Jump to content

Mac ή PC?

xmf

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Πηγαίνω σε μια σχολή γραφιστικής και ήρθε η ώρα να αγοράσω ενα pc ή mac που να μπορεί να σηκώνει προγράμματα οπως illustrator,photoshop,corel κτλ.

Κάνοντας μια ερευνα αγορας λένε οτι τα mac είναι τα καλύτερα για τέτοια προγράμματα αλλα εχουν και 1500-2000 ευρώ!

Απο την αλλή σκεφτομουνα να φτιάξω ενα pc με πολύ κάλη καρτα γραφικών , πολυ καλο πυρήνα και 4gb ram κτλ με 800-900 ευρώ!

Η ερώτηση μου είναι γιατί τα Mac θεωρούντε καλύτερα για γραφιστικά προγράμματα ενώ με σχέδον τα μισά λεφτά φτιάχνεις υπερ-PC?

Και τέλος τι μου προτείνετε ?

Ευχαρίστώ

κοίτα, πληρώνεις το ότι έχουν το καλύτερο λειτουργικό και δεν τρέχει σε άλλη πλατφόρμα!

είναι καλύτερα τα mac ΑΝ έχεις να τα πληρωσεις! γιατί όπως το είπες θα φτιάξεις μηχάνημα με τα μισά λεφτά που ίσως έχει και καλύτερο hardware.. αν δεν σ περισεύουν λεφτά πάρε pc

επειδη θα το χρησιμοποιησεις κυριως σαν επαγκελματικο εργαλειο και οχι σαν εναν υπολογιστη που θα κανεις τα παντα, και δεδομενης της ιδιομορφιας των προγραμματων που θα χρησιμοποιησεις, προτεινω mac (αν φυσικα εχεις τα λεφτα) για το λογο οτι τρεχουν τετοιες εφαρμογες πολυ καλυτερα και πιο γρηγορα χωρις να παρουσιαζονται κολληματα στο μηχανημα

Καλό θα ήταν πιστεύω όσοι καταθέτουν απόψεις, επειδή το θέμα θα ενδιαφέρει πολλούς (όπως και μένα), πέρα από το "mac γιατί είναι καλύτερο για γραφίστες" να γράφουν και 2-3 πραγματάκια, πχ προγράμματα στα οποία υπάρχει αυτή η μυθική διαφορά καθώς και το κέρδος που έχει κάποιος. Τη λέω μυθική γιατί τα τελευταία χρόνια που ρωτάω από δω κι από κει, κανείς δε μου έχει δώσει απάντηση και αδυνατώ να καταλάβω τι κάνει καλύτερα το mac από το pc μου για παράδειγμα, που τρέχει μια χαρούλα photoshop και άλλα εργαλειοπρογράμματα, ενώ αντίθετα βλέπω πολλά που το mac δεν έχει ενώ το pc έχει, όπως πχ το autocad. Να υπενθυμίσω ότι πλέον intel πλατφόρμα έχουν τα mac, οπότε το hardware δεν έχει την διαφορετικότητα που είχε παλιά.

Μην το σκέφτεσαι καν αγόρασε Mac με κλειστά μάτια.. Έχω φίλο που είναι γραφίστας και ενώ έχει καλό pc μου λέει ότι όταν επεξεργάζεται μεγάλες εικόνες και γενικά βαριά πράγματα το photoshop κρασάρει..Την σταθερότητα του leopard δεν θα την βρεις πουθενά αλλού..Και άσε που το πιο πιθανό είναι να μην ξαναγυρίσεις στο pc παρά μόνο για να παίξεις κανένα game...:cool:

Αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το Pc και για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από γραφιστικές εφαρμογές, καλύτερα να καταλήξεις σε απλό Pc + windows = συμβατότητα με το σύμπαν.

Ένα high end σύστημα φυσικά και δεν έχει να ζηλέψει και πολλά σε επιδόσεις από ένα Mac, ακόμα και σε γραφιστικές εφαρμογές.

Από εκεί και πέρα όμως, τo ΜacOs έχει μπόλικες παραπάνω δυνατότητες και ευκολίες που επαγγελματικά θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα.

