Mischeif Μάρτιος 15, 2009 #21 Μάρτιος 15, 2009 Το οτι μπορει να μην διωχθεις δεν σημαινει αυτοματος οτι εισαι και νομιμος! Αυθερετα vs Ελληνικο κρατος.
cebit Μάρτιος 15, 2009 #22 Μάρτιος 15, 2009 Το οτι μπορει να μην διωχθεις δεν σημαινει αυτοματος οτι εισαι και νομιμος! Αυθερετα στην Πεντελη vs Ελληνικο κρατος.Θεωρώ άστοχο τον παραλληλισμό και εξωπραγματικό να μας νοιάζει αν 1% των χρηστών τρέχουν αντισυμβατικά το Leopard, την στιγμή που το υπόλοιπο 99% χρησιμοποιεί αντισυμβατικά τα Windows.
Mischeif Μάρτιος 15, 2009 #23 Μάρτιος 15, 2009 Ειπωθηκε αν ειναι παρανομο ή οχι και πανω σε αυτο εγραψα! Τα υπολοιπα σχολια το μονο που κανουν ειναι να ανεβαζουν τον αριθμο των post σου!
cebit Μάρτιος 15, 2009 #24 Μάρτιος 15, 2009 Θα χρησιμοποιήσω διαφορετική φρασεολογία με την ελπίδα να γίνω κατανοητός.Αν κάποιος εγκαταστήσει το Leopard στο PC που μόλις συναρμολόγησε με εξαρτήματα από το e-shop, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι παράνομος, διότι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στους πολίτες αυτή την συγκεκριμένη ενέργεια. Είναι αλήθεια όμως ότι έχει παραβιάσει την άδεια χρήσης του λειτουργικού και τίποτα παραπάνω από αυτό.Υπάρχουν όμως νόμοι σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία του λογισμικού. Τα ζητήματα γύρω από αυτούς είναι ομολογουμένως λεπτής φύσεως.Επειδή αυτοί οι νόμοι διαφοροποιούνται σε σχέση με την τοποθεσία, αρμόδια για να κρίνουν ως παράνομες τέτοιες ενέργειες είναι τα κατά τόπους δικαστήρια, per case basis. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικαστεί κανένας κάνοντας το. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο, αλλά ούτε και παράνομο να τρέχει το Leopard σε οff-the-shelf PC. Η πρώτη περίπτωση σχετικά με το Leopard που βγήκε έντονα στην δημοσιότητα, μέχρι στιγμής, είναι οι αγωγές μεταξύ της εταιρίας πώλησης PC με προεγκατεστημένο Leopard, PsyStar, και της Apple. Δεν είναι τελεσίδικο, αλλά η πλάστιγγα γέρνει προς PsyStar μεριά.Το point μου είναι ότι κάποιος που σκέφτεται να στήσει Hackintosh θα έπρεπε να ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν το hardware του είναι συμβατό και κατά συνέπεια το σύστημα του σταθερό, παρά για την νομιμότητα της διαδικασίας.Η 3-χρονη εμπειρία μου πάνω στο θέμα μου δίδαξε ότι με αποδοτική έρευνα αγοράς, λίγο ελέυθερο χρόνο για διάβασμα tutorials, και μεράκι, μπορεί να στηθεί computer που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις επιδόσεις, την αξιοπιστία MacPro, και ανάλογα με το μεράκι που προ-ανέφερα, την αισθητική.
qbiefox Μάρτιος 16, 2009 #25 Μάρτιος 16, 2009 Το κουτακι του mac pro μπορουμε να το αγορασουμε απο πουθενα?
Stolis Μάρτιος 16, 2009 #26 Μάρτιος 16, 2009 Αν η ερώτησή σου ήταν περίπου 5 χρονάκια πριν , θα σου έλεγα mac και γω. Τα πράματα όμως έχουν αλλάξει και όοοοοοοοοοοολα όπως διαπιστώνεις από τα παραπάνω είναι πλέον θέμα λειτουργικού! Αυτό γιατί δεν κατασκευάζει η Apple πλέον τους δικούς της επεξεργαστές (G) αλλά χρησιμοποιεί INTEL και γενικά το χει ρίξει στις εξωτερικές συνεργασίες για όλο το Hardware, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσεις αδρά ένα "φανταχτερό μπιχλιμπίδι" (όπως θα λεγε και κάποιος από την παρέα μας..) , όταν με λιγότερα χρήματα στήνεις ένα αξιόλογο pc και του βάζεις ένα αξιοπρεπές λειτουργικό.
cebit Μάρτιος 16, 2009 #27 Μάρτιος 16, 2009 Το κουτακι του mac pro μπορουμε να το αγορασουμε απο πουθενα?Enclosure / Case από Mac Pro και G5 στο ebay.Υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε spare parts στο UK και US.Ενδεικτικά: http://www.welovemacs.com/9225952.html
xmf Μάρτιος 16, 2009 Author #28 Μάρτιος 16, 2009 Αν ειναι θέμα λειτουργικού τότε μήπως υπαρχει κάποια Linux εφαρμογή που να τρεχει τα γραφιστικά προγράμματα?Η αν δεν υπάρχει εφαρμογή τότε καποιος emulator για προγράμματα των windows?(Εβαλα linux ubuntu 8.1 πριν ενα μήνα και τα θεωρώ τέλεια)Τέλος το hackintosh ίσως να είναι η καλύτερη λύση αλλα δυστύχως δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ(Το πρωί σχολή , το βράδυ δουλειά)
johnsonb Μάρτιος 20, 2009 #29 Μάρτιος 20, 2009 Ουυ καλά,για λίνουξ μην το ψάχνεις καθόλου.Υπάρχει βέβαια το wine που τρέχει προγράμματα windows,αλλά τίποτα κατά την γνώμη μου δεν δουλεύει σωστά,ειδικά photoshop,illustrator κτλ,άσε που θέλει πολύ ψάξιμο.Στο θέμα μας τώρα... Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις pc.Στα λεφτά ενός καλού Mac Pro,παίρνεις pc από τα λίγα,η apple βάζει το hardware που οι πισάδες πετάμε,και τα δίνει σε τιμή λες και είναι φτιαγμένα από χρυσό.:rant:Παίρνεις Intel core i7 965 extreme,2xgtx285 σε sli,6gb ram ddr3,και τα υπόλοιπα.Το παραπάνω pc,όπως καταλαβαίνεις κάνει να ντρέπονται όλα τα mac,και δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω ένα mac (μιλάω για το hardware και όχι το macosex).:devil:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.