Jump to content

DM7020 - Χαλασμένος Δέκτης, Τροφοδοτικό ή κάτι άλλο;

isoma

Recommended Posts

Γειά σας και καλώς σας βρήκα!

Έχω ένα Dm7020, το οποίο έπιανε Χ κανάλια.

Σιγά σιγά άρχισε να μην πιάνει κανάλια από μερικά transpoders (service not found), που ύστερα από λίγη ώρα ή μετά από μερικές αλλαγές καναλιών τα ξαναέπιανε.

Τώρα, έφτασε στο σημείο που πλέον δεν τα αναγνωρίζει με τίποτα.

Δοκίμασα άλλο LNB, να ξαναψάξω τα κανάλια, να ξαναβάλω firmware, αλλά τίποτα.

Πλέον, η ανίχνευση του δορυφόρου δε φέρνει σχεδόν τα μισά κανάλια που έβλεπε πριν.

Το περίεργο είναι ότι δεν έχει σταματήσει να πιάνει όλα τα κανάλια, μόνο κάποια συγκεκρίμενα...

Στο ίδιο LNB λειτουργεί και άλλο μηχάνημα, χωρίς πρόβλημα, οπότε δοκίμασα να ενωθώ και εγώ σε εκεί τη θέση του LNB άλλα πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Μπορεί κανείς να καταλάβει αν τυχών αυτό οφείλεται σε προβληματικό δέκτη ή σε προβληματικό τροφοδοτικό ή σε κάτι άλλο;

Δοκίμασα να αποσυνδέσω το δίσκο που έχω μέσα, ώστε να μειώσω την κατανάλωση μήπως και δω διαφορά, αλλά μάταια :fie:.

Αν είναι κάτι που σηκώνει επισκευή, γνωρίζετε κανέναν στην Αθήνα που να κάνει επισκευές σε DM;

Eυχαριστώ εκ των προτέρων

Μετά τον πρώτο έλεγχο με τον παλμογράφο φαίνεται πως μερικοί decoupling πυκνωτές την έχουν κανει...

Μερικοί 3-4 ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν ανέβει τόσο πολύ σε ESR χωρίς να έχουν φόρτο εργασίας...

Άγνωσται αι βουλαί...

Το τροφοδοτικό εκτός από ένα μικρό πυκνωτάκι στην κάτω πλευρα φαίνεται οκ...

post-9850-1416073903,7752_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Chris έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα (Service not Found) στον 7020 και θέλω να τον εξετάσεις,

απλά θέλω να μου πεις πάνω-κάτω το κόστος ποιο πριν όπως και πως θα γίνουν πληρωμές (αντικαταβολή, paypal, κλπ)... γιατί είμαι από Βέροια.

AnDr3aS

Ώπα Ώπα για να μην παρεξηγηθούμε...

ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΟΤΕ

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό το απλό τώρα πες μου, έχεις πολύμετρο; Γνώσεις από ηλεκτρονικά;

Ώπα Ώπα για να μην παρεξηγηθούμε...

ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΟΤΕ

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό το απλό τώρα πες μου, έχεις πολύμετρο; Γνώσεις από ηλεκτρονικά;

OK συγνώμη αν σε έφερα την δύσκολη θέση... :o

Εϊμαι ηλεκτρονικός (ειδικέυομαι στα κινητά και τους υπολογιστές :nerd:) και έχω αρκετό εξοπλισμό.... (ακόμα και σταθμό υπερύθρων!!!)

Έχεις δίκιο σ'αυτό (στο να στείλω Pm) αλλά πιστεύω καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι την λύση, σε περίπτωση που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα, ώστε να μην γίνονται νέα topics με το ίδιο θέμα. :boxed:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.