Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

απορία:

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το AHCI mode με κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί να bootάρει το λειτουργικό χωρίς να γίνει φορμάτ;

How to enable AHCI mode for windows 7 and Vista without format. | Bourlas Blog

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

όταν είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το παραπάνω λινκ και άλλα αντίστοιχα δεν τα κατάφερα μιας και είχα περάσει και της ιντελ τον driver (IastorV)

οπότε ήθελε 2 registry edit ενώ σε αυτό που αναφέρω έχει και για τα 2 registry keys

:)

Πως ξερουμε αν χρειαζεται να αλλαξουμε την τιμη και στο IastorV?

Λογικά αν δεν έχεις περάσει της Intel τον Driver δεν θα υπάρχει στην registry IASTORV

αν το έχεις περάσει κάνεις την ίδια διαδικασία και για αυτό το κλειδί

Λογικά αν δεν έχεις περάσει της Intel τον Driver δεν θα υπάρχει στην registry IASTORV

αν το έχεις περάσει κάνεις την ίδια διαδικασία και για αυτό το κλειδί

Εγω παντως δεν θυμαμαι να ειχα εγκαταστησει καποιον Intel driver, Παρολαυτα ειχε εγγραφη για iaStorV, εβαλα και εκει την τιμη στο 0, και τωρα που μποταρω μου εσκασε στο καπακι BSOD? Γιατι? Ενεργοποιησα και στο BIOS το AHCI.

Να ανφερω πως το λειτουργικο τρεχει απο κατι παλιους μηχανικους SATA150 Maxtor. Μηπως αυτοι δεν υποστηριζουν το AHCI? Τον SSD θελω απλως να τον κανω secure erase, Και τον εχω ορφανο χωρις λειτουργικο στην θυρα 3 της μητρικης. Στις 2 πρωτες ειναι οι μηχανικοι.

Αυτο εδω μου βγαζει στο καπακι μετα το Starting Windows.

keg36e.jpg

Ok ξεχαστε ολα τα παραπανω, εκανα τελικα secure erase μεσω Linux. Η διαδικασια εσας ποσο κραταει? Εμενα με το που πληκτρολογησα την εντολη, κατευθειαν το εκανε. Ουτε δευτερολεπτο. Οποτε ειμαι στανταρ καλυμενος?

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βγάλω το εικονιδιάκι της ασφαλούς κατάργησης στο system tray που δείχνει όλους τουσ σκληρούς μου....τρέχω τον vertex 2 σε ACHI οπότε μάλλον γιαυτό το τους βγάζει όλους για safe remove..

Ok ξεχαστε ολα τα παραπανω, εκανα τελικα secure erase μεσω Linux. Η διαδικασια εσας ποσο κραταει? Εμενα με το που πληκτρολογησα την εντολη, κατευθειαν το εκανε. Ουτε δευτερολεπτο. Οποτε ειμαι στανταρ καλυμενος?

ναι λιγο κραταει η διαδικασια εισαι οκ

Πώς κάνουμε Secure Erase τον SSD?

Δεν τα καταφέρνω... :(

Το έχω ψάξει αλλά δεν τον βλέπει από ότι είδα στο πρόγραμμα...

μεσω linux και μεσα σε λαπτοπ το εκανα εγω και ενω σου λεει δεν τον βλεπει

τον βγαζεις και τον βαζεις και τοτε τον βλεπει και συνεχιζει το secure erase

βεβαια σε desktop λογικα του βγαζεις το ρευμα

δες στο λινκ πως γινεται

Guide Secure Erase With bootable CD/USB Linux.. Point and Click Method

Παιδια εχω προβλημα. Σημερα το πρωι ο φορητος μου δεν εκκινει. Συγκεκριμενα μενει κολλημενος στην οθονη της bios κ το λαμπακι του σκληρου μενει συνεχεια αναμμενο. Αν πατησω del μετα απο κανα 2λεπτο καταφερνω κ μπαινω bios οπου ο σκληρος δεν υπαρχει. Δοκιμασα επαναφορα bios σε default ρυθμισεις ακομα και boot σε ide /aschi χωρις αποτελεσμα.

Κατοπιν bootara σε linux , συγκεκριμενα το parted magic για να κανω secure erase αλλα ουτε εκει βρηκε τον σκληρο , ουτε κ με hot plug αυτου.

Ξεχασα να πω , πως το εχω κανει ηδη αυτο. Το δοκιμασα κ σε αλλο υπολογιστη ενω ακομα τον εβαλα σε θηκη για εξωτερικους χωρις ομως αποτελεσμα...
Απλα να αναφερω οτι τελικα ο δισκος ειχε βλαβη , οποτε κ αντικατασταθηκε με καινουργιο.

Παρατηρηση: ο καινουργιος μου ηρθε με εκδοση firmware 1.27!!!

Παλι τα ιδια!!! Ακριβως το ιδιο προβλημα ΚΑΙ με τον δευτερο δισκο που μου εδωσαν προς αντικατασταση. Δεν εκανα κατι. Απενεργοποιησα τον φορητο κ μετα απο 10 λεπτα τον ξανα-ανοιξα με αποτελεσμα παλι να μην φαινεται ο σκληρος πουθενα - ουτε στην bios. Τι να κανω? Εννοειται πως θα τον ξαναγυρισω πισω. Αλλα μηπως παιζει κατι αλλο? Μιλαω για τον vertex 2 120GB.

είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με vertex 2 240gb me 1.27 firmware. τους αντικατέστησα 3 φορες. το πρόβλημα είναι ότι αναγνώριζε την sata συσκευη 6 φορες στην εκκίνηση. Μετά από 6 φορες όταν άνοιγεiς το Pc κολάει στο sata που είναι συνδεδεμένος ο vertex και δεν τον αναγνωρίζει. τελικά παράγγειλα άλλον δισκο. αυτόν

Solid State Drives Χωρητικότητα 240 GB,Μέγιστη Ταχύτητα Ανάγνωσης 740 MB-Sec - plaisio.gr

και έρχεται σε 5 μέρες. μην ξαναπάρεις τον ίδιο.

δεν έχω link αλλά με κλειστό η.υ. όταν τον άναψα τις πρώτες 6 φορές αναγνωρίστηκε από το bios και βουταρε windows. την 7 φορά που τους άνοιξα κόλαγε στο sata controller και μετα μου έλεγε disk not found. 3 δίσκους άλλαξα και έλαναν το ίδιο από πλαίσιο.

Και τις 3 φορες, στην εκτη φορα κολλησε? Εγω δεν θυμαμαι ποσες φορες τον ανοιξα. Θα ειναι ομως σιγουρα πανω απο 6. Πολυ περιεργο. Αλλα λογικα αλλοι δεν το αντιμετωπιζουν αυτο αλλιως θα ειχε βουιξει ο τοπος. Τι γινεται?

ούτε το service δεν ήξερε, τι να σου πώ, το έβαλα σε μητρική asus p6t deluxe και asus rampage iii extreme. οποιοδήποτε άλλα δίσκο έχω βάλει σε αυτή τη sata έχει δουλέψει κανονικά. τώρα έχω ένα muskin ssd και δουλεύει κανονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.