Jump to content

Wireless Router με δυνατό σήμα

mech5107

Recommended Posts

Ψάχνω ένα καλό wireless router (όχι modem) που να έχει πάνω από όλα καλή εμβέλεια.

Τιμή μέχρι 70 και από πλαίσιο.

Έτσι καταλήγω στα εξής:

Asus RT-N11

Asus WL-520GU

Belkin F5D8236NT4

Να πω ότι ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο να έχει καλό και σταθερό σήμα.

Όλα τα Laptop που θα συνδεθούν είναι 54άρια και να 2 μόνο 108mbps.

Επίσης οι δυνατότητες print server του WL-520GU με ενδιαφέρουν, αλλά όχι αρκετά για να θυσιάσω την extra ισχύ του σήματος από τις διπλές κεραίες των άλλων 2.

Κοίτα, επειδή το περιορίζεις πολύ με το Πλαίσιο, όλοι πάνω κάτω την ίδια ισχύ εξόδου έχουν... αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια omni κεραία με απολαβή 9dbi ή μεγαλύτερη, έτσι θα δεις κάποια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις κεραίες που έχουν προεγκατεστημένες οι routers... θα είναι λίγο κουμούτσα βέβαια, αλλά τι να κάνεις...

Thanks Jaco...

Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι αν έχουν ουσιαστική διαφορά αυτά που έχουν 2 από αυτό που έχει μία κεραία...

Είδα για το N11 ένα review και είχε ένα γράφημα του σήματος με την απόσταση(προφανώς έπαιρναν αυτά που λένε τα win) και το Ν11 είχε κάπου 6% στα 80μ και πέθαινε στα 90. Ένα netgear που είχαν μαζί από τα 60 και πάνω δεν έπιανε.

Οι διπλές κεραίες είναι για δυο λόγους...

1. Για μούρη

2. Για ρύθμιση της πόλωσης

Το 2 δεν σε νοιάζει αν όλες οι κεραίες σου έχουν την ίδια κλίση (πχ 90 μοίρες) και δεν ξαπλώνεις πχ με το laptop σου πλάγια και σε μεγάλη απόσταση από τον router...

Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι κυρίως για μούρη... :hehe:

Το πιο εύκολο είναι να βάλεις μια κεραία με μεγαλύτερη απολαβή, αν δεν σε φτάνει τότε πας σε κάποιον repeater και αυξάνεις την εμβέλειά σου έτσι...

Στο 802.11n οι πολλαπλές κεραίες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Χοντρικά κάθε κεραία μπορει να στείλει/λάβει διαφορετικές ροές δεδομένων, αυξάνωντας την απόδοση του δικτύου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Δυστυχώς πρέπει να πάρω από Πλαίσιο...

Επειδή ο χώρος που θα πρέπει να καλύψει έχει αρκετά μεταλλικά εμπόδια (μηχανήματα) κατά πόσο επηρεάζει αυτό την εμβέλεια? (πρόκειται για ένα μικρού μεγέθους μηχανουργείο)

Εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις για κάποιο router το οποίο να υποστηρίζει το dd-wrt, ή κάποιο που να έχει επιλογές στο μενού του για ρύθμιση ισχύος.

Έχω ένα linksys(με dd-wrt περασμένο) το οποίο το χρησιμοποιώ για σύνδεση με το σπίτι του ξάδερφού μου. Default είχε 28mW ισχύ και 2 κεραίες των 2dbi. Ανέβασα την ισχύ στα 70mW και έβαλα μία κεραία κατευθυντική των 14dbi και το σήμα αυξήθηκε τρομακτικά πολύ. Και η απόσταση δεν είναι και μικρή!

Αλλά έχε υπ'όψιν σου ότι και να πάρεις, ότι στα εμπόδια και στον Η/Μ θόρυβο κωλώνουν τα ασύρματα.

Για να δουλέψει το N πρέπει όλοι οι υπολογιστές να έχουν ασύρματη Ν κάρτα.

