Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Ευχαριστω jax7480 για την αμεση απαντηση.

Ειδα οτι ζηταει μαγαζι αγορας αλλα ηθελε και ημερομηνια αγορας. Στην περιπτωση μου φυσικα εβαλα την ημερομηνια που το εστειλαν μεσω κουριερ γιατι δεν εχω τιποτα αλλο.

Περιμενω την απαντηση της Ocz στο rma ticket που εστειλα χτες και το στελνω οπως μου ειπες.

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Δεν ξερω αν εχει συζητηθει νωριτερα στο θεμα αλλά θελω να ρωτησω αν μπορω να κανω αναβαθμιση του firmware σε ssd που εχει ναι μεν περασμενο λογισμικο αλλά η αναβαθμιση θα γινει με το tool σε αλλο υπολογιστη. επιρεαζεται καθόλου?. Εχω δυο Vertex σε φορητους υπολογιστες και θα ηθελα να τους βγαλω να τους περασω κανονικα στον σταθερο κ να κανω την αναβαθμιση με το tool χωρις το Linux updater.

• 1 month later...

SSD RAID0 RoundUp 2012: RAID0 strikes back - ( HWBOX ) O/C on first boot

βάση αυτού το καλύτερο stripe size για τους Vertex4 είναι το 4Κ. Όμως εγώ έβαλα 128Κ (προτεινόμενη τιμή του OROM κατά την δημιουργία της συστοιχίας).

1. Μπορεί κανείς να το αλλάξει χωρίς να σβήσουν τα δεδομένα;

2. Ξέρει κανείς την σημασία του stripe size?

Μπορείς να κάνεις image το partition που έχεις αυτήν τη στιγμή κ να το ξαναπεράσεις στο καινούριο 4k-Array.

Το stripe (λωρίδα) είναι το στοιχειώδες κομμάτι δεδομένων που απαρτίζει το RAID, με ένα πολύ χοντροκομμένο παράδειγμα :

αν θεωρήσεις ένα Raid-0 array δύο δίσκων και θεωρήσουμε ότι τα δεδομένα που έχεις να βάλεις στο array χωρίζονται σε 1024 κομμάτια με Stripe 4k, τα κομμάτια θα είναι μεγέθους 4Κbyte το καθένα και θα μοιραστούν στους 2 δίσκους. Με stripe 128K , θα εχεις 32 κομμάτια να μοιράσεις. Ανάλογως της τεχνολογίας του ελεγκτή και το πόσο ικανός είναι, τί σύστημα έχεις και τί απαιτήσεις έχεις από αυτό,μπορει να καθοριστεί και το βέλτιστο μέγεθος για το RAID σου.

Περισσότερα μπορείς να βρείς googlάροντας "stripe size".

Μπορείς να κάνεις image το partition που έχεις αυτήν τη στιγμή κ να το ξαναπεράσεις στο καινούριο 4k-Array.

Το stripe (λωρίδα) είναι το στοιχειώδες κομμάτι δεδομένων που απαρτίζει το RAID, με ένα πολύ χοντροκομμένο παράδειγμα :

αν θεωρήσεις ένα Raid-0 array δύο δίσκων και θεωρήσουμε ότι τα δεδομένα που έχεις να βάλεις στο array χωρίζονται σε 1024 κομμάτια με Stripe 4k, τα κομμάτια θα είναι μεγέθους 4Κbyte το καθένα και θα μοιραστούν στους 2 δίσκους. Με stripe 128K , θα εχεις 32 κομμάτια να μοιράσεις. Ανάλογως της τεχνολογίας του ελεγκτή και το πόσο ικανός είναι, τί σύστημα έχεις και τί απαιτήσεις έχεις από αυτό,μπορει να καθοριστεί και το βέλτιστο μέγεθος για το RAID σου.

Περισσότερα μπορείς να βρείς googlάροντας "stripe size".

κάτι διάβασα για το stripe size. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ανάλογα τον SSD και τον controller του, ανάλογα και οι επιδόσεις. Ουσιαστικά αν έχεις stripe size 128K και θες να μεταφέρεις 1 αρχείο 256Κ, αυτό θα σπάσει σε δύο κομμάτια, το ένα θα πάει στον έναν SSD και το άλλο στον δεύτερο.

Την λύση με το image δεν την σκέφτηκα καθόλου (Ποιος κάνει format ξανά? αν και σε λίγο έρχονται τα windows8)...thanks!

Φαντάζομαι με το norton ghost έτσι?

Ενημερωτικά για όσους τους ενδιαφέρει. Τα Windows 8 έχουν native υποστήριξη SSD και RAID0 SSD, που σημαίνει πως αντί για defrag μέσα στο πρόγραμμα των Windows, κάνουν TRIM, ακόμα και στο RAID0.

Καλησπέρα σε όλους

Έχω ένα vertex3 128 με τελευταίο fw και επειδή τελευταία είχα κάτι ζαβολιές , έκανα καθαρή εγκατάσταση windows7 ult

(secure erase).Όλα καλά για 2 μέρες ώσπου σήμερα κατά την εκκίνηση μου βγάζει μήνυμα κάτι τύπου "disk read error restart again".Restart και κανένα πρόβλημα,ssdlife όλα καλά, crystaldisk τα αναμενόμενα αποτελέσματα από ότι βλέπω και σε σας....Λέει σε καποιον από σας κάτι αυτό?το έχει δει κανείς άλλος αυτό το μήνυμα λάθους και τι συνέχεια είχε?Ευχαριστώ

• 3 weeks later...

Kαλημέρα,

Eχθές με ένα φίλο κάναμε εγκατάσταση αυτόν τον δίσκο πρώτη φορα που έβαλα SSD. Η τιμές που βλέπω σε σχέση με αλλα παιδεία είναι δραματικές τι λάθος έχουμε κάνει.

Test%2520ssd.JPG

Xρησιμοποιήσαμε αυτόν τον οδηγό για την εγκατάσταση του δίσκου.

Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDs

Aκόμα δεν έχω εγκαταστήσει προγράμματα οποτε βασικά είναι άδειος.

Win 7 64bit, Asus P5QDeluxe, 2Quad CPU Q8200, Ram 8.00 GB

Τα νούμερα σου είναι μια χαρά. Ο SSD είναι SATA3 και εσείς τον συνδέσατε σε SATA2 μητρική. Η μητρική, σας περιορίζει και όχι ο SSD.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε και έχει απομείνει είναι να βάλετε τους τελευταίους Intel Rapid Storage Technology drivers.

Τους κατεβάζετε από εδώ:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=21852

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.