Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

@ChSin7

Μου αρέσει που είσαι και βέβαιη ότι είναι τόση η διαφορά.

Στα άλλα bench που σου έδειξα η διαφορά είναι μηδαμινή.

Ποια να πιστέψουμε?

Το link με το PDF το διαβασες ?
Both UltraDrive series achieved Sequential Read and Write speeds as high as 250MB/sec on the ATTO benchmark. With IOMETER the UltraDrive ME measured over 10,000 Sequential Read IOPS and nearly 16000 Sequential Write IOPS and 6500 Random Read IOPS and around 4000 Random Write IOPS. The UltraDrive LE series (SLC Flash) results were even better for Sequential Write, and Random Read and Write, yielding over 13,000 Sequential Read IOPS and nearly 7500 Random Read IOPS and 5000-6000 Random Write IOPS.
Στατιστικο λάθος ? :nono: :nono:

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
@Tsan

Για ποιο μοντέλο μιλάς? Για το FTM32GX25H (32GB)?

Γιατί αυτό έχει barefoot indilinx

@ChSin7

Μου αρέσει που είσαι και βέβαιη ότι είναι τόση η διαφορά.

Στα άλλα bench που σου έδειξα η διαφορά είναι μηδαμινή.

Ποια να πιστέψουμε?

Και σε άλλα bench λέγατε ότι σκίζουν οι core και μετά βρήκατε ότι φταίει η χαμηλή τυχαία εγγραφή στο συγκεκριμένο τεστ που κολλάνε. Και σε μένα που έχω δύο Mtron SLC και η τιμή στο random write στο ίδιο τεστ είναι 600 φορές μικρότερη, γιατί δεν κολλάνε, είναι ταχύτατοι και οι εγγραφές στην πράξη παίζει να είναι ίδιες?

Άρα για κάποιο άλλο λόγο είναι πολύ ακριβότεροι οι SLC από τους MLC και όχι γιατί δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στα benches.

προσπάθησε να μην ενθουσιάζεσαι τόσο και σύγκρινε ομοειδή γεγονότα που κάθε φορά να διαφέουν μόνο σε ένα χαρακτηριστικό π.χ sammy MLC vs sammy SLC

μετά indilix MLC vs SLC

ή MLC απο δυο διαφορετικούς κατασκευαστές με διαφορετικούς controllers

με το να συγκρίνεις 2 εντελλώς διαφορετικά προιόντα βγαίνει αποτέλεσμα για το προιόν(συνολικά)

αλλά δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται με τα επιμέρους που σε ενδιαφέρουν.

κράτα κάποιο σταθερό παράγοντα για να δεις πως επηρεάζει κάποιος άλλος.

προσπάθησε να μην ενθουσιάζεσαι τόσο και σύγκρινε ομοειδή γεγονότα που κάθε φορά να διαφέουν μόνο σε ένα χαρακτηριστικό π.χ sammy MLC vs sammy SLC

μετά indilix MLC vs SLC

ή MLC απο δυο διαφορετικούς κατασκευαστές με διαφορετικούς controllers

με το να συγκρίνεις 2 εντελλώς διαφορετικά προιόντα βγαίνει αποτέλεσμα για το προιόν(συνολικά)

αλλά δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται με τα επιμέρους που σε ενδιαφέρουν.

κράτα κάποιο σταθερό παράγοντα για να δεις πως επηρεάζει κάποιος άλλος.

Γράψε μας επιτέλους με ποιο τρόπο θα πρέπει να συγκρίνουμε και άσε τους χαρακτηρισμούς. Μυρίζουν.

Άντε να βλέπω και χεράκια να συμφωνείτε όοολοι μαζί.

Το link με το PDF το διαβασες ?

Στατιστικο λάθος ? :nono: :nono:

Δηλαδή για σένα τι σημασία έχει που η μέτρηση δίνει χ και ψ?

Και που σε μένα δίνει χ/600 και ψ/600 είναι μάπα το καρπούζι?

Μιλάμε για φοβερή διαφορά 4000 με 5000 IOPS και μόνο στα random writes εεεε?

Σε μένα δίνει περίπου 60. Έτσι θα συγκρίνουμε τους δίσκους SSD?

Αυτή είναι η διαφορά που δικαιολογεί την τιμή να είναι 200 VS 550€?

Πού βλέπεις στην πράξη τα random writes?

