Jump to content

ασύρματo internet

olgar1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γιά σας έχω μια ερώτηση εαν ένα pc πέρνει internet απο ενα modem αλλα έχει κάρτα δικτίου ασύρματοι μπορεί να δώσει μεσο αυτης σε αλλους χριστες internet?????? και πως??

***Λογικά*** χωρίς να το έχω δοκιμάσει, αν βάλεις default gateway την ip του υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπουν και οι άλλοι.

Και πώς ξέρουμε κάθε φορά την IP του υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο Internet όταν το IP είναι dynamic? Θα σετάρουμε κάθε φορά που θα ανοίγει η γραμμή?

Εγώ π.χ. δεν κρατάω ανοιχτή τη γραμμή συνέχεια. Όταν κλείνω το PC, κλείνουν όλα.

Private IP Address ranges:

Μερικές διευθύνσεις IP είναι δεσμευμένες για χρήση αποκλειστικά σε τοπικά δίκτυα (που σημαίνει ότι μία τέτοια διεύθυνση δε χρησιμοποιείται από κανένα υπολογιστή στο Internet).

Οι διευθύνσεις αυτές είναι:

-> 10.0.0.0/8 (ή αλλιώς 10.0.0.0 με subnet mask 255.0.0.0),

-> 172.16.0.0/12 (ή αλλιώς 172.16.0.0 έως και 172.31.255.255, ή αλλιώς 172.16.0.0 με subnet mask 255.240.0.0), και

-> 192.168.0.0/16 (ή αλλιώς 192.168.0.0 με subnet mask 255.255.0.0).

(πηγή: inout.gr)

Γιά σας έχω μια ερώτηση εαν ένα pc πέρνει internet απο ενα modem αλλα έχει κάρτα δικτίου ασύρματοι μπορεί να δώσει μεσο αυτης σε αλλους χριστες internet?????? και πως??

Αν εννοείς να παίρνει το internet από την ethernet κάρτα δικτύου και να το μεταδίδει ασύρματα σε άλλους υπολογιστές, μπορεί να γίνει και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνεις bridging την ethernet και την ασύρματη κάρτα δικτύου, ώστε να περνάνε τα πακέτα από το ένα network interface στο άλλο. Μετά φροντίζεις να συνδεθούν μέσω access point ή ad-hoc άλλοι ασύρματοι υπολογιστές με το δικό σου.

με το τσιγκέλι... δώσε τη γνώση στο λαό...!

Όπως έχει πει κι ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο, για να διδάξεις (τη Χημεία) πρέπει πρώτα να τη γνωρίζεις.

Αντικατέστησε τη λέξη Χημεία με τη λέξη Δίκτυα and you get the point.

Αν εννοείς να παίρνει το internet από την ethernet κάρτα δικτύου και να το μεταδίδει ασύρματα σε άλλους υπολογιστές, μπορεί να γίνει και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνεις bridging την ethernet και την ασύρματη κάρτα δικτύου, ώστε να περνάνε τα πακέτα από το ένα network interface στο άλλο. Μετά φροντίζεις να συνδεθούν μέσω access point ή ad-hoc άλλοι ασύρματοι υπολογιστές με το δικό σου.

Επιστημονικά σωστός, αλλά συνδέεται κανείς ad-hoc ρε καραμήτρο ή μας το λες για να κάνεις φιγούρα γνώσεων?

Κάνω και τη φιγούρα μου, καθότι trendy, αλλά μπορείς και να συνδεθείς ad-hoc άμα δε βρήκες κανένα access point σε προσφορά στο skroutz.

άμα δε βρήκες κανένα access point σε προσφορά στο skroutz.

Εντάξει έχουμε κι εμείς κάποια ελαττωματάκια, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις θέμα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.