Jump to content

ΡΟΟΣΤΑΤΗΣ ΣΕ CASE FAN....ΓΙΝΕΤΑΙ?

ripper80

Recommended Posts

:help1:

Πρόσφατα αγόρασα από το πλαίσιο ενα case fan 8cm http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=100&product=974927

το οποίο όμως όπως θα δείτε στην περιγραφή προϊόντος πιάνει 5800 στροφές (!!!) με αποτέλεσμα να έχω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΨΥΞΗ όταν την χρειάζομαι αλλά καθόλου ησυχία όταν θέλω να χαλαρώσω ή να κοιμηθώ βρε αδερφέ, αφού πιάνει 52.2 dB θόρυβο, φασαρία, βαβούρα #*)^#$(@#)$@#$@!@$#^!!!!

Με λίγα λόγια νομίζω ότι θα εκραγεί ο εγκέφαλός μου!!!

Η ερώτησή μου είναι η εξής.....επειδή ο ανεμιστήρας χρησιμοποιεί μόνο τον 4pin Molex connector για την τροφοδόσια του και όχι τον 3pin, μπορώ να εφαρμόσω έναν ροοστάτη στο fan για να κοντρολάρω όποτε θέλω την ταχύτητά του?

Αν ναι (επειδή είμαι και λίγο άσχετος με αυτά) μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πώς θα το κάνω??

υπάρχει περίπτωση να επηρρεαστεί αρνητικά κάποια άλλη συσκευή που έχω συνδεδεμένη σε αυτή τη γραμμή του τροφοδοτικού από την ύπαρξη του ροοστάτη που θα αυξομειώνει τα volt???

:help1:

Ναι δικιο εχετε το διαβασα γρηγορα. Αλλα και παλι το κοντρολερ δε δινει συγκεκριμενα αμπερ? Μπορει να παρει παραπανω ενας ανεμιστηρας απο τα αμπερ που μπορει να δωσει ο κοντρολερ?

:suicide:ναι πηρα τον delta γιατι το κουτι μου ειναι μικρο σε διαστασεις, φορτωμενο με hardware και overclocked (core 2 duo στα 2.6 overclocked στα 3.2 και 3gb 667αρες μνημες overclocked στα 800, 2 dvd recorders, 1 cd recorder, 3 hdd drives, 8800gtx 768mb, wifi pci card και tv tuner hybrid card) και δεν ειναι και σε χωρο που μπορει να παρει την απαραιτητη ψυξη.

ξερω οτι μπορω να παρω εναν fan controller γυρω στα 30 euros που να δινει max 18watt το καθε κανάλι που υπερκαλυπτουν τα 10,8 watts που ζηταει ο delta και ενα μετατροπεα απο 4pin molex σε 3pin molex και να κάνω την δουλεια μου αλλα ρωταω αν υπαρχει λυση του στυλ "καντο μονος σου" εφαρμοζοντας μονος μου ροοστατη.

Η Zalman έχει το fanmate αλλά θές και αντάπτορα molex σε 3πινο νομίζω.

ναι φιλε αλλα το funmate αν προσεξες επιτρεπει fans μεχρι 6 watt και το ανεμιστηρι-τουρμπινα-air condition 8cm που εχω ειναι ΜΟΝΟ 10.8 watt.....οποτε thanks αλλα η προταση σου απορριπτεται.:rip:

Πήγαινε σε ένα κατάτημα ηλεκτρονικών με το fan και είμαι σιγουρος ότι θα σου δώσουν λύση.

Μήπως δεν ήταν καλή αγορά τελικά και συμφέρει να το αλλάξεις (αν γίνεται)?

Κοίτα, δεν βλέπω την ανάγκη για delta στο PC σου...

Ολοι οι core τα 3 τα έχουν στα default τους σχεδόν, οι μνήμες αν δεν έχεις ρίξει τεραβολτ το ίδιο είναι πάνω κάτω με τα default, η 8800 αν είναι με το stock cooler, τότε δεν της κάνει κάτι τρομερό.

