Jump to content

OCZ Vertex SSDs

unstoppable

Recommended Posts

Ρε παιδια... Οπως εχει πει ο jaxx7480 και ο Lazy Dog, diskpar δεν χρειαζεται με windows 7. Κανουν μονα τους align τα partitions. Το μεγαλο offset που βλεπετε, ειναι επειδη υπαρχει το 100mb κρυφο partition στην αρχη. Αν δεν υπηρχε θα βλεπατε 1024 λογικα...

Νομιζω οτι ειναι 1024 + 100*1024 = 103424

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Το μυαλο μου εγινε πολυμιξερ σημερα!

Εβγαλα το raid εντελως μετα απο λιγο παιδεμα!μου διαβαζει κανονικα τους δισκους πλεον! Το boot time μου επεσε στα 9sec! αλλα τα νουμερα στο CDM ειναι παλι χαμηλα!

Παιδες ( Jax , Lazy ) λετε να κανω εγκατασταση χωρις κανενα αλλο δισκο επανω ? Πιστευετε θα δω διαφορα ? Πραγματικα ειναι το μονο πραγμα που ΔΕΝ δοκιμασαμε..!Επεισοδιακος ssd! :p

Για να δειτε αν ο δισκος ειναι aligned

Start --> γραφουμε msinfo32 --> Components -> Storage -> Disks -> Partition Starting Offset(DISK #0, PARTITION #0)

Αν εχει την τιμη 1,048,576 bytes ειμαστε ΟΚ

lazy dog εισαι σωστος για μια ακομη φορα:clap:

newpicture0031024x7682.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Ε αυτό έχει να κάνει με το offset το οποίο ορίζεται, δηλαδή το default των windows είναι 1024k και για αυτό υπάρχει αυτή η τιμή, ενώ ας πούμε εγώ που το έχω πειράξει έχει το εξής:

attachment.php?attachmentid=42033&stc=1&d=1292274299

post-8723-1416074778,7953_thumb.png

Το μυαλο μου εγινε πολυμιξερ σημερα!

Εβγαλα το raid εντελως μετα απο λιγο παιδεμα!μου διαβαζει κανονικα τους δισκους πλεον! Το boot time μου επεσε στα 9sec! αλλα τα νουμερα στο CDM ειναι παλι χαμηλα!

Παιδες ( Jax , Lazy ) λετε να κανω εγκατασταση χωρις κανενα αλλο δισκο επανω ? Πιστευετε θα δω διαφορα ? Πραγματικα ειναι το μονο πραγμα που ΔΕΝ δοκιμασαμε..!Επεισοδιακος ssd! :p

εγω εκανα πετυχημενη εγκατασταση το απογευμα βαζοντας τον vertex πανω στον ic10 σε [raid mode]

γιατι εχω 2χ640 raid 0 για παιχνιδια [χωρις λειτουργικο]

και εννοειται φορτωσα drivers με στικακι οταν ηρθε η ωρα

Φρεσκια εγκατασταση με μονο τον ssd επανω και παλι παρομοια νουμερα!Aυτο το write ειναι πολυ χαλια!! Μηπως υπαρχει καποια επιλογη στο bios που ΔΕΝ επρεπε να πειραξω ? ισως επειδη παιζω σφιχτα τις μνημες και εχω 1.41v@NB μπουκωνει ? :hmm:

Δεν ξερω τι αλλο να σκευτω! μενω ετσι 1-2-3 μερες λογω απεργειας μετρο κτλπ και εαν δεν νιωσει παω για rma!:fun:

@ultraex2005 τρεξε μια CMD @ default (random ) Αρχειο > Test Data > Default ( Random )

Για δωσε ενα SS!

Σε οποιοδηποτε mode και να εχεις ρυθμισμενο τον ICHxR τα Windows 7 δεν χρειαζονται drivers για να εγκατασταθουν. Στηνονται και ετσι.

Οταν εχεις raid mode στον controller αλλα εχεις ενα drive συνδεμενο πανω στη θυρα SATA αυτο το drive δουλευει σε AHCI.

Οσο για το CrystalDiskMark, το αναφερω γιατι οταν βαζουμε screenshots πρεπει να εχουμε μια σταθερη βαση. Δεν γινεται ο ενας να δοκιμαζει με αλλες ρυθμισεις και αλλος με αλλες. Τι συμπερασμα να βγαλεις ετσι για ενα drive?

@propi: Οταν λες οτι τα νουμερα ειναι παλι χαμηλα τι εννοεις? SS?

@propi: Οταν λες οτι τα νουμερα ειναι παλι χαμηλα τι εννοεις? SS?

Untitled-9.jpg

Εβλεπα το thread του BStath με τους C300 στο laptop me ich8r και ειχε κατα πολυ μεγαλυτερα νουμερα απο τον δικο μου!και με παλιοτερο controller!Αρα ελπιζω να φταιει ο δισκος..!γιατι αμα παρω αλλον και μου κανει τα ιδια θα χαζεψω!:wall:

Φρεσκια εγκατασταση με μονο τον ssd επανω και παλι παρομοια νουμερα!Aυτο το write ειναι πολυ χαλια!! Μηπως υπαρχει καποια επιλογη στο bios που ΔΕΝ επρεπε να πειραξω ? ισως επειδη παιζω σφιχτα τις μνημες και εχω 1.41v@NB μπουκωνει ? :hmm:

Δεν ξερω τι αλλο να σκευτω! μενω ετσι 1-2-3 μερες λογω απεργειας μετρο κτλπ και εαν δεν νιωσει παω για rma!:fun:

@ultraex2005 τρεξε μια CMD @ default (random ) Αρχειο > Test Data > Default ( Random )

Για δωσε ενα SS!

