Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

παιδια περασα το τελευταιο firmware σε εναν vertex 3 120 gb και επεσε λιγο η αποδοση σε επιδοσεις.και μεσα απο τα windows ακομα μια μοναδα. εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα?

μηπως φταιει επειδη δεν τον εκανα wipe για να ξαναπερασω το λειτουργικο με acronis?

• 2 months later...
  • Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
Θέλω να κάνω secure erase στον Vertex 2 (αφού αντικατστάθηκε πια). Το OCZToolbox εμφανίζει το παρακάτω :rolleyes: Φαντάζομαι secure erase μπορεί-πρέπει να γίνει μόνο όταν είναι ως δεύτερος ?

Σωστά. Αν έχεις περάσει λειτουργικό δεν μπορείς να κάνεις secure erase, format και τα συναφή. Λογικό είναι.

Τότε το secure erase θα γίνει κανονικά. Απλά πριν το κάνεις, σβήσε το partition από το drive μέσα από το disk management και κάνε δεξί κλικ στο drive και βγάλε το offline.

Δεξί κλικ στο My Computer--> Manage--> Disk Management--> Δεξί κλικ πάνω στο όνομα του Vertex 2 και Take drive offline.

73050361a4ea775f.jpg

Μετά το firmware update και secure erase, κάνε το πάλι online και είσαι έτοιμος.

Τότε το secure erase θα γίνει κανονικά. Απλά πριν το κάνεις, σβήσε το partition από το drive μέσα από το disk management και κάνε δεξί κλικ στο drive και βγάλε το offline.

Δεξί κλικ στο My Computer--> Manage--> Disk Management--> Δεξί κλικ πάνω στο όνομα του Vertex 2 και Take drive offline.

73050361a4ea775f.jpg

Μετά το firmware update και secure erase, κάνε το πάλι online και είσαι έτοιμος.

Και το partition system reserve θα σβήσω για να είναι ενιαίος ο δίσκος.οκ ?

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] μετα το update σε 1.5 έχω την αίσθηση οτι πάει πιο αργά ο σκληρος.. (αργει να μπουταρει σε σχεση με πριν)

και για τα νούμερα είμαι προβληματισμένος.. δεν είναι και τα καλύτερα..

post-9203-1416076523,552_thumb.jpg

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] μετα το update σε 1.5 έχω την αίσθηση οτι πάει πιο αργά ο σκληρος.. (αργει να μπουταρει σε σχεση με πριν)

και για τα νούμερα είμαι προβληματισμένος.. δεν είναι και τα καλύτερα..

[ATTACH]51901[/ATTACH]

Πόσο επί τις 100 είναι γεμάτος ο δίσκος; Στα τελευταία firmware updates διάβασα ότι έχει performance mode που έχει αυξημένα νούμερα σε read-write αλλά εφόσον είναι γεμάτος κάτω από 50% και standard mode που η ταχύτητα πέφτει στα κανονικά επίπεδα που είναι κοντά σε αυτά που σου μετρά. Από το ένα στο άλλο mode περνά με rearrange ο δίσκος.

Σημεία επαναφοράς - update των windows - pagefile - hirbefil.sys

Όλα αυτά τα έχεις λάβει υπόψη στον υπολογισμό του χώρου; Πάντως αν έχεις λιγότερο από 50% της ονομαστικής χωρητικότητας ελεύθερα δεν μου κάνουν εντύπωσεις οι επιδόσεις του δίσκου.

Ισχύει αυτό που είπε ο vagsk αλλά μόνο στην αρχή. Δηλαδή όταν στο drive δουλέψει το GC και το TRIM, τα νούμερα θα επανέλθουν.

παράδειγμα:

Vertex 4 40% free space:

7305037d1a5dc6f6.jpg

Vertex 4 75% free space:

7305037d1a5ed836.jpg

Μην κοιτάτε τα αποτελέσματα σαν απόλυτα νούμερα αλλά συγκριτικά μεταξύ τους.