Για το αν κρασάρει σε pc το photoshop δεν μου χει τύχει αλλά πχ όταν είχα 3 ανοιχτές εικόνες στο pc τις υπογραφής (psd) 25ΜΒ η καθεμία, μετά απο λίγη ώρα ανταποκρινόταν πολύ αργά και αδικαιολόγητα μιας και η μνήμη είχε πάει 1.3GB και οι πυρήνες δεν ξεπερνούσαν το 50%. Δεν ξέρω αν το ίδιο γίνεται και στα Mac. Πάντως το photoshop γονατίζει πολύ εύκολα ένα pc.

Απόσο ξέρω, το Mac OS είναι χρονάκια μπροστά σε απόδοση καθώς η Apple δεν έχει μεγάλο ζόρι να γράψει κανονικά την προς τα πίσω συμβατότητα που είναι και το μεγάλο βαρύδι στα Windows. Το Leopard + Photoshop σαλεύει καλύτερα σε βαριά χρήση γιατί απλά δουλεύουν ΟΛΟΙ οι πυρήνες της CPU. Στα win σε 4-5 χρόνια τέτοια πράγματα (στην V.8 ίσως κάτι γίνει).

Βέβαια, ένα καλό PC δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Απλά σκέψου αν θες και άλλα πράγματα από το μηχανάκι που θα πάρεις. Αν θες κι άλλα (πολλά) πάρε PC.

Πάντως, τα 4 GB RAM δεν είναι σοβαρό μέγεθος για βαριά γραφιστική δουλειά.

Έχεις σκεφτεί την λύση του hackintosh ???

Αγοράζεις ένα pc, ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ* dvd με τα Leopard.

Πρόσεξε όμως το θέμα της ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε στο www.hackint0sh.org/

Δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει καθώς το λαπτοπ μου δεν εμφανίζεται στη λίστα, χωρις να σημαίνει απαραιτητα πως δεν θα δουλέψει, απλά δεν θέλω άδικα να μπω στον κόπο.

*Δεν είναι παράνομο. Από τη στιγμή που έχει αγοράσει κανείς αυθεντικό dvd με κάποιο λογισμικό/λειτουργικό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να σου πει: ξέρεις φιλαράκο ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ συστήματα να το εγκαταστήσεις...

Φαντάσου η BMW να αρχίσει να φτιάχνει ΔΙΚΟΥΣ της δρόμους και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τους ιδιοκτήτες bwv αυτοκινήτων να οδηγούν σε κρατικούς δρόμους ...

Επειδη το να πηγαινεις σε μια σχολη απο την επαγγελματικη δουλεια εχει πολυ μεγαλη διαφορα θα σου κανω την εξης ερωτηση.

Θα ασχοληθεις στο μελλον ?

Γιατι αν δεν εισαι σιγουρος το να παρεις ενα mac προσωπικα ειναι πεταμενα λεφτα.(ακομα και αν τα χεις)

Δουλειες μπορεις να βγαζεις ανετα και με πολυ κατωτερα pc ειδικα στα προγραμματα που αναφερεις και σου μιλαω ως ατομο που δουλευω σχεδον ολη μερα ps.

Ξεκινα αν θες με ενα φτηνο pc 800-900 ευρω οπως ειπες και θα εισαι οκ ;)

θα συμφωνήσω με τον kreach. αγοράζοντας ένα pc από την αρχή μπορείς να το κανεις πλήρως συμβατό με τo hackintosh και να παίζουν τα περισσότερα (αν όχι όλα) out of the box.

My 2cents

Έχω γυρίσει σε Mac τα τελευταία 3 χρόνια και μπορώ να πώ πως δεν ξαναχρησιμοποιώ windows για προσωπικό μηχάνημα.

Τα υπέρ των Mac κατ'εμε είναι:

1. Ποιότητα κατασκευής - δες το Macbook Pro και πες μου ποιο laptop έχει τόσο καλή κατασκευή

2. Αξιοπιστία λειτουργικού - δεν μου εχει κολλήσει ποτέ και δεν μπαίνει στην μέση για ότι δουλειά το χρησιμοποιώ. Popups, ενοχλητικά εφέ, πολύπλοκα menu δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει registry, install + uninstall με απλό drag and drop και δεν εχει ιδιαίτερους ιούς.

