Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Παιδια εχω προβλημα. Σημερα το πρωι ο φορητος μου δεν εκκινει. Συγκεκριμενα μενει κολλημενος στην οθονη της bios κ το λαμπακι του σκληρου μενει συνεχεια αναμμενο. Αν πατησω del μετα απο κανα 2λεπτο καταφερνω κ μπαινω bios οπου ο σκληρος δεν υπαρχει. Δοκιμασα επαναφορα bios σε default ρυθμισεις ακομα και boot σε ide /aschi χωρις αποτελεσμα.

Κατοπιν bootara σε linux , συγκεκριμενα το parted magic για να κανω secure erase αλλα ουτε εκει βρηκε τον σκληρο , ουτε κ με hot plug αυτου.

Να φανταστω οτι παω για rma?

Απλα να αναφερω οτι τελικα ο δισκος ειχε βλαβη , οποτε κ αντικατασταθηκε με καινουργιο.

Παρατηρηση: ο καινουργιος μου ηρθε με εκδοση firmware 1.27!!!

post-15353-1416074957,2537_thumb.png

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
επειδη εδω και μια εβδομαδα περιπου εκανα το raid 0 με 2 vertex 60

αλλα κατι μεσα μου μου ελεγε οτι δεν μπορει να σταματανε τα write στα 140 μβ με δυο ssd και απο καποια νουμερα που εβλεπα στo site της οcz αποφασισα να χαλασω το raid 0 και να κανω secure erase με το live cd στην ενοτητα gp parted ενα-ενα ssd

θελω να πιστευω οτι τα νουμερα αποκατασταθηκαν σημαντικα

ιντελ rst drivers 10.1.0.1008

πριν

93595124.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

μετα με φρεσκια εγκατασταση

78078829.th.jpg

ediτ

as bench

πριν

85534790.th.jpg

μετα

45257268.th.jpg

επισης πιστευω οσοι εχουν χαμηλα νουμερα

πρεπει να κανουν secure erase

τωρα γιατι σε καινουργια drive γινεται αυτο δεν το ξερω

Καλα ρε παιδια πως βγαζετε με crystal τοσο καλα αποτελεσματα? Εγω με 2x σε RAID0 εβγαζε 285. Μονο με ATTO εδειχνε πανω απο 400. Ποιο ειναι το μυστικο? Εχει τοση διαφορα που εγω ειμαι με AMD SB850?

αξίζει να το περάσουμε?απο ότι βλέπω δεν βελτιώνει την λειτουργία του TRIM

Νομιζω πως στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχεις να χασεις και τιποτα ..... Βασικα οπως ειπες δεν υπαρχει καποια βελτιωση υπερ των Win7 with TRIM ...

Το προγραμματάκι της ocz δεν πιάνει σε raid 0 ε..?

Κανενα παρόμοιο που να δουλεύει σε raid mode?

Οχι δεν εχω τον Vertex2 σε Raid ....τον εχω μονο του ....απλα εχω την εντυπωση πως το utility της OCZ κανει Secure Wipe σε Default mode :(

Ξερει κανενας να μου πει με πιο τροπο θα κανω "Secure Erase-Wipe" σε Fill1 mode ???

εγω εκανα αυτο το secure erase ενα ενα δισκο παρα πολυ απλο[ παιδικο θα ελεγα] και μετα εγκατασταση σεraid 0 win 7 64 και πηρα αρκετα ειδικα σε writes

Guide Secure Erase With bootable CD/USB Linux.. Point and Click Method

αξίζει να το περάσουμε?απο ότι βλέπω δεν βελτιώνει την λειτουργία του TRIM

Nαι το κατέβασα κ εγώ αλλά μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει Update λόγω του ότι είναι Primary το Drive...

Πως το κάνουμε...?

Σε Achi το έχω φυσικά.

Nαι το κατέβασα κ εγώ αλλά μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει Update λόγω του ότι είναι Primary το Drive...

Πως το κάνουμε...?

Σε Achi το έχω φυσικά.

Δεν έχω κάνει ποτέ για να σου πω πως γίνεται.Αλλά ξέρω πως πρέπει να είναι σε ide mode για να γίνει το update

Επειδη σε λιγες μερες θα μπω σε Sandy bridge! (Καταραμενε 2600κ που αργεις να ερθεις)

Προτεινετε να κανω HDD erase για να εχω καλυτερες ταχυτητες ? Δηλαδη να τον βαλω σε αλλο συστημα να του το κανω ?:T:

Καλημέρα. Αν και ίσως θα χρειαζόταν να ανοίξω νέο τόπικ, ας τα πώ εδώ και αν χρειαστεί πάμε και σε νέο.

Λοιπόν, μιας και βρήκα χρόνο είπα να περάσω στον νέο μου SSD (αυτόν που έχω στην υπογραφή), αλλα οπως θα ηταν φυσικο, δεν θα με αφηνε ετσι να τον χαρω, με την μια....

Πρόβλημα 1) Δεν αναγνωρίζει με καμια παναγία τον SSD αν βάλω τους σκληρούς σε AHCI Mode. Μονο σε IDE. Με το που το γυρισω σε AHCI, ενω ολοι οι υπολοιποι αναγνωριζονται μια χαρα (μεσα απο το BIOS) ο Vertex εξαφανιζεται.

Λυση?

Προβλημα 2) Δεν με αφηνει να boot-αρω κατευθειαν απ'αυτον, μου βγαζει μυνημα οτι θελει να εισάγω καποια συσκευη boot για να ξεκινησει. ((Εδώ ίσως να έχω κάνει εγώ την βλακία μιας και σε προ-format εποχή είχα dual boot ubuntu και win7. Με το που εβαλα τον SSD πανω, φορμαρα τα partition των Ubuntu και Win7.)) Παρα μόνο πρεπει να "κεντράρω" έναν αλλο σκληρό αρχικά, να ψάξει σε αυτόν για λειτουργικό (δεν θα βρει) και μετα να περασει στον SSD και να μπει στα Windows.

Προβλημα 3) Εδώ λογικά ευθυνεται το πρόβλημα 1).

Μειωμενες (σε μεγαλο βαθμο) επιδοσεις.

Ενα παραδειγμα:

neebT.jpg

Δεν ξερω απο που να αρχισω για να το "στρωσω", για πειτε... :)

θα σε συμβούλευα να μην κοιτάς τα benchmarks τρέξε της καθιερωμένες σου εφαρμογές που ξέρεις και δες εκεί την διαφορά. Τώρα αν ακόμα επιμένεις τρέξε trim or GC και δοκίμασε μια φορά ένα bench για να δεις απλά αν άλλαξαν.

Συμβουλή : Δεν τρέχουμε σε κάθε boot του μηχανήματος bench όχι γιατί θα μας απογοητεύουν απλά γιατί τρώμε αρκετά από την ευαίσθητη ζωή του.

Δυστυχως, δεν μου δινει την ταχυτητα που περιμενα (την γενικοτερη αισθηση σε boot time, ανοιγμα πολλαπλων αρχειων κλπ) το "νιωθω" δηλαδη, σε σχεση με ενα συστημα φιλου με Intel G2 80GB το οποιο ηταν και καραφωρτομενο.

Και βεβαια την ολη κατασταση ερχονται να επιβεβαιωσουν οι μετρησεις που εδωσα, πολυ πιο κατω απο αλλα που εχω δει ολο αυτο το καιρο (και με εκδοσεις των 60GB, που θεωρουνται "κομμενες")

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.