Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Συμφωνω, αλλα επειδη προβλέπω οτι οταν τελειωσουν οι εκπτωσεις θα ξαναεκτοξευτει η τιμη, οποιος το σκεφτεται ακομα, να σταματησει να το σκεφτεται και να παραγγειλει οσο ειναι νωρις.

• 3 weeks later...
  • Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

καλησπέρα . σκοπεύω να πάρω έναν agility 3 και η μητρική μου έχει 2 θύρες gsata με marvel 9128 controller.

GIGABYTE - Motherboard - Socket 1156 - GA-P55A-UD3R (rev. 2.0)

μπορώ να εγκαταστήσω intel rst drivers ώστε να δω καλύτερα αποτελέσματα?:slap:

ή τι μου προτείνεται να κάνω?

ήδη άλλαξα σε ahci το gsata από το bios. δεν κρατιέμαι.αχαχα

Εχω ενα vertex 2 τοποθετημενο σε Ide mode πανω στη μητρική με chipset Ζ68 και λαμβάνω τις παρακάτω μετρήσεις. Να το γυρίσω σε AHCI να τον βάλω πάνω σε θύρα που ελέγχεται από το Marvell chip? Ποιος νομίζετε είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να έχω αριθμούς κοντά σε αυτούς που δίνει ο κατασκευαστής? Λειτουργικό εχω Windows 7 SP1 Professional 64 bit

post-3589-1416075426,6682_thumb.jpg

ποιον marvell driver προτείνεις?

Ο τελευταιος driver για τον Marvell 9128 που βρηκα ειναι σε αυτο το site τερμα κατω εκει που λεει new. Marvell drivers

Βεβαια δεν ξερω αν θα υπαρξει καμια βελτιωση στις επιδοσεις σε σχεση με τον driver που εχεις τωρα εγκατεστημενο.

Εχω ενα vertex 2 τοποθετημενο σε Ide mode πανω στη μητρική με chipset Ζ68 και λαμβάνω τις παρακάτω μετρήσεις. Να το γυρίσω σε AHCI να τον βάλω πάνω σε θύρα που ελέγχεται από το Marvell chip? Ποιος νομίζετε είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να έχω αριθμούς κοντά σε αυτούς που δίνει ο κατασκευαστής? Λειτουργικό εχω Windows 7 SP1 Professional 64 bit

Φιλε Στεφανε, καταρχας πρεπει να γυρισεις σε AHCΙ για να δεις τις πραγματικες επιδοσεις του ssd. Το θεμα ειναι οτι ο Vertex 2 ετσι και αλλιως ειναι SATA 3GBps οποτε οπου και να τον βαλλεις διαφορα δεν προκειται να δεις. Οσον αφορα τον Marvell controller, το Ζ68 εχει native SATA 6GBps controller στο chipset, οποτε ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησεις τις ασπρες θυρες στην μητρικη, και οχι τις θυρες του Marvell γκρι χρωματος.

Φιλε Στεφανε, καταρχας πρεπει να γυρισεις σε AHCΙ για να δεις τις πραγματικες επιδοσεις του ssd. Το θεμα ειναι οτι ο Vertex 2 ετσι και αλλιως ειναι SATA 3GBps οποτε οπου και να τον βαλλεις διαφορα δεν προκειται να δεις. Οσον αφορα τον Marvell controller, το Ζ68 εχει native SATA 6GBps controller στο chipset, οποτε ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησεις τις ασπρες θυρες στην μητρικη, και οχι τις θυρες του Marvell γκρι χρωματος.

Ευχαριστώ για την διαφωτιστική απάντηση . To γύρισα σε AHCI και οντως κερδισα στο read αλλά έχασα στο write:slap:

post-3589-1416075426,8733_thumb.jpg

• 1 month later...
3 Raid0 με VERTEX2 60G

Είναι καλό τώρα αυτό?

3raidafter.png

<a  href=%7Boption%7Dhttp://img801.imageshack.us/img801/1817/3raidasssd.png' alt='3raidasssd.png'> Uploaded with ImageShack.us

Να υποθέσω πως οι δίσκοι ειναι 34nm και οχι 25. Σκέψου τα αποτελέσματά σου ειναι καλύτερα από 2 Vertex 3 120gb RAID 0 (εκτος απο τα sec Read αλλά στα @@ αυτά). Αν ειναι 25nm δυακολεύομαι να πιστέψω αυτά τα νούμερα

Εσύ πως το βλέπεις, ότι είναι κακό;

Οooχι μια χαρά το βλέπω αλλά ρωτάω... Δεν έπρεπε στο read τα 4κ να είναι παραπάνω?

Να υποθέσω πως οι δίσκοι ειναι 34nm και οχι 25. Σκέψου τα αποτελέσματά σου ειναι καλύτερα από 2 Vertex 3 120gb RAID 0 (εκτος απο τα sec Read αλλά στα @@ αυτά). Αν ειναι 25nm δυακολεύομαι να πιστέψω αυτά τα νούμερα

Oι δυο δίσκοι (οι παλιοί) φοράνε 1.25 firmware και ο τρίτος 1.33. οπότε με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα ο (νέος) πρέπει να είναι 25nm

• 1 month later...

Μια ερώτηση παίδες, μετά το 2.15 έχει δει κανείς σας BSOD/προβλήματα με agility3/vertex3;

Σκέφτομαι να πάρω τον agility3/ή force3 για z68 πλατφόρμα (asus p8z68-v), αλλά άμα παίζει ιστορία να στάξω παραπάνω, να πάω σε M4. Άμα έχει κάποιος p8z68-v+agility3 ας μου πει εμπειρίες.

καλυτερα σε m4 φιλε μου η και samsung 830 (οταν με το καλο κυκλοφορησει ελλαντα).εχω δει αρκετα προβληματα με τους agility3 vertex3 force3 .ειχα και εγω μια φορα προβλημα με vertex 3 που τον εχανε το συστημα αλλα οχι με το chipset σου(p67) .παρε κατι σιγουρο και δοκιμασμενο οπως ο M4 ειδαλλως εαν θες sandforce controller(agility3, vertex3,force3)επελεξε corsair force 3 γιατι εχουν απιθανο rma κατι που ευχομαι να μην διαπιστωσεις ποτε :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.