Jump to content

Ασύρματη απελπισία

vhvs

Recommended Posts

Καλημέρα,

Στο σπίτι έχω δύο δωμάτια, το σαλόνι με ένα media pc, και το γραφείο με ένα άλλο pc και το AP.Η διαδρομή για τους ανθρώπους είναι καμιά 30αριά μέτρα σε σχήμα Π μέσα από διάδρομο, αλλά σε ευθεία είναι στις 2 γωνίες ενός Γ με την εσωτερική πλευρά του να είναι έξω από το σπίτι και δεν ξεπεράει τα 7 μέτρα.

7 μέτρα!!!!! Και με τον παλιό 802.11g router και μια wireless-g pci κάρτα, με το ζόρι έπιανα 11Mbps με signal low.

Με τα πολλά πήγα και έσκασα 300eu και πήρα το Netgear Wireless N DSL Router, και την wireless N PCI της ίδιας εταιρίας. Το καλύτερο που έχω δει είναι 108MBps, αλλά με χαμηλό σήμα και πραγματικές ταχύτητες στα 3MBps. Έχω δοκιμάσει διάφορα, μετρώντας με το netstumbler, και αλλάζοντας θέσεις το AP και της κεραία, σαβατοκύριακα ολόκληρα.

Τώρα σκέφτομαι διάφορα, να βάλω το παλιό AP στο διάδρομο να κάνει retransmit, να πάρω εξωτερική κεραία, μήπως είναι η netgear μάπα, μήπως τα ξανασκάσω και πάρω τα αντίστοιχα της linksys.

Τί λέτε?

Με τις θέσεις τις κεραίας νομίζω το έχω εξαντλήσει, το μόνο που μένει είναι να κάθομαι όρθιος και να την κρατάω με το χέρι έξω από το παράθυρο.

Σχετικά με το κανάλι, το άλλαξα και είδα σημαντική βελτίωση, αλλά ακόμα ένα μεγάλο transfer είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Με τις θέσεις τις κεραίας νομίζω το έχω εξαντλήσει, το μόνο που μένει είναι να κάθομαι όρθιος και να την κρατάω με το χέρι έξω από το παράθυρο.

Σχετικά με το κανάλι, το άλλαξα και είδα σημαντική βελτίωση, αλλά ακόμα ένα μεγάλο transfer είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Κάτι παίζει έτσι που το περιγράφεις, δεν μπορεί σε αυτή την απόσταση να μην λειτουργεί ικανοποιητικά.... αν τα βάλεις διπλα δίπλα, λειτουργούν ικανοποιητικά;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Για το δίκτυο ρεύματος νομίζω πρέπει να είναι στην ίδια γραμμή, δηλαδή έχει ένα μικρό ρίσκο και αυτό να αγοράσω εξοπλσμό και να μην δουλέυει.

Σχετικά με το αν δουλεύουν από κοντά, ναι, δίπλα δίπλα συγχρονίζουν στα 270MBps με σήμα full και το transfer rate είναι περίπου όσο θα ήταν με 100άρι ενσύρματο, με καλύπτει δηλαδή.

Για το δίκτυο ρεύματος θα έχεις πρόβλημα αν δεν είναι στην ίδια φάση. Εσύ έχεις μονοφασικό ή τριφασικό στο σπίτι σου; Μπορείς να το δεις σε ένα λογαριασμό αυτό.

• 2 weeks later...

Με λίγο σκάλισμα στον κατανεμητή, είδα ότι ξεκινάνε UTP καλώδια προς κάθε δωμάτιο και καταλήγουν σε τηλεφωνικές πρίζες. Ένωσα 2 μεταξύ τους, κατήργησα το τηλέφωνο και έβαλα RJ45 πρίζες, έχοντας επιτέλους ενσύρματο δίκτυο. :happy2:

Έβαλα το Netgear στο σαλόνι, στα 3m από την ασύρματη κάρτα με οπτική επαφή, συγχρονίζει στα 270Mbps, signal strength excellent, και κάνω copy paste ένα αρχείο: 5.5ΜΒ/s

Κλείνω το ασύρματο, βάζω το ethernet (100άρι), ξανά copy paste: 9.7ΜΒ/s.

Δηλαδή η Netgear μου πατάει τρελλό δούλεμα! Σκάσε 150eu για και-καλά-Ν router, σκάσε άλλα 80 για και-καλά-Ν pci, και εγώ θα σου δείχνω ότι έχεις 270MBps δίκτυο. Εσύ θα έχεις βέβαια ένα απλό wireless G, στα 54, άντε 60 και θα χαίρεσαι. Τώρα φταίω εγώ να το πάω πίσω στο πλαίσιο να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω?

Edit, μόλις βρήκα την απόδειξη, τον 1ο του 2008, είχα δώσει "μόνο" 228 τελικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.