Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους σας. έγινα κάτοχος του vertex 3 και θα ήθελα τα φώτα σας στο σετάρισμα.

η μητρική είναι η gigabyte ep35c-ds3r.

καταρχήν στο bios.

στα integrated peripherals

1) πάμε στο sata raid/ahci mode και βάζουμε ahci. (σωστό?)

2) μετά στο sata port 0-3 native mode -->default είναι disabled (το αφήνουμε έτσι?)

3) μετά onboard sata ide ctrl mode. έχει 3 επιλογές

a) ide

B) ahci

c) raid/ide

το βάζουμε και αυτό στο ahci ή το αφήνουμε στο ide?

4) υπάρχει κάτι άλλο από το bios?

5) στην εγκατάσταση των windows πατάμε f6 και βάζουμε τον driver του ahci από το σαιτ της gigabyte (σωστό?).

thanks in advance

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Αν μιλάμε για φρέσκια εγκατάσταση Windows 7 στον V3, τότε:

1) Βγάζεις (ή απλώς αποσυνδέεις) όλους τους υπόλοιπους δίσκους/SSD από το σύστημα και αφήνεις τον V3 στο SATA0.

2) Επιλέγεις SATA AHCI mode (το άλλο "onboard IDE controller" δε σε νοιάζει, είναι άλλος ελεγκτής)

3) Εγκαθιστάς τα Windows 7 (κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστείς ξεχωριστό driver)

4) Μόλις μπεις στα Windows, εγκαθιστάς το τελευταίο Intel Rapid Storage.

Έτοιμος.

5) δεν χρειάζεται να πατήσεις f6. οι drivers για p35 chipset υπάρχουν ήδη στο installation του λειτουργικού σου. (να φανταστώ windows 7)

το 3) αναφέρεται σε συσκευές που θα κουμπώσεις ως οπτικό μέσο...π.χ. αν έχεις sata dvd-rw βάζεις το αντίστοιχο...αν έχεις ide dvd-rw ομοίως την επιλογή.

αν υποστηρίζει sata ahci βάζεις το αντίστοιχο.

1)σωστό

2)σωστό

για το 4) μόνο αν γνωρίζεις και έχεις ξανασκαλίσει bios...αλλιώς είτε διάβασε στο ίντερνετ κανέναν οδηγό είτε το manual. αλλιώς leave it :)

• 2 weeks later...

γεια σας.Ειμαι αναμεσα σε vertex 2 60gb και Intel x25-m g2 80gb μεταχειρισμενους με τιμη σχεδον ιδια.Εχω κοιταξει τα αποτελεσματα και των δυο στο crystaldisk απο τα ποστς των χρηστων σε αυτο το θεμα οπως και αυτα στο αντιστοιχο της ιντελ.φενεται ο vertex 2 να υπερτερει στα writes και ειδικα στα 4k που η διαφορα ειναι μεγαλη(εχω κοιταξει ολες τις σελιδες και εδω και στης ιντελ για να βγαλω το συμπερασμα).Το θεμα ειναι στην πραξη τι γινεται?ενας γνωστος μου που εχει τον ιντελ μου ειπε να παρο με 1000 τον βερτεξ γιατι εχει προβλημα στα writes ο ιντελ.δηλαδη του καθηστερουσε παρα πολυ σε αντιγραφη μεγαλων αρχειων.Οπου και αν εχω ψαξει στο νετ δεν εχω βρει καποιο σοβαρο προβλημα του ιντελ στα writes και με παραξενεψε πολυ αυτο.πιθανος να μην εχει κανει κατι σωστα.παντος των ειχε σε achi.πειτε μου τη γνωμη σας οποιοι εχουν δουλεψει και τους δυο.σιγουρα ο ocz ειναι πιο γρηγορος το θεμα ειναι ποσο και αν φενεται με το ματι αυτο...

