Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

καλησπέρα αγόρασα σήμερα από πλαίσιο ένα ocz vertex 2 240gb . έχω μια asus p6t deluxe v.1.0 με bios 2209 και ο ssd εχει firmware to 1.25 το βάζω σε ahci και κολάει στο bios όταν ψάχνει να βρει το συγκεκριμένο sata. θα πάω σε ένα φίλο να το δοκιμάσω αργότερα αν παίζει σε άλλο pc. υπάρχει περίπτωση να εχει ασυμβατότητα με την μητρική? να πω ότι άλλη μάρκα ssd που είχα παλιά δουλευε κανονικά. ευχαριστω

Δεν "πιάνει" μόνο η αλλαγή από BIOS.Και εμένα μετά την εγκατάσταση των 7 εμφάνιζε blue screen. Θα κάνεις το παρακάτω

"

To resolve this issue, enable the AHCI driver in the registry before you change the SATA mode of the boot drive. To do this, follow these steps:

1.Exit all Windows-based programs.

2.Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.

3.If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.

4.Locate and then click the following registry subkey:

HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci

5.In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.

6.In the Value data box, type 0, and then click OK.

7.On the File menu, click Exit to close Registry Editor

.

After this you’ll have to restart your computer, go to BIOS and enable AHCI. When you log in to Windows again, you’ll notice the installation of drivers for AHCI. Another restart will be required to finish the driver installation

"

Καλή επιτυχία.

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Το AHCI, tι χρειαζεται ρε παιδια? Εγω εχω 2 60αρηδες σε RAID. Το θεμα ειναι οτι η μητρικη μου ενεργοποιει RAID mode για τις 4 πρωτες πορτες, οποτε ισως να δημιουργειται καποιο μπλεξιμο. Αρκετες φορες τρωω BSOD στο ασχετο και επειτα οταν μποοταρει δεν βλεπει τους δισκους στο RAID, Και δεδομενου οτι oi SSD εχουν το λειτουργικο δεν με βαζει μεσα.

Δεν το βλεπω το AHCI Να μου λυνει τπτ.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=p7mgIMGS-_E&feature=player_embedded]YouTube - Abrupt Shutdown[/ame]

Ή θα έχεις RAID ή θα έχεις AHCI ή θα έχεις IDE mode στο BIOS. Όλα μαζί δεν γίνεται. Ο RAID controller έχει ενσωματωμένη την λειτουργία AHCI των σκληρών (AHCI=Advanced Host Controller Interface, επιτρέπει στο σκληρό να κάνει ορισμένες εργασίες χωρίς να απασχολεί τη cpu). Εν ολίγοις αν επιλέξεις AHCI mode στο BIOS δεν έχεις πια RAID οπότε λογικό είναι να μην μπορείς να μπεις στα windows. Όσο για το RAID ορισμένες μητρικές είναι κάπως ευαίσθητες ανάλογα με το RAID level. Πχ στη δική μου προτείνεται για RAID1 με 2 σκληρούς αυτοί να βρίσκονται στις θέσεις 1-2 ενώ για RAID0 στις θέσεις 1-3.

Οχι ρε συ σε RAID το εχω δεν το αλλαξα ακομα σε AHCI. Απλως στην μητρικη μου γινεται το εξης. Εχει 6 sata3 και 2sata2 ports.

Το θεμα ειναι πως εχει ξεχωριστη ρυθμιση για τις πρωτες 4 και ξεχωριστη για τις αλλες 2 sata3. Οποτε αναγκαστικα βλεπει σε RAID και τις 4. Εγω αυτοι την στιγμη εχω 6 δισκους. 2 SSD σε RAID0 και 4 Samsung F4 για Storage. Ομως για να εχω τους 2 πρωτους σε RAID, αναγκαστικα πρεπει να διαβασει και τους 2 πρωτους απο τους 4 ο RAID controller ασχετα που ευτη δεν εχουν καποιο definition για RAID.

Για να μην λεω πολλα, μπαινω κανονικα windows, απλως πολλες φορες γινεται αυτο που βλεπεται στο βιντεο, και θεωρω πως ειναι καποια πατατια απο RAID controller/AMD Southbridge.

Εχετε καποια λυση χειροπιαστη? Τα μονα που εχω σκεφτει ειναι να βαλω τους SSD σε PCI καρτα με RAID Controller, ή να εγκαταστησω νεα λειτουργικο σε ενα ξεμπαρκο HDD. Αλλα επειδη αυτα εχουν πολυ φασαρια, δεν εχουμε κατι πιο ετοιμο?

1) Το error 0X000000F4 που σου βγάζει στο BSOD μπορεί να οφείλεται είτε στη μνήμη είτε στο σκληρό δίσκο.

