Jump to content

H ωρα της Γης

Louris7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τι είναι η Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

http://www.earthhour.org/about/gr:el

Από τις λάμπες, υπερθερμαίνεται ο πλανήτης;;;

Ας βάλουν τότε αυτά τα 100 εκατομμύρια, λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας να ζεσταίνουν το 1/5.

Όσο για το περιβάλλον επίσης θα μπορούσαν να κλείσουν 5-6k εργοστάσια που δεν σέβονται τπτ. 100 εκατομμύρια κόσμος πιστεύω μπορεί να το καταφέρει αυτό

ΚΑΙ απο τις λαμπες nooba , οι λαμπες δεν αναβουν μονες τους , τις τροφοδοτουνε αυτα τα 5-6Κ εργοστασια που λες . Συμβολικη ειναι η κινηση φιλος , αν δε γουσταρεις μην ασχολεισε, δεν ειναι αναγκη να ποσταρεις οπου ναναι οτι ναναι

Τα 5-6k εργοστάσια παραγωγής παντοφλών ή οτιδήποτε άλλων και δεν εχουν φίλτρα/ καίνε ΚΟΚ/ πετάνε τα απόβλητα σε ποτάμια, λίμνες;

Μάλλον εσύ ποστάρεις ότι να 'ναι όπου να 'ναι.

Αυτό απλά είναι μία τρύπα στο νερό.

Θα το δούνε οι κυβερνήσεις και θα πούνε "α πρέπει να βάλουμε αυστηρότερα μέτρα.

Θα το δούνε οι εργοστασιάρχες και θα πούνε. Κλάιν μάιν που δεν θα βγάζω τόσο τρελό κέρδος, σκοτώνοντας τόσο κόσμο με την μόλυνση που προκαλώ. Τώρα που είδα τα κλειστά φώτα ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Τώρα αν εσύ νοιώσεις μαμάτος, επειδή έκλεισες το φως μία ώρα (από τις 8760 του χρόνου) ενώ ταυτόχρονα είχες το OCed pc/θερμοσίφωνα που ξέρω τι άλλο αναμμένο, τι να σου πώ.

πέρα από τις σκοπιμότητες αυτής της κίνησης, δε θα θελα να μουν ηλεκτρικη συσκευη συνδεδεμένη στο δικτυο , ουτε τη στιγμη του "power off" , ούτε τι στιγμή του "power on" , ευτυχώς δε πρόκειται να συντονιστούν ποτέ σε τέτοιο βαθμό τα "φορτία" -> call me ppl...

και btw , και λαμπες φθορισμού έχω παντού(παρόλο που από ορισμένες απόψεις είναι χειρότερες.. -> ακτινοβολία , και στην ζυριχη συγκεκριμένα γνωστός είχε πει οτι τις καταργήσαν?/πανε για κατάργηση?(δε ξερω ποσο ακριβες ειναι αυτο)) και green pc στο μέτρο του δυνατού (undervolted..)

Φιλε l2phile , ειναι συμβολικο το θεμα, και με αυτο το σκεπτικο , αν συνεχεια σνομπαρουμε το οτιδηποτε, δεν θα βγαλει πουθενα.Και εγω μην νομιζεις οτι ειμαι ανθρωπος που κανει οτιδηποτε για το "καλο της γης", ισα ισα , αδιαφορος να σου πω ειμαι.

Ωστοσο αυτο το διαβασμα και μου αρεσε και με τραβηξε.γιατι να μην κανουμε μια προσπαθεια να δουμε, εστω με αυτο το κατι , που το θεωρεις εσυ χαζο, τιποτα?

Επισης ειδα οτι και στο συνταγμα υπαρχει ενα videowall που εχει αντιστροφη μετρηση για τις 28...

Ναι καταλαβαίνω,

ωραίο είναι και σωστό απλά δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα.

Πιο αποτελεσματικό θα ήταν να έριχναν τις κυβερνήσεις, που αφήνουν να γίνεται ότι γίνεται σε περιβαλλοντικά θέματα.

Τέλοσπαντων, ας μην το συνεχίσουμε.

Συμφωνώ με τον l2phile στο ότι είναι ΑΣΗΜΑΝΤΗ η διακοπή για μια ώρα μόνο.

Σημαντικό θα ήταν να ακολουθηθεί μια ΓΕΝΙΚΗ πολιτική (δεν μιλάω για κόμματα, κυβερνήσεις) στην οποία ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ μας θα προσπαθούμε να σεβόμαστε το περιβάλλον ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τα πολλά τα "ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ..."

Το θέμα είναι ποιός, ποιοί θα είνα ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που θα θυσιάσουν τα "θέλω" τους ...?

Δεν είμαι άγιος, όσο βλέπω το τί κάνουν οι άλλοι εις βάρος του πλανήτη και συνειδητοποιώντας πως είναι αμεληταία η όποια συγκράτησή μου με αποθαρύνει πολύ ομολογώ να πω.

Διαφωνώ στο θέμα της πτώσης των κυβερνήσεων.

[off topic mode]

Το να ρίξεις μια κυβέρνηση έχει νόημα ΜΟΝΟ αν ΥΠΑΡΧΕΙ μια ομάδα ανθρώπων αλλά και ΙΚΑΝΟΤΕΡΗ να αναλάβει τα ινία. Το να ρίξεις λοιπόν μια κυβέρνηση είναι μια κουβέντα, και δεν αναφέρομαι τόσο στο πώς θα την ρίξεις, απλά ... μετά τι ??? [/off topic mode]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.