Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθησω για να αναβαθμίσω το firmware στον καινούργιο μου Vertex 60gb που φοραει το 1.30 ;

Έγραψα ένα ISO Cd απο το λινκ που αναφέρεται στην προηγούμενη σελίδα, αλλά όταν κάνω boot με αυτό και τρέχω το VT60_14.exe, και αφού πατήσω «yes», μου λέει πως δεν βρίσκει κανένα δίσκο ! :unsure:

Δώστε μου κάποιο link να διαβάσω γιατί μπερδεύτηκα.

Πάντως, και με το 1.30, σε Laptop με Win7, 4gb μνήμης και τον P8600, πεταει ο Vertex :clap:

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω αυτή την επιλογή. :unsure:

Μόνο «Auto» και «Large» είναι οι επιλογές στα Sata. (εκτός αν κοιταω σε τελείως λάθος μέρος του Bios. Πάντως δεν βρήκα τίποτα άλλο)

Πάω να κοιτάξω και σε ένα άλλο PC που έχω …

Υποθέτω πως με την αναβάθμιση του Firmware θα χαθούν τα δεδομένα του δίσκου ε;

Εχεις ρυθμισει τα sata σε ide mode απο το bios?

ΟΚ, αυτό έφταιγε. Στο δεύτερο PC υπήρχε αυτή η επιλογή.

Η αναβάθμιση έγινε με επιτυχία.

Τα δεδομένα δεν χάθηκαν και στις ιδιότητες του δίσκου δεν λέει πια 1.30, αλλά … “Beta”

Παραθέτω και τα αποτελέσματα από CrystalDiskMArk

Ευχαριστώ πολύ

:)

post-13175-1416074088,0453_thumb.gif

ΟΚ, αυτό έφταιγε. Στο δεύτερο PC υπήρχε αυτή η επιλογή.

Η αναβάθμιση έγινε με επιτυχία.

Τα δεδομένα δεν χάθηκαν και στις ιδιότητες του δίσκου δεν λέει πια 1.30, αλλά … “Beta”

Παραθέτω και τα αποτελέσματα από CrystalDiskMArk

Ευχαριστώ πολύ

:)

Ξαναγυρισες τον δισκο σε AHCI mode? γιατι το cap στο write στα 70ΜΒ/s περιπου ειναι περιεργο.

Ξαναγυρισες τον δισκο σε AHCI mode? γιατι το cap στο write στα 70ΜΒ/s περιπου ειναι περιεργο.

Τον δίσκο τον έβαλα στο PC για να αναβαθμίσω το firmware. Δεν πείραξα τίποτα στο PC (ήταν σε IDE mode)

Αφού έγινε η αναβάθμιση, τον έβγαλα από το PC , τον έβαλα στο laptop και έτρεξα το benchmark.

Οπότε, δεν ξέρω πως θα μπορούσα να γυρίσω το δίσκο σε AHCI mode.

Βγηκε και νεο firmware 1.41beta με μικροδιορθωσεις και λιγο μεγαλυτερη ταχυτητα απο το 1.40.

Το έβαλα, μια χαρά πάει.

Ρίχνει λίγο το “Read”, γύρω στο 10%, αλλά ανεβάζει το “Write”, γύρω στο 20%

Πιο ισορροπημένο μοιάζει.

Σε πραγματικές συνθήκες πάντως, δεν κατάλαβα καμία αλλαγή.

Και ετοιμάζεται και 1.42 final με auto garbage collection και ενσωματωμένη εντολη trim.

Οταν το PC είναι σε full idle θα καθαρίζονται τα κελιά αυτοματα και οχι με wiper η αλλες "χειροκίνητες" εντολές για να υπάρχει οσο

το δυνατόν μεγαλύτερο write.

