cabdik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2009 πηγα σε ενα φιλο χτες να κοιταξουμε τον υπολογιστη του, γιατι οπως μου ειχε πει δεν μπορουσε να εκτυπωσει κατι εγγραφα που ηθελε. πηγα λοιπον και διαπιστωσα οτι δεν λειτουργουσε καμμια usb θυρα! και οταν λεω καμμια εννοω ουτε στο πισω I/O back panel, ουτε οι 2 μπροστινες, ουτε οι αλλες 4 που βγαινουν πισω με bracket. συζητωντας, πως εγινε αυτο, μου ειπε οτι καποια μερα με τις πολλες κακοκαιριες ειχαν πεσει κατι κεραυνοι εκει γυρω και ειχαν χαλασει τα τηλεφωνα. και το λεω αυτο γιατι τον υπολογιστη τον ειχαμε συνδεσει μεσω USB με το κουτακι του ISDN για να μπαινει καπως πιο ευκολα και γρηγορα στο ιντερνετ. υπαρχει περιπτωση να καηκαν ολες οι θυρες απο αυτο?
noone85 Μάρτιος 7, 2009 #2 Μάρτιος 7, 2009 Από την πρίζα του ΟΤΕ δύσκολα να πέρασε μεγάλο ρεύμα(όχι ότι αποκλείεται), καθώς εκτός του ότι τα καλώδια έρχονται υπόγεια(εκτός αν είσαι στην εξοχή), σε κάθε καφάω και στους κατανεμητές, υπάρχουν αντιστάσεις και ασφάλειες σε κάθε πόρτα.Μπορεί να πέρασε από την πρίζα του ρεύματος. Έχω πάθει κι εγώ ζημιά έτσι και από τότε έχω μεριμνήσει για σταθεροποιητή και UPS.
NooDle Μάρτιος 7, 2009 #4 Μάρτιος 7, 2009 κανε κανα update bios ποτε δεν ξέρεις τι παίζει μπορεί να φρικαρανή κανα ρεσετ
jpavly Μάρτιος 7, 2009 #5 Μάρτιος 7, 2009 Από την πρίζα του ΟΤΕ δύσκολα να πέρασε μεγάλο ρεύμα(όχι ότι αποκλείεται), καθώς εκτός του ότι τα καλώδια έρχονται υπόγεια(εκτός αν είσαι στην εξοχή), σε κάθε καφάω και στους κατανεμητές, υπάρχουν αντιστάσεις και ασφάλειες σε κάθε πόρτα. Εγώ μία φορά που το μέτρησα μου είχε βγάλει 55v. Δεν σε έχει χτυπήσει ποτέ; Δεν το έχω δει παντού, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι και το standard.
noone85 Μάρτιος 7, 2009 #6 Μάρτιος 7, 2009 Οι πρίζες του τηλεφώνου δίνουν αρκετό ρεύμα. (ακριβώς πόσο δεν ξέρω) Ειδικά σε ISDN γραμμή δίνει πάρα πολύ. Αφού είχα πάθει έγκαυμα στο δάκτυλο επειδή το εξέθεσα για αρκετά δευτερόλεπτα άθελά μου σε γυμνά καλώδια. Αλλά και πάλι, παρόλες τις ασφάλειες που έχει ο ΟΤΕ στα καφάω και τους κατανεμητές, δεν αποκλείω να ήρθε από εκεί το μεγάλο ρεύμα. Αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να ήρθε από τις πρίζες της ΔΕΗ. @jpavly edit: Με ένα γρήγορο ψάξιμο στη wikipedia, βρήκα ότι η απλή(όχι ISDN) τηλεφωνική γραμμή σε κατάσταση idle βγάζει 48V DC, και σε κατάσταση ringing 100V AC. Με λίγα λόγια μπορεί να γίνει και τηλεφονική γραμμή...
cabdik Μάρτιος 8, 2009 Author #7 Μάρτιος 8, 2009 η αρχικη ερωτηση μου, επαναλαμβανω, ειναι αν ολες οι θυρες usb, της οποιασδηποτε μητρικης, μπορει να καουν ολες μαζι ή μπορει καποιες να καουν και καποιες να δουλευουν? κι αν αυτο μπορει να συμβει μεσω ISDN..? για το 2ο ερωτημα, αν καταλαβαινω σωστα, μου λετε πως μπορει να περασει μεσω τηλ καλωδιων τοσο ρευμα ωστε να καει και ολοκληρο το μηχανημα..!!
noone85 Μάρτιος 8, 2009 #8 Μάρτιος 8, 2009 Ναι μπορεί να πέρασε από το netmod τόσο ρεύμα. Επίσης από οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Με το ρεύμα όλα γίνονται.Μπορεί να τα κάψει όλα, μπορεί να κάψει και επιλεκτικά και να προκαλέσει δυσλειτουργίες.
cabdik Μάρτιος 8, 2009 Author #9 Μάρτιος 8, 2009 αρα παμε για μητρικη....!! και το περιεργο ειναι οτι μονο οι θυρες USB δεν λειτουργουν. ο υπολογιστης κατα τα αλλα δουλευει κανονικα!!
pontium Μάρτιος 9, 2009 #10 Μάρτιος 9, 2009 Γιατί δεν παίρνεις μια καρτούλα pci με usb που είναι σε τιμές ξεφτίλα?
cabdik Μάρτιος 9, 2009 Author #11 Μάρτιος 9, 2009 αν σου πω οτι δεν τις ειχα δει αυτες....!!! αλλα απο την αλλη, εχει σπασει και η μια βαση της ψυκτρας του cpu στη μητρικη, οποτε προτιμησα να παρω μια νεα μητρικουλα, και με πιο νεο chipset, να "φρεσκαριστει" λιγο και το μηχανηματακι.
thanassis Μάρτιος 12, 2009 #12 Μάρτιος 12, 2009 Εγώ μία φορά που το μέτρησα μου είχε βγάλει 55v. Δεν σε έχει χτυπήσει ποτέ; Δεν το έχω δει παντού, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι και το standard.τόσο είναι!!! 50-60Volt και μάλιστα εναλλασόμενο γιατί μεταφέρει σήμα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.