Jump to content

Έρευνα για καινούρια πλατφόρμα

planetman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά...

Παλιότερα ασχολιόμουν εντατικά με τους υπολογιστές, o/c, παιχνίδια κτλ. κτλ. αλλά πλέον δεν έχω τον χρόνο. Παχνίδια παίζω ακόμη βέβαια αλλά έχω μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με τους επεξεργαστές και τα chipset μητρικών κτλ.

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω CPU-MOBO-RAM, μπορεί κάποιος να μας πει τί επιλογές έχουμε τώρα ανάμεσα στις υπάρχουσες πλατφόρμες; Περιμένουμε κάτι νέο που να αξίζει τον κόπο προσεχώς;

Με ενδιαφέρει να έχω καλές επιδόσεις στα παιχνίδια, με ενδιαφέρει το overclocking αλλά δεν θέλω να δώσω έναν σκασμό λεφτά. Το σύστημά μου προς το παρόν είναι αυτό της υπογραφής.

:hmm:

Απλά θέλω να δω σε κάθε κατηγορία τί επιλογές έχουμε, πόσο καλή είναι και πόσο ακριβή και από και πέρα μπορώ να αποφασίσω μόνος μου πόσα αξίζει να δώσω.

τα μαξ πιστεύω για cpu-mobo-ram είναι:

ι7 920: 269

mobo: 200+

μνήμες 3GB: 100

Αλλά βασικά δεν λες και καμιά λεπτομέρεια (να μας βοηθήσεις για να σε βοηθήσουμε :D )

Με ενδιαφέρει να έχω καλές επιδόσεις στα παιχνίδια, με ενδιαφέρει το overclocking αλλά δεν θέλω να δώσω έναν σκασμό λεφτά. Το σύστημά μου προς το παρόν είναι αυτό της υπογραφής.

Εγώ αυτά έχω + την κάρτα σου + και την οθόνη σου και τα παίζω όλα σε native ανάλυση τέρμα. Overclock πάει άνετα στα 3,8 με αερόψυξη (από 2,66)

EDIT: Πάντως τέρμα τα παιχνίδια κ καλό overclocking κάνεις και με έναν Intel 8500 (165), μία μητρική καλή (130) και μνήμες 4GB (60)

μνήμες 3GB: 100

Αν με 100 παίρνεις 6gb γιατί να πάρεις 3? :p

Κατά τα άλλα, το ίδιο πρόβλημα με τον planetman, έχω κι εγώ. Έχω χαθεί με τόσες διαφορετικές πλατφόρμες, αν και έχω καταλήξει στο ότι η καλύτερη επιλογή είναι socket 1366, για αυτή τη στιγμή (αλλά, φυσικά δεν ξέρω τι γίνεται με τις μητρικές :p)

Λοιπόν, επειδή βλέπω πως για να πάρεις κάτι σοβαρό θες τελικά και πολλά χρήματα (είδα τιμές από μητρικές i7 και έπαθα) λέω να πάρω ένα φτηνό συστηματάκι να παίξω.

Είδα ότι ο φτηνότερος c2d είναι ο 7400. Σε σχέση με τον 8400 είδα ότι έχει 3MB cache έναντι 6 του άλλου αλλά και μικρότερο FSB 1066 έναντι 1333 του άλλου. Υπάρχουν διαφορές ή όχι; Κανένα συγκριτικό υπάρχει; Πώς τα πάει στο ανέβασμα ο 7400; Θέλω να ανέβω όσο γίνεται αλλά με αέρα και χωρίς προβλήματα. Μέχρι πόσο πάνε αυτοί;

Επίσης, τί chipset έχουμε για αυτή την πλατφόρμα; Για 775 μιλάω. Ποιά είναι η πιο αξιόπιστη και αξιόλογη φτηνή μητρική που θα μου επιτρέψει να ανεβάσω τον επεξεργαστή;

Και τελικά ρε παιδιά θα δω διαφορές στα παιχνίδια σε σχέση με τον 3700+ @ 2800 που είμαι τώρα;

το μονο σιγουρο φιλε, ειναι πως οτι και να παρεις, θα εκμεταλλευτεις πολυ καλυτερα την καρτα γραφικων που εχεις. και θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα!!

Υπάρχουν ρε παιδιά συγκριτικά ανάμεσα σε μονοπύρηνους AMD και διπύρηνους AMD σε παιχνίδια;

Υπάρχουν ρε παιδιά συγκριτικά ανάμεσα σε μονοπύρηνους AMD και διπύρηνους AMD σε παιχνίδια;

το χάος το ίδιο, μην το ψάχνεις!