3. Ειναι Unix... Μπορείς να κάνεις πράγματα που ούτε να τα φανταστείς με windows λόγω bash και των υπάρχοντων Unix βιβλιοθηκών

4. Ειναι διαφορετικό... Ολη μέρα χρησιμοποιώ Windows XP στην δουλεια και όταν είμαι σπιτι δεν θέλω να τα βλέπω μπροστά μου :hm:

Για γραφιστικές εφαρμογές, το global color management είναι αυτό που έκανε την διαφορά. Πλέον δεν ξέρω τι παίζει με Vista...

Γενικά πιστεύω ότι ο συνδυασμός hardware και software σκοτώνει. Το OSX φαντάσου το σαν Ubuntu απλώς πολύ πιο προσεγμένο στο interface και με υποστήριξη απο εμπορικές εφαρμογές.

My 2cents

Έχω γυρίσει σε Mac τα τελευταία 3 χρόνια και μπορώ να πώ πως δεν ξαναχρησιμοποιώ windows για προσωπικό μηχάνημα.

Τα υπέρ των Mac κατ'εμε είναι:

1. Ποιότητα κατασκευής - δες το Macbook Pro και πες μου ποιο laptop έχει τόσο καλή κατασκευή

2. Αξιοπιστία λειτουργικού - δεν μου εχει κολλήσει ποτέ και δεν μπαίνει στην μέση για ότι δουλειά το χρησιμοποιώ. Popups, ενοχλητικά εφέ, πολύπλοκα menu δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει registry, install + uninstall με απλό drag and drop και δεν εχει ιδιαίτερους ιούς.

3. Ειναι Unix... Μπορείς να κάνεις πράγματα που ούτε να τα φανταστείς με windows λόγω bash και των υπάρχοντων Unix βιβλιοθηκών

4. Ειναι διαφορετικό... Ολη μέρα χρησιμοποιώ Windows XP στην δουλεια και όταν είμαι σπιτι δεν θέλω να τα βλέπω μπροστά μου :hm:

Για γραφιστικές εφαρμογές, το global color management είναι αυτό που έκανε την διαφορά. Πλέον δεν ξέρω τι παίζει με Vista...

Γενικά πιστεύω ότι ο συνδυασμός hardware και software σκοτώνει. Το OSX φαντάσου το σαν Ubuntu απλώς πολύ πιο προσεγμένο στο interface και με υποστήριξη απο εμπορικές εφαρμογές.

Συμφωνώ απόλυτα....:T: Και γω το pc πλέον σπάνια το χρησιμοποιώ.Μόνο για downloading και κανένα game που και που.

Να πω και εγω την γνωμη μου, μιας και ειμαι χρηστης 3 διαφορετικων λειτουργικων, windows xp (ποτε δεν ειχα sVista), ubuntu (3 χρονια τωρα) και Mac OSX (9 μηνες σε Macbook)

Καταρχας η ιστορια με το οτι τα προγραμματα για γραφιστες ειναι πιο γρηγορα σε Mac, ισχυε παλια, Οταν τα mac ηταν power pc και ειχαν RISC επεξεργαστες και αλλη αρχιτεκτονικη. Τοτε ναι το mac ηταν πολυ καλυτερο σε προγραμματα επεξεργασιας εικονας και video και ηταν το No1 πραγμα το οποιο διαφημιζε η apple τοτε. Πλεον ολα τα mac εχουν την κλασσικη x86 αρχιτεκτονικη, οποτε απο αποψη hardware ειναι πανω κατω τα ιδια, με μονο κατι μικρες διαφορες, οπως το οτι δεν εχουν bios αλλα EFI που ειναι πιο εξελιγμενο.

Το λειτουργικο ναι, ειναι πολυ καλυτερο απο οτιδηποτε εχει κυκλοφορησει ποτε η microsoft, αν κατσεις μιση ωρα με καποιον που ξερει να σου δειξει τα καλα του, θα εντυπωσιαστεις και αν το συνηθησεις και εσυ ο ιδιος, ολα τα αλλα θα σου φαινοται λειψα και παντα θα σου λειπει η αισθηση που σου προσφερει το mac. Ειναι καλυτερο και απο linux, απλα οχι τοσο πολυ, απο την αλλη ομως σου προσφερει ενα καρο πλεονεκτηματα που τα linux πασχουν, οπως ποικιλια προγραμματων. Με λιγα λογια ειναι η χρυση τομη, πιο γρηγορο απο linux και προσφερει περιπου την ιδια συμβατοτητα με windows.

