Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Δοκιμασε να κανεις αναβαθμιση το bios. Σε μενα με την αναβαθμιση εβγαλε επιλογες για IDE και ACHI.

Στο laptop σου έβγαλε τις παραμέτρους αυτές...?

Δε νομίζω ότι η toshiba δίνει τέτοιες επιλογές, αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα...

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
Στο laptop σου έβγαλε τις παραμέτρους αυτές...?

Δε νομίζω ότι η toshiba δίνει τέτοιες επιλογές, αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα...

Ναι μετα απο bios update αλλα μιλαμε για Acer.

Δεν εχει κανενας λαπτοπ με ICH8 ή 10 να δοκιμασει με ssd?

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=55054&highlight=flash

για τα δεδομένα δεν εγγυώνται οτι θα υπάρχουν μετά το flash και αυτό μόνο από 12.75->13.70(1.1)

από τα παλιότερα στάνταρ τα χάνεις

Λοιπόν έχω ενδιαφέροντα αποτελέσματα...

Καταρχήν για τους λαπτοπάδες, πριν την αναβάθμιση του fw υποχρεωτικά clone τον δίσκο... το λέει και το Tony ™ σε τουλάχιστον 3 εδάφια στο blog του, ε, στο forum του...

Στην αρχή δοκίμασα να κάνω clone τον δίσκο με το Acronis TrueImage από dos, αλλά η ταχύτητα ήταν υπερβολικά αργή λόγο του ότι οι drivers του ide (sata) controller ήταν υποτυπώδεις και δεν υποστήριζαν το ich, οπότε για να μην γεράσω περιμένοντας τις 10 ώρες για τα 20+GB, φόρτωσα μια έκδοση BartPE με το Acronis και η διαδικασία τελείωσε σε λιγότερο από 10 λεπτά για να κάνει το clone σε έναν εξωτερικό usb δίσκο... πάει αυτό...

Στην συνέχεια κατέβασα το fw από το Link του DarkSaga και το έκαψα σε ένα cd... χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποιο Jumper έκανα boot, απάντησα σωστά στο ερωτηματολόγιο και έκαψε το fw σε χρόνο dt... χωρίς άγχος ότι θα χάσω τα δεδομένα έκανα reboot και ως δια μαγείας τα δεδομένα ήταν όλα εκεί... μπήκε σε windows, βρήκε τον δίσκο και δεν ζήτησε ούτε καν reboot...

Μετά του τρέχω ένα hdtune για να δω αν οργώνει ακόμα, όπως πριν... υπόψη σήμερα το πρωί του εγκατέστησα και περί τα 20GB εφαρμογές με μερικές χιλιάδες registered dlls και ένα σωρό services η κάθε μια, λόγο του ότι οι περισσότερες είναι IDEs, όπως VS6, VS2008, delphi, BC++, adobe suite κλπ, οπότε ο δίσκος ήταν ταλαιπωρημένος και με το parkinson που χαρακτηρίζει όταν γράφουν τα xp στον δίσκο, πολύ fragmented...

Toshiba A100-011

OCZ Vertex - 1370

wuv3fkjr9oeerm1okj3j.png

dxyz23eehfuuep3lqvjs.png

Ακολουθεί το εγκεφαλικό και η ρήξη αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι από την αύξηση της πίεσης, λόγο των σκαμπανεβασμάτων... Αφού συνήλθα, θυμήθηκα ότι κάπου παίζει το wiper.exe για τον vertex και αφού το βρήκα αυτή την φορά χωρίς την συνδρομή του DarkSaga, το κατέβασα και το έτρεξα...

και τελικά δεν ξέρω αν το Tony ™ είχε δίκιο, αλλά το ίσιωσε και το φέρε ευθεία, παρόλο που στις επιδόσεις δεν άλλαξε κάτι...

Μετά από fw upgrade 1275 -> 1370 και αφού έτρεξα το wiper.exe

br0y69sif9sb0fkev191.png

zd061x73fy09aa1x145y.png

Οπότε όλα νορμάλ... το επόμενο βήμα είναι να γράψω ένα tool το οποίο μια φορά στο τόσο θα κάνει έναν έλεγχο στον δίσκο και θα του τρέχει το wiper.exe...

