Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply
Και με 1fill στα ίδια είναι.

Το CM το έτρεξα πριν δέκα λεπτά

attachment.php?attachmentid=43569&stc=1&d=1298652811

Ναι το ξερω, γιατι γραφει μονο 1 ή 0. Οταν γραφουν και τα δυο (το οποιο και φυσικα συμβαινει στην πραγματικοτητα), τα νουμερα ειναι αρκετα πιο κατω.

e4PPV.jpg

Παιδιά δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, όμως έχει γίνει μεγάλη πατάτα με τους vertex2 από την OCZ. Όσοι έρχονται με το

1.28 fw out of the box, τότε κατά 90% έχουν 25nm flash και παρουσιάζουν α) απαράδεκτα μικρό real capacity και β) πολύ χαμηλά writes σε σχέση με τα διαφημιζόμενα...

Την πάτησα κι εγώ, πήρα έναν vertex 2 60gb πριν λίγες μέρες και τον έχω πάνω σε ICH7, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα stellar performance, όμως τα 32mb/sec sequential writes -όταν ένας WD caviar black στον ίδιο controller βγάζει καμιά 70αριά- μου κάθονται στο λαιμό... Αφήστε που formatted εμφανίζεται ως 51,24GB (έναντι τουλάχιστον 55.8 που λέι η ΟCZ)

Εδώ το σχετικό thread:

Guide New update on the 25nm OCZ SSD drives

Κι εγώ ψάχνομαι με το RMA τώρα, το φελέκι μου μέσα...

GIGABYTE - Motherboard - Socket 1156 - GA-P55A-UD3R (rev. 1.0)

έχω την παραπάνω μητρική και ένα vertex 2 συνδεμένο σε 3gb/s. με ΑΤΤΟ benchmark δίνει σωστά νούμερα.

θα ήταν καλύτερο να τον συνδέσω σε 6gb/s.θα υπάρξει διαφορά ? και αν ναι θα πρέπει λογικά να κατεβάσω και Marvel drivers. σωστά?

GIGABYTE - Motherboard - Socket 1156 - GA-P55A-UD3R (rev. 1.0)

έχω την παραπάνω μητρική και ένα vertex 2 συνδεμένο σε 3gb/s. με ΑΤΤΟ benchmark δίνει σωστά νούμερα.

θα ήταν καλύτερο να τον συνδέσω σε 6gb/s.θα υπάρξει διαφορά ? και αν ναι θα πρέπει λογικά να κατεβάσω και Marvel drivers. σωστά?

οι vertex 2 είναι sata2 όχι sata3 οπότε το μόνο που θα δεις είναι περισσότερο latency.

Παίδες αποφάσισα να αγοράσω έναν Vertex 3 για να τον χρησιμοποιήσω για το ΟS (Win 7x64 Ultimate).

Επειδή στο άθλημα των SSDs έχω γίνει τελευταία μέλος, αναρωτιέμαι αν υπάρχει ή αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει σε ΑΠΛΑ Ελληνικά για το πως θα κάνω clean install των Windows στο δίσκο αυτό.

Εχω διαβάσει αρκετά αλλά έχω μπερδευτεί και αρκετά.

Θα το εκτιμήσω δεόντως!!:T:

Τίποτα διαφορετικό όπως έκανες clean setup τα windows στον παλιό σου σκληρό έτσι θα κάνεις και στον SSD σου

Παίδες αποφάσισα να αγοράσω έναν Vertex 3 για να τον χρησιμοποιήσω για το ΟS (Win 7x64 Ultimate).

Επειδή στο άθλημα των SSDs έχω γίνει τελευταία μέλος, αναρωτιέμαι αν υπάρχει ή αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει σε ΑΠΛΑ Ελληνικά για το πως θα κάνω clean install των Windows στο δίσκο αυτό.

Εχω διαβάσει αρκετά αλλά έχω μπερδευτεί και αρκετά.

Θα το εκτιμήσω δεόντως!!:T:

στο site της ocz υπάρχει για τους vertex 2 το firmware 1.29. Αυτή τη στιγμή έχω το 1.25. Αξίζει η αλλαγή?

στο site της ocz υπάρχει για τους vertex 2 το firmware 1.29. Αυτή τη στιγμή έχω το 1.25. Αξίζει η αλλαγή?