Απο ταχυτητα απλα δεν το συζηταμε, το Macbook μου που ειναι 2.5 ετων, με εναν σαπιο fujitsu δισκο (5400rpm) bootarei λες και εχω τουμπανο raid πανω και κανει shut down λες και εχω ssd (και λιγο λεω). Γενικα το λειτουγικο πεταει... ειναι και unix based και δεν νιωθει απο το τι του εχεις φορωμενο πανω, οπως τα windows, που οταν τα εχεις κανει μολισ φορματ πετανε, οταν ομως βαλεις 5 βασικα προγραμματα και drivers πανω πεφτει στο μισο η ταχυτητα τους και μετα απο 6 μηνες κακης χρησης εισαι για φορματ παλι... Και για αυτο ισως καποια πραγματα ειναι πιο γρηγορα σε αυτο, με μικρη διαφορα ομως.

Για να μπουμε στο θεμα μας ομως, εγω δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τα 2πλα λεφτα για να παρεις desktop mac, αρα καλυτερο λειτουργικο, αλλα οχι top hardware. Προσωπικα πιστευω οτι τα μονα mac που αξιζουν τα λεφτα τους ειναι το macbook το 13αρι (το 15αρι ειναι τοπ αλλα ξεφευγει πολυ σε τιμη) και το iMac (για δουλειες γραφειου, οπου το design και ο χωρος παιζουν πολυ ρολο, οχι για home pc) Εσυ για τι mac ακριβως σκεφτοσουν να αγορασεις?

Επισης να τελειωσω με το εξης. Σαν γραφιστας το Νο1 πραγμα που θες ειναι καλη οθονη. Επειδη ετυχε για 3 βδομαδες να εχω πανω στο γραφειο μου, εκτος απο το pc μου, και ενα iMac 20ari (αυτο με τα 1350 euro) η οθονη του ειναι καλη, ισως απο τις καλυτερες απλες οθονες που θα βρεις, ομως δεν πιανει σε πιστοτητα χρωματων την dell μου. Μετα απο το calibration που εκανα (το OSX εχει ισως το καλυτερο προγραμμα calibration χωρις αισθητηρα, αλλα με το ματι) η εικόνα της βελτιωθηκε παρα πολυ αλλα και παλι ηταν ενα κλικ πισω και η δικια μου η οθονη ειναι ακαλιμπραριστη. Το 24αρι το iMac εχει καλυτερη οθονη απο το 20αρι, ομως δεν το εχω συγκρινει ποτε διπλα διπλα με μια πολυ καλη οθονη.

Εγω στην θεση σου θα εδινα ~700 euro να φτιαξω ενα πολυ καλο pc και ~400 euro να παρω μια πολυ καλη οθονη (sips ή pva panel), που θα την κρατησω για τουλαχιστον 5 χρονια. Το pc αλλωστε εχει και καποια δυνατοτητα αναβαθμησης... Δεν αξιζει να ακριβοπληρωσεις κατι για το λιγο καλυτερο, αφου δεν το κανεις αποσβεση, φοιτητης εισαι, δεν το χρησιμοποιεις επαγγελματικα... Οταν θα φτασει αυτη η ωρα τοτε το ξανασκεφτεσαι...

Να πω και εγω την γνωμη μου, μιας και ειμαι χρηστης 3 διαφορετικων λειτουργικων, windows xp (ποτε δεν ειχα sVista), ubuntu (3 χρονια τωρα) και Mac OSX (9 μηνες σε Macbook)

Καταρχας η ιστορια με το οτι τα προγραμματα για γραφιστες ειναι πιο γρηγορα σε Mac, ισχυε παλια, Οταν τα mac ηταν power pc και ειχαν RISC επεξεργαστες και αλλη αρχιτεκτονικη. Τοτε ναι το mac ηταν πολυ καλυτερο σε προγραμματα επεξεργασιας εικονας και video και ηταν το No1 πραγμα το οποιο διαφημιζε η apple τοτε. Πλεον ολα τα mac εχουν την κλασσικη x86 αρχιτεκτονικη, οποτε απο αποψη hardware ειναι πανω κατω τα ιδια, με μονο κατι μικρες διαφορες, οπως το οτι δεν εχουν bios αλλα EFI που ειναι πιο εξελιγμενο.

