LevelOne Μάρτιος 18, 2009 #121 Μάρτιος 18, 2009 Νόμιζα ότι στο 3way x58 χωρίς NF200, πάει x16/x8/x8, που χάνει αρκετά σε επιδόσεις. Κεκτημένη ταχύτητα, αυτό εννοούσα. Διορθώθηκε.
FLO Μάρτιος 23, 2009 #122 Μάρτιος 23, 2009 Tωρα μιλαμε για ενα παιχνιδι, που μαλλον εχει προβλημα το ιδιο και οχι η μνημη της καρτας.....δεν εχει σημασια που θελει παραπανω μνημη να εβρσικαν τροπο να το εκαναν να τρεχει με λιγοτερη. Εδω βγηκαν tweeks για το παιχνιδι που του δινουν 200% boost!Εχουμε ξεφυγει απο το θεμα μας ομως! Έτρεξα μια στα "γρήγορα" μερικά πραγματάκια στο Crysis σε Windows XP 32BIT με i7 στα 4GHz και δύο GTX 280 1GB σε SLI. Το game το έβαλα στα Very High μέσω των cfg αρχείων ( πάλι ένα-δυο εφφέ δεν παίζουνε λόγω έλλειψης DirectX 10 φυσικά, άρα είναι κάτι τις πιο ελαφρύ από ότι σε εσάς αν το τρέχατε σε Vista & DirectX 10 Very High settings ). 16x Anti-aliasing από το game ( application controlled στους drivers της NVIDIA ), και 16x Anisotropic filtering, Gamma Correct anti-aliasing on, MSAA transparency, texture filtering @ high quality ( αυτά στους drivers της NVIDIA προφανώς ). Δεν βρήκα δυστυχώς αν υπάρχει εντολή να περιορίσω την μνήμη που να επιτρέπεται στο game να χρησιμοποιήσει, αυτό ίσως κάποια άλλη στιγμή αν βρεθεί ο τρόπος. Πάμε τώρα στο ζουμί... Χρήση μνήμης της κάρτας γραφικών σε ανάλυση 1920x1080 16xAA 16xAF Very High DX9 & 2048x1536 16xAA 16xAF Very High DX9: 1920x1080 16xAA 16xAF Very High DX9 2048x1536 16xAA 16xAF Very High DX10 Όπως βλέπεις στα 1920x1080 είσαι γενικά ok με κάρτα γραφικών με μνήμη 750MB και άνω ( παίζει σε άλλο level να χρειάζεται περισσότερη μνήμη, οπότε ας πούμε 800MB και άνω ). Στα 2048x1536 όμως η χρήση της μνήμης στην κάρτα γραφικών ξεπερνάει τα 910ΜΒ. To map που χρησιμοποίησα ήταν το ice. Ίσως αν βρω λίγο χρόνο να κάνω μετρήσεις και σε 2560x1600 όπου μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό pixels ( στα 1920x1080 έχεις 2,07 εκατ. pixels, στα 2048x1536 έχεις 3,14 εκατ. pixels και στα 2560x1600 έχεις... 4,09 εκατ. pixels )
GoMaR Μάρτιος 24, 2009 #123 Μάρτιος 24, 2009 Tωρα μιλαμε για ενα παιχνιδι, που μαλλον εχει προβλημα το ιδιο και οχι η μνημη της καρτας.....δεν εχει σημασια που θελει παραπανω μνημη να εβρσικαν τροπο να το εκαναν να τρεχει με λιγοτερη. απο ολες τις σελιδες συγκρατησα μονο αυτο.Ελα ρε σοβαρα ; Οχι φιλε μου δεν ειναι ετσι..Αν θες να παιξεις fsx θα πρεπει να τα σκασεις.Ετσι δε λεμε και για το crysis ?Αν θελετε να γινεται κολαση το παιχνιδι , θα πρεπει να τα σκασετε ;εδω τι αλλαζει ;ε για πες ; Αλλα βεβαια , ειδες οτι με την 295 τα βρισκει σκουρα και τωρα βγαζουμε οτι το παιχνιδι εχει προβλημα ε ;Και οχι μονο αυτο...ΛΕΣ και να φτιαξουν τον κωδικα..Πραγματικα δεν ειναι κανενας να σε παιρνει στα σοβαρα αγορι μου.Ιασονας
sebastian Μάρτιος 24, 2009 #124 Μάρτιος 24, 2009 Kοιτα στην γωνια να δεις εαν ερχομαι -> SEBASTIAN SPEAKING!!!! Μικρε gomarako!!! Eνα παιχνιδι το οποιο δεν κανει χρηση καθολου CPU και μονο μνημης .... Καταρχην το παιχνιδι δεν με ενδιαφερει, και επισης ποια καρτα μπορει να το παιξει smooth αυτη τη στιγμη! ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΘΟΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ 10 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΚΑΛΑ! Εαν ειχα την οικονομικη ανεση βεβαια, του καθενα οπου φτανει η τσεπη του βεβαια!
