bilbo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Έχω μια μητρική Abit NF7 με chipset nforce2. Επειδή το ανεμιστηράκι της μητρικής κάνει πολύ θόρυβο σκέφτομαι να το αποσυνδέσω. Είναι ασφαλές κάτι τέτοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Μάρτιος 6, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Λογικά κάποιος λόγος υπήρχε που το έβαλαν...Οπότε μάλλον καλύτερα αντικατέστησε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Μάρτιος 6, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 E?Πιο ανεμιστηράκι λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάρτιος 6, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 NF7.... πωπω εποχές.. τέσπα, όχι μη το αποσυνδέσεις, αλλά να το αλλάξεις ή ακόμα όλη την ψήκτρα με κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%D5%D3%D4%C7%CC%C1%2520%D8%D5%CE%C7%D3&category2=CHIPSET Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Μάρτιος 6, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Αν παίζεις default δε θα έχεις πρόβλημα λογικά.Δεν θυμάμαι αν έχεις θερμοκρασία εκεί από το monitor (PWM temperature?),αν παίζει στα 50-60 είσαι οκ αφού βγάλεις τον ανεμιστήρα. Δηλαδή βγάλτον άναψέ το και δες πως πηγαίνει ηθερμοκρασία στο bios (PC Health Status).Μετά αν παίζεις παιχνίδια πρέπει να δεις και εκει θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάρτιος 6, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Αν παίζεις default δε θα έχεις πρόβλημα λογικά.Δεν θυμάμαι αν έχεις θερμοκρασία εκεί από το monitor (PWM temperature?),αν παίζει στα 50-60 είσαι οκ αφού βγάλεις τον ανεμιστήρα. Δηλαδή βγάλτον άναψέ το και δες πως πηγαίνει ηθερμοκρασία στο bios (PC Health Status).Μετά αν παίζεις παιχνίδια πρέπει να δεις και εκει θερμοκρασίες.Αυτού του τύπου οι ψήκτρες είναι απλά μία φετούλα χαλκός ή αλουμίνιο κι από πάνω το fan. Χωρίς το fan είναι άχρηστες. Καλύτερα μία μεγάλη passive αν πέφτει κάποιος ανεμιστήρας του κουτιού εκεί, αλλιώς ένα άλλο coolerάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilbo Μάρτιος 6, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θερμοκρασίες στο BIOS έχει μόνο της CPU (44-60) και του κουτιού (25-35). Οι ψύκτρες chipset που πουλάνε στο εμπόριο ταιριάζουν στη μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάρτιος 6, 2009 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Έχουν κάποια λαμάκια που είναι προσαρμόσιμα σχεδόν σε όλες τις μητρικές. Τα 2 Zalman που βλέπεις τα έχω χρησιμοποιήσει και σίγουρα πάνε παντού. Αν δεν έχεις ξανακάνει κάτι τέτοιο ή έχεις απορία ρώτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilbo Μάρτιος 6, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Τα Ζάλμαν δεν χωράνε γιατί πάνω απ' το chipset είναι η ψύκτρα του επεξεργαστή. Η απόσταση μητρικής - ψύκτρας είναι 2,5 εκ. περίπου. Σκέφτομαι να προσπαθήσω να προσαρμόσω την ψύκτρα από μια παλιά μητρική που έχω (P2 ή P3). Αλλιώς λογικά θα κάνει και η ψύκτρα της enzotech που έχει μικρό ύψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Μάρτιος 6, 2009 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Αυτή εδώ που είναι με αυτοκολλητάκι λες να μην σου κάνει στο ύψος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilbo Μάρτιος 6, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Μάλλον θα κάνει. Βέβαια το ανεμιστηράκι της αποκλείεται να είναι αθόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Μάρτιος 6, 2009 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 δεν δουλευει το λινκ σου.αλλα ξερω πια λες.να σου πω επειδη εχει το αυτοκολλητο επειρεαζονται οι θερμοκρασιες? θελω να πω ψυχει κ με το αυτοκολλητο καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Μάρτιος 6, 2009 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Αχ...NF7...ακόμα την έχω...Εμένα άρχισε στους 8-10 μήνες να κάνει θόρυβο και το έβγαλα και έβαλα αυτό.Από τότε παίζει με 220fsb, τέρμα ρεύμα (1,7v) και με 2άρια τις UTT μου χωρίς κανένα πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 6, 2009 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Με αυτό εδώ θα είσαι αστέρι.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809306 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilbo Μάρτιος 7, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2009 Αυτό το enzotech θα πάρω τελικά. Έκανα και λίγο undervolting. Από 1.6 σε 1.4 το chipset και από 1.65 σε 1.55 τον επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atmo Μάρτιος 7, 2009 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2009 εχω την NF7-S2 και εχω βγαλει το ανεμιστηρακι απο τον σεπτεμβρη και και δεν εχω προβλημα ακομα κα με clock τον 2600+ απο 1900 στα 2100 μχερτζ.μαλλον το καλοκαιρι θα εχω προβλημα ομως γιαυτο εχω παρει αυτοαλλα βαριεμε να το βαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.