Jump to content

υδροψυξη με peltier

panoramix3519

Recommended Posts

Πως το βλεπετε το μηχανημα μου? Καλη η πατεντα να ψυχω τα νερα με peltier? Και οχι μονο αυτο αλλα μετα το peltier κατευθειαν περνανε απο το ψυγειο στην προσοψη του κουτιου και ετσι μου κριωνει και το κουτι γιατι στην ουσια μπαινει κρυος αερας. (τωρα αμα εχω και κανα ορθογραφικο ζηταω συγνωμη)

post-11905-1416073898,1627_thumb.jpg

post-11905-1416073898,209_thumb.jpg

post-11905-1416073898,243_thumb.jpg

post-11905-1416073898,2617_thumb.jpg

post-11905-1416073898,2799_thumb.jpg

εκανα την βλακια και πηρα μικρο πηρα το 89 watt αλλα το θεμα ειναι οτι δεν τραβαει 89 watt αλλα αυτη απο οτι καταλαβα ειναι τα watt ποθ μπορει να αποδοση υπο καποιες συνθηκες και δεν μπορω να σου εξηγησω και καλυτερα αλλα και παλι αμα το αφισις να δουλευει κοντα στους 15-10 βαθμους αρχιζουν και ιδρωνουν τα παντα οποτε το σβηνεις αλλα θα το φτιαξω με τη βοηθεια ενος φιλου να ριθμηζετε μονο του στη θερμοκρασια που θες

πριν με τον q9450 στα 3.2 δοθλευα στους 30-32 ενω τωρα μου το ριχνει στους 20 και συνεχιζει (μην φανταστεις σε δευτερολεπτα θελει χρονο ετσι!) αλλα αναγκαστηκα μετα το σταματας γιατι υγροποιει και θα τα καψει ολα

Δεν έχεις ψυγείο στο κύκλωμα?

Μόνο το Peltier?

Αν παγώνει το νερό όσο περνάει η ώρα, σημαίνει ότι η ζέστη που παράγει ο επεξεργαστής είναι λιγότερη από αυτή που διώχνει το peltier.

Γιατί λοιπόν θα ήθελες πιο δυνατό Peltier?

Το peltier από πού παίρνει ρεύμα?

Από το τροφοδοτικό σου?

Σκέφτηκες να ρυθμίζεις την τάση με βάση κάποιο αισθητήρα όπως με τους ανεμιστήρες?

Δες λίγο και κάποιες παλιές κουβέντες πάνω στο θέμα.

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=490132&postcount=81

Μετά έπεσε το μάτι μου στο τανκ.

Ένα μικρό πλαστικό κουτάκι λίγο πριν την αντλία.

Γιατί πλαστικό και όχι χάλκινο με εσωτερικά fins? λέω τώρα ...

Να που πρέπει να μπει το peltier.

Θεωρίες. Σιγά μην κάτσω να τις κάνω πράξη.

Χάρηκα πολύ που το είδα υλοποιημένο.

Αν θέλεις δες άλλη μια νεότερη ιδέα εδώ.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=219559

ψυγειο στο κυκλωμα εχω το peltier το εβαλα σε περιπτωση πχ καλοκαιρι που η θερμοκρασια του χωρου ανεβαινει και εγω θα ειμαι παλι στους 20 βαθμους.Μεγαλητερο πελτιερ θελω γιατι σκεφτομαι να βαλω και την καρτα γραφικων και τα chipset με υδροψυξη.Για το peltier εχω βαλει ενα παλιο τροφοδοτικο που ειχα και οσο για να το ριθμιζω νομιζω οτι καπου το εγραψα οτι τωρα αυτο φτιαχνω δεν γινονται ολα με τη μια

και για να βαλω το tec πανω στην cpu το ειχα σκεφτει ομως αν εμενα μου καει το tec θα συνεχισω να δουλευω χωρις κανενα προβλημα απλα θα ανεβασω θερμοκρασια οσο μια κανονικη υδροψυξη ενω αμα σου καει εκει το tec τον ηπιες bye bye

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι για την υπέροχη κατασκευή. Μπράβο σου.

Τώρα με τους core i7 νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο αυτό που έφτιαξες.

Πες μας όσα περισσότερα μπορείς από την εμπειρία που θα αποκτήσεις από την καθημερινή χρήση της συσκευής σου.

Edit

Και να καεί το TEC δεν υπάρχει πρόβλημα. Δες το link αν θέλεις και θα καταλάβεις.

Ναι πες τιποτα παταπανω γιατι με ενδιαφερει κι εμενα :) Aυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν θα μπορουσε να κρατησει εναν quad σε πιο μεγαλα ρολογια (πχ 4gh) σε full load.. Επισης πιστευω καλο θα ηταν να μπει και ενα ψυγειο στο κυκλωμα ωστε να εχεις τη δυνατοτητα να ανοιγοκλεινεις το Peltier οποτε θες (σε περιπτωση που δε θελει καποιος να καιει +100w 24/7).

Οταν λες υγροποιηση εννοεις σε οοολο το συστημα? (σωληνες block κτλ)

οταν λεω υγροποιηση ενοω οτι ιδρωνει οπου ερχεται σε επαφη με το περιβαλον σωληνωσεις block δεξαμενη οτιδηποτε και ετσι και αλιως ποιος ο λογος να παω ποιο κατω οσο για full load υπολογισε απο μια νορμαλ υδροψυξη απο 5 εως 10 βαθμους ποιο κατω. spH3RiCal ετσι και αλιως εχω ψυγειο δεν το εχω παντα αναμενο το peltier. mariosalice τους i7 με τι τους ψυχεις καλυτερα? με υδροψυξη ε αυτο βοηθαει την υδροψυξη να ριξει τη θερμοκρασια ποιο κατω απο οτι θα την εριχνε οποτε δεν ειναι καλυτερα?

απλα οπως ειπα και πριν εχω παρει πολυ λιγα watt peltier και φανταζομαι οτι με ενα μεγαλυτερο με το που θα το αναβα θα ειχα πολυ ποιο γρηγορα αποτελεσματα και θα αντεχε περισοτερα πχ vga chipset και οτι αλλο θες

Ναι πες τιποτα παταπανω γιατι με ενδιαφερει κι εμενα :) Aυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν θα μπορουσε να κρατησει εναν quad σε πιο μεγαλα ρολογια (πχ 4gh) σε full load.. Επισης πιστευω καλο θα ηταν να μπει και ενα ψυγειο στο κυκλωμα ωστε να εχεις τη δυνατοτητα να ανοιγοκλεινεις το Peltier οποτε θες (σε περιπτωση που δε θελει καποιος να καιει +100w 24/7).

Οταν λες υγροποιηση εννοεις σε οοολο το συστημα? (σωληνες block κτλ)

το δοκιμασα μεχρι 3.7 και οι διαφορες ειναι ιδιες 5 με 10 βαθμους ποιο κατω απο την κανονικη υδροψυξη αν σε βοηθαει αυτο παραπανω δεν το δοκιμασα

Μου βαζεις ψυλλους στα αυτια τωρα για κατι που θελω να φτιαξω.. :p Αλλα αυτο με την υγροποιηση δε μου καθεται καλα.. Υποθετω αν ντυσεις ολες τις σωληνες με μονωτικο θα ειναι οκ αλλα δε ξερω αν αξιζει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.