Jump to content

Πρόβλημα με SLI μνήμη.

palavomaras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα.Πρίν απο λίγο καιρο αποφασισα να φτιαξω τον παλιό μου υπολογιστή και έτσι αγορασα μια μητρική της EVGA 750 sli FTW και με επεξεργαστή 2.4Ghz Dual core.Ψάχνωντας για μνήμη αγόρασα τις OCZ ddr2 2X1 GB 1066 SLI READY!!!το πρόβλημα μου είναι οτι μόλις τις έβαλα επάνω μου αναγνώριζε οτι τρέχουν σε συχνότητα 667 ενώ η μητρική υποστηρίζει μέχρι 1066mhz μνήμες.μετά απο λίγο όμως διάβασα στο site της μητρικής μου οτι δεν υποστηρίζει

sli αλλά παρόλα αυτά μπορείς να κανεις τις ρυθμίσεις μόνος σου!!!αυτό όμως δεν δικαολογεί να μου τρέχει στα 667mhz ???Θα το εκτίμούσα πολύ αν κάποιος μου εξηγούσε τι συμβαίνει και ποιά είναι η λύση για να δουλέψουν στα 1066 που είναι ρυθμισμένες!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!

οπως ειπε και ο christaras,μαλιστα δες και το FSB του επεξεργαστη σου ομως πρωτα μην κρασαρει το συστημα...

Τις έβαλα αλλα δυστυχώς μολις παίζω κανένα παιχνιδάκι π.χ call of duty waw μετα απο λιγη ώρα μου βγάζει μπλέ οθόνη και μου κάνει restart!Μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο!!!βοηθήστε με παιδιά γιατί εχω σαλτάρει!!!

Υ.Γ. Το fsb μου λεει 800. υπάρχει κάτι πρόσθετο που πρέι να κάνω???

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!

:help1::help1::help1::help1::help1:

Αυτο ακριβως ενοουσα,δεν πρεπει οι μνημες να τρεχουν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τον επεξεργαστη απ'οσο ξερω...:dots:;)

Ανεβασε το FSB του επεξεργαστη,οχι απαραιτητα πανω απο 1066,αλλα οχι και τοσο χαμηλα στα 800,ειπαμε ομως με προσοχη μην παρουμε και καμια φωτια,ανεβαζε λιγο λιγο και δοκιμαζε να δεις αν σου βγαζει μπλε οθονη στα παιχνιδια και σταματα εκει που δεν θα συναντησεις προβλημα.Να ελεγνεις καθε φορα και τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη!!

Υπάρχει μια επιλογή για unlinked fsb/ram στο bios (δεν είμαι σίγουρος πως την περιγράφει η evga). Η λογική είναι να έχεις ασύγχρονο fsb από ram, αφήνεις το fsb 800 και βάζεις τις μνήμες 1066. Δες και στα spec των μνημών σου τι τάση θέλουν για 1066 και τι timings. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέκεις με μεγαλύτερο fsb και υπερχρονισμό του επεξεργαστή αυτή τη στιγμή.

αν δεν ασχολησε με benches τι σε νοιαζει αν τις βλεπει γιατι και 667 να τις βλεπει εσυ διαφορα δεν θα δεις πουθενα αν κανω λαθος πειτε μου.δοκιμασε στα 1000/800 και αν δεν χαμπαριαζει δεν εγινε και τπτ αστες 667 γνωμη μου παντα

επισης σε φιλο μου με εναν q9300 stock του εχω βαλει τις μνημες 1066 χωρις προβλημα αρα δεν νομιζω να ισχυει οτι οι μνημες πρεπει να τρεχουν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τον επεξεργαστη

Καλά δεν χρειάζεται να τις βάλει unlinked, σίγουρα θα υπάρχει divider για να τις πάει στα 1066.

Τάση πόσο έδωσες?

έδωσα 2.1v τάση αλλα όπως σας είπα δεν απέδωσε!!!μετά απο λίγο μου έβγαζε μπλέ οθόνη και μετά restart.Το θέμα είναι όμως οτι αν μπορώ να τις ανεβάσω έστω και λίγο δηλ 800mhz και όχι απαραίτητα 1066 χωρίς πολλές διαδικασίες πιστεύω οτι θα άξιζε τον κόπο!γιατί είναι κρίμα να έχω τόσο γρήγορες μνήμες και να τρέχουν τόσο χαμηλά!Όσο για την επιλογή unlinked που μου προτείνατε φίλοι μου έτσι ακριβώς έκανα στην αρχή για να τις βάλω δοκιμαστικά στα 1066mhz!η αλήθεια είναι ομως οτι όταν το έκανα αυτό δεν έψαξα να βρώ τα timings της μνήμης μου ενώ αυξησα όπως προανέφερα λίγο την τάση!σχετικά με το divider τι παίζει;;

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας να μου απαντήσετε!!!