FLO Μάρτιος 24, 2009 #125 Μάρτιος 24, 2009 Kοιτα στην γωνια να δεις εαν ερχομαι -> SEBASTIAN SPEAKING!!!! Μικρε gomarako!!!Eνα παιχνιδι το οποιο δεν κανει χρηση καθολου CPU και μονο μνημης .... Καταρχην το παιχνιδι δεν με ενδιαφερει, και επισης ποια καρτα μπορει να το παιξει smooth αυτη τη στιγμη! ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΘΟΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ 10 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΚΑΛΑ! Εαν ειχα την οικονομικη ανεση βεβαια, του καθενα οπου φτανει η τσεπη του βεβαια! Back to basics... Όλα τα παιχνίδια χρησιμοποιούνε ένα ποσό της μνήμης της κάρτας γραφικών. Το κύριο μέρος αυτής καταναλώνεται για την αποθήκευση των textures που χρησιμοποιεί το παιχνίδι. Παιχνίδια με "ανοιχτές σκηνές" και λεπτομερείς υψηλής ανάλυσης textures είναι λογικό να χρησιμοποιούνε πολλή μνήμη. Στο Crysis δεν έχουμε τίποτα terrain με υπερβολικό αριθμό αντικειμένων ούτε μεγάλο βάθος θέασης. Σκέψου τώρα στο FSX όταν πετάς σε μέτριο υψόμετρο όπου έχεις καθαρή θέα στα διάφορα αντικείμενα και κτίρια,δρόμους κλπ στο έδαφος πόσες textures θα χρησιμοποιεί το game με τόσο μεγάλο οπτικό πεδίο.
Dolly Μάρτιος 24, 2009 #126 Μάρτιος 24, 2009 Λογικό είναι αυτό που λεει ο Gomar, είναι ντροπή δηλαδή να γονατίζει η κάρτα. ή οι κάρτες με το εν λόγω παιχνίδι? Δεν είναι θέμα κακού παιχνιδιού που πρέπει να ασχοληθούν να φτιάξουν τον κώδικα, με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσανε να φτιάξουν και το Crysis και θα μπορούσαν να φτιάξουν να παίζουμε τα πάντα με μια GeForce 4MX, αλλά τότε δεν θα λειτουργούσε μια ολόκληρη βιομηχανία. Δεν καταλαβαίνω, είναι ντροπή να ΜΗΝ το σηκώνουν οι κάρτες, και πρέπει να είναι κακογραμμένο το λογισμικό? Σιγά το πράμα.
Athens2004 Μάρτιος 24, 2009 #127 Μάρτιος 24, 2009 Δεν ξερω τι παιζει με το fsx αλλα το crysis σαφως και ειναι ''κακογραμμένο'' κακογραμμενο επίτηδες μαλλον . Βασικα το crysis κατα την γνωμη μου ειναι το καρότο που πρέπει να βρίσκεται πάντα πιο μπροστά απο τον γαιδαρο ετσι ωστε αυτος να ειναι σε μια συνεχη αναζητη του smooth gameplay χωρις φυσικα να το καταφέρνει ποτε . Δεν παιζει με την καμια 2+ ετων game να μην μπορουν να το τρεξουν καρτες 2 γενιες αργοτερα με πολλαπλασιες μνημες πολλαπλασια shader pipelines και λοιπα κερατα , Και να βγαινει απο την αλλη το far cry 2 και να τρεχει με μια gtx 260 η 4870 minimum 30fps maximum 50! και average κανα 40++~!!! στα 1920X1200 με φιλτρα ( 4αα & 16αφ ) σε ultra high !!!!!!!! Και να ηταν και κανα super γαματο game παει σταναθεμα ανυπαρκτο online με σεναριο γραμμενο απο ξανθια αναπηρη . Ποσες φορες να το παιξεις αυτο το single player τελως παντων ?????? fisrt person shoter ειναι ....