μία καλύ λύση είναι να πας σε μια καλή AMD mobo με φθηνό 2core όπως πχ 7750 και να πάρεις μετα κάναν 940 όταν θα πάνε κάνα 150άρι. Καλό oι i7 αλλά πολλά τα λεφτά για mobo :(

AM2 ή AM3; Να πάω σε AM2 ή δεν έχει νόημα και να πάω κατευθείαν σε AM3 μητρική με DDR3;

ΥΓ: Μα γιατί έχω την εντύπωση πως θα δω μικρές διαφορές σε παιχνίδια σε σχέση με τον δικό μου;

AM2 ή AM3; Να πάω σε AM2 ή δεν έχει νόημα και να πάω κατευθείαν σε AM3 μητρική με DDR3;

ΥΓ: Μα γιατί έχω την εντύπωση πως θα δω μικρές διαφορές σε παιχνίδια σε σχέση με τον δικό μου;

αν money is not a problem, πήγαινε για ddr3 και ΑΜ3. Πολλοί θα σου πουν για i7 αλλά αν είσαι AMD fan, προχώρει σε ΑΜ3! Πιστεψέ με, όταν θα βάλεις games στο νέο pc,ότι και να είναι αυτό, θα δείς τεράστιες διαφορές! :D:D

Περιμένουμε εξελίξεις άμεσα; Καινούριες πλατφόρμες, μητρικές, μνήμες κτλ;

Περιμένουμε κι άλλες μητρικές για AM3; Τώρα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η Asus δεν μου κολλάει γενικά σαν μάρκα.

Πολλά τα λεφτά. Μητρική θα ήθελα όσο πιο απλή γίνεται με καλό chip. Και την δική μου MSI με SLI και ένα σωρό ******* ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα.

Πρέπει πρώτα να σκεφτείς τι θες! Αν θες καλό value for money θα πας σε AM2+ ! Aν θες τις μικρές αυξημένες επιδόσεις του AM3 σε σχέση με το AM2+ θα πας σε ΑΜ3 ! Και τα δυο socket υποστηρίζουν πλήρως AM3 επεξεργαστές οπότε είναι πλήρως αναβαθμίσημα! Στις ΑΜ3 μητρικές δεν μπαίνουν AM2/AM2+ cpu !

Από εκεί και πέρα θα παρουσιαστούν και άλλες AM3 μητρικές αλλά και αυτές που υπάρχουν τώρα μια χαρά είναι και μερικές σε καλές τιμές!

Αν δεν σε ενδιαφέρει το crossfire both x16 δεν χρειάζεσαι μητρική με 790fx chipset οπότε δεν χρειάζεται να δώσεις 170€ για μητρική!

Πας σε chipset 790gx ή 790x και έχεις καλή και φτηνότερη μητρική!

Λέω να πάω για AM3 και DDR3 και ο μόνος λόγος είναι η αναβαθμισιμότητα. Η διαφορά στα χρήματα δεν είναι πολύ μεγάλη. Δεν νιώθω καλά να πάρω AM2 τώρα.

Απλά σκέφτομαι αξίζει να πάρω τον 3πύρηνο ή με 40€ παραπάνω να πάρω τον τετραπύρηνο; Το ξέρω πως ο 3πύρηνος είναι ξεκλείδωτος και αυτό είναι καλό. Έχουν διαφορές στο πόσο μπορεί να ανέβει ο καθένας; Ή έχουν ίδιες πιθανότητες να ανέβουν το ίδιο; Και επίσης περιμένω να δω τί παίζει με τις μητρικές, θα βγουν κι άλλες; Η Asus ποτέ δεν μου γέμιζε το μάτι.

1 αν θες value for money συστημα σε AMD πλατφορμα, πας τουλαχιστον σε 780G chipset σαν αυτη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523365 και ενα CPU σαν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559957

2 αν θες κατι καλυτερο εχουμε και λεμε, μητρικη σαν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342 με CPU καποιον σαν : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559960

και

3 αν θες κατι κορυφαιο για AMD παντα, πας σε AM3 πλατφορμα με καποιον τετραπυρηνο CPU.

ελπιζω να βοηθησα.

Μπορεί κάποιος να μας πει τις διαφορές:

1) AMD 740G

2) AMD 690 Series

3) AMD 780V

4) AMD 790GX

5) AMD 790FX, 790X, 770

6) AMD 580X

7) AMD 570X

Λοιπόν, τελικά θα προχωρήσω και θα πάρω την μικρότερη κατηγορία (value for money λοιπόν) ΑΜ2 με DDR2 και ερωτήσεις:

1) Μητρική λέω αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342 Έχουμε καμμία ένσταση εδώ; Με ενδιαφέρει το o/c θυμάστε;

2) CPU να πάρω τον x2 7750be στα 71€ ή τον phenom 8650 2.3GHZ triple core στα 87€; Ο 1ος ξέρω ότι θα ανέβει εύκολα αλλά ο 2ος; Πόσο θα ανέβει περίπου ο καθένας με μαμά ψύξη; Θα με δυσκολέψει ο 2ος; Θα πρέπει να ανεβάσω FSB εκεί οπότε; Η μητρική έχει άνεση;

3) Μνήμες θέλω 2x2GB DDR2. Μου φτάνουν οι 800άρες ή να πάω σε γρηγορότερες; Ποιες προτείνετε σαν καλύτερο v/m; (v/m=value for money)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.