Το λειτουργικο ναι, ειναι πολυ καλυτερο απο οτιδηποτε εχει κυκλοφορησει ποτε η microsoft, αν κατσεις μιση ωρα με καποιον που ξερει να σου δειξει τα καλα του, θα εντυπωσιαστεις και αν το συνηθησεις και εσυ ο ιδιος, ολα τα αλλα θα σου φαινοται λειψα και παντα θα σου λειπει η αισθηση που σου προσφερει το mac. Ειναι καλυτερο και απο linux, απλα οχι τοσο πολυ, απο την αλλη ομως σου προσφερει ενα καρο πλεονεκτηματα που τα linux πασχουν, οπως ποικιλια προγραμματων. Με λιγα λογια ειναι η χρυση τομη, πιο γρηγορο απο linux και προσφερει περιπου την ιδια συμβατοτητα με windows.

Απο ταχυτητα απλα δεν το συζηταμε, το Macbook μου που ειναι 2.5 ετων, με εναν σαπιο fujitsu δισκο (5400rpm) bootarei λες και εχω τουμπανο raid πανω και κανει shut down λες και εχω ssd (και λιγο λεω). Γενικα το λειτουγικο πεταει... ειναι και unix based και δεν νιωθει απο το τι του εχεις φορωμενο πανω, οπως τα windows, που οταν τα εχεις κανει μολισ φορματ πετανε, οταν ομως βαλεις 5 βασικα προγραμματα και drivers πανω πεφτει στο μισο η ταχυτητα τους και μετα απο 6 μηνες κακης χρησης εισαι για φορματ παλι... Και για αυτο ισως καποια πραγματα ειναι πιο γρηγορα σε αυτο, με μικρη διαφορα ομως.

Για να μπουμε στο θεμα μας ομως, εγω δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τα 2πλα λεφτα για να παρεις desktop mac, αρα καλυτερο λειτουργικο, αλλα οχι top hardware. Προσωπικα πιστευω οτι τα μονα mac που αξιζουν τα λεφτα τους ειναι το macbook το 13αρι (το 15αρι ειναι τοπ αλλα ξεφευγει πολυ σε τιμη) και το iMac (για δουλειες γραφειου, οπου το design και ο χωρος παιζουν πολυ ρολο, οχι για home pc) Εσυ για τι mac ακριβως σκεφτοσουν να αγορασεις?

Επισης να τελειωσω με το εξης. Σαν γραφιστας το Νο1 πραγμα που θες ειναι καλη οθονη. Επειδη ετυχε για 3 βδομαδες να εχω πανω στο γραφειο μου, εκτος απο το pc μου, και ενα iMac 20ari (αυτο με τα 1350 euro) η οθονη του ειναι καλη, ισως απο τις καλυτερες απλες οθονες που θα βρεις, ομως δεν πιανει σε πιστοτητα χρωματων την dell μου. Μετα απο το calibration που εκανα (το OSX εχει ισως το καλυτερο προγραμμα calibration χωρις αισθητηρα, αλλα με το ματι) η εικόνα της βελτιωθηκε παρα πολυ αλλα και παλι ηταν ενα κλικ πισω και η δικια μου η οθονη ειναι ακαλιμπραριστη. Το 24αρι το iMac εχει καλυτερη οθονη απο το 20αρι, ομως δεν το εχω συγκρινει ποτε διπλα διπλα με μια πολυ καλη οθονη.

Εγω στην θεση σου θα εδινα ~700 euro να φτιαξω ενα πολυ καλο pc και ~400 euro να παρω μια πολυ καλη οθονη (sips ή pva panel), που θα την κρατησω για τουλαχιστον 5 χρονια. Το pc αλλωστε εχει και καποια δυνατοτητα αναβαθμησης... Δεν αξιζει να ακριβοπληρωσεις κατι για το λιγο καλυτερο, αφου δεν το κανεις αποσβεση, φοιτητης εισαι, δεν το χρησιμοποιεις επαγγελματικα... Οταν θα φτασει αυτη η ωρα τοτε το ξανασκεφτεσαι...

