούμε αν πρόκειται για τους ίδιους που έστελναν τετοια SMS στον γνωστό μου.

Το ότι είναι "ψιλά" τα γράμματα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα διαβάζουμε.

Έμαθες ένα πολύτιμο μάθημα που σου στοίχισε 8€, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να σου στοιχίσει χιλιάδες.

με τους τηλεφωνητές πιστεύω πως δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.( φαντάζομαι δεν πήρες καθημερινή )

ξαναπάρε άυριο και μίλα με κάποιον. επίσης αν θέλεις πόσταρε εδώ ή σε πμ το τηλεφωνο με το οποιο επικοινώνησες για να δούμε αν πρόκειται για τους ίδιους που έστελναν τετοια SMS στον γνωστό μου.

Πρόκειται για (2) διαφορετικές εταιρείες αλλά με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας..

Εδώ είναι οι αριθμοί SMS για τις υπηρεσίες τους και αριθμοί τηλεφώνου τους για εξυπηρέτηση

πελατών.

SMS

- 54422

- 54060

Τηλ. Κέντρο

210-6069592 (Δεν φαίνεται στις εταιρείες του OTEWhitepages)

Bob Mobile Hellas, Λ.Πεντέλης Χαλάνδρι Τηλ 210-6855575

το έπαθε και ένας φίλος στο καρτοκινητό του

πήρε τηλ και του είπαν πως πρέπει να συμπληρωθεί μήνας για αλλαγή απενεργοποίηση πακέτου.

στη σελίδα αναφέρει οτι το κόβεις όποτε θέλεις

έχει ανανεώσει 2 φορές και του "τράβηξε χωρίς προειδοποίηση ό,τι έβαλε

από Wind απάντησαν "δεν ξέρουμε τίποτα,δεν χρεώνουμε εμείς"

Το ότι είναι "ψιλά" τα γράμματα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα διαβάζουμε.

Έμαθες ένα πολύτιμο μάθημα που σου στοίχισε 8€, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να σου στοιχίσει χιλιάδες.

Ποιος σου είπε ότι πλήρωσα τα 8ευρώ φίλε στην ιντερνετική απάτη:-O:-O:-O

Από τη στιγμή που το άφησες έτσι και δεν απάντησες στα μηνύματα που σου έστειλαν, σημαίνει ότι δεν αποδέχθηκες την υπηρεσία.

Ο καθένας μπορεί να κάνει εγγραφή μέσω internet και να γράψει ότι τηλέφωνο του κατέβει.

Πχ. αν ξέρω το κινητό σου, κάνω εγγραφή σε κάμποσα τέτοια και βάζω το δικό σου τηλέφωνο και μετά σε βάζω να πληρώνεις?

Δεν γίνεται. Αυτό είναι απάτη.

To θέμα ειναι οτι συνήθως το 1ο μήνυμα σημαίνει και αποδοχή των όρων χρήσης... Ειχα ριξει μια ματιά σε αυτά τα μπανεράκια ads του google και στα ψιλά τους γράμματα

Να λέμε πάλι καλά που πλέον υπάρχει εμφανής τρόπος για να διαγραφεί κανείς από αυτές τις υπηρεσίες.

Από τη στιγμή που το άφησες έτσι και δεν απάντησες στα μηνύματα που σου έστειλαν, σημαίνει ότι δεν αποδέχθηκες την υπηρεσία.

Ο καθένας μπορεί να κάνει εγγραφή μέσω internet και να γράψει ότι τηλέφωνο του κατέβει.

Πχ. αν ξέρω το κινητό σου, κάνω εγγραφή σε κάμποσα τέτοια και βάζω το δικό σου τηλέφωνο και μετά σε βάζω να πληρώνεις?

Δεν γίνεται. Αυτό είναι απάτη.

ακριβως

απο τη στιγμη που δε θελει επιβεβαιαωση απο το κινητο ειναι απατη

Το επαθε ενας φιλος αυτο δινοντας το κινητο χωρις να διαβασει τα μικρα γραμματα και χρεωθηκε 16 ευρω για δυο μηνες. Στα μικρα γραμματα ομως αναφερει οτι για να διαγραφεις απο τη υπηρεσια πρεπει να στειλεις sms σε συγκεκριμενο αριθμο.

Πέρα από την απάτη (όπως λέτε) των χρεώσεων, τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα ? Π.Χ. τι γίνεται όταν οποιοσδήποτε που έχει το νούμερο του κινητού μου μπορεί να ξέρει που περίπου βρίσκομαι ?? Η υπηρεσία αυτή δουλεύει σωστά ? αν ναι τότε υπάρχει πρόβλημα.... :help1:

Γεια σας,

Πράγματι θεωρώ ότι είναι έμμεση εξαπάτηση του χρήστη της κινητής τηλεφωνίας

όταν ΔΕΝ υπάρχει μήνυμα που να ΟΡΙΖΕΙ τον τρόπο διαγραφής από την υπηρεσία..

Με άλλα λόγια μπήκα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και στην ιστοσελίδα της εταιρείας για να μάθω ότι

πρέπει να στείλω sms με τον ακόλουθο τρόπο για διακοπή της συνδρομής..

'STOP' αποστολή στο 5ψηφιο νούμερο..

Σήμερα επισκέφτηκα την εταιρεία κοντά μου και κατέθεσα έγγραφη αίτηση

διαγραφής από την υπηρεσία καθώς και αίτημα για επιστροφή χρημάτων

που χρεώθηκαν στον λογαριασμό μου. Με ειδοποίησαν ότι θα αποσταλλεί

ταχυδρομική επιταγή στην διεύθυνσή μου.

:wall:

Καλησπέρα,

Το νεότερο είναι ότι τηλεφώνησα στην ΕΕΤΤ σε γραμμή 801-11-xxxxx

και η υπάλληλος πρότεινε την έγγραφη καταγγελία του περιστατικού και την

αποστολή αντίγραφου στην ΕΕΤΤ...

Εάν μέσα σε 1μήνα δεν υπάρχει εξέλιξη από την εταιρεία, τότε να απευθυνθώ στην ΕΕΤΤ

για δημοσιοποίηση.

Φυσικά ανέφερα και την εταιρεία και τη υπηρεσία SPYMIGO για μαζική ενημέρωση καταναλωτών:meeting:

τι γίνεται όταν οποιοσδήποτε που έχει το νούμερο του κινητού μου μπορεί να ξέρει που περίπου βρίσκομαι ?? Η υπηρεσία αυτή δουλεύει σωστά ? αν ναι τότε υπάρχει πρόβλημα.... :help1:

Και σε ειχα για ''έξυπνο άτομο" :hm:

Αυτο δεν γίνεται με τίποτα μην ανησυχείς! :T:

Φιλικα και χωρίς καμιά πρόθεση επίθεσης...

Δεν κατάλαβα. Αρχικά είχες στείλει sms ή όχι; Άμα είχες στείλει, μπορούν να το θεωρήσουν ότι ενεργοποίησες την υπηρεσία. Αν όχι, και συμπλήρωσες μόνο το κινητό σου στη φόρμα στο ίντερνετ, τότε μπορείς να το τραβήξεις το θέμα.

Έχω ακούσει για πολλά τέτοια περιστατικά, όπου μάλιστα οι παροχείς κάνουν τα στραβά μάτια. :S

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.