ναι ftm32gx25h 32gb
Τα προβλήματα στα κάνει μόνο με 140 PCIe ή και με 100?

Γιατί δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές τα 140 και δεν σημαίνει ότι όλοι οι δίσκοι που δεν αντέχουν εκεί είναι προβληματικοί.

......

Οπως ξερεις στα προιοντα πληροφορικης η αυξηση στις επιδοσεις δεν παει αναλογικα με την αυξηση της τιμης. Λογικη ειναι η αυξηση της τιμης στους slc ssds αφου ετσι ειναι η αγορα στην flash memory αυτη την στιγμη.

Γράψε μας επιτέλους με ποιο τρόπο θα πρέπει να συγκρίνουμε και άσε τους χαρακτηρισμούς. Μυρίζουν.

Γιατί δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές τα 140 και δεν σημαίνει ότι όλοι οι δίσκοι που δεν αντέχουν εκεί είναι προβληματικοί.

Καταλαβαίνεις τι γράφεις και τι διαβάζεις. Έθεσες 2 ερωτήματα:

1) Γιατί είναι πιο ακριβοί

2) ενώ έχουν σχεδόν επιδόσεις.

Σου απάντησα και στα δύο:

1) To κόστος των SLC chips είναι τουλάχιστον 2πλάσιο από των MLC

2) Δεν είναι παραπλήσιες, έχουν διαφορά. Οι SLC είναι για ΙΟ intensive works (απευθήνονται σε servers) όπου το κάθε IOPS μετράει. Mainstream είναι οι MLC. Μην κοιτάς που αγόρασες (όπως και εγώ) SLC σε τιμή MLC, και ούτε η τιμή τους θα μπορούσε να είναι υψηλότερη όταν υπάρχουν MLC προϊόντα πολύ καλύτερα σε επιδόσεις (για personal use & σε IOPS) από τους δικούς μας Samsung & MTron SLCs

ξεκόλλα

A, έτσι είναι η αγορά. Βάζουν υπερδιπλάσιες τιμές γιατί έτσι γουστάρουν. Αυτός είναι ο λόγος που δύο δίσκοι slc vs mlc έχουν διαφορά τιμής ακόμα κι αν έχουν χειρότερες επιδόσεις οι SLC. Κι όσοι αγοράζουν SLC είναι τα κορόιδα. Κόμπος στο λαιμό σας έπιασε και το ρίχνετε στην αγορά, στις επιδόσεις, στον ενθουσιασμό των συγκρίσεων ....

A, έτσι είναι η αγορά. Βάζουν υπερδιπλάσιες τιμές γιατί έτσι γουστάρουν. Αυτός είναι ο λόγος που δύο δίσκοι slc vs mlc έχουν διαφορά τιμής ακόμα κι αν έχουν χειρότερες επιδόσεις οι SLC. Κι όσοι αγοράζουν SLC είναι τα κορόιδα. Κόμπος στο λαιμό σας έπιασε και το ρίχνετε στην αγορά, στις επιδόσεις, στον ενθουσιασμό των συγκρίσεων ....
... :baby:

όταν υπάρχουν MLC προϊόντα πολύ καλύτερα σε επιδόσεις (για personal use & σε IOPS) από τους δικούς μας Samsung & MTron SLCs

Δεν διαβάζω πουθενά ότι MLC >> SLC αλλά ότι υπάρχουν MLC αυτή την στιγμή στην αγορά που >> τους δικούς σας SLC (δεν ξέρω αν ισχύει, αυτό που διαβάζω και καταλαβαίνω λέω).

Οι SSD, άσχετα με το αν οι εταιρίες προσφέρουν και αυτή την επιλογή στα server/storage προϊόντα τους, δεν έχουν διυσδήσει σε αυτή την αγορά ακόμα.

Το διαφημίζουν, αλλά οι εταιρικοί πελάτες δεν επενδύουν.

Όταν αρχίσουν να παραγγέλνουν servers/storage λύσεις με SSD που θα ξεπερνά το ποσοστό των αντίστοιχων παραγγελιών με SATA/SAS/FC, να το βάλουμε το θέμα των servers SSD στο τραπέζι.

