Jump to content

Αξιολόγηση - Reputation

DJD

Recommended Posts

Θα στο θέσω απλά. Αν εγώ π.χ. για κάποιο λόγο δεν σε γουστάρω και σου ρίξω ένα :TD:, εσύ δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς για το πως και το γιατί και δεν θα σφυρίξεις στους φίλους σου να μου το ανταποδώσουν; Ε λοιπόν θεωρώ ότι θα υπάρξει ένας φαύλος κύκλος που μόνο αποπροσανατολισμό από το χαρακτήρα του forum μπορεί να οδηγήσει.

Εγώ πιστεύω πως αυτό που λέει ο Georgesod ισχύει σε ένα βαθμό. Εντονότερα για τους νεαρότερους σε ηλικία, λιγότερο για τους μεγαλύτερους, αλλά και σε κάποιους τέτοιους πιστεύω πως υπάρχει.

Τώρα από την άλλη, ας περάσει κάποιος χρόνος εφαρμογής του να δούμε. Δεν είναι κακό.

Το θέμα είναι να μην πάμε σε φαινόμενα τύπου να βλέπουν κάποιοι σε ένα ποστ πρώτα το τι ευχαριστίες έχουν πέσει και τι μη ευχαριστίες και κρίνουν ένα ποστ βάσει αυτού χωρίς να το διαβάσουν.

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Τα post_thanks.pngpost_groan.png είναι επώνυμα, και έτσι πρέπει να μείνουν, μην σου πω ότι θα έπρεπε να μπορεί ο χρήστης να βάζει αιτιολογία.

Το reputation.gif είναι ανώνυμο, ή κάνω λάθος ?

Για μένα πρέπει να κρίνονται οι χρήστες και από τις "κρίσεις" τους και η ανωνυμία δεν βοηθά σ'αυτό

τώρα θα φταίω να σου ρίξω κάμποσα :TD: για να μάθεις να μιλάς καλύτερα ;

:hehe:

Εδώ π.χ. ελπίζω να το χρησιμοποίησα σωστά λόγω σπαμαρίσματος και off topic all the way την ώρα που κάνουμε σοβαρή κουβέντα και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη.

Αν και άνευ ουσίας, δεν είναι εντελώς αδιάφορη μια αρνητική ή θετική κρίση.

Φαντάζομαι σε αρκετούς θα αρέσει η "δύναμη" της φατσούλας, αφού θα το παίζουν και ολίγον mods. Όλοι πλέον "κρίνονται". Power to the ppl. Γουστάρω.

Δε με νοιάζει η δημιουργία μιας κλάσης ανθρώπων που θα χαίρονται να έχουν high-rep, γούστο τους. Το ότι θα δημιουργηθούν ορισμένες έριδες από τα :TD: με ανησυχεί - ίσως βελτιώσει το forum στο τέλος, ίσως όμως κι όχι.

Εγω ρε παιδια ειχα reputation 12 και τωρα μηδεν! τι εγινε? Μιπως να συνεχισω τα ΚΟΛΑΣΗ , γιατι οσο τα ελεγε επερνα ποντους εδω και μια εβδομαδα που σταματησα εχασα το reputation μου!!!

Όποιος συμμετάσχει για να το παίζει μούρη και να λέει "ουάου, έχω 139 rep" θα φάει ήττα σχετικά εύκολα :p

Αυτός που ενδιαφέρεται για τα PC κλπ συμμετέχει και δεν τον νοιάζει αν έχει -50 rep ή +50 rep. Ίσα ίσα το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει καν την ύπαρξη του rep system.

Όποιος συμμετάσχει για να το παίζει μούρη και να λέει "ουάου, έχω 139 rep" θα φάει ήττα σχετικά εύκολα :p

Αυτός που ενδιαφέρεται για τα PC κλπ συμμετέχει και δεν τον νοιάζει αν έχει -50 rep ή +50 rep. Ίσα ίσα το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει καν την ύπαρξη του rep system.

imho η συζήτηση θα έπρεπε να τελειώσει και να κλειδώσει με ^αυτό^ το σχόλιο.-

Περα απ`αυτο πανω κατω ολοι που γραφουν "συστηματικα" ξερουν ποιος βοηθαει και ποιος οχι....

