Jump to content

8800GTX και OVERCLOCKING - Παράδοξο πρόβλημα (HELP!)

ChR666

Recommended Posts

Έχω λοιπόν μια ASUS EN8800GTX 768MB. Τα stock της είναι 576 core, 1350 shaders, 900 memory (ή αλλιώς 1800).

Έχω αγοράσει για air cooling της κάρτας το Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800 και έτσι το idle (χωρις overclock) πηγε απο 60C στα 40-45C. Δουλεύοντας στο full και τα 3 ανεμιστηράκια του εξαρτήματος.

Ως εδώ μια χαρά.

Το πρόβλημα είναι πως στο overclocking, το core ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ τα 625 (το οποίο ΔΕΝ ειναι πολύ τη στιγμή που αλλοι το έχουν παει πάνω απο 800) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ BLUESCREEN (είναι μονάχα ζήτημα χρονου μέχρι να γίνει αυτό). Και το θέμα είναι πως η θερμοκρασία όταν overclockάρω φτάνει μέχρι 60-65C και ΜΕΤΑ γίνεται το Bluescreen (δεν είναι και υψηλή θερμοκρασία!)!

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη!! :weep:

PS: Το max OC που φτανει ειναι 625/1464/1050 (ή 2100).

δοκίμασες να δεις που πάει ο πυρήνας μόνος του χωρίς να ανεβάσεις τα υπόλοιπα?

Oταν λες "υπολοιπα" εννοεις και τα shaders μαζι;

Δεν ξερω αν θα'πρεπε να διαχωρισω τον core απο τα shaders... Ουτως η αλλως δεν εχω δει κανεναν να εχει ανεβασμενο core και χαμηλοτερα τα shaders.

άσε τα πάντα stock και ανέβασε μόνο πυρήνα να δεις που φτάνει μόνος του.

Moλις το δοκίμασα, κανοντας αυτο που ειπες. Μετα απο το οριο των 625, αργα η γρηγορα μου δινει blackscreen. Και το παραδοξο, ειναι οτι η θερμοκρασια ειναι αρκετα χαμηλη...

Καμια αλλη προταση;

Παρεπιμπτοντως, καμια ιδεα;

To οτι εχεις χαμηλές θερμοκρασιες δεν εξασφαλιζει οτι μπορεις να πας ενα τσιπ οπου θελεις.

Ολα εχουν καποιες ανοχες.

Η 8800GTX με default ταση και αερα φτανει μεχρι 625 (+ 5), αν θυμαμαι καλα

καποιες εφταναν και μεχρι 621

απο εκει και περα απλα μ ενα καλο cooler δεν μπορεις να πας παραπάνω

θελει ψαξιμο για το "καλό" κομματι....αλλο bios...αλλη ταση...παρα πολυ καλη και προσεγμενη ψυξη....κτλ

επισης παιζει ρολο και ο συνδιασμος shaders vram.

Έτσι έχω δει σε ενα site με ρεκόρ overclocking στην συγκεκριμενη καρτα.

δεν νομιζω

αν υπαρχει κατι τετοιο μαλλον θα ηταν με 240V/50 hz και ενα παγοβουνο για ψυξη. :p

Υπ οψη....

Ήδη στα 2100 οι μνημες σου ζοριζονται για 24/7

Βάλε 621/1620 (περιπου)/2000

κανε και search εχουν γραφτει πολλα για αυτην την ηρωική καρτα.

edit: Με 800 ισως να ειδες την Ultra αλλα και παλι αποκλειω με default τασεις.

και παλι δεν θα ηταν 24/7 σταθερες...

To οτι εχεις χαμηλές θερμοκρασιες δεν εξασφαλιζει οτι μπορεις να πας ενα τσιπ οπου θελεις.

Ολα εχουν καποιες ανοχες.

Η 8800GTX με default ταση και αερα φτανει μεχρι 625 πανω κατω, αν θυμαμαι καλα

καποιες εφταναν και μεχρι 621

επισης παιζει ρολο και ο συνδιασμος shaders vram.

δεν νομιζω

αν υπαρχει κατι τετοιο μαλλον θα ηταν με 240V/50 hz και ενα παγοβουνο για ψυξη. :p

Αυτον τον συνδυασμό δεν τον ήξερα.

Της καρτας μου η vram ειναι 768MB. Υπαρχει κατι που να μπορεις να μου πεις σχετικα με το τι πρεπει να κανω;

Εχεις δικιο σχετικα με το OC της καρτας. Δεν ηταν 800 το core. Δες το link που ελεγα: http://www.overclock.net/nvidia/136207-official-8800gtx-gts-oc-thread.html

Υπ οψη....

Ήδη στα 2100 οι μνημες σου ζοριζονται για 24/7

Βάλε 621/1620 (περιπου)/2000

κανε και search εχουν γραφτει πολλα για αυτην την ηρωική καρτα.