Εγώ ξέρω ότι οτιδήποτε έβγαλε η Intel σε SSD τα διέλυσε όλα. Και αν θέλαν και ένα fw update οι M, το θέλαν γιατί κάποιοι σε ένα review κάναν ακραία τεστ. Εγώ βλέπω ότι έχω ένα τραγικά γρήγορο σύστημα, ότι και να μετράει το κάθε bench.

Το έχουμε τραβήξει από τα μαλλιά το όλο θέμα. Με τους κλασικούς δίσκους γιατί δεν κάναμε ποτέ μα ποτέ έτσι...?

έχεις κάτι μαζί μου?

γιατί δεν μπορείς να δεχθείς οτι αντικειμενικά σε όλες τις επιστήμες για να συγκρίνεις το οτιδήποτε πρέπει να απομονώσεις κάτι και να το μεταβάλεις ΜΟΝΟ του

και τις ειρωνίες για τα χεράκια άστες

η Μαριοτρομοκρατία δεν θα περάσει Mister

όταν ήσουνα σωστός σε επιδοκίμασαν

αλλά... το ότι όλα ,εκτός από τα δικά σου μετρημάτα, είναι υπο αμφισβήτηση θέλει κουβέντα

αδυνατείς να πειθαρχήσεις στη δομή των θεμάτων

και πηδάς από Θέμα/thread σε thread/θέμα αποφεύγοντας την ευθεία αντιπαράθεση.

Το έχουμε τραβήξει από τα μαλλιά το όλο θέμα. Με τους κλασικούς δίσκους γιατί δεν κάναμε ποτέ μα ποτέ έτσι...?

Γιατι δεν ειχες και πολλες επιλογες. Επαιρνες εναν δισκο που περιστρεφοταν. Στις 5400, στις 7200 στις 10.000RPM.

Αλλα τα ιδια δεν ειχαν γινει και τοτες που βγηκαν οι πρωτοι raptors?

Εγώ ξέρω ότι οτιδήποτε έβγαλε η Intel σε SSD τα διέλυσε όλα. Και αν θέλαν και ένα fw update οι M, το θέλαν γιατί κάποιοι σε ένα review κάναν ακραία τεστ. Εγώ βλέπω ότι έχω ένα τραγικά γρήγορο σύστημα, ότι και να μετράει το κάθε bench.

Οι SSD κοστίζουν ακριβά για τα δεδομένα της αποθήκευσης και υπάρχουν παγίδες, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με ένα προιόν, αλλά με πολλές διαφορετικές και πολύπλοκες τεχνολογίες και τεράστιες διακυμάνσεις στην τιμή. Είναι λογικό να ψαχνόμαστε γιατί στα ίδια GB και με ίδιες επιδόσεις ο ένας δίσκος κοστίζει 1200€ και ο άλλος 200. Θάθελα να ξέρω πριν αγοράσω SSD, τι flash φοράνε, πόσο γρήγορα είναι, πόση αντοχή έχουν, πόσα planes υποστηρίζουν, αν έχουν πραγματικό SATA 2 controller, πόσα κανάλια έχουν, τι επεξεργαστή έχει ο controller, πόση μνήμη, αν είναι SLC ή MLC 2bit/cell ή MLC 4bit/cell, πόσο αποδοτικό είναι το software (firmware) πόσος είναι ο αναμενόμενος χρόνος ζωής και χίλια δυο άλλα στοιχεία.

Οι SSD είναι μνήμες + controller=επεξεργαστής + cache και το ίδιο κάναμε τόσα χρόνια με τις μνήμες και τους επεξεργαστές. Ξεχάσαμε τις λίστες με τα τσιπάκια που φοράνε οι μνήμες?. Δεν είναι παράξενο να υπάρχει ενδιαφέρον για μια νέα και πανάκριβη τεχνολογία, που έρχεται να διώξει τους μηχανικούς δίσκους. Αν δεν το ψάξουμε, πολύ εύκολα θα καταλήξουμε να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί.