φίλε πότε τις πήρες τις μνημούλες??? (σκέψου εγώ έχω 2 ζευγάρια απ αυτές!!!)

και έφτυσα αίμα μέχρι να τις χρονίσω, αλλά λειτουργούν άψογα!

η τάση στο MCH είναι στο Auto ή ορισμένη σε συγκεκριμένη τιμή??

Θα το κοτάξω παιδιά!φιλε μου thanassi δεν ειμαι σίγουρος για ότι με ρωτάς θα το ψάξω όμως!θα μπορούσες όμως να μου πείς πώς τις χρόνισες και τί έκανες?αλήθεια γιατι ειναι τόσο δύσκολο να ρυθμιστούν?τις αγόρασα πρίν απο 3 μέρες στο e-shop για την ακρίβεια!εσυ που τις εχεις τι λές?αξίζουν?

Ευχαριστώ πολύ

Θα το κοτάξω παιδιά!φιλε μου thanassi δεν ειμαι σίγουρος για ότι με ρωτάς θα το ψάξω όμως!θα μπορούσες όμως να μου πείς πώς τις χρόνισες και τί έκανες?αλήθεια γιατι ειναι τόσο δύσκολο να ρυθμιστούν?τις αγόρασα πρίν απο 3 μέρες στο e-shop για την ακρίβεια!εσυ που τις εχεις τι λές?αξίζουν?

Ευχαριστώ πολύ

φίλε σκέψου ότι πριν ένα χρόνο τις αγόρασα 170€ από το e-shop το ζευγάρι και πριν μία βδομάδα πήρα ένα ακόμη 22,5€ το παλιό λειτουργούσε άψογα με τις ρυθμίσεις που είχα ενώ το καινούριο ζευγάρι δεν ξεκινούσε!!!! αφού έκανα αρκετές δοκιμές λειτούργησε.. δεν γνωρίζω την μητρική σου, αλλά κάνε το εξής, μπες στο forum της ocz http://www.ocztechnologyforum.com/forum/index.php και ψάξε ρυθμίσεις για την συγκεκριμένη μητρική ή για το ίδιο chipset, έτσι έβγαλα άκρη!

αξίζουν φυσικά! και στα 800 να τις τρέξεις, αν τις έχεις πάρει τόσο φτηνά αξίζουν...

πριν απ όλα έλεγξε και αν το bios έχει την τελευταία έκδοση περασμένη, μιας και παίζει καθοριστικό ρόλο! δηλαδή με το που έκανα αναβάθμιση είδα διαφορά!

http://www.evga.com/Support/Drivers/default.asp?switch=2

Παιδες μολις βρήκα την λύση!Έβαλα την επιλογή unlinked τις ρύθμισα στα 1066 και έβαλα την τάση στα 2v.Το θέμα είναι όμως οτι άλλαξαν αυτόμα τα τα timings και απο 5 πήγαν στο 7!Μετά όμως τα ξανάρύθμισα στις προηγούμενες ρυθμίσεις τους!!!Σε κάθε περιπτωση ελπίζω ότι έκανα να μήν σημαίνει οτι με την επιλογη unlinked θα δουλεύει ξεχωριστά απο τον επεξεργαστή η μνήμη!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

λογικά ξεχωριστά δουλεύει, αλλά τι σε χαλάει???

τρέξε τώρα κανένα memtest και prime95 να δεις κατά πόσο είναι σταθερό το σύστημά σου!!! μπορείς πάντως να ανεβάσεις το ρολόι του επεξεργαστή μέχρι να φτάσει τα 1066!!! (αν έχεις καλή ψύξη εννοείται μόνο)

Δεν γνωρίζω πολλα απο ψύξη!Πέρα απο το ανεμιστηράκι της cpu και του τροφοδοτικού έχω άλλο ένα ανεξάρτητο πάνω στο κουτί!Δέν ξέρω όμως αν αυτό είναι αρκετό!αν ανεβάσω το ρολόι του επεξεργαστή στα 1066 θα δώ μεγάλη διαφορά η όχι?υπόψη ότι θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι που και πού οπότε δεν θα ήθελα να μου σέρνεται!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.