Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Οχι σε όλα τα bences (AS SSD, ATTO, hdtune, κλπ) ο δισκος μαζεύει κανονικά νούμερα ακομη και στο CDM με fill 0 και 1 ο δίσκος 200αριζει.

Μόνο στο defaut CDM παρουσιάζει πτώση...:tomato:

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Ρε παιδιά ας βοηθήσει οποίος μπορεί γιατί έχω φάει σκαλωμα. Έχω μητρική με 6 sata3 θέσεις, αλλά μόνο οι 4 πρώτες υποστηρίζουν AHCI. Οι 2 τελευταίες υποστηρίζουν IDE/SATA. Επειδή έχω μια τετράδα ζευγάρι μηχανικών δίσκων θέλω να του βάλω στις πρώτες 4 θέσεις για να λειτουργούν στο ίδιο mode και τον Vertex να τον βάλω στις τελευταίες. Το δοκίμασα αυτό αλλά ούτε κανά το Sara mode δεν υποστηρίζει. Οπότε που βάζω τον SSD και που τους υπόλοιπους μηχανικούς δεδομενων τον όσων είπα;

Λοιπόν, τα 7άρια εγκαταστάθηκαν με τον vertex στη θέση Sata 1 όπου η μητρική δεν υποστηρίζει AHCI παρά μόνο IDE. Παλαιότερα BIOS της μητρικής (P5K) υποστήριζαν AHCI...

Αν αλλάξω θέση στον vertex και τον βάλω στον άλλο controller(J micron) υπάρχει υποστήριξη AHCI αλλά στο boot βγάζει μήνυμα bootmgr is missing.

Εξ ου και τα αποτελέσματα. Υπόψιν, δεν έχω περάσει κανενός είδος driver παρά ο,τι είχαν τα 7αρια...Υπάρχει περίπτωση να κάνω τίποτα ;

ssdux.jpg

Πριν από 1 ώρα εγκατέστησα και εγώ έναν OCZ Vertex2 60GB από το ΠΛΑΙΣΙΟ(109 Εuro)...

O δίσκος είναι εντελώς άδειος ακόμη και σε λίγο θα έχει πάνω του τα Win7 64 bit.

Eίμαι παντελώς άσχετος με τις επιδόσεις των SSD, να υποθέσω ότι τα νούμερα που παίρνω είναι ικανοποιητικά ? :innocent:

vertex2.png

Aφού τον ξέσκισα στις δοκιμές και σε 3 επανεγκαταστάσεις Windows, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αγορά του, συνεχίζει να έχει σχεδόν τα ίδια scores....

Eίμαι με windows 7 32bit @ ASUS P5Q @ Intel E8400 4GHz @ AHCI με INTEL drivers.

attoo.pngcm3.pnghdtunew.png

Πηρα ενα vertex 2 πριν 20 μερες περιπου και λεω δεν του κανω ενα τεστακι

b3js78.jpg

Και τα αποτελεσματα τελεια :/ τι παιζει ρε παιδια με αυτους τους vertex? Οταν ειχα παρει τον πρωτο ιντελ πηγαινε τερμα μεχρι που εβαλα και δευτερο και τους εβαλα σε raid0 και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. Ο vertex εχει 1.33v

Ειναι σε raid mode επειδη εχω 2 ραπτορες πανω μπορει να φταιει αυτο? Αλλα νομιζω οταν ειναι σε raid τον ssd κανονικα πρεπει να τον δουλευει σε achi mode

Εγώ γενικά απ'ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, η νέα σειρά Vertex2 25nm έχουν χαμηλές επιδόσεις στα Random writes.

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά πλέον οι Vertex2 34nm.

Το AS SSD είναι ακόμη ποιό απεπλπιστικό στα Bench του.

asssdg.png

Εγώ γενικά απ'ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, οιν νέα σειρά Vertex2 25nm έχουν χαμηλές επιδόσεις στα Random writes.

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά πλέον οι Vertex2 34nm.

Πως καταλαβαίνεις ποιον απο τους δύο έχεις?

Πως καταλαβαίνεις ποιον απο τους δύο έχεις?

Οσοι έχουν έρθει με factory Firmware πάνω από 1.28 είναι με 25 nm proccess.

Yπήρχαν και οι γνωστοί προβληματικοί με 25nm & 64Gb Die Size, αλλά αυτό το διόρθωσε η OCZ και αντικατέστησε σχεδόν όλους που πουλήθηκαν με 64Gb die.

Eαν ο δίσκος σου είναι ο παλιός καλός με 34nm ίσως το FW που πέρασες να του κάνει περισσότερο κακό - παρά καλό.

Και αυτό γιατί όπως πιστεύω, τα firmware από 1.28 και πάνω έχουν προσαρμόσει τους αλγόριθμους με βάση τις νέες απαιτήσεις των 25nm ΝΑΝD.

To νέο 25nm Proccess δημιουργεί περισσότερα λάθη κατά την εγραφή και έχουν και μικρότερο κύκλο ζωής ανά CELL.

Eτσι η OCZ πιστεύω πώς θυσίασε την ταχύτητα στα Writes για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του νέου proccess.

Iσως για αυτό το λόγο η INTEL ανέβαλε την κυκλοφορία της νέας της σειράς.

Από την άλλη πιστεύω πως η ΟCZ κακώς αναφέρει πως οι Vertex2 έχουν ακόμη 250ΜΒ+/s Writes αφού κάτι τέτοιο στην πράξη ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Μόνο σε SERIAL Writes βλέπει κανείς ταχύτητες εγραφής που φτάνουν τα 250+ αλλά ο σωστός τρόπος μέτρησης παραμένει το RANDOM, γιατί εκεί φαινονται οι πραγματικές δυνατότητες του εκάστοτε δίσκου.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προσωπική μου άποψη η οποία δεν είναι κατ'ανάγκη και η σωστή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.