Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Κόκκινη έπρεπε να βγάλεις.
Όχι και κόκκινη, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί DOA. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά όχι μόνο σε SSDs αλλά σε οτιδήποτε.

Κοκκινη θα πήγαινε στην περίπτωση που μου συνέβαινε κάτι σαν : Δουλεύει μια χαρά για 5-10-15 μέρες, έχω στήσει OS, προγράμματα, settings κτλ και ύστερα ένα ωραίο πρωί .... δεν υπάρχει τίποτα.

Απλά μου έκανε εντύπωση πώς έφυγε για το ράφι χωρίς firmware... προιόν των 600 Ευρώ.

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Βρε παιδιά...είμαι έτοιμος να τον πάρω με το δάχτυλο στο κουμπί που λένε....είναι για χρήση σε καλό gaming σύστημα που τώρα έχω δύο 500άρηδες σε raid...αξίζει τον κόπο; Θα δω διαφορά σε καθημερινή χρήση ή τζάμπα κόπος;;; Το να φορτώνουν τα windows 1 δευτερόλεπτο γρηγορότερα δεν μου λέει κάτι, θα φορτώνει προγράμματα και παιχνίδια γρήγορα;

Αν φορτώνουν τα win πιο γρήγορα θα φορτώνουν και τα προγραμματα. Αν και δεν με ενθουσίασαν οι διαφορές απο μηχανικο (WD 3200AAKS) σε SSD (vertex 60gb) (μάλλον είχα ακούσει πολλά κεράσια) τα προγράμματα φορτώνουν σαφώς ταχύτερα και για μένα είναι σοβαρός λόγος αναβάθμισης σε όλα τα pc μου..

Βρε παιδιά...είμαι έτοιμος να τον πάρω με το δάχτυλο στο κουμπί που λένε....είναι για χρήση σε καλό gaming σύστημα που τώρα έχω δύο 500άρηδες σε raid...αξίζει τον κόπο; Θα δω διαφορά σε καθημερινή χρήση ή τζάμπα κόπος;;; Το να φορτώνουν τα windows 1 δευτερόλεπτο γρηγορότερα δεν μου λέει κάτι, θα φορτώνει προγράμματα και παιχνίδια γρήγορα;

Παιζω μονο CoD4 mp, με τον ssd φορτωνω παντα πρωτος το map κατα το rotation αν σου λεει κατι. Γενικα μην περιμενεις θαυματα σε αυτον τον τομεα παντως http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=30

Όπως λες τα καλύτερα loading times δεν είναι ισχυρό κίνητρο. Αν μιλάμε για καθαρά gaming σύστημα, ίσως να αποτελεί κίνητρο η εξάλειψη του stuttering όπου αυτή υπάρχει. Δεν εχω δοκιμάσει SSD αλλά υποθέτω ότι ακόμα και η υποψία stuttering θα εξαφανίζεται, και τα παιχνίδια θα τρέχουν εντελώς ομαλά. Μπορεί να μας το επιβεβαιώσει κάποιο από τα παιδιά που τους έχουν δοκιμάσει.

Αν πάλι δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα, τότε δε νομίζω ότι σου χρειάζεται. Άσε και που ακόμα και αν έχεις, η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πληρώσεις τόσο ακριβά για να το εξαφανίσεις.

Μιλάω για καθαρά gaming σύστημα, γιατί κι' εγω τον υπολογιστή μου τον χρησιμοποιώ μόνο για παιχνίδια, και είχα κάποια στιγμή τις ίδιες ''ανησυχίες'' με εσένα:flower:

Μακριά απο OCZ!!!

Oι Core II που έχω εγω εναν 60άρη, είναι για να τον πετάς στον τοίχο. Κολλάνε τρελά, έστω και αν δεν κάνεις τίποτα. Είσαι στον browser και γράφεις όπως καλη ώρα εγώ τώρα, και ξαφνικά ανάβει το λαμπάκι του δίσκου και μένει κολλημένο χωρις λόγο και αιτία. Και το pc να παγώνει για κάποια δευτερόλεπτα!! Το κόλλημα αυτό (stuttering) είναι τόσο συχνό, που κάνει τον δίσκο απαγορευτικό για OS. Υπάρχει μια mini usb για ενδεχόμενο formware update, αλλα η OCZ δεν ασχολήθηκε κάν. Δεν έβγαλε τίποτα. Μόνο τους Vertex.

Oι οποιοι δεν είναι "plug n play". Εννοώ οτι όποιος θέλει να πάρει εναν δίσκο OCZ και να τον βάλει να παίξει, απλά θα έχει προβλήματα. Ο χρήστης πρέπει να μπαίνει στο σιτε της εταιρείας, ωστε να ανταλλάσει απόψεις με τα άλλα πειραματόζωα beta testers, και να έχει τον νού του πότε και ποιο fw update βγαίνει, να γράφει τα προβλήματά του, να του απαντάει ο Tony και άλλα τέτοια.