Δηλαδή να χαμηλώσω memory και να ανεβάσω shaders?

Γιατι αμα ειναι συνδεδεμενοι οι shaders και ο core, ειναι 621/1455, όχι 621/1620.

Αυτον τον συνδυασμό δεν τον ήξερα.

Της καρτας μου η vram ειναι 768MB. Υπαρχει κατι που να μπορεις να μου πεις σχετικα με το τι πρεπει να κανω;

Εχεις δικιο σχετικα με το OC της καρτας. Δεν ηταν 800 το core. Δες το link που ελεγα: http://www.overclock.net/nvidia/136207-official-8800gtx-gts-oc-thread.html

οχι τα mb, την συχνοτητα εννοουσα, o συνδιασμος παιζει ρολο για το που μπορει να φτασει το καθενα

αλλα οχι πολλα Hz....για παραδειγμα με μεγαλο shaders π.χ. πανω απο 1640 ο πυρηνας ανεβαινε λιγοτερο...

Δηλαδή να χαμηλώσω memory και να ανεβάσω shaders?

Γιατι αμα ειναι συνδεδεμενοι οι shaders και ο core, ειναι 621/1455, όχι 621/1620.

δεν εχεις να κανεις και πολλα δεν μπορει να παιξει ευκολα πανω απο 625 ετσι οπως τα λες

με την default ταση της 8800GTX, αλλα δεν ειναι προβλημα....τοσο πηγαιναν οι περισσοτερες.

για bench ενδιαφερεσαι ή για μεγαλυτερη επιδοση στο gaming?

για το 2ο δεν θα δεις και την διαφορά....και δεν αξιζει να μπεις στον κοπο να πειραξεις τασεις

με το ανεβασμα των shaders θα δεις μεγαλυτερη διαφορα απ οτι με το πυρηνα αλλα και παλι οχι μεγαλη.

Αν ζοριζεις πολυ τις μνημες 24/7 ειναι πολυ πιθανο να την παρεις στο χερι, ειναι οι πιο ευαισθητες.

οχι τα mb, την συχνοτητα εννοουσα, o συνδιασμος παιζει ρολο για το που μπορει να φτασει το καθενα

αλλα οχι πολλα Hz....για παραδειγμα με μεγαλο shaders π.χ. πανω απο 1640 ο πυρηνας ανεβαινε λιγοτερο...

δεν εχεις να κανεις και πολλα δεν μπορει να παιξει ευκολα πανω απο 625 ετσι οπως τα λες

με την default ταση της 8800GTX, αλλα δεν ειναι προβλημα....τοσο πηγαιναν οι περισσοτερες.

για bench ενδιαφερεσαι ή για μεγαλυτερη επιδοση στο gaming?

για το 2ο δεν θα δεις και την διαφορά....και δεν αξιζει να μπεις στον κοπο να πειραξεις τασεις

με το ανεβασμα των shaders θα δεις μεγαλυτερη διαφορα απ οτι με το πυρηνα αλλα και παλι οχι μεγαλη.

Αν ζοριζεις πολυ τις μνημες 24/7 ειναι πολυ πιθανο να την παρεις στο χερι, ειναι οι πιο ευαισθητες.

Μάλλον έχεις δίκιο.

Ναι για gaming ήθελα να την overclockάρω αλλα δεν πειράζει, μου αρκεί το Crysis σε Ultra High @ 1440x900 ή 1680x1050.

Σ'ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!

• 2 weeks later...

Στο site που κοίταξες, αυτός με την μεγαλύτερη τιμή στον πυρήνα αν πρόσεξες έχει σαν default 621 και όχι 575 όπως εσύ και αυτό μετράει!Όσο για το πρόβλημά σου, εγώ θα δοκίμαζα με το riva tuner τον πυρήνα μόνο του και τα άλλα default να βρω το μέγιστό του και μετά θα τον έβαζα στην default του τιμή και θα έβλεπα μέχροι πόσο πάνε οι shaders και μετά το ίδιο για την μνήμη.Το τεστ θα το έκανα με το 3dmark06.Να ανεβάζεις 5-10 κάθε φορά το καθένα μέχρι να σου κολλήσει ή πετάξει μπλε οθόνη.Ε, στην προηγούμενη τιμή που είχες θα είναι καο το μέγιστο.Κάντο αυτό για όλα και θα βρεις το max για όλα!

Αυτό έχω κάνει και εγώ βασικά!;) Αυτά!

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι όταν στο riva tuner για παράδειγμα core & shadders είναι linked τότε μπορεί να σε κόβουν οι shadders και να σου πετάει μπλε οθόνη ή να σου κολλάει, ενώ ο πυρήνας να ανεβαίνει κιάλλο!Για αυτό πρόσεξε να είναι unlinked.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.