Jump to content

ΡΟΟΣΤΑΤΗΣ ΣΕ CASE FAN....ΓΙΝΕΤΑΙ?

ripper80

Recommended Posts

Στα 5 δεν ξέρω αν θα παίξει, στα 7 ναι.

Κάπου είχα δει και ένα controller που έλεγε για 1A max ρεύμα, αλλά δεν το βρίσκω.

Αν δεν σε νοιάζει η ομορφιά, τότε κάνε αυτό που σου είπε ο qbiefox.

P.S. Φίλε, μην αρπάζεσαι, την γνώμη μας είπαμε, για να σε βοηθήσουμε, όχι για να στην πούμε...:daisy:

thanks για τις συμβουλες σας αλλα ηδη απο χτες μιας και δεν βρηκα απαντηση στο ερωτημα μου παρηγγειλα αυτον τον fan controller http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808556 που δινει μαξιμουμ 18 watt στο καθε καναλι για ανεμιστηρα οποτε υπερκαλυπτει τα 10,8 του delta.

μαζι πηρα και εναν ανταπτορα 4pin molex to 3 pin molex για να μπορεσω να το συνδεσω στον controller.

οσο για αυτο που λες mech5107 να μην αρπαζομαι, οταν ειπα την θερμοκρασια της καρτας γραφικων με αρπαξε απο τα μουτρα ο qbiefox λες και εγω ειχα καποιο συμφερον να μπω σ'αυτο το forum και να αρχισω να πουλαω φουμαρα....

anyway ευχαριστω ολους οσους προσπαθησαν να με καθοδηγησουν με τις συμβουλες τους και sorry αν καποιος/καποιοι παρεξηγηθηκαν απο τον τροπο μου...

Μακαρι να σου δουλεψει συνηθως ομως αυτα ( 38mm & high speed ) τα ανεμιστηρια ειναι σχεδιασμενα για high speed + max cfm και οχι για 24/7 + ησυχια , ακα λογω της σχετικα βαριας φτερωτης και του δυνατου μοτερ στα 5 βολτ πχ μπορει να μην ξεκιναει καν στα 7 να αφηνει ενα μουγκριτο - συντονισμο κλπ . Βεβαια ισως να μην ισχυει αυτο με τον συγκεκριμενο 8cm delta , κατι sunnon παλαιοτερα 12cm / 38 που προσπαθησα να τους λειτουργησω αθορυβα δεν εκατσε . Βεβαια θα μας τα πεις ο ιδιος σε λιγες μερες απο 1ο χερι αφου παραγγειλες ηδη fan controller .

Tι fan controler..... αυτό που πήρες είναι ολόκληρο εργοστάσιο....

Επλπίζω να ήθελες και τα λοιπά τζιτζιρα-μιτζιρα που έχει πάνω γιατί αλλιώς θα πώ "ότι προσπαθείς να διορθώσεις μια κακή αγορά με μια άλλη κακή αγορά" και θα με πεις κακό μετά... :nothing:

1. το γεγονος και μονο οτι ο fan controller της aerocool (που παρελαβα και τοποθετησα χθες) απο μια 4 pin molex τροφοδοσια δινει ρευμα στα 3 ανεμιστηρια του case μου, στην λειτουργια της οθονης του και τους 3 σενσορες που εχει, εκανε τον delta αρχικα να δουλευει μεν αλλα σε maximum ταχυτητα 4000 rpm (αντι 5800 rpm που ειναι το κανονικο) μετα απο ενα χρονικο διαστημα 15-20 λεπτων σταματησε να λειτουργει ο delta και δεν ξαναπηρε μπροστα.

Στην αρχη νομιζα οτι το εκαψα αλλα μετα αυτο που εκανα ηταν να βαλω τους 2 απο τους 3 ανεμιστηρες στον controller και τον delta να παιρνει απο ξεχωριστη τροφοδοσια με συνδεσμολογια τετοια ωστε να δουλευει στα 7 volt (περιπου 2100 rpm).

2. το εν λογω προιον aerocool fp-01 ειναι πληρως ασυμβατο με windows vista (συγκεκριμενα το card reader του το οποιο δεν κανει για κανενα λογο εγκατασταση drivers στα vista αν και το cd της συσκευασιας εχει κανονικα folder vista drivers).

3. Η e-sata θυρα ειναι παντελως αχρηστη και εδω θα ηθελα την βοηθεια καποιου να μου πει τι χρειαζεται αυτη η θυρα να δουλεψει? ειδικο controller? γιατι με συνδεση απευθειας στο motherboard δεν δουλευει...το ρωταω γιατι εχω ενα esata stick της OCZ 8gb http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555362 καταπληκτικο (70-90mb/sec transfer rate) και πολυ θα ηθελα να μην ψαχνω καθε φορα την πισω θυρα esata που εχει το motherboard.

το συμπερασμα ειναι οτι χαλασα ενα μεροκαματακι σχεδον τζαμπα (αφου ο θορυβος απο τους αλλους 2 ανεμιστηρες δεν με ενοχλουσε) και δινω συμβουλη οποιος σκεφτει ποτε στο μελλον να αγορασει fan controller καλυτερα να παρει οτιδηποτε αλλο υπαρχει στην αγορα, εκτος απο αυτο το πραγμα που φαινεται μεν, αλλα δεν ειναι καθολου cool! :nono:(Πολλα φρουφρου κι αρωματα και απο λειτουργικοτητα μηδεν).:crazy_pilot:

Tι fan controler..... αυτό που πήρες είναι ολόκληρο εργοστάσιο....