:offtopic2:

παρακολουθω αρκετο καιρο τις πληροφοριες στα διαφορα thread που εχουν ανοιχτει στο φορουμ για τους ssd καποιοι απο εσας εχουν εμβαθυνει αρκετα και με τις αναλυσεις και τις διαφωνιες τους βοηθανε να καταλαβουμε περισσοτερα πραγματα

ειναι ομως διασπαρτα στα διαφορα thread και δεν αφορουν τους τιτλους και τον σκοπο που ανοιχτηκαν τις περισσοτερες φορες

ολες αυτες οι χρησιμες πληροφοριες θα ηταν καλο να ηταν μαζεμενες σε ενα thread με ομωνυμο τιτλο π.χ. ssd τεχνολογια εξελιξεις η κατι σχετικο

:offtopic2:

παρακολουθω αρκετο καιρο τις πληροφοριες στα διαφορα thread που εχουν ανοιχτει στο φορουμ για τους ssd καποιοι απο εσας εχουν εμβαθυνει αρκετα και με τις αναλυσεις και τις διαφωνιες τους βοηθανε να καταλαβουμε περισσοτερα πραγματα

ειναι ομως διασπαρτα στα διαφορα thread και δεν αφορουν τους τιτλους και τον σκοπο που ανοιχτηκαν τις περισσοτερες φορες

ολες αυτες οι χρησιμες πληροφοριες θα ηταν καλο να ηταν μαζεμενες σε ενα thread με ομωνυμο τιτλο π.χ. ssd τεχνολογια εξελιξεις η κατι σχετικο

SSD: τεχνολογία ή άλωθι για έγκλημα?

Οι SSD κοστίζουν ακριβά για τα δεδομένα της αποθήκευσης και υπάρχουν παγίδες, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με ένα προιόν, αλλά με πολλές διαφορετικές και πολύπλοκες τεχνολογίες και τεράστιες διακυμάνσεις στην τιμή. Είναι λογικό να ψαχνόμαστε γιατί στα ίδια GB και με ίδιες επιδόσεις ο ένας δίσκος κοστίζει 1200€ και ο άλλος 200. Θάθελα να ξέρω πριν αγοράσω SSD, τι flash φοράνε, πόσο γρήγορα είναι, πόση αντοχή έχουν, πόσα planes υποστηρίζουν, αν έχουν πραγματικό SATA 2 controller, πόσα κανάλια έχουν, τι επεξεργαστή έχει ο controller, πόση μνήμη, αν είναι SLC ή MLC 2bit/cell ή MLC 4bit/cell, πόσο αποδοτικό είναι το software (firmware) πόσος είναι ο αναμενόμενος χρόνος ζωής και χίλια δυο άλλα στοιχεία.

Οι SSD είναι μνήμες + controller=επεξεργαστής + cache και το ίδιο κάναμε τόσα χρόνια με τις μνήμες και τους επεξεργαστές. Ξεχάσαμε τις λίστες με τα τσιπάκια που φοράνε οι μνήμες?. Δεν είναι παράξενο να υπάρχει ενδιαφέρον για μια νέα και πανάκριβη τεχνολογία, που έρχεται να διώξει τους μηχανικούς δίσκους. Αν δεν το ψάξουμε, πολύ εύκολα θα καταλήξουμε να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί.

Το hobby ΣΟΥ δεν σημαίνει ότι είναι και του άλλου που διαβάζει τα ποστ σου όμως.

Προσωπικά ένας ssd με ενδιαφέρει αν είναι plug&play, αξιόπιστος, εγγύηση (3 χρόνια κατα προτίμηση).

Απο τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα παραμετροποίησης του hardware/firmware ενός ssd ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ, δεν βρίσκω το λόγο να ψάχνουμε όλα αυτά που έγραψες.

Τον αγόρασες? Τον φορτώθηκες.

Για αυτό διαβάζεις 5-6 review μετά το φαί στη χώνεψη (:p) και ρίχνεις και μία ερώτηση στον Chosen (για παράδειγμα) και πάς plaisio,e-shop,multi κλπ κλπ.

Αυτό που περιγράφεις απο πάνω είτε το δικαιολογείς σαν hobby είτε σαν αρρώστια!

Όταν αγοράζεις σόβρακα τί χαρακτηριστικά κοιτάς? :p

ΥΓ. φιλικά τα λέω, αν τίθεται θέμα παρεξήγησης να το σουλουπώσω λίγο

εγώ να ρωτήσω κάτι που μπορεί να έχει ερωτηθεί προηγουμένως, ή σε άλλο thread, αλλά με την αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω κάτι:

Αν πάρω έναν 60άρη δίσκο, και τον γεμίσω με 45-50gb (κατά 80%) θα έχω προβλήματα, θα παίζει απροβλημάτιστα ή θα χρειάζεται κάποιου είδους συντήριση;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.