Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

αλλαγη πανω στον ιntel controler ic10r

τωρα ειμαι οκ πηραμε παραπανω αρκετα παντου!!!! driver ιντελ 10.0.0.1046 νομιζω με ημερομηνια 13/9/2010

τι λες @bstath ειμαι ενταξει?και το trim υποστηριζομενο αναφερεται

newpicture0051280x768.png

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Λοιπον...Τσιμπισα εναν Vertex 2 60gb εχθες! τον περναω , βαζω win κτλπ!

κατεβαζω intel RST 9.6.0.1014 το βαζω πανω..! ανοιγω κατι review να δω αν τα νουμερα μου ειναι καλα!Αλλα δεν με καλυπτουν!

Ειναι φορεμενος στο συστημα της υπογραφης με ICH9R controller για να μην ψαχνετε!

α! και εχω γυρισει σε AHCI απο bios!

Π.χ : Ο αποπανω μου ριχνει στα αυτια!!!!!!! ειναι μεγαλες οι διαφορες σε καποια!

gmt.jpg

Επειδη ειναι ΤΟΣΑ tweeks για ssd και δεν πολυνιωθω μηπως κανω καμια γκαφα και δεν εχω πολυ χρονο να ασχολουμαι τωρα ρωταω!

ΝΟΟΒ questions! Το Trim το κανω εγω ? η το κανουν μονα τους τα win ? πως μπορω να το δω ?:tomato:

Μπορω να κανω κατι να τρεχει καλυτερα ? η ειμαι οκ ?

Ευχαριστω παιδες!:fun:

Τα νουμερα σου στα writes ειναι χαμηλα.

Κλεισε για αρχη defrag, indexing, superfetch, prefetch.

Βάλε νεους drivers (IRST 10.1.0.1008) απο εδω.

Ασε το drive να δουλεψει καμια ωριτσα μετα απο ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να τρεξεις benchmark ΚΑΝΕΝΑ και μετα ξαναδοκιμασε με 3 runtests στο CrystalDiskMark και test file 1000MB.

sorry για το offtopic... Jax να περάσω τους drivers της ιντελ που προτείνεις, στο σύστημα της υπογραφής ή να μείνω με τους Standard AHCI της microsoft;

αν περασω της intel πρέπει να τρέχω και intel toolbox once a week ;

Τα νουμερα σου στα writes ειναι χαμηλα.

Κλεισε για αρχη defrag, indexing, superfetch, prefetch.

Βάλε νεους drivers (IRST 10.1.0.1008) απο εδω.

Ασε το drive να δουλεψει καμια ωριτσα μετα απο ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να τρεξεις benchmark ΚΑΝΕΝΑ και μετα ξαναδοκιμασε με 3 runtests στο CrystalDiskMark και test file 1000MB.

Ωραιαα...Εκανα οτι μου ειπες..!πηρα τον οδηγο του Lazy dog και τον εκανα ολο εκτως απο Enable Write Caching διοτι δεν εχω ορεξη να χανω αρχεια!

Τα writes ? για κλαματα! Μηπως θελει στρωσιμο και τετοια ? ( λεω εγω τωρα ) μηπως εχει προβλημα ?? Αρχιζει και μου σπαει τα νευρα!

Ασε που επεσε στο μισο το 4K QD32!

Untitled22.jpg

Καμια βοηθεια ?? υπαρχει κατι αλλο να κανω ?? :wall:

EDIT: Μιας και ετρωγα το κεφαλι μου να δω τι φταιει..λεω δεν κανω ενα BIOS update ?

Μπαινω στην Asus , κατεβαζω bios ! Βλεπω οτι το bios που ειχα ηταν απο 10/2008! και αυτο που εβαλα πανω απο 11/2010! Σκευτομαι.. ΛΕΣ να δω προκοπη ?

Αποτελεσμα ? δεν ειδα! :(

afterbios.jpg

Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα ο SSD ?? Να θελει στρωσιμο ? Δεν ξερω τι αλλο να σκευτω!

