Jump to content

υδροψυξη με peltier

panoramix3519

Recommended Posts

για 15 λεπτα που εβαλα το everest να δουλευει τον επεξεργαστη 100% εφτασε 35 και μετα εμεινε εκει σταθερα και αυτη τη θερμοκρασια την ανεβασε ο επεξεργαστης τα νερα δεν ανεβασαν θερμοκρασια

Για την φαση λεει μονο αλλιως τζαμπα ρευμα...πολυ μικρη διαφορα θερμοκρασιας σε σημειο να μη κερδιζεις κατι σε oc(αλλιως δεν υπαρχει λογος...τι 20 τι 30 τι 40 idle)και εχεις και το ρισκο της υγροποιησης στο block.Ουτε καν αξιζει να μονωσεις δηλαδη...

σου λεω το peltier το πηγα με αλο φορτιο οχι νερο βεβαια μιον 15 και στιν υδροψυξη αμα θες παει και κατω απο 20 εγω δεν θελω γιατι δεν θα κερδισω τιποτα.οσο για το ρισκο της υγροποιησης δεν υπαρχει τροπος να πας κατω απο 15 βαθμους και να μην υγροποιηση. εγω εβαλα το ποιο μικρο peltier βαλε ενα ποιο μεγαλο εσι μεχρι να σου παγωνει την δεξαμενη εγω μεχρι τους 20 ηθελα ΔΕΝ ΘΕΛΩ παρακατω μου φτανει μεχρι εκει και δεν υπαρχει περιπτωση ουτε να υγροποιηση ουτε τιποτα

Γεια σου panoramix3519,

Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου.

Επιπλέον, αν στα 3700 η θερμοκρασία του επεξεργαστή διατηρείται στους 40°C σε full load, σημαίνει ότι έχεις θερμικά περιθώρια να υπερχρονίσεις κι άλλο, χωρίς να φοβάσαι ότι η αιτία που δεν ανεβαίνει ο επεξεργαστής είναι η ανεπαρκής ψύξη.

Για να είσαι σίγουρος όμως ότι δεν θα έχεις υγροποίηση, χειμώνα καλοκαίρι και σε κάθε περίπτωση υπερχρονισμού ή αλλαγής του load (φόρτου εργασίας) του επεξεργαστή, θα πρέπει να βάλεις κάποιο αισθητήρα θερμοκρασίας στο νερό, ώστε να ρίχνει αυτόματα την τάση στο peltier, αν πέσει κάτω από ένα όριο. Είπες ότι το δουλεύεις κι αυτό. Στη δική σου περίπτωση ίσως να μην είναι απαραίτητο, γιατί έχεις ρυθμίσει το TEC για το σύστημα σου, ώστε να μην έχει υγροποίηση. Αλλά ένας αισθητήρας βοηθάει σε περίπτωση που κάνεις δοκιμές υπερχρονισμού και αλλάζει πολύ το φορτίο του επεξεργαστή.

Μάριος.

αυτο δουλευω τωρα μαριε και ευχαριστω και για τα καλα σου λογια εγω να σου πω την αληθεια δεν του κανω και τα τρελα oc περισοτερο παιχνιδια παιζω με τις ωρες και αυτο το εφτιαξα γιατι ολα τα υλικα τα ειχα και δεν ειχα να χασω και τιποτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.