• 2 weeks later...

Εχω ενα Vertex 4 128 με firmware 1.5 και θα ηθελα να μου πειτε αν κ σε καποιον αλλο κατοχο το smart details δειχνει τα ιδια γιατι που φαινονται λιγο παραξενα ..στην ουσια δεν δειχνει τιποτα. ειναι προβλημα του ssd μου ή γενικα αυτα δειχνει λογω firmware?

post-3589-1416076554,0473_thumb.jpg

Εχω ενα Vertex 4 128 με firmware 1.5 και θα ηθελα να μου πειτε αν κ σε καποιον αλλο κατοχο το smart details δειχνει τα ιδια γιατι που φαινονται λιγο παραξενα ..στην ουσια δεν δειχνει τιποτα. ειναι προβλημα του ssd μου ή γενικα αυτα δειχνει λογω firmware?

Το STATUS παίρνει μόνο 2 τιμές αν είναι οκ το VALUE ή όχι (σε εσένα 0x0000 λογικά είναι το OK για αυτό και έχουν όλα την ίδια τιμή).H στήλη VALUE περιέχει τιμές οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα

Καλημερα.

Να σας πω και εγω μια ωραια κατασταση που μου ετυχε με εναν vertex 2 60GB.

Τον αγορασα τον Απριλιο 2011 απο το Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας, μαζι με αλλους δυο για δυο φιλους μου. Τον ιουνιο 2012 καποια στιγμη εμεινε και αναβε κοκκινο - πρασινο λαμπακι.

Οτι και να εκανα τον δισκο δεν τον εβλεπε το συστημα (ειχε χαθει απο το bios).

Στελνω μια φορμα επισκευης στο καταστημα και το αποστελλω μεσω κουριερ. Αυτο εγινε στις 21/06/2012. Μετα απο απειρα τηλεφωνα με το μαγαζι εφτασα 30/08/2012 μετα απο μεγαλο εκνευρισμο μου να μου στελνουν αντικατασταση ενα vertex 3. Μια εβδομαδα νωριτερα μου προτειναν να μου στειλουν εναν vertex plus και φυσικα αρνηθηκα.

Ο δισκος ηρθε στις 03/09/2012 μεσω acs. Να πω οτι μεσα στο κουτι της ACS ειχε ενα σφραγισμενο vertex 3 60GB αλλα πουθενα καποιο παραστατικο απο το καταστημα.

Τον εβαλα πανω στις 04/09/2012 και ειδα οτι εχει ηδη το νεωτερο firmware επομενως προχωρησα σε εγκατασταση λειτουργικου.

Σε καποια φαση ενω ολα επαιζαν καλα και γινοταν η εγκατασταση ημουν στο σταδιο windows installing updates βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να συνεχισει η εγκατασταση και σταματαει.

Κανω reset στο pc και μου αναβε παλι το κοκκινο-πρασινο λαμπακι στο δισκο.

Απο εκεινη την ωρα παλι δεν τον βλεπει το συστημα πουθενα. Τον εβαλα εβγαλα αρκετες φορες. Προσπαθησα μεσω της linux εκδοσης σε στικακι το οποιο bootαρε να κανω secure erase -firmware update κτλ αλλα ο δισκος απλα δεν υπαρχει πουθενα.

Εχω ηδη φτιαξει φορμα για rma στην ocz γιατι πλεον δεν θελω να ξαναμπλεξω με το συγκεκριμενο καταστημα γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα μου παρει στην καλυτερη 2 μηνες παλι και αν κανουν τιποτα.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω καποιο παραστατικο στο χερι μου οτι ηρθε απο σερβις ή γενικα οτι τον πηρα πισω σε αλλαγη απο το καταστημα στην περιπτωση που μου το ζητησει η Ocz.