λιγη αυτοσυγκρατηση και σεβασμο στην δουλεια που εχουν κανει τα παιδια για το lab χρειαζεται και ολα θα πανε μελι γαλα..

Όπα ΤΩΡΑ πήρα πρέφα τη φάση με το κουμπάκι αξιολόγισης!

Η μόνη διαφορά με το κουμπάκι αξιολόγισης και το thumbs up είναι πως στο ένα είναι ανώνυμο και το άλλο όχι???

Αν ναι, γιατί να υπάρχουν και τα δύο?

BTW Καλή η φάση με τα thumbs up/down απλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Με τον καιρό θα βρούμε το μέτρο. Πολύ σημαντικό είναι πιστευω πως μπορούμε να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ένα thumb up/down !

Eπίσης έκανα μια δοκιμή με το κουμπάκι αξιολόγισης (def εσύ ήσουν το θύμα :p

Το κακό ίσως είναι πως δεν φαίνεται δημόσια ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ που έκανα (def σε σενα έγραψα δοκιμή)

def, εσύ μπορείς να δεις τον σχολιασμό? Και αν ναι, μπορείς να δεις και σε ποιο ποστ σου έκανα?

Σορρυ def, τυχαία σε επέλεξα για "πειραματόζωο"

Εγώ πάντως το reputation θα το θεωρούσα λίγο εώς πολύ άκυρο!

Μπορεί να δεις μέλος με 1000 post που να έχει βοηθήσει τους πάντες,και να έχει χάλια reputation μόνο και μόνο επειδή έχει πάρει λίγα :T: και επειδή σε ένα post έφαγε 5-6 :TD: επειδή κάποιοι δεν συμφώνησαν.

Εκτός ότι το πατάνε οι περισσότεροι όποτε και εάν τους συμφέρει.

Εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει το reputation διότι τα :T: και τα :TD: δεν κάνουν το καλό μέλος,τις περισσότερες φορές δεν τα πατάει και κανείς στα post που πρέπει.

Να ας πούμε εγώ έχω reputation άστα να πάνε επειδή έκραξα την amd όπως άλλοι κράζουν την intel (και καλά κάνουν την γνώμη τους λένε αλλά παίρνουν και :T: βεβαίως) και έφαγα 4 thumbs down,ενώ όσο ποστάρω,στα πιο πολλά post που έχω,έχω προσπαθήσει να βοηθήσω κάποιο άλλο μέλος (ψάχτε το και όλας αν θέλετε).:p

Εγώ όσο μπορώ πάντως και έχω χρόνο,θα συνεχίσω έτσι,ότι και reputation να έχω.;)

Εγώ πάντως το reputation θα το θεωρούσα λίγο εώς πολύ άκυρο!

Μπορεί να δεις μέλος με 1000 post που να έχει βοηθήσει τους πάντες,και να έχει χάλια reputation μόνο και μόνο επειδή έχει πάρει λίγα :T: και επειδή σε ένα post έφαγε 5-6 :TD: επειδή κάποιοι δεν συμφώνησαν.

Εκτός ότι το πατάνε οι περισσότεροι όποτε και εάν τους συμφέρει.

Εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει το reputation διότι τα :T: και τα :TD: δεν κάνουν το καλό μέλος,τις περισσότερες φορές δεν τα πατάει και κανείς στα post που πρέπει.

Να ας πούμε εγώ έχω reputation άστα να πάνε επειδή έκραξα την amd όπως άλλοι κράζουν την intel (και καλά κάνουν την γνώμη τους λένε αλλά παίρνουν και :T: βεβαίως) και έφαγα 4 thumbs down,ενώ όσο ποστάρω,στα πιο πολλά post που έχω,έχω προσπαθήσει να βοηθήσω κάποιο άλλο μέλος (ψάχτε το και όλας αν θέλετε).:p

Εγώ όσο μπορώ πάντως και έχω χρόνο,θα συνεχίσω έτσι,ότι και reputation να έχω.;)

Το post που έφαγες τα groan σου είναι επιεικώς απαράδεκτο φίλε μου.

