Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
Αυτό με το rebate είναι λίγο περίεργο..

Κανονικά το πληρώνεις και απλά αν κάνεις rebate μπορεί να σου στείλουν εκπτωτικό κουπόνι, όχι αμέσως..

Μπορεί και μετά από 3 μήνες..

Το πρόβλημα με το rebate είναι ότι αν το κάνεις, παραιτήσαι από κάθε δικαίωμα επιστροφής.

Όλοι με τους OCZ Core Series έτσι την πατήσανε στην αρχή.

Στο foum της OCZ για τους SSD γίνεται ένας ψιλοχαμός. Κατέβηκε το 1199 firmware που έδινε καλύτερα νούμερα σε μετρήσεις και ξανανέβηκε το παλιό 0112 (πιο safe με μικρότερα νούμερα) μιας και "χάνονταν" partitions και drives. Εν αναμονή το 1275...

Έχουν αρχήσει οι γκρίνιες ... κρίμα

Σχόλιο από τον Rhys :

"Lose the attitude and be thankfull users want to help you with your BETA product. Don't talk down to them. And just for the record:"

Ironic really.

Please empty your bank account on the x25's in these hard economic times! YOU DESERVE IT

Attention Viewers: Please teach your Children the importance of good manners!

Βγήκε το 1275. Το δοκιμάσατε ? Αν ναι τι λέει ?

Το εβαλα χθες το βραδακυ, ιδιες επιδοσεις στα benches πανω κατω σε σχεση με το 1199, αλλου λιγο καλυτερο αλλου λιγο χειροτερο.

Σχετικά με την γκρίνια για το 1199, οι δικές σου εμπειρίες ? Δεν αντιμετώπισες παρόμοια προβλήματα έτσι ? Ποσο μειώθηκε η χωριτικότητα του SSD σου με το νέο firmware ?

Ηταν 2 το βραδυ οποτε δεν πολυπροσεξα, σημερα ειδα και εγω τα σχολια για την μειωμενη χωρητικοτητα. Με το 1199 δεν ειχα δει καποιο προβλημα εγω, αλλα δεν εσκιζα και ιδιαιτερα τους δισκους.

Unsto, εσυ τελικα τους προτεινεις σαν αγορα? Εισαι ευχαριστημενος και ειδες τελικα αυτα που περιμενες?

Νομιζω αυτο εχει περισσοτερη σημασια.

Ενδιαφερομαι κι εγω για αγορα 2 (για φιλους) και με αυτα που διαβαζω, ψιλοκολλαω λιγο.

Τα παντα ειναι σχετικα, δεν εχω δουλεψει αλλους ssd για να συγκρινω, σιγουρα ειναι πιο γρηγοροι απο τον velociraptor. Ισως περιμενα περισσοτερα εχοντας δει το video σου με τους intel, αλλα δεν πιστευω γενικα οτι θα απογοητευσει καποιον που ερχετε απο μηχανικο δισκο. Μονο και μονο η φασαρια που γλιτωνεις ειναι πολυ σημαντικο. Προβληματα προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει μεχρι στιγμης, δεν τους εχω κανει ομως και τρελη χρηση.

Ναι ειμαι ικανοποιημενος, θα τους ξαναγοραζα σιγουρα, αν ειναι ομως η καλυτερη επιλογη στα λεφτα τους δεν ξερω.

Edit: Και γενικα για προβληματα μην ξεχναμε οτι για ενα προιον που αγοραζει ολος ο κοσμος και υπαρχει και forum για αυτο ειναι πιο πιθανο να αναφερθουν περισσοτερα προβληματα.

να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου?

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=31

Drives will get better and although we're still looking at SSDs in their infancy, as a boot/application drive I still believe it's the single best upgrade you can do to your machine today. I've moved all of my testbeds to SSDs as well as my personal desktop. At least now we have two options to choose from: the X25-M and the Vertex.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=28

A good SSD makes Vista usable....

The SSDs that are worth recommending all deliver anywhere from 2x to 40x the number of IOs per second for small, random file writes compared to the Raptor. It doesn’t matter how many Raptors you RAID together, you’ll never achieve this sort of performance.