Τρελή υποστήριξη ο Vertex.

http://hothardware.com/News/OCZ-and-Indilinx-Collaborate-On-New-SSD-Garbage-Collection-Scheme/

παίδες για να μην ανοίγω καινούργιο thread για αγορά ssd ρωτώ εδώ τους ειδικούς...είμαι μεταξύ:

Intel SSD

και

OCZ 120GB

ενώ οι περισσότεροι λένε για Intel και πιο σταθερό κτλ κτλ εγώ όμως βλέπω για 80€ παραπάνω κερδίζω και 40GB τα οποία όσο νάναι τα χρειάζεσαι για root drive...πέραν αυτού έχει και μεγαλυτερο write speed κατα πολύ...εσείς τι λέτε? ευχαριστώ και συγνώμη που παρεμβαίνω στο thread με την ερώτηση αυτή :ph34r::ph34r:

παίδες για να μην ανοίγω καινούργιο thread για αγορά ssd ρωτώ εδώ τους ειδικούς...είμαι μεταξύ:

Intel SSD

και

OCZ 120GB

ενώ οι περισσότεροι λένε για Intel και πιο σταθερό κτλ κτλ εγώ όμως βλέπω για 80€ παραπάνω κερδίζω και 40GB τα οποία όσο νάναι τα χρειάζεσαι για root drive...πέραν αυτού έχει και μεγαλυτερο write speed κατα πολύ...εσείς τι λέτε? ευχαριστώ και συγνώμη που παρεμβαίνω στο thread με την ερώτηση αυτή :ph34r::ph34r:

Και οι 2 πολυ καλοι ειναι

edit :

sorry νομιζα ελεγες OCZ VERTEX...o summit χανει απο τον intel στην ταχυτητα read-write πολυ μικρων αρχειων ,που ειναι βασικος παραγοντας μιας και το λειτουργικο αλλα και προγραμματα εχουν παρα πολλα τετοια,με αποτελεσμα ο intel να σαρωνει στις επιδοσεις (εναντι των ανταγωνιστων του) γιαυτο τον λογο...

Επισης ο ενας εχει γυρω στα 200 ε και ο αλλος γυρω στα 300...,κερδιζεις ομως 40 GB στον OCZ..

Εξαρταται τι θελεις. Διαφορες στην ταχυτητα στο ματι δε νομιζω να δεις,μονο στις μετρησεις.Αν δε σε φτανουν τα 80 του intel πηγαινε στον OCZ.Αλλιως προτεινω intel.

Εχω τον 80αρη Intel, πρωτον γιατι ηθελα την αξιοπιστια της intel ,και δευτερον γιατι με εφταναν τα 80GB.Για να καταλαβεις τωρα με windows7,εφαρμογες και 2 games (COD4 k 5) ,εχω ελευθερα 46GB και βασικα δεν χρειαζομαι κατι αλλο στον system disk.Εχω ελευθερο περισοτερο απο τον μισο δισκο δηλαδη.

Τωρα για το write speed ,θα σου χρειαστει οταν κανεις καποια εγκατασταση,αρα λογικα οταν στηνεις τα windows k programs.Αλλιως τι θελεις την write speed? Θα γραφεις και θα σβηνεις συνεχεια παιχνιδια,προγραμματα,ταινιες κτλ στον δισκο του συστηματος ???

Στον data disk ναι,χρειαζεται,αλλα οχι στον system disk.

Τωρα για το write speed ,θα σου χρειαστει οταν κανεις καποια εγκατασταση,αρα λογικα οταν στηνεις τα windows k programs.Αλλιως τι θελεις την write speed? Θα γραφεις και θα σβηνεις συνεχεια παιχνιδια,προγραμματα,ταινιες κτλ στον δισκο του συστηματος ???

To μεγαλο sequential write speed δουλευει μονο οταν κανεις αντιγραφη ΜΕΓΑΛΑ αρχεια (300-400-2000ΜΒ), δηλαδη καμια ταινια, κανενα ISO.

Οταν κανεις εγκατασταση ενα οποιοδηποτε προγραμμα, δουλευει το random write speed, λογω του οτι κανενα προγραμμα δεν ειναι ενα αρχειο μονο.

• 1 month later...

Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να αγορασω εναν 30αρη συγκεκριμενα αυτον που εχει το πλαισιο στα 129 ευρω

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-30Gb-Sata-Ii-Vertex-Series-ssd2-1Vtx30G-SSD2-1VTX30G.htm.Ειναι προβληματικοι αυτοι?Θα κουμπωθει σε mobo με i945p chipset θα εχω καποιο προβλημα?

Ευχαριστω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.