@προπιτσιρικος οριστε το screen που ζητησες απο CMD default[Random]

πρεπει να εισαι καλα τωρα δεν εχουμε διαφορες

newpicture0051024x7682.th.png

@προπιτσιρικος οριστε το screen που ζητησες απο CMD default[Random]

πρεπει να εισαι καλα τωρα δεν εχουμε διαφορες

newpicture0051024x7682.th.png

Αρα τα νουμερα μου ΔΕΝ ειναι παραλογα...! Ας ασχοληθω απο αυριο με το forum της OCZ να τους τα χωσω λιγο να δω τι εχουν να μου πουν!! Που μου πουλανε δισκο up to 250+ read/write και μου βαζουν περιορισμο στο write του 60αρη χωρις να αναγραφεται πουθενα!:T:

Δεν προκειται να σου πουνε τιποτα.

Το read/write up to 285/275 το ποιανεις σιγουρα.

Τρεξε ενα ATTO 2.41 και θα δεις οτι εκει κυμαινεσαι.

Ολα εξαρτωνται απο το benchmark.

Σημερα μην τρεξεις αλλο bench.

Αφησε το drive ενα 24ωρο χωρις benches και μετα τρεξε ενα CDM. Θα δεις οτι τα write speeds θα συνελθουν... (γυρω στα 100ΜΒ/s).

Δεν προκειται να σου πουνε τιποτα.

Το read/write up to 285/275 το ποιανεις σιγουρα.

Τρεξε ενα ATTO 2.41 και θα δεις οτι εκει κυμαινεσαι.

Ολα εξαρτωνται απο το benchmark.

Σημερα μην τρεξεις αλλο bench.

Αφησε το drive ενα 24ωρο χωρις benches και μετα τρεξε ενα CDM. Θα δεις οτι τα write speeds θα συνελθουν... (γυρω στα 100ΜΒ/s).

Αυτο θα κανω...Αμα συνεχισω πιστευω πως στον υπνο μου θα βλεπω εφιαλτες με χαλια writes στο CDM :hehe:

Η OCZ λέει στα φόρα της (ΤΟΝΥ) ότι :

• Ο Sandforce "μπαίνει" σε safe mode όταν γράφονται πολλά "un-compressible" data για να μην πάθει ζημιά.
  • To CDM να το τρέχετε με All 0xFF 0 fill γιατί εκεί φαίνονται τα νούμερα που δίνει ο κατασκευαστής.
  • Το CDM να το τρέχετε με 50ΜΒ για να μην γράφει πολλά το CDM και χαλά τον SSD σας

My opinion: μπαρούφες όπως και τα 285/270 που δίνει το SF1xxx

Σαν να σου λέει η Intel ότι μόνο με SPi 1Μ μετράς σωστά την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Για να μην αγχωνεσαι αλλο βαλε το TEST SIZE στα 4gb.Aν κ εκει δεν πιασεις κοντα στις μεγιστες ταχυτητες τοτε αρχισε να ανησυχεις....Κ γω στα 50/100/500 κολλαω στα 60mb οταν βαζω 4000 πιανω τα μεγιστα που λεει η εταιρια...Ολα αυτα με αλλο δισκο βεβαια.

Τον εβαλα για να τον δοκιμασω!

WD SiliconDrive N1x

WD SiliconDrive N1x

Πιανω 135-140 mb στο write...Παντως πολυ λιγα για ενα δισκο που κανει 600+ ευρω...

Η OCZ λέει στα φόρα της (ΤΟΝΥ) ότι :

• Ο Sandforce "μπαίνει" σε safe mode όταν γράφονται πολλά "un-compressible" data για να μην πάθει ζημιά.
  • To CDM να το τρέχετε με All 0xFF 0 fill γιατί εκεί φαίνονται τα νούμερα που δίνει ο κατασκευαστής.
  • Το CDM να το τρέχετε με 50ΜΒ για να μην γράφει πολλά το CDM και χαλά τον SSD σας

My opinion: μπαρούφες όπως και τα 285/270 που δίνει το SF1xxx

Σαν να σου λέει η Intel ότι μόνο με SPi 1Μ μετράς σωστά την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Συμφωνω κι επαυξανω.

Απο την αλλη ομως, επειδη τελευταια δοκιμασα και Sandforce/Samsung/Micron νομίζω οτι ο πιο τιμιος για τα λεφτα του ειναι ο Sandforce, ειδικα στις μικρες κατηγοριες και με την προσφορα που εβγαλε το Πλαισιο στα 109€ δεν υπάρχει κατι αντιστοιχο. Ο Samsung που ειναι θεωρω ο καλυτερος απο τους 3 κοστιζει με τα μεταφορικα 150+€ μονο απο ΕΞΩ.

Ολες οι εταιριες εχουν κανει τις κουτσουκελες τους (βλεπε Micron 64GB, 70MB/s writes MAX, βλεπε Samsung 470 με 170ΜΒ/s αντι για 220 που ειναι το διαφημιζομενο και χαμηλα reads/writes οταν ανεβαινει το QD). Το θεμα ειναι να ξερεις τι αγοραζεις και τι να περιμενεις.

Αποψη μου ετσι, δεν προσπαθω να ξεκινησω flame war...

@nikchris. Μια χαρα ειναι τα νουμερα σου. Ασε τα benchmarks και κοιτα να ευχαριστηθεις το νεο σου drive.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.