sebastian Μάρτιος 24, 2009 #128 Μάρτιος 24, 2009 Kαταρχιν συγκρηνεις το far cry 2 με το CRYSIS!!!!! Aν ειναι δυνατον !!! Λοιπον με το μηχανημα μου 1920χ1200 με χ8 ΑΑ στο crysis εχω 35 average και στο far cry 2 65 average! To CRYSIS σαφως και εχει ανωτερα γραφικα απο το far moufa 2!!!!ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ! Οπτικα το far cry2 ειναι μια τριχα απο τα ........ του CRYSIS! Εμενα λογικη μου φαινεται η διαφορα στην αποδοση του crysis με του far cry 2!Επισης το FSX ειναι στην κατηγορια του SAINT ROW που μου τρεχει με 10 fps επειδη αυτοι που το εφτιαξαν ηταν για να γελαει ο GOMAR!Eσεις που κραζετε τοσο καιρο λαθους ανθρωπους κραζετε! Παιχνιδια σαν το fsx και saint row 2 πρεπει να κραξετε!
Athens2004 Μάρτιος 24, 2009 #129 Μάρτιος 24, 2009 Κοιτα δεν ξερω τι ψυχωση εχεις παθει με το crysis , ισως ειναι το πρωτο σου game - δεν ξερω - δεν με ενδιαφερει , τα γραφικα του far cry 2 σε καμια περιπτωση δεν ειναι μουφα μπορει , ξαναλεω μπορει να μην ειναι καλυτερα - ισαξια του crysis αλλα τετοια κοιλια δεν δικαιολογειται σιγουρα μονο και μονο τον καιρο που εχει το crysis στην κυκλοφορια και τους drivers που εχουν γινει optimization πανω του .... Απο την αλλη γουστα ειναι αυτα οπως προειπε και καποιος αλλος εδω μεσα...
Occultist Μάρτιος 24, 2009 #130 Μάρτιος 24, 2009 - Λαθος καθε πυρηνας με την μνημη του αναλυει ενα μερος της οθονης ετσι λειτυργει το SLI..Στην περιπτωση του sli χωριζεται η εικονα στα δυο με τον καθε επεξεργαστη και μνημη να αναλαμβανει ενα μερος της οθονης.... Αρα δεν ειναι mirror!- Το προβλημα του flightsim δεν ειναι η 295 gtx, αλλα ο κωδικας του! - Ειδικα στην περιπτωση του quad sli εχουμε ποσοτητα μνημης 3.6 gb!- Aσε την μνημη στην ακρη στην περιπτωση του quad εχεις 960 shaders proc 25% μεγαλυτερη επεξεργαστικη δυναμη απο to 3 sli που exeiς 720 kai στο sli 480 ! Οσο να χτυπαει τον ποπο του κατω δεν τα βγαζει περα!Μην ακουω κουφαμαρες περι μνημης ολα ειναι θεμα drivers και κωδικα και που το καθε game βολευεται καλυτερα!Χαρακτηριστικό παράδειγμα ημιμαθούς με περισσευούμενα χρήματα...Και σε γνώσεις και σε μόνιμο υφάκι...
Dolly Μάρτιος 24, 2009 #131 Μάρτιος 24, 2009 Ναι ρε σιγά μην δεν βλέπεται το Farmoufa έλεος, δεν δικαιολογούνται τα διπλάσια frames γιατί απλά ΔΕΝ είναι 2 φορές καλύτερο. Και όπως κράζετε και το FSX έτσι κράχτε και το Crysis sγιατί και τα 2 σκ@τ@ γραμμένα είναι. τετοια κοιλια δεν δικαιολογειται σιγουρα μονο και μονο τον καιρο που εχει το crysis στην κυκλοφορια και τους drivers που εχουν γινει optimization πανω τουΔεν παιζει με την καμια 2+ ετων game να μην μπορουν να το τρεξουν καρτες 2 γενιες αργοτεραΔεν είναι σημάδια αυτά για κακογραμμένο λογισμικό? Όπως τότε σου έλεγε η Cry engine στα @@ μου φίλε, πάρε ότι καλύτερο κυκλοφορεί και πάλι δεν θα τρέχω, έτσι στο λεει τώρα και το FS απλά 2 χρόνια μετά και ξεφτιλίζει τις τωρινές κάρτες όπως έκανε τότε περισσότερο και τώρα λιγότερο το Crysis. Δεν υπάρχει διαφορά, παρά μόνο χρονολογική.Απλά το FS μπορεί να μην σου αρέσει.