Ε εγω ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Αυριο πάω να σκάσω σαν βλακαμάς 300 ευρώ στην INTEL, γιατι κάποιοι άλλοι με κορόιδεψαν.

ΟΥΣΤ !!

Αφού θέλετε να αγοράσετε barefoot, τουλάχιστον αγοράστε πιο φθηνούς.

Μέχρι να δούμε φωτογραφίες από ανοικτά SSD όπου θα φαίνονται τα chip δεν ξέρουμε τι σόι είναι το καθένα ώστε να δικαιολογούν τη μεγαλύτερη τιμή.

Υποτίθεται ότι είμαστε τεχνολογικό forum και δεν δουλέυουμε με φήμες ως enthousiast κορόιδα.

Έκανα τον κόπο για παράδειγμα και έψαξα να βρω πληροφορίες για τα αντίστοιχα μοντέλα της Supertalent, που στο παρελθόν ήμουν ικανοποιημένος από τις μνήμες της.

Φυσικά μπήκα στο site της εταιρίας κοίταξα τα έγγραφα και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων που έχουν barefoot controller (το είδα και στο intermet ότι είναι αυτός) και κατάλαβα ότι λένε λένε, αλλά δεν δίνουν καμιά πληροφορία.

SLC με barefoot controller

UltraDrive LE SATA-II 25

FTD32GX25H (32GB)

FTD64GX25H (64GB)

FTD28GX25H (128GB)

MLC με barefoot controller

FTM32GX25H (32GB)

FTM64GX25H (64GB)

FTM28GX25H (128GB)

FTM56GX25H (256GB)

Έψαξα μετά τιμές στην Ελλάδα και είδα τον MLC Supertalent UltraDrive ME SATA-II 25 64GB 200€.

Είδα και τον SLC Supertalent UltraDrive LE SATA-II 25 64GB στο Πλαίσιο 530€ αλλά αναμενόμενο.

Αν μπορεί έστω κι ένας να μας απαντήσει γιατί υπάρχει η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής SLC, MLC αφού οι επιδόσεις στο benchmark white paper είναι ίδιες, τι τσιπάκια φοράνε και γιατί να προτιμήσει κάποιος OCZ ή Supertalent τεκμηριωμένα ας κάνει τον κόπο να το εξηγήσει.

Αφού θέλετε να αγοράσετε barefoot, τουλάχιστον αγοράστε πιο φθηνούς.

Μέχρι να δούμε φωτογραφίες από ανοικτά SSD όπου θα φαίνονται τα chip δεν ξέρουμε τι σόι είναι το καθένα ώστε να δικαιολογούν τη μεγαλύτερη τιμή.

Υποτίθεται ότι είμαστε τεχνολογικό forum και δεν δουλέυουμε με φήμες ως enthousiast κορόιδα.

Έκανα τον κόπο για παράδειγμα και έψαξα να βρω πληροφορίες για τα αντίστοιχα μοντέλα της Supertalent, που στο παρελθόν ήμουν ικανοποιημένος από τις μνήμες της.

Φυσικά μπήκα στο site της εταιρίας κοίταξα τα έγγραφα και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων που έχουν barefoot controller (το είδα και στο intermet ότι είναι αυτός) και κατάλαβα ότι λένε λένε, αλλά δεν δίνουν καμιά πληροφορία.

SLC με barefoot controller

UltraDrive LE SATA-II 25

FTD32GX25H (32GB)

FTD64GX25H (64GB)

FTD28GX25H (128GB)

MLC με barefoot controller

FTM32GX25H (32GB)

FTM64GX25H (64GB)

FTM28GX25H (128GB)

FTM56GX25H (256GB)

Έψαξα μετά τιμές στην Ελλάδα και είδα τον MLC Supertalent UltraDrive ME SATA-II 25 64GB 200€.

Είδα και τον SLC Supertalent UltraDrive LE SATA-II 25 64GB στο Πλαίσιο 530€ αλλά αναμενόμενο.

Αν μπορεί έστω κι ένας να μας απαντήσει γιατί υπάρχει η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής SLC, MLC αφού οι επιδόσεις στο benchmark white paper είναι ίδιες, τι τσιπάκια φοράνε και γιατί να προτιμήσει κάποιος OCZ ή Supertalent τεκμηριωμένα ας κάνει τον κόπο να το εξηγήσει.

