isaias1983 Μάρτιος 9, 2009 Author #21 Μάρτιος 9, 2009 Το θεμα δεν ειναι να την στειλω πισω...Εχω ηδη δωσει 45+8 ερυω μεταφορικα=53....Αν δωσω αλλα 8 ευρω μεταφορικα θα παω στα 61 ευρω...Δεν εχω διαθεση να δωσω αλλα λεφτα λοιπον.Η καρτα δουλευει μια χαρα σε VISta x64...Βεβαια δεν παιρνει κανονικους drivers απο nvidia κ αναγκαστηκα να βαλω modded inf για να παρει τους drivers κ να κανει install.Επισης οι επιδοσεις της στο 3dmark06 ειναι ισες με μια 9400gt περιπου....Εγω παραγγειλα αυτη:http://technoshop.gr/product_info.php?products_id=7674Απο οτι εχω καταλαβει απο χθες απο τα forum που εχω ποσταρει το συμβαν προκειται για ΑΠΑΤΗ...Ειτε απο τον πωλητη ειτε απο τον προμηθευτη του...Επισης δεν προκειται να του την στειλω πισω αν δεν μου στειλει πρωτα μια καρτα 9600gt.Αν μου ζητησει να την στειλω πισω για να μου την αλλαξει τι να κανω??Η καρτα ειναι το πειστηριο της ΑΠΑΤΗΣ...Οποτε πιστευω οτι το καλυτερο που πρεπει να κανω ειναι να περιμενω να μου στειλει μια αλλη κ μετα να του την στειλω πισω εννοειται με εξοδα μεταφορας δικα του....Εσεις τι μου προτεινετε να κανω??Αν υπαρχει καποιος ειδικος για τετοιες περιπτωσεις ας μου πει.Δεν με νοιαζουν τα λεφτα που εδωσα ουτε κ θελω να τα παρω πισω...Απλα θελω να πληρωσει οποιος φταιει στην τελικη.Σκεφτομαι να στειλω email στο μαγαζι μηπως βγαλω ακρη.Γιαυτο περιμενω τις αποψεις σας για να με βοηθησετε.Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις!
whitesnake Μάρτιος 9, 2009 #22 Μάρτιος 9, 2009 Με το κατάστημα επικοινώνησες να δεις τι θα σου πουν;Θα τους πεις τι έγινε και ζήτα τους να καλύψουν τα έξοδα πήγαινε - έλα για την αντικατάσταση. Μην πεις ότι έβγαλες την ψύχτρα όμως.
fotme Μάρτιος 9, 2009 #23 Μάρτιος 9, 2009 πολυ καλη η καρτα σου φιλε μου, ειναι και κοντη....!!! δεν θα καιει και τιποτα..οτι πρπει! τωρα αν σε χαλαει η λιγοτερη απτην αναφερομενη μνημη, γυρνα την. Αλλα οπως ειπε και ο jimmyfox ειναι οτι πρπει για htpc αν ειναι mobile πρπει να ειναι mxm μονταρισμενη σε 16αρα πλακετα!! προσωπικα θα την κραταγα
isaias1983 Μάρτιος 10, 2009 Author #24 Μάρτιος 10, 2009 Λοιπον εχουμε καποιες μικρες εξελιξεις...Εστειλα mail με ολα τα στοιχεια κ τις photos για την καρτα στο μαγαζι που την πηρα...Μου ειπε οτι εχουν αγορασει κ αλλοι κ δεν ειχαν προβλημα...Λογικο ειναι αν δεν ξερεις τι ειναι 9600gt κ σου δωσουν μια καρτα που γραφει 9600gt να μην εχεις προβλημα...Απο το μαγαζι μου απαντησαν να τους στειλω την καρτα πισω κ να μου επιστραφουν τα χρηματα...Το θεμα μου ομως δεν ειναι αυτο...Το θεμα μου ειναι η ΑΠΑΤΗ...Τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση?Θελω τους απολυτως ειδικους στο θεμα να με διαφωτισουν...Ευχαριστω πολυ παιδια!Αναμενουμε εξελιξεις...
ChSin7 Μάρτιος 10, 2009 #25 Μάρτιος 10, 2009 Φίλε, προσωπική μου άποψη, δεν είναι απάτη, στα λεφτά που την πήρες, αποδίδει ότι και οι 9400/9500GT. Πάρε τα λεφτά σου πίσω και απλά ζήτα τους να ενημερώσουν το site τους βάζοντας τα σωστά specs (9600M 256MB)
isaias1983 Μάρτιος 10, 2009 Author #26 Μάρτιος 10, 2009 Η καρτα ενω την ειχαν πουλησει κ σε αλλους χωρις να υπαρχουν προβληματα τωρα δεν υπαρχει στο site τους....Πως δεν ειναι απατη??Αφου συγκεκριμενο προιον στην παγκοσμια αγορα δεν υαπρχει...Η nvidia η ιδια δεν βγαζει 9600m gt για desktop κ pci-xpress slot....Το συμπερασμα μου ειναι οτι προκειται για παλαιοτερο μοντελο με περασμενο αλλο bios...
