Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Δυστυχως, δεν μου δινει την ταχυτητα που περιμενα (την γενικοτερη αισθηση σε boot time, ανοιγμα πολλαπλων αρχειων κλπ) το "νιωθω" δηλαδη, σε σχεση με ενα συστημα φιλου με Intel G2 80GB το οποιο ηταν και καραφωρτομενο.

Και βεβαια την ολη κατασταση ερχονται να επιβεβαιωσουν οι μετρησεις που εδωσα, πολυ πιο κατω απο αλλα που εχω δει ολο αυτο το καιρο (και με εκδοσεις των 60GB, που θεωρουνται "κομμενες")

Φίλε θα ήταν ~30% πιο γρήγορος σε ACHI Mode...

1) Αποσύνδεσε όλους τους δίσκους, και σύνδεσε τον SSD σε 2-3 υποδοχές έχοντας ACHI στο Bios.. Μπορεί να τον αναγνωρίσει έτσι.

2) Κάνε τον ένα ΗDD Erase η αν δεν έχεις γράψει καθόλου δεδομένα απλά κάνε του ένα Format. Χωρίς τους άλλους δίσκους μέσα.

Σε τι Mode ειναι καλυτερο να εχουμε τους SSD ??? Σε AHCI ή RAID ( Intel ) ???

ACHI :T::T:

Το RAID δεν αξίζει κατά την γνώμη μου γιατί χάνεις το TRIM, έτσι πέφτει η απόδοση μετά από λίγη χρήση του δίσκου..

Τώρα αν έχεις 2x SSD και θέλεις να κάνεις RAID για διπλές ταχύτητες τότε βάζεις RAID, και όταν θα φτάσει σε σημείο να κάνει Degrade στην απόδοση, κάνεις ένα HDDErase και επαναφέρεται στις αρχικές επιδόσεις o SSD...

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Ας το ξαναπουμε αλλη μια φορα για οσους δεν το διαβασαν τις πρωτες φορες λοιπον.

Οταν ο controller ειναι σε raid mode και υπαρχει μονο ΕΝΑΣ δισκος/SSD πανω στον controller χωρις να υπαρχει 2ος ιδιος, ρυθμισμενοι και οι 2 να δουλεψουν σε RAID, αυτος ο δισκος/SSD δουλευει σε AHCI mode.

Αρα οταν εχεις ΕΝΑ drive πανω στον controller, ειτε σε AHCI mode ειναι, ειτε σε RAID ειναι το ιδιο πραγμα.

Ας το ξαναπουμε αλλη μια φορα για οσους δεν το διαβασαν τις πρωτες φορες λοιπον.

Οταν ο controller ειναι σε raid mode και υπαρχει μονο ΕΝΑΣ δισκος/SSD πανω στον controller χωρις να υπαρχει 2ος ιδιος, ρυθμισμενοι και οι 2 να δουλεψουν σε RAID, αυτος ο δισκος/SSD δουλευει σε AHCI mode.

Αρα οταν εχεις ΕΝΑ drive πανω στον controller, ειτε σε AHCI mode ειναι, ειτε σε RAID ειναι το ιδιο πραγμα.

Εσυ καλα τα λες..... Το θεμα ειναι πως οι επιδοσεις ΚΑΙ απο τους 2 SSD της υπογραφης μου ειναι καλυτερες σε Raid ( ως AHCI ) . Πως το εξηγεις αυτο...??? :(

Nα και ο δικός μου vertex2 60gb, μετά από clean install windows 7 και με μπόλικα προγραμματάκια πάνω.

Τα νούμερα πώς τα βλέπετε; (να σημειώσω πως μιλάμε για φορητό με ich7 αν διαβάζει σωστά το cpu-z και με bios που δεν έχει καμια επιλογή για τους δίσκους)

Υπάρχει κάποιο περιθώριο βελτίωσης ;

43219d1296505237-ocz-vertex-2-o-ti-kalytero-exei-ss.png

verter 2x30gb raid 0 1.18 firmware windows 7 ενα χρόνο τα έχω με προγράμματακια και κανα δύο games..

Σερνομαι στα πατώματα ή μου φαίνεται?

Και κάτι άλλο που είδα..

achi πιο γρήγορο απο raid?

Ισχύει ? Απαντήστε μόνο αν είστε σίγουροι.. :)

post-9203-1416074982,8579_thumb.png

Eν τέλει, το εργαλειάκι πράγματι κάτι το φρέναρε.

Παρακάτω φαίνεται ο ίδιος (με το ίδιο σύστημα, χωρίς φορμάτ κλπ) τοποθετημένος απλά σε άλλο φορητό.

Μου φαίνεται βελτιώθηκε αρκετά οπότε σταματάω να το σκαλίζω :D

post-3673-1416074983,4742_thumb.png

post-3673-1416074983,5021_thumb.png

post-3673-1416074983,5367_thumb.png

ΡΕ παιδια για βοηθηστε λιγο αν μπορειτε.

Προσπαθω να κανω secure erase ocz toolbox, και μου λεει Drive Security Interface is Frozen.

Please power cycle the drive and retsart toolbox to clear this condition.

Αλλα οτι και να κανω βγαζει το ιδιο. Ενας τυπος που το γοογλαρα, λεει να περασεις Intel RST drivers και λυνετε. Αλλα προσπαθουσα να τους περασω κια θελει ενεργοποιημενο και το AHCI Mode, και πρεπει να πειραξω τωρα και τη registry. Πολυ ιστορια για ενα secure erase. Ακομα δεν το εχω κανει λοιπον. Τι λετε?

απορία:

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το AHCI mode με κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί να bootάρει το λειτουργικό χωρίς να γίνει φορμάτ;

Ευκολακι...

How to enable AHCI in Windows 7 RC after installation

ωραίος :T:

Και πράγματι υπάρχει διαφορά

Στο συννημένο screenshot φαίνονται τα νούμερα με το AHCI ενεργοποιημένο ενώ τα προηγούμενα στο ποστ που είχα κάνει παραπάνω

Ευχαριστώ και πάλι

post-3673-1416074998,9253_thumb.png

Ερωτησεις περι AHCI.

-Γιατι χωρις το κολπακι μεσω της registry, χρειαζεται φορματ ενας δισκος για να δουλεψει σε AHCI. Και τι κανει η αλλγη αυτη και δεν χρειαζεται φορματ?

-Αφου το AHCI περιεχει οδηγιες για Live hot-swap εντος συστηματος, για ποο λογο αναφερονται βελτιωσεις επιδοσεων?

-Γιατι το RST, χρειαζεται το AHCI, ενεργοποιημενο?

Μπορει καποιος να μου απαντησει σε αυτα τα ερωτηματα μπας και αρχιζω και σιγα σιγα και καταλαβαινω?

ωραίος :T:

Και πράγματι υπάρχει διαφορά

Στο συννημένο screenshot φαίνονται τα νούμερα με το AHCI ενεργοποιημένο ενώ τα προηγούμενα στο ποστ που είχα κάνει παραπάνω

Ευχαριστώ και πάλι

χτες μετά το γύρισμα σε AHCI ξέχασα να περάσω τον RST driver.

Τελικά τον έβαλα σήμερα και έδωσε και αυτός το κατιτις παραπάνω. :D

post-3673-1416075001,842_thumb.png

-Αφου το AHCI περιεχει οδηγιες για Live hot-swap εντος συστηματος, για ποο λογο αναφερονται βελτιωσεις επιδοσεων?

To hot-swap είναι ένα από τα features του AHCI και όχι ο μοναδικός λόγος ύπαρξής του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.