στο χωριο μου λενε οτι δουλευει σωστα μην το πειραζεις:p

τωρα στο θεμα μας και εγω με 1.25 ειμαι

απο καποιους παντως που το βαλανε δεν ειδαν διαφορα

απο εκει και περα αν σε τρωει η αμφιβολια περασε το 1.29

Αντιμετωπίζω το εξης προβλημα:

Καθε φορα που προσπαθω να εγκαταστησω καποιο παιχνιδι στον OCZ Vertex 2 60GB το συστημα κολαει. Οταν λεω κολαει εννοω BSOD και επανεκιννηση.

Ειναι περιεργο γιατι κατα την εγκατασταση προγραμματων τυπου Autocad/Photoshop κλπ δεν ειχα καποιο προβλημα.

Ο δισκος εχει Win7 64bit, 19Gb ελευθερο χωρο και τρεχει στο συστημα της υπογραφης.

Εκτος αυτου, αντιμετωπιζω καθημερινα το γνωστο φαινομενο του ''κλικ τωρα - απαντηση απο το συστημα μετα...''. Αυτο το εκανε απο την αρχη. Τον εχω πανω απο ενα μηνα και ακομα δε μπορω να το συνηθισω.

Δεν μπορεις να το συνηθισεις γιατι δεν θα επρεπε να συμπεριφερεται ετσι εξ'αρχης. Ή κατι παιζει με τους drivers (του chipset) ή κατι παιζει με τον SSD...

Καλησπέρα σ'ολους.

Πρόκειται να αγοράσω τον καινούργιο ssd της osz vertex 3 128gb, η motherboard που έχει το σύστημα μου είναι η gigabye ga-x48t-dq6 (με ich9r). Ποιός είναι λοιπον ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσω τον δίσκο; Θα χρειαστώ κάποιον controller κι αν ναι ποιόν;

Υ.Γ Το μονο που θα ήθελα να προσθέσω (πληροφοριακά για τον controller ), ειναι το οτι δεν ενδιαφέρομαι για raid ,προς το παρόν.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αντιμετωπίζω το εξης προβλημα:

Καθε φορα που προσπαθω να εγκαταστησω καποιο παιχνιδι στον OCZ Vertex 2 60GB το συστημα κολαει. Οταν λεω κολαει εννοω BSOD και επανεκιννηση.

Ειναι περιεργο γιατι κατα την εγκατασταση προγραμματων τυπου Autocad/Photoshop κλπ δεν ειχα καποιο προβλημα.

Ο δισκος εχει Win7 64bit, 19Gb ελευθερο χωρο και τρεχει στο συστημα της υπογραφης.

Εκτος αυτου, αντιμετωπιζω καθημερινα το γνωστο φαινομενο του ''κλικ τωρα - απαντηση απο το συστημα μετα...''. Αυτο το εκανε απο την αρχη. Τον εχω πανω απο ενα μηνα και ακομα δε μπορω να το συνηθισω.

Τελικα βρηκα ποτε κολλαει το συστημα αλλα δε βρηκα τη λυση.

Κολλαει οταν ενα παιχνιδι παει να εγκαταστησει το DirectX. Φανηκε καθαρα οταν πηγα να εγκαταστησω το Assassin's Creed Brotherhood οπου, μολις τελειωσει η εγκατασταση του παιχνιδιου αρχιζει αυτη του DirectX.

Το συστημα κολλαει ακομα και αν προσπαθησω να βαλω το DirectX αυτονομα.

Τελικα δε φταιει ο Vertex....

Καλησπερα παιδες...

Για δειτε λιγο εδω:

XgzET.jpg

22% o C (Vertex 2).

Το TRIM + Garbage Collector κοιμουνται?

Καταρχας το trim και ο garbage collector δεν εχει καμια σχεση με το fragmentation που βλεπουν τα windows. Κανουν δουλεια σε επιπεδο bit. Επισης, γιατι ασχολεισαι? Αφου στον ssd ειτε το μισο αρχειο ειναι στην αρχη της flash και το αλλο μισο στο τελος δεν υπαρχει καθυστερηση, αφου το access γινεται ακαριαια. Στο μηχανικο εχεις θεμα, γιατι πρεπει να ταξιδεψει η κεφαλη για να παρεις τα δεδομενα που ζητησες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.