Goku Μάρτιος 10, 2009 #27 Μάρτιος 10, 2009 απάτη είναι απο την στιγμή που παρήγγειλε και πλήρωσε για 512 και του ήρθε 256..
isaias1983 Μάρτιος 10, 2009 Author #28 Μάρτιος 10, 2009 Mα παραγγειλα 9600GT 512mb κ μου ηρθε 9600MGT 256mb..Αλλη καρτα...
ChSin7 Μάρτιος 10, 2009 #29 Μάρτιος 10, 2009 Κατα πάσα περίπτωση ειναι μια 9400GT (και η τιμή =45ευρώ που την πήρες συμφωνει) με άλλο βιος, και είναι πιο καινουργια -στην αγορά- από 9600GT (G94). Ειδικός δεν είμαι, ούτε νομικός και πιστεύω ότι το μαγαζί βρίσκεται στην "μέση" ανάμεσα σε σένα και κάποιον "πονηρό" κινέζο. Κάνε ότι νομίζεις σωστότερο.
isaias1983 Μάρτιος 10, 2009 Author #30 Μάρτιος 10, 2009 Δεν κατηγορησα ποτε το μαγαζι...Ειπα απλα οτι οποιος φταιει πρεπει να πληρωσει...Οποτε αφου δεν ειναι 9600gt καπου υπαρχει μια απατη...ετσι δεν ειναι?
fotme Μάρτιος 10, 2009 #31 Μάρτιος 10, 2009 Κοιτα, νομικος δεν ειμαι αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να τραβηξεις κατι για 45Ε. Ιδιως οταν δεν ξερεις ποιος ειναι ο ενοχος της ολης αλυσιδας. Αν θες να μπεις μεσα σε αυτη ετοιμασου να χασεις χρονο. Το πιο πιθανο ειναι το μαγαζι να βρηκε απο καπου μια παλετα με και καλα 9600gt σε τσαμπα τιμες και να τις σπρωχνει..Δεν φταιει αυτος...μπορει να σου πει, φταει ο προμηθευτης...και ο προμηθευτης να πεταξει την καυτη πατατα σε αλλον...ιστοριες δηλαδη...Οσο για την καρτα,προσεξα στις φωτογραφιες οτι εχει αυτοκολλητο πανω που λεει 512ΜΒ...αρα το μαγαζι ευκολα μπορει να πει οτι παραπλανηθηκε απο προμηθευτη η κατασκευαστη κοκ.... Η δε καρτα μπορει οντως να ειναι 512 με 256 dedicated και τα υπολοιπα shared με το συστημα...τουλαχιστον αυτο παιζει με mobile. Καταλαβαινω οτι στο μεγεθος μνημης αν ειναι οντως 256 μπορει να ενοχληθεις, μιας και εσυ αγορασες 512, αλλα στην πραγματικοτητα μην φανταστεις .. με 128αρι διαυλο τα 512 δεν κανουν και τιποτα ιδιαιτερο. Παντως σου λεω και παλι, αν ειναι 9600M σε pci-ex16, κρατα την.
isaias1983 Μάρτιος 10, 2009 Author #32 Μάρτιος 10, 2009 Πως να ειναι 9600m gt αφου δεν υπαρχει πουθενα στο κοσμο ρε παιδια?Μην λεμε οτι θελουμε...Δεν με νοιαζουν καθολου τα 45 ευρω...Τα εχω ηδη ξεχασει...Απλα πιστευω οτι σε τετοιες περιπτωσεις αξιζει να κανουμε καταγγελιες...Συνηθως δεν κανουμε ποτε κ παιρνουμε τα χρηματα μας πισω κ τελειωσε....Ελα ομως που υπαρχει πολυς κοσμος που θα εξαπατηθει απο αυτα τα προιοντα αφου δεν ξερει ακριβως περι τινος προκειται...Του πουλανε γαιδουρι για αλογο...Κ αυτος το δεχεται αφου δεν ξερει τι ειναι το αλογο...Γιαυτο πιστευω οτι υδρηθηκαν ολοι αυτοι οι φορεις για να μας προστατευουν...αν κανω λαθος διαψευστε με...