Επλπίζω να ήθελες και τα λοιπά τζιτζιρα-μιτζιρα που έχει πάνω γιατί αλλιώς θα πώ "ότι προσπαθείς να διορθώσεις μια κακή αγορά με μια άλλη κακή αγορά" και θα με πεις κακό μετά... :nothing:

εκτος του fan controller ηθελα και card reader και ευχομουν για μια e-sata θυρα στο μπροστινο μερος του case μου οποτε δεν χαρακτηριζεται κακη αγορα απο αυτα τα τζιτζιρα-μιτζιρα οπως τα λες ασχετα ομως απο την κακη ποιοτητα του εν λογω controller σαν προιον που τελικα οχι απλα το κανει να ονομαζεται ετσι αλλα το τοποθετει πιστευω και στο top 5 των χειροτερων case controllers.

Τελικα με τον Δελτα της γειτονιας ( ακα τον ανεμιστηρα ) τι εγινε ? Δουλευει οκ στα 7 βολτ ? ξεκιναει ? κανει θορυβο ? το βραδυ πχ κατα απλο σερφαρισμα - διαβασμα γουργουριζει η μπα ? 7 βολτ πως εδωσες απο το τετραπινο κικτρινο και κοκκινο καλωδιο του μολεξ?

Τελικα με τον Δελτα της γειτονιας ( ακα τον ανεμιστηρα ) τι εγινε ? Δουλευει οκ στα 7 βολτ ? ναι δουλευει οκ.

ξεκιναει? ξεκιναει.

κανει θορυβο? κανει αλλα πολυ λιγοτερο απο αυτο το πραγμα των 5800 στροφων

το βραδυ πχ κατα απλο σερφαρισμα - διαβασμα γουργουριζει η μπα ? λιγακι γουργουριζει ο κεραμιδογατος :-p

7 βολτ πως εδωσες απο το τετραπινο κικτρινο και κοκκινο καλωδιο του μολεξ? ακριβως!

2. το εν λογω προιον aerocool fp-01 ειναι πληρως ασυμβατο με windows vista (συγκεκριμενα το card reader του το οποιο δεν κανει για κανενα λογο εγκατασταση drivers στα vista αν και το cd της συσκευασιας εχει κανονικα folder vista drivers).

O memory reader παίζει μια χαρά με Vista, στο λέω τσεκαρισμένα σε x64 Ultimate (το είχα κι εγώ αλλά έγινε RMA γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω, είχε προβλήματα).

Κατέβασε τους νέους οδηγούς από το site και θα σου παίξει σε Vista μια χαρά.

Link: http://www.aerocool.com.tw/images/peripheral/fp-01/TP-1502Driver.rar

Aπο εκεί και πέρα, η ποιότητα κατασκευής του είναι σαφώς μέτρια και επίσης δεν μπαίνει σε όλα τα tool-free cases

O memory reader παίζει μια χαρά με Vista, στο λέω τσεκαρισμένα σε x64 Ultimate (το είχα κι εγώ αλλά έγινε RMA γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω, είχε προβλήματα).

Κατέβασε τους νέους οδηγούς από το site και θα σου παίξει σε Vista μια χαρά.

Link: http://www.aerocool.com.tw/images/peripheral/fp-01/TP-1502Driver.rar

Aπο εκεί και πέρα, η ποιότητα κατασκευής του είναι σαφώς μέτρια και επίσης δεν μπαίνει σε όλα τα tool-free cases

:clap:Ευχαριστω φιλε....θα τους δοκιμασω!

(τους κατεβασα, εκανα εγκατασταση και ειναι ολα ok!!)

αν ξερει καποιος να μου πει και για την esata port αν θελει ειδικο controller για να λειτουργησει.

:clap:Ευχαριστω φιλε....θα τους δοκιμασω!

(τους κατεβασα, εκανα εγκατασταση και ειναι ολα ok!!)

αν ξερει καποιος να μου πει και για την esata port αν θελει ειδικο controller για να λειτουργησει.

Αν θυμάμαι καλά συνδέεις εσωτερικά με ένα sata καλώδιο την θύρα από το πάνελ σε μια ελεύθερη sata στο board σου.

οπου εψαξα κι εγω για πληροφοριες αυτο βρηκα....αυτο που ανακαλυψα ειναι οτι οι εσωτερικες sata ports δεν υποστηριζουν hot swapping σε ολα τα motherboards και μαλλον και το δικο μου δεν υποστηριζει γιατι αν το συνδεσεις μια φορα και το κανεις safely remove μετα θελει reboot για να το ξανα-συνδεσεις.

Thanks για τις πληροφοριες παντως...

οπου εψαξα κι εγω για πληροφοριες αυτο βρηκα....αυτο που ανακαλυψα ειναι οτι οι εσωτερικες sata ports δεν υποστηριζουν hot swapping σε ολα τα motherboards και μαλλον και το δικο μου δεν υποστηριζει γιατι αν το συνδεσεις μια φορα και το κανεις safely remove μετα θελει reboot για να το ξανα-συνδεσεις.

Thanks για τις πληροφοριες παντως...

Νομιζω οτι πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο AHCI για να παιξει το hot swap στα sata... Για κανε μια δοκιμη, αν δεν το εχεις ηδη ενεργοποιημενο. Αν δεν ξερεις την διαδικασια με τους drivers ριξε ενα διαβασματακι εδω : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=61034&highlight=ahci

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.