Τέλος όλα καλά και ευτυχώς μου έκατσε η καλή για το laptop και μου έμεινε και ο 160άρης για συνοδευτικός εξ. δίσκος πακέτο με το laptop... του πήρα και μια ταμπακιέρα θήκη της transcend και είναι gg...

μεγειά το laptop Jaco!!! λογικά θα έχει θετική επίπτωση και στην αυτονομία η αλλαγή σε ssd...

Κοίτα, βάση αυτού, ο δίσκος που είχα είχε τις εξής καταναλώσεις...:

Power Requirement +5 VDC (+/-5%)

Startup (W, peak, max.) : 5.0

Read / Write (W, avg.) : 1.8

Active idle (W, avg.) : 0.85

Low power idle (W, avg.) : 0.65

Standby (W, avg.) : 0.25

Sleep (W) : 0.2

Ενώ ο Vertex...:

2W in operation,

0.5W in stand by

Οπότε όταν είναι σε λειτουργία ανάγνωσης/γραψίματος, ο ocz καταναλώνει λιγότερο, αλλά σε standby περισσότερο, βάση των παραπάνω... για το δεύτερο είναι λογικό να καταναλώνει περισσότερο ο ocz γιατί έχει περισσότερα ψηφιακά ολοκληρωμένα τα οποία είναι μονίμως σε τάση (λόγο των flash chips), ενώ ο συμβατικός έχει μόνο τον controller του... ο συμβατικός καταναλώνει λιγότερο μόνο όταν είναι τελείως off...

Άρα από τα specifications ο ssd καταναλώνει λιγότερο σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας...

Αποφασίστε .... 80 ή 110; Γιατί εδώ το παιδί μας πήγε 110 !

Αλλά για μισό... είναι δυνατόν το burst να είναι 96;

Γιατί αν δείτε τον Hitachi εκεί είναι 84 που νομίζω συμπίπτει και με το όριο σωστά;

Αλλά για μισό... είναι δυνατόν το burst να είναι 96;

Γιατί αν δείτε τον Hitachi εκεί είναι 84 που νομίζω συμπίπτει και με το όριο σωστά;

έχω δυο εκδοχές για το μικρό burst rate του ssd...

Πρώτον, ότι οφείλεται στο γεγονός ότι ο δίσκος δεν είναι aligned... ίσως αυτά τα 2 επιπλέον blocks που χρειάζονται για να διαβαστεί το sector, μειώνει την ταχύτητα... το οποίο θεωρώ το λιγότερο πιθανό...

Δεύτερον και πιο πιθανό, ότι το burst rate είναι τα cached data του ich7 και στις δυο περιπτώσεις και γι' αυτό είναι σχεδόν ίδια και τον ssd και τον συμβατικό δίσκο... αυτο μάλλον ισχύει γιατί το burst rate του μηχανικού είναι πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητές του, ενώ του ssd κοντά (αν και χαμηλώτερο) στο cap του... επομένως το bust είναι ένα sector στην cache και στις δυο περιπτώσει...

Πάντως θέλω να κάνω και partition alignment για να δω τι συμπεριφορά θα έχει... άλλωστε και με τα xp που φοράει, είναι αναγκαίο, διαφορετικά θα τον σκίζει τον ssd, γιατί χρησιμοποιώ hibernation, pagefile, indexing και το journaling του ntfs, καθώς τα χρειάζομαι... οπότε αφού θα τύχει κακής χρήσης ο δίσκος, τουλάχιστον να μην είναι επί 2 λόγο του ότι δεν είναι aligned...

Χαμηλό μου φαίνεται, αν το συγκρίνω με το ich7 + vertex... εκτός και αν δεν είναι θέμα του controller, αλλά cap του samsung που δεν μπορεί να δώσει πάνω από 80MB/sec...