Οι επιδόσεις δεν είναι ίδιες. Ειδικά στα Write και στα IOPS (read/write). http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=3&Itemid=60

To κόστος των SLC chips είναι τουλάχιστον 2πλάσιο από των MLC

παλικαρια μακρια απο τους supertalent πηρα 1 32gb πριν απο 10 μερες και μου εχει χαση 3 εγκαταστασεις windows και εχθες μαλιστα που επεζα με 2 4890 μου εκλεισε το pc οταν πηγα να κανω επανεκινηση μου εβγαλε μηνημα οτι δεν εχει λειτουργικο(windows)οταν τον εβαλα σε αλλο μηχανημα slave μεσα στα windows μου εδειχνε οτι ο ssd ηθελε format εχασα ενα σκορ 125000+ στο 3d01 κλαψ κωλοssd θα τον παω για rma μου εχει σπαση τα νευρα:rant::devil::rant::fight:

Μα καλά, δικαιολογείται τόσο μεγάλη διαφορά τιμής για ελάχιστη διαφορά επιδόσεων που εμπίπτουν στο στατιστικό σφάλμα?

Για τον Falcon 128 που αναφέρθηκε στο προηγούμενο ποστ είδαμε στο review ότι φοράει Flash chips Samsung K9HCG08U1M-PCB0 64 Gbit (8 GByte), δηλαδή τα ίδια που φοράνε και οι Vertex, Apex, Core v1 and Core v2. Erase Block size 512KByte. Το endurance δηλαδή πόσες φορές μπορούμε να σβήσουμε κάθε block πρέπει να είναι κάτω από 5000.

Samsung

K9HCG08U1M

MLC

LB

512K+16K

4K+128

8GByte

2Gbitx8x4

2

ECh

D7h

2.7v-3.6v

ftp://ftp.ingenic.cn/6an/Support%20Memory%20Chip_0810.pdf

http://www.radioradar.net/datasheet_search/K/9/H/K9HBG08U1M_SamsungElectronics.pdf.html

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/productInfo.do?fmly_id=672&partnum=K9HCG08U1M

Indilinx, sounds familiar eh? That's a spin-off company from Mtron
παλικαρια μακρια απο τους supertalent πηρα 1 32gb πριν απο 10 μερες και μου εχει χαση 3 εγκαταστασεις windows και εχθες μαλιστα που επεζα με 2 4890 μου εκλεισε το pc οταν πηγα να κανω επανεκινηση μου εβγαλε μηνημα οτι δεν εχει λειτουργικο(windows)οταν τον εβαλα σε αλλο μηχανημα slave μεσα στα windows μου εδειχνε οτι ο ssd ηθελε format εχασα ενα σκορ 125000+ στο 3d01 κλαψ κωλοssd θα τον παω για rma μου εχει σπαση τα νευρα:rant::devil::rant::fight:

Μπορεί να τύχει και στις καλύτερες οικογένειες.

ΑΠό ένα περιστατικό δεν μπορούμε να πούμε μακρυά, όταν έχουν ίδιες μνήμες και ίδιο controller δύο flash.

tsan παρε intel να τελειωνεις! βεβαια θα πληρωσεις επιπλεον αλλα αξιζει αυτο που λεμε να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να καρδιοχτυπω καθε φορα που παταω το κουμπι εκινησης...

να το κανη μια το καταλαβενω γιατι τον ζοριζο και με το pci 140+ αλλα 3 φορες μεσα σε 10 ημερες και την πρωτη φορα ουτε εγκατασταση δεν μπορουσα να του κανω μετα το crash εβαλα τον mobi και μπηκα με το cd on windows για να κανω εγκατασταση

Μηπως είχε παλιό firmware ? Είχες περάσει το τελευταίο ?

@MA:

Inside UltraDrive ME MLC

Inside Vertex EX SLC

Inside Vertex MLC

Δεν είναι στατιστικό λάθος το 30% παραπάνω σε IOPS ούτε το 50% παραπάνω σε seq write

@Tsan

Για ποιο μοντέλο μιλάς? Για το FTM32GX25H (32GB)?

Γιατί αυτό έχει barefoot indilinx

@ChSin7

Μου αρέσει που είσαι και βέβαιη ότι είναι τόση η διαφορά.

Στα άλλα bench που σου έδειξα η διαφορά είναι μηδαμινή.

Ποια να πιστέψουμε?

Και σε άλλα bench λέγατε ότι σκίζουν οι core και μετά βρήκατε ότι φταίει η χαμηλή τυχαία εγγραφή στο συγκεκριμένο τεστ που κολλάνε. Και σε μένα που έχω δύο Mtron SLC και η τιμή στο random write στο ίδιο τεστ είναι 600 φορές μικρότερη, γιατί δεν κολλάνε, είναι ταχύτατοι και οι εγγραφές στην πράξη παίζει να είναι ίδιες?

Άρα για κάποιο άλλο λόγο είναι πολύ ακριβότεροι οι SLC από τους MLC και όχι γιατί δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στα benches.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.