Αν είναι B ή G, τότε δεν έχει διαφορά από οποιοδήποτε κοινό ασύρματο δίκτυο τόσο στην ταχύτητα όσο και στην εμβέλεια.

Άρα διάλεξε πρώτα τις ασύρματες κάρτες που θα βάλεις στους υπολογιστές και μετά προχώρα στο router - gateway.

Η διαφορά στην εμβέλεια και στην ταχύτητα του N δικτύου με τα B, G είναι μέρα με τη νύχτα.

Αλλά καλό είναι να είναι της ίδιας εταιρίας router και κάρτες.

Στο δικό μου Linksys Ν δίκτυο, αντί για PCI κάρτες έχω USB ασύρματες συσκευές, που είναι εξαιρετικά βολικές.

Ν έχει μόνο ένας, αν δεν απατώμαι, και δεν πρόκειται να αλλάξω κάρτες σε όλα τα laptop που θα συνδέονται κατά καιρούς.

To γεγονός ότι το Asus 520 υποστηρίζεται από DD-WRT και έχει και την δυνατότητα του print server, με κάνει να κλίνω προς αυτό, ειδικά αν επαληθεύσω ότι και σε αυτό υπάρχει επιλογή της ισχύς του σήματος με το DD-WRT.

Για να σιγουρευτείς σου έβγαλα ένα screenshot από τα advanced settings του router μου για το WiFi.

Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει σαν επιλογή στο Asus. Κάνε μια ερώτηση στα forum τους.

edit: Πως μπορώ να ανεβάσω την εικόνα σε υψηλή ανάλυση;

post-4511-1416073899,5493_thumb.jpg

Εγώ θα σου πρότεινα αυτό το WL-500W της ASUS. Δοκιμασμένο και για μένα απο τα κορυφαία αφού κάνει τα πάντα. Από σήμα μπορώ επίσης να σου πώ οτι είναι οτι καλύτερο έχει περάσει απο τα χέρια μου. Επίσης πέρνει και DD-WRT, γίνεται print server και οτι άλλο φανταστείς. Από LINKSYS μακριά και ειδικά από σειρές όπως 310 και 350Ν. Εγώ πήρα το WRT350N και τη πάτησα. Μόνο το version 1 παίρνει DD-WRT και αυτά που βρίσκεις Ελλάδα είναι version 2. Επίσης έχουν σοβαρά προβλήματα και γενκά άμα το πάρεις πιο πολύ θα μπλέξεις παρα θα σε διευκολύνει. Το συγκεκριμένο που σου λέω το έχει το Πλαίσιο αν και κάνει παραπανω από αυτά που δίνεις πιστεψέ με τα αξίζει όλα τα λεφτά του. Για πληροφορίες δες εδώ: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1032801&Manufacturer=Asus&category=69978233&catalog=23&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FAD39A32E9155AD73C599A7F8852625726C63EC9E0BF540DB9C741946FF0F03A090ABC4DAEAFEFA6D300C74600ED59398F2D69E1EBFE757D9E081F43C02CBF15BE3E74F17279E26CFAA235BE3563000B4D430C10FDE8AC52D4C0D7FAE0B7F4EBFB9D1AFEE9E9E49000274C918D8FA3006C

Ψάχνω ένα καλό wireless router (όχι modem) που να έχει πάνω από όλα καλή εμβέλεια.

Τιμή μέχρι 70 και από πλαίσιο.

Έτσι καταλήγω στα εξής:

Asus RT-N11

Asus WL-520GU

Belkin F5D8236NT4

Να πω ότι ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο να έχει καλό και σταθερό σήμα.

Όλα τα Laptop που θα συνδεθούν είναι 54άρια και να 2 μόνο 108mbps.

Επίσης οι δυνατότητες print server του WL-520GU με ενδιαφέρουν, αλλά όχι αρκετά για να θυσιάσω την extra ισχύ του σήματος από τις διπλές κεραίες των άλλων 2.

Μπορείς να κάνεις ενα σχεδιάγραμμα με διαστάσεις με τον χώρο που σε ενδιαφέρει να καλύψεις;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.