Εγώ πήρα χτες εναν Vertex 60αρη, και τον εβαλα στο desktop μου, δηλ σε ABIT NF7-S v.2 με Silicon Image 3112 SataRAID controller. Το ειδε φαινομενικα ΟΚ, ειχε το 1275 fw πανω. Δεν μπορούσα ομως να τον φλασαρω με κανενα τροπο, οποτε τον εβαλα σε αλλο motherboard με NF4 και φλασαρα με το bootable cd σε v1.1

Ο Silicon Image τον βλεπει και παλι, αλλα δεν μπορεί να γραψει, ουτε να φτιαξει partition με κανενα τροπο. Εχω δοκιμασει XP Disk Management, diskpar, Vista Recovery Disk και linux. Για την ακρίβεια το partition δειχνει να φτιαχνεται αλλα το (quick) format αποτυγχανει, και μετα απο reboot ο δισκος φαινεται παλι ολος unallocated. Το linux μετα απο reboot ειπε και κατι για invalid partition table.

Εφερα τον Vertex σε PC της δουλειας με ICH9R και δουλευει κανονικα, εκανα partitions με alignment, format, bench, trim κλπ. (Με XP 64bit αυτα).

Οπότε το προβλημα ειναι ο Silicon Image μαλλον. Θα δοκιμασω να περασω νεο Bios στον controller μηπως κανει διαφορα, οταν καταφερω να βρω το flashmenu της %^&&(* ABIT!

Εγώ με ICH7 δεν θα έμπαινα σε κόπο να πάρω ο,τιδήποτε πάνω από 80Mb/sec, μιας και τόσο θα αποδίδει.

Στον φορητό της δουλειάς έχω βάλει έναν Mtron Mobi 3000 (από την πρώτη γενιά) και βλέπω όση βελτίωση θα μπορούσα να δω από έναν SSD.

Ο 3000 είναι 100Mb/sec read & 80Mb/sec write, και παίζει καρφωμένος στα 80Mb/sec, αλλά το μηχάνημα πετάει ούτως ή άλλως λόγω access time και των random reads/writes ενός ποιοτικού SLC :)

Και με έναν Samsung μια χαρά θα είμουν, αλλά Χ25-Μ/E ή Vertex δεν θα έμπαινα στον κόπο (ή στα έξοδα) να βάλω.

Για να μη σας πρήζω, χωρίς να είμαι βέβαια 100% σίγουρος,

έγκυρα αποτελέσματα είναι μόνο για ICH7 και όχι ICH7R,

εκτός αν λέω παπαριές και είναι το ίδιο (εκτός του raid, μια και ο δεύτερος υπάρχει

σε λάπτοπ που έχουν raid).

Aυτον τον mobi τον βρίσκουμε τώρα σε μαγαζί; (Γενικά κοιτάμε καθόλου για MLC σε αυτή την περίπτωση ή όχι ; )

Χαμηλό μου φαίνεται, αν το συγκρίνω με το ich7 + vertex... εκτός και αν δεν είναι θέμα του controller, αλλά cap του samsung που δεν μπορεί να δώσει πάνω από 80MB/sec...

πιστευω καπου εκει ειναι η αληθεια μεχρι 87MB/sec αν και θα τον μετρησω στο desktop με ICH9R ειναι ο παλιος mlc οχι της γενιας του vertex

Σκάσανε μυτη στο πλαισιο και Samsung MLC σε καλή τιμή, όπως και Corsair που μαλλον ειναι Samsung.

Απ'ότι βλέπω εδώ (πολύ πλήρες απο αποψη συμμετοχών) παντως οι Vertex, οι νεοι Samsung και ο Intel ξεχωριζουν, με τους samsung να μενουν λιγο πιο πισω στα random σενάρια.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320632

η καινούρια τιμή του vertex +80 ευρώ πάνω... όποιοι πρόλαβαν τα 179 ήταν super duper ευκαιρία ειδικά όσοι έβαλαν 2 σε raid 0

εγώ χτύπησα έναν intel x25m 80ari άπλα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με τόσα που διάβασα για τους ocz..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.