συμφωνώ απόλυτα σ αυτά που λες!!! αυτή είναι και η δική μου γνώμη, ειδικά στα τελευταία, ότι για κάποιον που δεν θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για παραγωγή είναι λεφτά χαμένα... (είναι ονομάζονται mac, είτε pc των 3000€ που θα παίζει μουσική μόνο και θα μπαίνει στο ίντερνετ)

Για hackintosh, μακριά από ΑΤΙ κάρτες, εννοείται.

Ο Nehalem MacPro έχει option για 4870.

4870.jpg

4850 & 4870 τρέχουν σε Hackintosh. [ οδηγίες ]

Πληροφορίες για ATI & OSX από τον netkas.

Μην το σκέφτεσαι καν αγόρασε Mac με κλειστά μάτια.. Έχω φίλο που είναι γραφίστας και ενώ έχει καλό pc μου λέει ότι όταν επεξεργάζεται μεγάλες εικόνες και γενικά βαριά πράγματα το photoshop κρασάρει..Την σταθερότητα του leopard δεν θα την βρεις πουθενά αλλού..Και άσε που το πιο πιθανό είναι να μην ξαναγυρίσεις στο pc παρά μόνο για να παίξεις κανένα game...:cool:

To Leopard είναι σταθερό.

Οι εφαρμογές που είναι γραμμένες με το SDK του πρέπει να είναι εξίσου σταθερές για να μιλάμε για αξιόπιστο εργαλείο.

Όσον αφορά τις εμπειρίες του φίλου σου, καλά θα ήταν να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Δηλαδή Dual Xeon PC με Mac Pro.

Με 1500 μπορεις να παρεις το νεο 24" imac που θα σε αφησει απολυτα ικανοποιημενο οτι γραφιστικη εφαρμογη και να τρεξεις! Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες οτι το hardware ειναι ίδιο πλέον με pc τα οποια κοστιζουν τα μισα και λιγοτερα λεφτα, ΟΜΩΣ όταν τρέχεις photoshop σε ενα mac στα 2ghz ρεαλιστικα είναι σαν να το τρεχεις σε pc που είναι 3.5ghz!

Υπάρχη και η λυση του hackintosh βεβαια, χάνεις όμως σε αισθητικη και ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.(για το παραδειγμα καποιου με την BMW ειναι λιγο fail!) Σου βγαίνει ομως πιο οικονομικα και έχεις και το περιθοριο της αναβαθμισης!

Χρηστης: macbook,mac pro και msi wind(hackintosh)

Με 1500 μπορεις να παρεις το νεο 24" imac που θα σε αφησει απολυτα ικανοποιημενο οτι γραφιστικη εφαρμογη και να τρεξεις! Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες οτι το hardware ειναι ίδιο πλέον με pc τα οποια κοστιζουν τα μισα και λιγοτερα λεφτα, ΟΜΩΣ όταν τρέχεις photoshop σε ενα mac στα 2ghz ρεαλιστικα είναι σαν να το τρεχεις σε pc που είναι 3.5ghz!

Υπάρχη και η λυση του hackintosh βεβαια, χάνεις όμως σε αισθητικη και ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.(για το παραδειγμα καποιου με την BMW ειναι λιγο fail!) Σου βγαίνει ομως πιο οικονομικα και έχεις και το περιθοριο της αναβαθμισης!

Χρηστης: macbook,mac pro και msi wind(hackintosh)

Δεν υπάρχει νόμος σχετικός που αυτομάτως να σε καθιστά υπόλογο Αστικού/Ποινικού Δικαίου.

Υπάρχουν εκατοντάδες post πάνω στο θέμα, το σίγουρο είναι ότι εγκαθιστώντας Leopard σε μηχάνημα που δεν είναι φτιαγμένο από Apple δεν είσαι 100% ευθυγραμμισμένος με το EULA του Λειτουργικού.

Για το αν είναι καταχρηστικό ή και παράνομο αποφασίζουν τα δικαστήρια, PsyStar VS Apple.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.