ωραίο άρθρο εξηγεί απλά γιατί "ψοφάνε" οι SSD καθώς γεμίζουν

και μάλιστα διευκρινίζει τι θα πει "γεμίζει" ένας SSD

και με 40% μπορεί μια χαρά να κρεμάει.

έχει μετρήσεις από τεχνητώς παλαιωμένα λειτουργικά

και φαίνεται να θάβει τους Vertex για να έρθει να τους εξιψώσει...

Τους συγκρίνει στα ίσα με τους intel και όχι με τους SLC Samsung (οι οποίοι όμως έχουν μια τάξη μεγέθους πάνω σε αντοχή read write)

και υπάρχουν 2 μηχανικοί ένας απο φορητό(άντε γεια) και ένας raptor γκουχ γκουχ

οι δοκιμές του έχουν γίνει το μαμά firm με το οποίο σκάνε οι δίσκοι στην αγορά (ήταν ενήμερος για τα 1199 και 1275 )

προσωπικά (δεν είχα raid 0 με σύγχρονους δίσκους,ούτε veloci )

τον θεωρώ τίμια αγορά

και είμαι διατεθειμένος να τον χτενίζω όποτε κρεμάει ,αν καταλάβω κάτι τέτοιο, με ένα ghostlike image

άλλωστε ξέρεις πριν τον αγοράσεις οτι δεν είναι backup-ίερα είναι καθαρά λειτουργικόπρογραμματοκατάσταση.

για τα λεφτά του νομίζω αποδίδει μια χαρά

ψιλοανησυχώ για φθορά με τα read writes

Και κατάλαβα απο το στήσιμο τους οτι υπάρχει περιορισμός στα write θες δε θες γράφει μόνο 512άρια blocks άρα ό,τι μικρότερο πάει άχρηστο

-αν αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβές πολλαπλάσιο-

γράφει και μικρότερα αλλα δεν μπορεί να γράψει σε μισο γραμμένο block.

κατα τα άλλα επιστρέφω στο μαμα firm και αναμένω εξελίξεις :)

μετά τον Intel νομίζω είναι best value for your money

χωρίς να είναι φτηνός....

*ο ιντελ επίσης είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που αυτοχτενίζεται στον ελέυθερο του χρόνο

*ε και έχει και μια latency oriented φιλοσοφία

*σπέρνει σε random read write επάπειρο θεωρητικά χωρίς να επέμβεις.

αν δεν τα χεις δλδ.... μονόδρομος και όχι κακοτράχαλος θα έλεγα :)

καλα οτι να ναι πια αυτη η εταιρια....δηλαδη τι αλλο θα παθουνε οι καημενοι οι καταναλωτες της?Ημαρτον...Νομιζω εχει καταντησει αστειο,το οτι καθε φορα κατι καινουργιο τους βγαινει...Χμμ μαλλον τα προιοντα της εχουνε προσωπικοτητα και μαλιστα πολυ δυναμικη θα ελεγα:suicide:

funky serial number :crazy_pilot:
Its not lost, its actually still there, the issue is the apps used to read it are now not reading it correctly. We are looking into why this happens.

Για το stuttering φταίνε τα Windows, για το περίεργο serial number φταίνε τα apps που το διαβάζουν λάθος (και το διαβάζουν σωστά σε κάθε άλλο δίσκο και SSD της αγοράς) και για υπόλοιπα στραβά των OCZ SSD φταίνε οι χρήστες που δεν είναι καλοί στο Beta-testing :hehe:

Ευτυχως εγω δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα, οποτε με τα ιδια λεφτα που δινουν αλλοι για samsung και mtron slc εχω παρει κατι πιο γρηγορο(οσο εχω δει σε benches ειναι πραγματι πιο γρηγοροι οι vertex).