Τελος εχω ηδη εχω δωσει 15€ την πρωτη φορα για το κουριερ . Αμα ζητησουν αλλα τοσα για αποστολη στην ocz αξιζει πλεον να τα δωσω ή να παω να παρω ενα καινουργιο και φυσικα οχι ξανα ocz;;

Καλημερα.

Να σας πω και εγω μια ωραια κατασταση που μου ετυχε με εναν vertex 2 60GB.

Τον αγορασα τον Απριλιο 2011 απο το Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας, μαζι με αλλους δυο για δυο φιλους μου. Τον ιουνιο 2012 καποια στιγμη εμεινε και αναβε κοκκινο - πρασινο λαμπακι.

Οτι και να εκανα τον δισκο δεν τον εβλεπε το συστημα (ειχε χαθει απο το bios).

Στελνω μια φορμα επισκευης στο καταστημα και το αποστελλω μεσω κουριερ. Αυτο εγινε στις 21/06/2012. Μετα απο απειρα τηλεφωνα με το μαγαζι εφτασα 30/08/2012 μετα απο μεγαλο εκνευρισμο μου να μου στελνουν αντικατασταση ενα vertex 3. Μια εβδομαδα νωριτερα μου προτειναν να μου στειλουν εναν vertex plus και φυσικα αρνηθηκα.

Ο δισκος ηρθε στις 03/09/2012 μεσω acs. Να πω οτι μεσα στο κουτι της ACS ειχε ενα σφραγισμενο vertex 3 60GB αλλα πουθενα καποιο παραστατικο απο το καταστημα.

Τον εβαλα πανω στις 04/09/2012 και ειδα οτι εχει ηδη το νεωτερο firmware επομενως προχωρησα σε εγκατασταση λειτουργικου.

Σε καποια φαση ενω ολα επαιζαν καλα και γινοταν η εγκατασταση ημουν στο σταδιο windows installing updates βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να συνεχισει η εγκατασταση και σταματαει.

Κανω reset στο pc και μου αναβε παλι το κοκκινο-πρασινο λαμπακι στο δισκο.

Απο εκεινη την ωρα παλι δεν τον βλεπει το συστημα πουθενα. Τον εβαλα εβγαλα αρκετες φορες. Προσπαθησα μεσω της linux εκδοσης σε στικακι το οποιο bootαρε να κανω secure erase -firmware update κτλ αλλα ο δισκος απλα δεν υπαρχει πουθενα.

Εχω ηδη φτιαξει φορμα για rma στην ocz γιατι πλεον δεν θελω να ξαναμπλεξω με το συγκεκριμενο καταστημα γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα μου παρει στην καλυτερη 2 μηνες παλι και αν κανουν τιποτα.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω καποιο παραστατικο στο χερι μου οτι ηρθε απο σερβις ή γενικα οτι τον πηρα πισω σε αλλαγη απο το καταστημα στην περιπτωση που μου το ζητησει η Ocz.

Τελος εχω ηδη εχω δωσει 15€ την πρωτη φορα για το κουριερ . Αμα ζητησουν αλλα τοσα για αποστολη στην ocz αξιζει πλεον να τα δωσω ή να παω να παρω ενα καινουργιο και φυσικα οχι ξανα ocz;;

Η OCZ δεν ζητάει παραστατικό για την αντικατάσταση. Ζητάει μόνο ονομαστικά το κατάστημα αγοράς.

Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 15€ σε courier.

Συσκεύασε καλά το drive σου και πήγαινε σε ένα κατάστημα ΕΛΤΑ. Ζήτα να το αποστείλεις express-ασφαλισμένο, με κόστος ασφάλισης, το κόστος του drive (70-80€). Θα σου βγει περίπου ένα πεντάευρω και το drive σε 3-4 εργάσιμες θα είναι στην Ολλανδία. Εκεί θέλει περίπου μία μέρα για έλεγχο και αντικατάσταση και άλλες 4-5 μέρες για να επιστρέψει με courier την οποία πληρώνει η OCZ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.