sebastian Μάρτιος 24, 2009 #132 Μάρτιος 24, 2009 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ημιμαθούς με περισσευούμενα χρήματα...Και σε γνώσεις και σε μόνιμο υφάκι...Μας επεισες!!!! πρωτα πρεπει να επεισες τον εαυτο σου για να το γραψεις αυτο!
jpavly Μάρτιος 24, 2009 #133 Μάρτιος 24, 2009 Ηρεμούμε και συζητάμε σαν άνθρωποι, αλλιώς το θέμα κλείνει και ο καθένας εκ των εμπλεκόμενων σε flames θα μας λείψει για 2 μέρες.Ευχαριστώ
christaras Μάρτιος 25, 2009 Author #134 Μάρτιος 25, 2009 για να ηρεμησω λιγο τα πνευματα και να αλλαξω λιγο θεμα να ενημερωσω οτι το τροφοδοτικο της δοκιμης σημερα απεβιωσε.Mαλλον δεν αντεξε το quad sli :rant: ,rma λοιπον ελπιζω να μην πηρε και τπτ αλλο μαζι του θα δουμε .
sebastian Μάρτιος 26, 2009 #136 Μάρτιος 26, 2009 Μου αρεσε που μου ελεγες corsair 1000 , γομαρι δεν καταλαβαινει και τιποτα, να που την ακουσε για τα καλα! Παρε τωρα ενα enermax για να τελειωνεις!οχι gznp δεν εχουμε ξαναπαιξει με quad sli....μια μερα τοτε παιξαμε!
REDLADY Μάρτιος 26, 2009 #137 Μάρτιος 26, 2009 για να ηρεμησω λιγο τα πνευματα και να αλλαξω λιγο θεμα να ενημερωσω οτι το τροφοδοτικο της δοκιμης σημερα απεβιωσε.Mαλλον δεν αντεξε το quad sli :rant: ,rma λοιπον ελπιζω να μην πηρε και τπτ αλλο μαζι του θα δουμε . πιστευω να το ειχες αγορασει απο πλαισιο
alexkhr Μάρτιος 26, 2009 #138 Μάρτιος 26, 2009 Μπορεί να είναι και τυχαίο που τα κακαρωσετο τροφοδοτικό. Πάρε τώρα ενα θηρίο των 1200 για να είσαι σίγουρος.
sebastian Μάρτιος 26, 2009 #139 Μάρτιος 26, 2009 Στο μεταξυ η 4870 2gb που βγηκαν στην αγορα στο 2560χ1600 σε βαρια games με κατι review που ειδα οτι 5% αυξηση δινουν απο αυτες με τα 1gb.....ενημερωτικα το λεω για τους παντογνωστες!http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=737&pageid=6Aυτη η καραμελα πρεπει να τελειωνει!
giorgos th. Μάρτιος 26, 2009 #140 Μάρτιος 26, 2009 Μου αρεσε που μου ελεγες corsair 1000 , γομαρι δεν καταλαβαινει και τιποτα, να που την ακουσε για τα καλα! Παρε τωρα ενα enermax για να τελειωνεις!οχι gznp δεν εχουμε ξαναπαιξει με quad sli....μια μερα τοτε παιξαμε! ρε θα σου ριξω 1000 μαζεμενα ρε......τι πατατες πετατε χωρις να ξερετε ρε.... τι σημαινει δηλαδη που τα κακαρωσε το τροφοδοτικο? με το σκεπτικο αυτο μην αγοραζετε τιποτα γιατι τα παντα εχουν καει εστω και μια φορα..... ημαρτον......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.