Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

παιδιά αυτό το προγραμματάκι το είδατε που κάνει trim το

δοκίμασε κανείς ? Solid State Doctor Download - Softpedia σε μένα δούλεψε (vertex 2) είναι κανείς με πεσμένο δίσκο να δούμε πόσο καλά κανει την δουλειά του ..

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

την παρασκευή που έρχεται θα έχω και εγώ έναν vertex 2 60gb.Το θέμα είναι ότι τώρα έχω έναν σκληρό 320γβ με δύο partitions.ενα με windows 7 και ενα με ubuntu 10.10.Γίνεται με κάποιο πρόγραμμα να αντιγράψω έστω τα windows κατευθείαν στον ssd χωρίς να χρειαστώ φορμάτ?

ο 120αρης vertex 2 στο laptop μου αcer 5739 G

πραγματικα αλλες επιδοσεις

intel ich9 controler σε ahci mode

σε descktop controler σιγουρα θα τα πηγαινε καλυτερα

αλλα δεν εχει και πολλη σημασια .....ετσι και αλλιως η αισθηση εναι απιστευτη

newpicture0041024x768.th.png

Uploaded with ImageShack.us

newpicture0031024x768.th.png

newpicture0021024x768.th.png

newpicture0011024x768.th.png

Πόσο ζωή έχει ο OCZ Vertex 2???

Διάβασα το εξής ότι

Ότι ο SSD OCZ Vertex 2 μπορεί να γράψει 10,000 φορές

Άρα μπορεί να γράψει 10.000 φορές τα 100GB άρα μπορεί 1,000,000GB???

Και επειδή είναι με τον Sandforce Controller κάνει συμπίεση τα δεδομένα που γράφει γύρω στο 80%... Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γράψει 80% επιπλέον στα 1.000.000?

Άρα η ζωή τους είναι πάνω από 100ΤΒ+...

Λάθος είναι..?

Πηγή πληροφοριών που πήρα: OCZ Vertex 2 - degrades over time? - Page 3 - Overclock.net - Overclocking.net

καλησπέρα αγόρασα σήμερα από πλαίσιο ένα ocz vertex 2 240gb . έχω μια asus p6t deluxe v.1.0 με bios 2209 και ο ssd εχει firmware to 1.25 το βάζω σε ahci και κολάει στο bios όταν ψάχνει να βρει το συγκεκριμένο sata. θα πάω σε ένα φίλο να το δοκιμάσω αργότερα αν παίζει σε άλλο pc. υπάρχει περίπτωση να εχει ασυμβατότητα με την μητρική? να πω ότι άλλη μάρκα ssd που είχα παλιά δουλευε κανονικά. ευχαριστω

ουτέ σε ide τον αναγνωρίζει, η μητρική έχει το τελευταίο bios update .μπήκα στο forum της ocz και λέει ότι κάποιος από εκεί κάνει mod στο bios για να περάσει το τελευταίο intel matrix raid controller.θα δούμε θα παω σε φίλο για να δω αν τον αναγνωρίζει.

10000 x 100GB = 1 PetaByte, αν υποθέσουμε ότι κάνεις τρελή χρήση και γράφεις 100GB την μέρα(ακραίο) τότε θα σου αντέξει 10000 μέρες, ~30 χρόνια.

Πλάκα με κάνεις??

Τόσο μεγάλη αντοχή έχουνε τελικά??

Δηλαδή ο 50άρης μου έχει δυνατότητα για 500ΤΒ /Writes...??

Αδέρφια, εδώ και 1 ωρίτσα τρέχω πλέον με τον Vertex2 ως έναν και μοναδικό δίσκο συστήματος με φρέσκια εγκατάσταση Win7...

ΔΥΟ τα βασικά συμπεράσματα:

- εγκατάσταση σε 13 λεπτά dead, εγκατάσταση προγραμμάτων done με κλικάρισμα, άνοιγμα προγραμμάτων/εφαρμογών αυτόματα πχ CCC.

- η απόλυτη ησυχία, μετά την τελευταία αναβάθμιση συστημάτων ψύξης ο συμβατικός Seagate ήταν μακράν το πλέον θορυβώδες κομμάτι. Αυτή τη στιγμή, είτε είναι ανοιχτό το σύστημα, είτε όχι το αντιλαμβάνομαι μόνο από το LEDάκι του power. WOW!!!!!

Έκανα μόνο τα μισά κόλπα που παραθέτει ο Lazy Dog στο σχετικό νήμα (αυτά με τη registry θα τα κάνει κάποιος με πραγματικές γνώσεις), αλλά το σύστημα έχει μεταμορφωθεί στην κυριολεξία. Best buy/upgrade o SSD και μάλιστα με διαφορά!

Benching από αύριο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.