Σκέψου λίγο αυτά που έγραψες, βάλε στην άκρη τα groans και θα καταλάβεις γιατί τα έφαγες.

Δεν το βρίσκω απαράδεκτο εγώ πάντως... επίσης απαράδεκτο post για μένα δεν υπάρχει εκτός από κάποιο που παραβαίνει τους κανόνες.

Ο καθένας λέει ότι νομίζει,δικαίωμα του είναι,ο καθένας πατώνει όποια εταιρία θέλει,και υποστηρίζει όποια θέλει,απλώς ο AMDάκιας και ο INTELάκιας να είναι στην ίδια γωνία την fanboy και βαθμολογημένος ίδια είτε λέει ότι έχει να πει χύμα,είτε σκέφτεται 10 ώρες τι να γράψει για να τα πει με τρόπο.:meeting:

Τέλος πάντων,δεν υπάρχει λόγος για offtipic,και όπως και είπα: δεν με νοιάζει το reputation.Το reputation μπορεί να μετρηθεί μόνο αν πέφτει thumb up ή down σε κάθε post κάποιου.:T:

EDIT:Σε καμία περίπτωση δεν είμαι fanboy,απλώς μου την δίνει όταν την μια εταιρία την κάνουν παναγίτσα... και την άλλην για λίγα ευρώ παραπάνω και πιο καλές επιδόσεις,την κάνουν άλλη "ίτσα"!

Προσωπικά πιστεύω ότι τα :T: είναι χρήσιμα και έλειπαν από το φόρουμ. Με βοηθάνε στο να ξεχωρίσω τα αξιόλογα ποστ μέσα στο χάος και καταργούν τις απαντήσεις του στυλ +1000000. Πολλές φορές υπάρχουν θέματα που αριθμούν πολλές σελίδες κι εγώ δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τις απαντήσεις μια προς μια. Εκεί έρχονται τα :T: να με βοηθήσουν στην ανάγνωση.

Αντίθετα θεωρώ ότι τα :TD: δεν είναι απαραίτητα καθώς μόνο έριδες θα δημιουργήσουν.

Αν εγώ δώσω ένα Thumbs up σε ποστ του τύπου +2000666555

πώς ακριβώς θα σε βοηθήσει αυτό?

το +2000666555 μπορεί να γίνει πλέον με ένα "Thanks" ( Thumbs up αν προτιμάς ) και όχι με Post Reply τύπου +αριθμος.:happy:

Πιστεύω πως ίσως θα πρέπει να μπεί όριο στα :T: και :TD: για κάθε ποστ. Όταν βλέπεις πως πολλοί έχουν βάλει κάποιο από τα δύο, νοιώθεις κι εσύ την ανάγκη να βάλεις και μπορεί να "πέσουν" πολλά περισσότερα από όσα χρειάζονται. Συν το ότι μπορεί κάποιος -θα φάει πολλές ντομάτες αν μάθω κάτι τέτοιο- να πει στους φίλους του "ρίχτε του κι εσείς το thumb που έριξα κι εγώ!" Το όριο θα μπορούσε να είναι τα 10 (όχι αθροιστικά).

Ακόμα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ίσως είναι άχρηστα σε θέματα όπως Funny Pictures Thread, ΠΟΘ κτλ

Υπάρχει και η μέση λύση να μετράνε για "μισό" point ή κάποιο άλλο δεκαδικό αριθμό μεταξύ του 0 και του 1.

Τέλος να πω πως διαβάζοντας το προφίλ μου είδα πως πήρα :T: εκεί που δεν το περίμενα, σε κάτι που θεωρούσα άσχετο/άχρηστο. Χάρη στα rep points έμαθα κάτι πιστεύω. Ότι βοηθάνε ποστ του είδους και άρα να συνεχίσω. Πιστεύω πως και με μερικά :TD: που αν και δεν μου έχουν τύχει (ακόμα... :p ) θα συνειδητοποιήσω πιθανά λάθη που κάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.