Ευτυχως εγω δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα, οποτε με τα ιδια λεφτα που δινουν αλλοι για samsung και mtron slc εχω παρει κατι πιο γρηγορο(οσο εχω δει σε benches ειναι πραγματι πιο γρηγοροι οι vertex).
Αυτά είναι καλά νέα. Ίσως κακώς να πόσταρα το παραπάνω link στο θέμα σου, και ίσως έπρεπε να ποστάρω εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?t=60808 Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι η επιλογή σου ήταν κακή, αλλά αυτή η OCZ είναι για γέλια μερικές φορές. Sorry for that. Αν θες μπορώ να παρακαλέσω έναν mod να κάνει την μεταφορά, που είναι και το σωστό.

Στα λεφτά που πήρες εσύ έναν MLC 30GB εγώ πήρα έναν 64άρη SLC. Όσο για την ταχύτητα που λές, εξαρτάται τι θές και πως τον χρησιμοποιείς. Σε μεγάλο file-copy (read) μπορεί να είναι ταχύτερος, αλλά σε μικρά αρχεία read/write είναι πολύ πίσω. Τεσπα δεν είναι για συγκρίσεις το πράγμα. Να πω μόνο ότι σε ξένα φόρα, η τάση για φτηνό μεγάλο SSD δεν είναι προς Vertex OCZ 128/256 αλλά προς Sammy MLC 128/256GB βλέποντας και τα τραγελαφικά στο forum της OCZ.

θα ήταν ωραία να κάναμε ένα τεστ

στο ίδιο μηχάνημα

με τις ίδιες ρυθμίσεις

και να συγκρίναμε νούμερα.

το μόνο που με αγχώνει στην αγορά μου είναι το Mlc αντί του Slc

αν και δεν ξέρω πόσο γρηγορότερα μπορεί στην πράξη να σκάει ένας MLC.

τι νούμερα θέλεις από τους vertex? για μικρά αρχεία και iops ?

αφου μπορούμε να κάνουμε πιο παραγωγική την αντιπαράθεση

τσισινεφτα

το ανατολικά που πέφτει?

Αυτά είναι καλά νέα. Ίσως κακώς να πόσταρα το παραπάνω link στο θέμα σου, και ίσως έπρεπε να ποστάρω εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?t=60808 Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι η επιλογή σου ήταν κακή, αλλά αυτή η OCZ είναι για γέλια μερικές φορές. Sorry for that. Αν θες μπορώ να παρακαλέσω έναν mod να κάνει την μεταφορά, που είναι και το σωστό.....

Δεν με πειραξε κανενα post σου απλα το θεωρω τραγικο αυτο που γινετε μερικες φορες με καποια προιοντα και το κραξιμο που τρωνε, ενω αλλα προιοντα τα εξυψώνουν ενω ειναι το ιδιο τραγικα σε προβληματα τελικα. Μην ξεχναμε ποτε και την ασχετοσυνη του χρηστη σε καθε περιπτωση.

.....

Στα λεφτά που πήρες εσύ έναν MLC 30GB εγώ πήρα έναν 64άρη SLC. Όσο για την ταχύτητα που λές, εξαρτάται τι θές και πως τον χρησιμοποιείς. Σε μεγάλο file-copy (read) μπορεί να είναι ταχύτερος, αλλά σε μικρά αρχεία read/write είναι πολύ πίσω. Τεσπα δεν είναι για συγκρίσεις το πράγμα. Να πω μόνο ότι σε ξένα φόρα, η τάση για φτηνό μεγάλο SSD δεν είναι προς Vertex OCZ 128/256 αλλά προς Sammy MLC 128/256GB βλέποντας και τα τραγελαφικά στο forum της OCZ.

Εδω αλλα βλεπω ομως με τρελη διαφορα υπερ του vertex http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=25.

έχεις τεστάρει καθόλου με xp?

stuttering ή κολλήματα έχεις?

απο fw σε fw έχεις δει διαφορές σε αίσθηση?

ΧΡ δεν εχω βαλει, διαφορες στην αισθηση ή κολληματα δεν εχω δει, αλλα δε κανω σοβαρη χρηση πια (browsing/ταινιες μονο ουσιαστικα, games δεν εχω προλαβει να δω καθολου) και γι'αυτο δεν θεωρω τον εαυτο μου αντιπροσωπευτικο παραδειγμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.