2) Τρέξε πρώτα ένα memtest για να δεις αν είναι εντάξει οι μνήμες.

3) Αν οι μνήμες είναι οκ τότε κοίτα στο AMD RAIDXpert αν βγάζει μηνύματα λάθους και που.

4) Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις λογισμικό ελέγχου δίσκων από τις κατασκευάστριες εταιρίες και να τους ελέγξεις έναν έναν για να δεις αν είναι όλοι οκ.

5) Αν το πρόβλημα δεν είναι ούτε στους σκληρούς τότε διάβασε προσεκτικά το manual (ψάξε και λίγο στο internet) για να δεις σε ποιες θύρες θα πρέπει να συνδεθούν οι σκληροί που είναι σε RAID0.

Για να σου κάνει τόση ώρα ο controller μάλλον κάποιος δίσκος τα έχει παίξει - όχι απαραιτήτως κάποιος από τους SSD πάντως.

Απλα ενημερωτικα. Οταν εχεις ρυθμισμενο τον raid controller σε raid mode, οσοι δισκοι εχεις ορισει μεσα στο GUI του raid controller δουλευουν σε raid mode. Οι υπολοιποι δισκοι που ειναι συνδεμενοι πανω στον raid controller δουλευουν σε AHCI mode.

Τελος, σε ποιες θυρες τελικα εχεις συνδεμενους τους SSD στον controller σου; Στις SATA II με τον raid controller ή στις SATA 3;

1) Το error 0X000000F4 που σου βγάζει στο BSOD μπορεί να οφείλεται είτε στη μνήμη είτε στο σκληρό δίσκο.

2) Τρέξε πρώτα ένα memtest για να δεις αν είναι εντάξει οι μνήμες.

3) Αν οι μνήμες είναι οκ τότε κοίτα στο AMD RAIDXpert αν βγάζει μηνύματα λάθους και που.

4) Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις λογισμικό ελέγχου δίσκων από τις κατασκευάστριες εταιρίες και να τους ελέγξεις έναν έναν για να δεις αν είναι όλοι οκ.

5) Αν το πρόβλημα δεν είναι ούτε στους σκληρούς τότε διάβασε προσεκτικά το manual (ψάξε και λίγο στο internet) για να δεις σε ποιες θύρες θα πρέπει να συνδεθούν οι σκληροί που είναι σε RAID0.

Για να σου κάνει τόση ώρα ο controller μάλλον κάποιος δίσκος τα έχει παίξει - όχι απαραιτήτως κάποιος από τους SSD πάντως.

Ναι το RAIDexpert μου εχει βγαλει μυνηματα λαθους Και τερματιστηκε. Οποτε το θεμα οντως εκει θα οφειλεται. Απλως δεν εχω τρεξει και memtest ακομα για να ξερω στα σιγουρα οτι οι μνημες ειναι κομπλε και να τισ αποκλεισω.

4) εχω τρεξει Hdtune pro error scan, και εχω βεβαιωθει για τους αλλους 4 storage οτι δεν εχουν καποιο damaged sector.

5) Εχω δει το manual και ειμαι 100% σιγουρος οτι οι συνδεσμολογια ειναι σωστη.

Απο το RAIDexpert τι μπορω να δω για να απομονοωσουμε το σφαλμα?

Παντως αυτο που δεν βλεπει τους δισκους με ενα hard shutdown, Λυνεται. Απλως ενδεικτικα στο βιντεο δειχνω πως μετα το BSOD δεν μπορει να δει τους δισκους στο RAID. Οποτε ειναι σαν να λεει οτι αποτυγχανει το RAID για καποιο λογο.

Στο RAIDXpert μπορείς να κάνεις media scan για να δεις ποιος από τους σκληρούς της συστοιχίας έχει πρόβλημα. Βέβαια μιας και δεν έχω ssd σε διάταξη RAID δεν μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς θα εμφανιστεί το μήνυμα. Το σύνηθες είναι να πετάει "unknown error or event".

τελικά ό δίσκος ocz vertex 2 240gb που πήρα από το πλαίσιο ήταν χαλασμενος . Αύριο θα πάρω τον καινούργιο. Να ρωτήσω κάτι, θα περάσω σε αυτό τα windows 7. Αν μετά από καιρό θέλω να ξαναπεράσω windows 7, με ποιο εργαλείο σβήνω αυτά που έχει μέσα για να μην μου βγάζει στην εγκατάσταση ότι υπάρχουν ήδη windows και θα κάνει διόρθωση αντί για νέα εγκατάσταση. Γιατί νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε format αυτόν τον δίσκο.

