Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

O φίλος έχει αλλάξει τις default ρυθμίσεις του προγράμματος. Αν αλλάξεις κι εσύ τη ρύθμιση θα βγάλεις κι εσύ τέτοια νούμερα.

Αυτός είναι και ο λόγος που λέμε να μην αλλάζει κανείς τις default ρυθμίσεις. Γιατί κάποιοι αργότερα θα μπερδευτούν.

Καταρχάς καλήμερα!

Συγνώμη για το post ποιο πάνω,αλλά και εγώ είδα προηγούμενα post με αυτές τις ρυθμίσεις (100ΜΒ,500MB test file και με 0x00,0Fill/0x00,1Fill) και έκανα το ίδιο. :o

Σήμερα που έκανα test με default ρυθμίσεις έχω αυτά τα αποτελέσματα.

post-10167-1416075898,6603_thumb.png

Γιατί αυτό;Μήπως δεν έχω κάνει κάτι καλά στην εγκατάσταση;

(Διόρθωση:ο δίσκος μου είναι OCZ Vertex 60GB,όχι 64 που είχα γράψει)

Από ότι φαίνεται δεν είναι σε AHCI mode για αυτό έχεις χαμηλά νούμερα.Επίσης δεν ξέρουμε τι controller έχεις!

Και αν είναι ο vertex ο 1 σε sata 2, τότε μη περιμένεις και τρελά νούμερα!

Ίσως να δείς βελτίωση αν βάλεις τους drivers της Intel.

Μην περιμένεις καμια τεράστια διαφορά, έχεις χαμηλά σε non-0FILL/1FiLL καθώς τα data που γράφει το τεστ είναι random pattern και uncompressible.

Τα πραγματικά σου νούμερα (που δείχνουν την πραγματική δύναμη του ssd) έιναι αυτά από το AS-SSD,είναι πιό σωστό για SSD.

βασικά τα νούμερα που γράφει η ocz, μπορείς να τα δείς, αλλά μόνο αν τρέξεις το bench με 0x00 ή 1 fill. κάτι που στην πράξη δεν γινεται ποτέ φυσικά γιατί το λειτουργικό δεν γράφει ποτέ μόνο μηδενικά ή μόνο άσσους. ;)

Τα specs από την OCZ (όπως και κάθε άλλη εταιρία που χρησιμοποιεί Sandforce controller) δεν είναι καθόλου ότι να'ναι. Όλες οι εταιρίες αναφέρουν πως τα αποτελέσματα των επιδόσεων είναι από ΑΤΤΟ.

Αν κατεβάσεις από εδώ:

OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD - OCZ

Στo product sheet του drive σου, τα νούμερα που βλέπεις στο CrystalDiskMark/AS SSD τα αναφέρει.

48548d1330781120-ocz-vertex-ssds-v3specs.jpg

Τα πραγματικά σου νούμερα (που δείχνουν την πραγματική δύναμη του ssd) έιναι αυτά από το AS-SSD,είναι πιό σωστό για SSD.

Πολύ σχετικό. Εξαρτάται τι διεργασίες κάνεις με το drive. Πάντως είναι πιο σωστό από τα άλλα.

post-51-1416075899,7699_thumb.jpg

Δεν έχεις άδικο, εννοώ το worst case scenario για non-ΙΤ.

Ίσως είναι πιό δύσκολο από κάποιον να τρέξει το ioMeter που είναι παραμετροποιήσιμο και μπορεί να ρυθμιστεί για προσομοίωση χρήσης. Γι αυτό και προτείνω το AS-SSD.

Δεν έχεις άδικο, εννοώ το worst case scenario για non-ΙΤ.

Ίσως είναι πιό δύσκολο από κάποιον να τρέξει το ioMeter που είναι παραμετροποιήσιμο και μπορεί να ρυθμιστεί για προσομοίωση χρήσης. Γι αυτό και προτείνω το AS-SSD.

Βασικά το ioMeter, λόγω της συμπίεσης των DATA που κάνει, το βρίσκω πιο άκυρο. Ακόμα και στη ρύθμιση Full Random του Write IO Data Pattern πάλι επιτρέπει συμπίεση.

Από πλευράς compressibility ναι, από πλευράς data pattern είναι πιο μεγάλο το εύρος παραμετροποίησης...

για incompressible data από όσο θυμάμαι το benchmark του Anvil εχει μεγάλο range από 0% έως 100% me 5-6 ενδιάμεσα steps...

Επι τη ευκαιρία , άνοιξα ένα σχετικό θέμα...

• 4 weeks later...

scaled.php?server=848&filename=ssdvertex3.jpg&res=medium

Καλησπέρα παιδιά,

Χθες αγόρασα ένα vertex 3 60 gb και τον έβαλα στο μηχάνημα μου ,ένα παλιό q9400 , gigabyte p45 ds3 με 4 g ram και έπειτα από ψάξιμο και καθώς είμαι εντελώς άσχετος από ssd ένα κάποια πράγματα όπως ενεργοποίηση του ACHI από το bios έβαλα και το intel rapid storage και μετά μου έβγαλε τα παρακάτω και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι φυσιολογικά σε sata 2 φυσικά , το μόνο που διάβασα και δεν έχω κάνει είναι ότι δεν έχω συνδέσει τον ssd στο sata 0 αλλά τον έχω στο sata 1 , τι λέτε υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ? ευχαριστώ πολύ

• 2 weeks later...
040220111407.jpg

2x60 Vertex 2 σε ICH9R μιας P5E64 WS Evolution

Περασμενο λειτουργικο καμμια βδομαδα και 2-3 παιχνιδακια.

Καλησπέρα,

Επανέρχομαι μετα από καιρό και αφού στο μεσοδιάστημα το RAID είχε φορμαριστεί και είχε αλλάξει κατοικία σε μια Asus P8P87 deluxe. Οι δίσκοι είναι στον SATA III controller (με Intel driver) και ψιλογεμάτοι και έδωσαν αυτα -τα απογοητετικά - νούμερα:

capturecpo.jpg

Του Ultraex2005 παραπάνω μια χαρά κρατιούνται στο ίδιο ποσοστό ελεύθερου χώρου

ps: Πωπωπωπω ένας χρόνος + από το προηγούμενό μου ποστ τότε.. !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.