Το Write back cache ειναι ενεργοποιημενο απο τον controller. Οχι απο τα windows, απο το IRST. Αν οχι κανε μια δοκιμη και ενεργοποιησε το και αν δεν το θελεις απενεργοποιησε το παλι.

Και παλι τιποτα!!

Μου βγαζει αυτο! Untitled-7.jpg

Δηλαδη δεν αναγνωριζει τον δισκο σωστα ? τον driver ?

Ασε που διαβαζει τα ονοματα του raid που ειχα πριν! που τωρα τα εχω σπασει! παραξενα πραγματα!!

Δεν ξερω...Εαν δεν βγαλω ακρη θα τον παω πισω!:tomato:

Δεν τον δοκιμαζεις και σε καποιο αλλο πισι για αρχη. Ολα αυτα τα πραγματα με τις αγνωστες συσκευες και τις παλιες raid συστοιχιες, "βρωμανε" προβληματικη εγκατασταση windows.

Δεν κανεις ενα ξηλωμα ολων των drivers και μετα επανεγκατασταση για αρχη.

Αν δεν βαριεσαι φυσικα.

Δεν τον δοκιμαζεις και σε καποιο αλλο πισι για αρχη. Ολα αυτα τα πραγματα με τις αγνωστες συσκευες και τις παλιες raid συστοιχιες, "βρωμανε" προβληματικη εγκατασταση windows.

Δεν κανεις ενα ξηλωμα ολων των drivers και μετα επανεγκατασταση για αρχη.

Αν δεν βαριεσαι φυσικα.

Αλλο πισι δεν παιζει προχειρο!

Αυριο λοιπον θα φορμαρω ΞΑΝΑ απο την αρχη...και θα τα περασω τα τελευταια drivers με την πρωτη!

Τραυματικη εμπειρια θα εχω με τον πρωτο μου ssd!Το κοβω εγω!:p

@Lazy Dog. Στα desktop δεν νομιζω οτι παιζει σημαντικο ρολο σε αντιθεση με τα νεα laptop οπου υπαρχει προβλημα με τα power options.
Και γω ετσι νομιζα :)

Αλλά εχει διαφορά. Τουλαχιστον στο δικο μου συστημα...

Παντως και αλλος που πηρε τον ιδιο δισκο με σενα εχει θεμα στα writes

http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/parousiasi-dokimes-corsair-force-f60-cssd-f60gb2-87905.html

Ειναι κομμενος ο 60αρης σε συγκριση με τον 120αρη?

Ουτε καν το boot time του mos δεν φτανω εγω..!Αργει πολυ! πιο γρηγορα bootαρα με wd640@raid0(120gb)

Αυτα τα 11 κατι sec μου φαινονται απο αλλο πλανητη!

Αποτι βλεπω κοβει πολυ το ICH9:wall:

EDIT: Φορμαρω που λετε...σκεπτομενος ''μακαρι να παιξουν ολα ρολοι'' βαζω τους IRST πρωτους πρωτους!κανω παλι τον οδηγο του lazy , restart το πισι και τρεχω crystal!

Παααλι κλαματα...

Untitled-8.jpg?t=1292226116

RMA ? και παιρνω αλλον ?

τα φωτα σας...!γιατι τα δικα μου τρεμοπαιζουν..!

EDIT No2: Αποτι φαινεται εχουν και αλλοι θεματακια Και με ICH10R! Οποτε παιζει να εχει θεμα και ο σκληρος??

Δεν έχει πρόβλημα ο σκληρός σου φίλε μου, και εμένα τα ίδια νούμερα έχει στα writes και είναι ολοκαίνουριος.

Αυτό το πρόβλημα το έχουν πάρα πολλοί που έχουν SSDs....οπότε αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Και εγώ το παλεύω με διάφορες δοκιμές αλλά τίποτα.....μάλλον θέλει κατά την εγκατάσταση των windows τους RST, τραβώντας τους από φλασάκι !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.