γεια σας.Ειμαι αναμεσα σε vertex 2 60gb και Intel x25-m g2 80gb μεταχειρισμενους με τιμη σχεδον ιδια.Εχω κοιταξει τα αποτελεσματα και των δυο στο crystaldisk απο τα ποστς των χρηστων σε αυτο το θεμα οπως και αυτα στο αντιστοιχο της ιντελ.φενεται ο vertex 2 να υπερτερει στα writes και ειδικα στα 4k που η διαφορα ειναι μεγαλη(εχω κοιταξει ολες τις σελιδες και εδω και στης ιντελ για να βγαλω το συμπερασμα).Το θεμα ειναι στην πραξη τι γινεται?ενας γνωστος μου που εχει τον ιντελ μου ειπε να παρο με 1000 τον βερτεξ γιατι εχει προβλημα στα writes ο ιντελ.δηλαδη του καθηστερουσε παρα πολυ σε αντιγραφη μεγαλων αρχειων.Οπου και αν εχω ψαξει στο νετ δεν εχω βρει καποιο σοβαρο προβλημα του ιντελ στα writes και με παραξενεψε πολυ αυτο.πιθανος να μην εχει κανει κατι σωστα.παντος των ειχε σε achi.πειτε μου τη γνωμη σας οποιοι εχουν δουλεψει και τους δυο.σιγουρα ο ocz ειναι πιο γρηγορος το θεμα ειναι ποσο και αν φενεται με το ματι αυτο...

Να υποθεσω πως και με τα 60GB καλυπτεσαι ? Αν και εχω τον vertex 2 επειδη περα απο bench δεν θα δεις διαφορα θα επαιρνα τον 80αρη intel.

καλυπτομαι και με τα 60 αλλα με 3-4 ευρω παραπανω παιρνω 20 gb παραπανω.ο ιντελ ομως ειναι χορις εγγυηση(ebay)ο αλλος ειναι με πανο απο 2 χρονια(ελλαδα).Εδω ειναι το μεγαλο διλλυμα.η ιντελ ειναι κορυφαια σε αξιοπιστια(ειναι?)αλλα δε σημαινει οτι δε θα χαλασει κιολας...

καλυπτομαι και με τα 60 αλλα με 3-4 ευρω παραπανω παιρνω 20 gb παραπανω.ο ιντελ ομως ειναι χορις εγγυηση(ebay)ο αλλος ειναι με πανο απο 2 χρονια(ελλαδα).Εδω ειναι το μεγαλο διλλυμα.η ιντελ ειναι κορυφαια σε αξιοπιστια(ειναι?)αλλα δε σημαινει οτι δε θα χαλασει κιολας...

Δεν τα ειπες ολα απο την αρχη (νομιζα απο Ελλαδα και οι δυο). Ποτε δεν θα επαιρνα μεταχειρισμενο (και χωρις εγγυηση) hardware και ειδικα απο ebay. Για τι τιμες μιλαμε ?

[MENTION=17577]dimfas[/MENTION] πολύ χαμηλή μου φαίνεται η τιμή του Intel...

Όπως και να'χει, πριν προχωρήσεις σε αγορά, ζήτα ένα sreenshot από κάποιο πρόγραμμα όπως το CrystalDiskInfo ή το SSDHealth, για να δεις σε τί κατάσταση (ώρες λειτουργίας, μέγεθος εγγραφών, health) είναι οι δίσκοι.

Πάντως εδώ και περίπου δύο χρόνια έχω τον Intel και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

του ζητησα ηδη να βαλει το ssd life και δε με μου απαντησε καν.Κατι τετοια στο ebay δυστηχως δεν παιζουν...σου αρεσει κυριε παρτο δεν σου αρεσει υπαρχουν κι αλλοι...παντως εχει 99.5% θετικο feedback και μαλιστα με μεγαλο score.

οσο για τον ιντελ το εχω ψαξει πολυ το θεμα και οντως δεν εχω βρει κατι περιεργο με τα writes περα οτι ειναι απλα πιο αργος απο τον βερτεξ 2 στα benchmarks.μαλλον ο γνωστος μου κατι δεν εχει κανει σωστα οπως εχει συμβει και με πολλους εδω με χαμηλα writes.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.