fotme Μάρτιος 10, 2009 #33 Μάρτιος 10, 2009 με αυτην την οπτικη γωνια δεν εχεις καθολου αδικο. Ειναι οντως παραπλανηση για πολλους.. αν θες τραβα το, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τα ποδια τους ειναι γυμνασμενα και θα πεταξουν αλλου το μπαλακι.. Δηλαδη μονο απτο γεγονος που το αυτοκολλητο γραφει πανω 512ΜΒ ανετα επικαλουνται oτι αυτο το εμπορευμα πηρανε, δεν το ειχανε δοκιμασει και δεν ηξεραν, τους ειπαν οτι κλπκλπ..αρα εκει θα μπει στη μεση ο προμηθευτης ή αν ειναι direct - που δυσκολο- ο κατασκευαστης. Σημειωση οτι μπορει να κανουν απευθειας την εισαγωγη και ο διανομεας τελικα να ειναι κινεζος or whatever.. Οποτε για την οποια αρχη, τα στοιχεια γινονται λιγοτερο προσβασiμα, οποτε μπορει να γινει συμβιβασμος, να σταματησει να πουλαει την καρτα και οποιος εχει προβλημα refund. Σε καμια περιπτωση αυτο δεν ειναι δικαιολογια στο να μην αντιδρουμε και πειθηνια να υπακουμε! Αν θες τρεξε τους, δικιο θα εχεις, αλλα συναμα μαυτο δαπανησε και καποιο χρονο με το ρισκο οτι μπορει να μην γινει τιποτα. your call edit> για το πρωτο ερωτημα σου πως παιζει να υπαρχει τετοια καρτα κλπ κλπ, χωρις να ειμαι επιπεδο hipro or οποιουδηποτε γνωστη της ηλεκτρονικης ή των ημιαγωγων, ολα γινονται...γραμμες με ρευμα ειναι. Το σεναριο υποθετικο, μπορει η οποια εταιρια στην taiwan οπουδηποτε.. να τις εμεινε πλεονασμα 9600Μgt πυρηνες...και παιζει μια αλλη εταιρεια me pcb να ειπε φερτες μου σχεδον τσαμπα και θα τις κολλησω σε τετοιες πλακετες που τυγχανει να φτιαχνω και θα τις πουλαω σαν 9600gt. Γενικα, οι mobile καρτες της nvidia βασιζονται σε ενα προτυπο που ονομαζεται mxm Mobile PCI EXpress Module), ουσιαστικα ειναι μια mobile 16αρα pci-ex. Το προτυπο αυτο δημιουργηθηκε για να εξαπλωσει την πλατφορμα της, ετσι ωστε οι ΟΕMs ευκολα και χωρις τα δικα τους ιδιαιτερα vga desgns, το οποιο τους μειωνει καθετα το κοστος, να την ενσωματωνουν στo καινουργιο τους lineup. Σχεδον ολα τα φασον-laptop(clevo etc), acer, καποια dell κοκ φορανε mxm vga. Στην προκειμενη φαση, παιζει καποιος pcbας να εχει παιξει με τις γραμμες και να εχει μονταρει 9600M πυρηνα πανω σε κανονικη 16αρα και γιαυτο να μην χρειαζεσαι extra τροφοδοσια, κατι το οποιο ειναι ειναι και μαμω τις φασεις αν εχεις τετοια καρτα, με βαση την καταναλωση και το "green and efficient" το οποιο τωρα που το σκεφτομαι κολαει και με το κουτι σου που δειχνει ενα πρασινο ποδηλατο με τουρμπινες.. Αυτη ειναι ειναι η θετικη προσεγγιση για το ποιον της καρτας σου, ενα αλλο σεναριο λεει οτι οντως ειναι 9400/500 και τις εχουν πεταζει ενα bios απο 9600 αλλα κανει το bios της μιας στην αλλη?....επισης η 9500gt ειναι πιο μακρια απο αυτη..δεν ξερω γιαυτη τη φαση.. ας μιλησει καποιος που γνωρι<ει καλυτερα.
juno12 Μάρτιος 16, 2009 #34 Μάρτιος 16, 2009 μιλάμε για κραυγαλέα απάτη. ακόμα και το κουτί είναι ύποπτο.
neuromancer Μάρτιος 17, 2009 #35 Μάρτιος 17, 2009 Από που την πήρες... δε μας είπες..... Από το technoshop που λες στο πρώτο link (που είναι και dead ΒΤW) ?
johnsonb Μάρτιος 20, 2009 #37 Μάρτιος 20, 2009 Εγώ για μούφα την κάνω. Μοιάζει λίγο με την Palit 9500gt αλλά δεν είναι palit,ίσως το pcb αλλά η κάρτα είναι noname μαϊμου. Πάντως τα μόνα σίγουρα είναι ότι είναι 9500gt (γιατί ο πυρήνας είναι ίδιος και το gpu-z φωνάζει g96),και έχει πειραγμένο bios για 9600gt M με αλλαγμένα κλόκια διότι μάλλον δεν έπαιρνε της κανονικής. Κατ'αρχήν το κουτί κάνει μπαμ για μούφα,ποιά κάρτα δεν λέει τι μοντέλο είναι; Κοίτα για 9500gt καλή είναι,αν της έβαζες bios από 9500gt,το πιο πιθανό είναι να δούλευε και καλύτερα. Πάντως εγώ αν και ίσως δεν φταίει το κατάστημα,θα τους την πλάσαρα στα μούτρα όπως την πήρα. Με 50ε βρίσκεις κάποια 8800gt μεταχειρισμένη,ή 9500gt καινούρια,καλύτερη και branded. Υ.Γ ούτε η κανονική 9500gt θέλει έξτρα τροφοδοσία.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.