Εγώ θα έλεγα να αλλάξεις με κάποιο άλλο μέχρι 2500rpm και αν θες στις μνήμες βάλε ένα ακόμα 80άρι στις ~1000.

Κοίτα, δεν βλέπω την ανάγκη για delta στο PC σου...

Ολοι οι core τα 3 τα έχουν στα default τους σχεδόν, οι μνήμες αν δεν έχεις ρίξει τεραβολτ το ίδιο είναι πάνω κάτω με τα default, η 8800 αν είναι με το stock cooler, τότε δεν της κάνει κάτι τρομερό.

Εγώ θα έλεγα να αλλάξεις με κάποιο άλλο μέχρι 2500rpm και αν θες στις μνήμες βάλε ένα ακόμα 80άρι στις ~1000.

ειναι μικρο το κουτι μου οπως ειπα και στην αρχη kai pairnei 3 fans. 2x8cm μπροστα τον ενα απο τους οποιους αντικατεστησα με τον delta και 1x12cm πισω.....οι θερμοκρασιες μου παιζανε (τωρα που κανει και κρυο ακομα) 75C gpu, 44C cpu, 48C mb.

Τωρα εχω (με προσθηκη και καλυτερης ψυκτρας επεξεργαστη) 47C gpu, 33C cpu, 30C mb.

Με τις παλιες θερμοκρασιες, δεν θα την παλευε το κουτι το καλοκαιρι και μαλλον θα εψηνα μπεικον και αυγα ματια για πρωινο γιατι και το περασμενο καλοκαιρι ειχα αρκετα υψηλες θερμοκρασιες (φαντασου απο τις παλιες που σου δινω 10-15C παραπανω) ενω δεν ειχα κανει overclock....φαντασου τωρα που εκανα...:wall:

47 βαθμους εχεις στην 8800gtx? Μηπως μας λες κατι λαθος? Σο ψυγειο πρεπει να την βαλεις για να δεις τετοιες temps...

λες να εχω ορεξη 2:30 ωρα να πουλαω παραμυθια? δες screenshot "Θωμα" απο το everest ultimate edition.

48690504.th.jpg

1ον το υφακι σου θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο :dots:

2ον οτι ειπα ειναι επειδη ο κολλητος μου εχει 8800gtx μεσα σε lian li v2000 το οποιο ειναι τερας, και εχει τρυπα ακριβως πανω απο την vga, και εχει εναν 12αρη να μπαζει κρυο αερα απο εξω, idle ειναι 65 βαθμους...

οκ το υφακι μου εμενα ηταν καπως....εγω παντως εψαξα να βρω εδω λυση μιας και απο οτι ειδα απαντουν και ατομα που ξερουν απο ηλεκτρονικα...Ε λοιπον στο thread που εφτιαξα ακομα απαντηση για αυτο που ρωτησα αρχικα δεν πηρα παρα μονο 1. γιατι πηρα τον delta 2.γιατι να μιν παρω εναν ανταπτορα και εναν case fan controller (που στην τελικη αυτο θα κανω γιατι δεν βλεπω φως στο τουνελ)

και αλλα πολλα....δηλαδη αντι καποιος που ξερει να μου λυσει την απορια μου να προσπαθει ο καθενας :fight: να μου πει οτι εκανα λαθος, λες κι εγω δεν το ξερω....

οριστε και τα riva tuner stats

10559714.th.jpg

http://www.silentpcreview.com/article6-page1.html

εχεις 3 επιλογες:

1. βαζεις το φαν μονιμα στα 5 ι στα 7 βολτ

2. κανεις την συνδεσμολογια που αναφερει το λινκ που σου εδωσα, ετσι ωστε με διακοπτακι να επιλεγεις μεταξυ 2 διαφορετικων τασεων

3. βαζεις ενα ποτενσιομετρο στα 12 βολτ. Για να μην καθεσαι ουτε εσυ να ψαχνεις, παρε το φαν, πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα και ζητα ενα γραμμικο ποτενσιομετρο, για να ρυθμιζεις τα βολτ απο 4 εως 12 ΚΑΙ να αντεχει το ρευμα των delta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.