τελικά ό δίσκος ocz vertex 2 240gb που πήρα από το πλαίσιο ήταν χαλασμενος . Αύριο θα πάρω τον καινούργιο. Να ρωτήσω κάτι, θα περάσω σε αυτό τα windows 7. Αν μετά από καιρό θέλω να ξαναπεράσω windows 7, με ποιο εργαλείο σβήνω αυτά που έχει μέσα για να μην μου βγάζει στην εγκατάσταση ότι υπάρχουν ήδη windows και θα κάνει διόρθωση αντί για νέα εγκατάσταση. Γιατί νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε format αυτόν τον δίσκο.

HDD Erase.

Στο RAIDXpert μπορείς να κάνεις media scan για να δεις ποιος από τους σκληρούς της συστοιχίας έχει πρόβλημα. Βέβαια μιας και δεν έχω ssd σε διάταξη RAID δεν μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς θα εμφανιστεί το μήνυμα. Το σύνηθες είναι να πετάει "unknown error or event".

Ξερεις αν μπορω να παρω τους δισκους οπως ειναι και να τους τοποθετησω σε RAID αλλου υπολογιστη, ουτως ωστε να δω αν σε αλλο συστημα δουλευει μια χαρα?

Αυτό έχει να κάνει με τον controller και πάλι δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει. Σε μια κλίμακα από 0-10 θα έβαζα 9 στην περίπτωση που το άλλο σύστημα έχει τον ίδιο controller και 0-1 στην περίπτωση που ο άλλος controller είναι διαφορετικός.

Κατεβάζεις το CrystalDiskInfo, το τρέχεις και αν το trim αναφέρεται στα supported features, τότε έχεις trim στον εν λόγω δίσκο. Δεν είναι δικό μου το κόλπο, ένα καλό παλικάρι εδώ μέσα το πόσταρε αλλά δε θυμάμαι ποιός και που . . .

To TRIM δεν ειναι feature του SSD αλλα των Windows 7.

To CrystalDiskInfo αναφερει απλά αν ο SSD υποστηρίζει το συγκεκριμένο feature των Windows 7.

Για να δεις αν τo TRIM ειναι ενεργοποιημενο στα Windows 7 ανοίγεις ενα command prompt και τρεχεις :

fsutil behavior query disabledeletenotify

Αν σου δωσει αποτελεσμα 0 σημαινει οτι το TRIM ειναι ενεργοποιημενο και δουλευει.

Αν σου δωσει αποτελεσμα 1, τοτε το TRIM ειναι απενεργοποιημενο.

Το drive πρεπει να ειναι σε AHCI mode στο BIOS για να δουλεψει το TRIM. Οπως επισης ο driver του controller να το υποστηριζει.

Αν εχεις Microsoft Windows drivers στον controller σου τοτε το TRIM δουλευει.

Αν εχεις Intel IRST drivers στον controller σου τοτε απο την εκδοση 9.6 και πανω το TRIM δουλευει.

Το TRIM εκτελειται αυτοματα απο το λειτουργικο. Δεν το καταλαβαινεις γιατι δουλευει στο background χωρις να γινεται αναφορα του πουθενα.

Εκτελειται συνεχεια (για ακριβεια, οταν ο δισκος ειναι idle).

Οι επιδοσεις του drive σου θα επανελθουν. Απλα μην τρεχεις benchmarks. Αφησε τον μερικες ωρες ή μια μερα χωρις να τρεξεις καποιο bench και μετα ξαναδοκιμασε.

Εκτελειται συνεχεια (για ακριβεια, οταν ο δισκος ειναι idle).

Οι επιδοσεις του drive σου θα επανελθουν. Απλα μην τρεχεις benchmarks. Αφησε τον μερικες ωρες ή μια μερα χωρις να τρεξεις καποιο bench και μετα ξαναδοκιμασε.

...κατα προτιμηση στην logon screen, πριν μπεις στο desktop

Παιδια εχω προβλημα. Σημερα το πρωι ο φορητος μου δεν εκκινει. Συγκεκριμενα μενει κολλημενος στην οθονη της bios κ το λαμπακι του σκληρου μενει συνεχεια αναμμενο. Αν πατησω del μετα απο κανα 2λεπτο καταφερνω κ μπαινω bios οπου ο σκληρος δεν υπαρχει. Δοκιμασα επαναφορα bios σε default ρυθμισεις ακομα και boot σε ide /aschi χωρις αποτελεσμα.

Κατοπιν bootara σε linux , συγκεκριμενα το parted magic για να κανω secure erase αλλα ουτε εκει βρηκε τον σκληρο , ουτε κ με hot plug αυτου.

Να φανταστω οτι παω για rma?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.