Jump to content

SSD's και αποδόσεις μετά από καιρό

mariosalice

Recommended Posts

σε ολα τα file system benchs τα χαλαει (και οχι μονο σε αυτα.. δυστυχως...), τον γεμισα με 25gb, (ελεγα μπας και παιζιε τπτ με τα benchs..) και ξεκινησα να τα μεταφερω σε αλλο δισκο... ε , το dvd (4.37) το πηγαινε για 12 λεπτα.. (~6.2μβ/ς αναγνωση :S) .Καποια στιγμη τον εκανα κανονικο φορματ, και τοτε εχασε και τα φαινομενικα καλα νουμερα των bench, και τα ιδια χαλια σε read.

post-172-1416074024,8876_thumb.png

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Ένα πλήρες format μπορεί να βρει τα bad blocks και να τα μαρκάρει στους SSD?

Αρχή μου ήταν πάντα να κάνω quick format, γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι υπάρχει πρόβλημα με το full format σε σχέση με τον τρόπο που μαρκάρονται τα bad blocks.

H Samsung οντως δεν ειναι για την περιπτωση αυτη.

Στη Novatech πας.

Και αν δεν εχει ιδιο προιον, φροντιζει να καλυψει εγγυηση αλλιως βρισκει μπελα αν θες.

Η εταιρεια κατασκευης δεν εχει σχεση με την εγγυηση αμεσα.

Αυτην την παρεχει ο μεταπωλητης.

To παραπάνω post έγινε γιατί πολλοί πουλάνε σε "αγγελίες" Samsung SSDs με 3-μηνη εγγύηση και τα "υπόλοιπα" 2 χρόνια με "εγγύηση Samsung" (= δεν υπάρχει).

Προσοχή λοιπόν.

Αυτά είναι απο τη novatech.

Είμαι 99% σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν τους πείς ότι στον έκανε δώρο ένας συγγενείς σου και τώρα θέλεις εσύ να κάνεις το RMA.

(Ξέρω (βασικά υποθέτω) ότι το παραπάνω δεν πήγαινε σε εμένα, απλά το λέω για την κουβέντα να μήν ανησυχήσουν μερικοί άδικα :) )

Novatech μόλις έκανα RMA τα 2 Samsungάκια (πέθαναν μια μέρα από βραχυκύκλωμα λογικά) και το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι έπρεπε να τους δώσω μια Return Address που να ήταν στο "νησί", γιατί Ελλάδα δεν μπορούσαν να τους στείλουν μόλις γίνει το RMA.

Κατά τ' αλλα, no probs @ all ;)

Στους αντικατεστησαν με ιδιους ?

πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, πες ναι, να είναι ναι

ερώτηση χωρίς δόλο

απλά λίγο σαρκασμό :baby:

"plug n forget" για πόσους μήνες τα samsung?

Για ειρωνεία το εκλαμβάνω το σχόλιό σου αλλά θα σου απαντήσω.

Για μένα plug-n-fοrget σημαίνει: να δουλεύει κάτω από οποιονδήποτε controller σωστά, να δουλεύει κάτω από οποιοδήποτε OS, κάτω από οποιαδήποτε εφαρμογή όσο "βαριά" και να είναι, να μην κοιμάμαι τα βράδυα με τον φόβο ότι την επόμενη μέρα δεν θα bootαρει, να μην χρειάζεται κάθε 15 μέρες να βάζω άλλο firmware με φόβο να μην υπάρχουν τα δεδομένα μου μετά το flash, ή να κάνει τσαφ η ΔΕΗ, να μπορώ να στήσω raid0 χωρίς να έχω αρνητικές "επιπτώσεις" στην ταχύτητα, να μην χρειάζεται να παρακολουθώ το support-forum του οποιουδήποτε για να προλάβω το κακό "bug" που θα με φέρει μια μέρα πίσω.

Γενικά έχω τύχη στο hardware, εκτός από αυτό το περιστατικό, μονο ένας WD640ΑΑKS μου έχει χτυπήσει μια βδομάδα μετά την αγορα, και ένας Seagate 320GB 3 μήνες μετά (ο 2ος μιας και ο πρωτος ήρθε DOA) και ένας Raptor 74 στους 2 μήνες. Όλοι πανω σε ICH7/9/10R raid0 & SiI3114 (παλιότερα). Να είναι καλά το GHOST & Acronis (under BartPE) και η συνήθειά μου κάθε Σαββάτο να κάνω cloning το OS σε spare. Πριν τους Samsung δεν είχα επαφή με SSD και για να ελπίζω σε αντικατάστασή του σε ολόιδιο κάτι δεν σημαίνει ?

Υ.Γ. ο νουμερο "1" που χτύπησε και ο νούμερο "3" (από τους 4) ήταν οι μόνοι που ήταν πάνω σε molex-to-sata converter και πιστεύω ότι κάτι παίχτηκε με αυτό.

δεν κρύφτηκα το δήλωσα σαρκασμός....

δεν έχω κάνει τίποτα από όσα αναφέρεις και κοιμάμαι το ίδιο ή και περισσότερο ήσυχος

υπολογισμένο ρίσκο λέγεται νομίζω αυτό.

επίσης δεν είσαι η μόνη

ο παπτσονς επίσης εκτός spec

κι άλλος απάντησε για sammy RMA gznp και πάει λέγοντας...

τες πα

όλα καλά

καθένας τα βλέπει όπως τον συμφέρει

οι sammy έχεις δίκιο σκάνε σιωπηλά

και οι ιδιοκτήτες τους ντρέπονται να κράξουν

δεν κακό...

φουλ ειρωνικό ,μην το επισημάνεις δεν χρειάζεται

Σαρκασμός, κοροϊδία

http://www.rockarolla.gr/twocows/blog/id//558.htm

Σαρκασμός

Η λέξη, που ετυμολογείται από το ρήμα της αρχαίας σαρκάζω (< σάρξ, σαρκός = κατασχίζω την σάρκαν διά των οδόντων, ως οι κύνες), είναι αρκετά εύγλωττη, καθώς κυριολεκτικά σημαίνει το ξέσχισμα, το σκίσιμο της σάρκας. Ποιος αμφιβάλλει ότι η σάτιρα και η διακωμώδηση δεν μπορεί ενίοτε να είναι καυστική ή δηκτική, δηλ. δεν έχει τη δύναμη να τσουρουφλίσει ή να δαγκώσει και να τραυματίσει;

ερώτηση χωρίς δόλο

απλά λίγο σαρκασμό :baby:

"plug n forget" για πόσους μήνες τα samsung?

Και του gznp του ψόφησε ο Χ25-Ε, που για μένα θα ήταν πιο ανησυχητικό, δεδομένου ότι Χ25-Ε αγοράστηκαν 5-6 τεμάχια σε όλο το φόρουμ, ενώ Samsung SLC αγοράσαμε καμιά 25ριά άτομα, ενώ μερικοί τους παραγγέλναμε 4-4 (ChSin7, LL_NEO, εγώ, κλπ)

Αλλά και στις 2 περιπτώσεις δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα νούμερα είναι μικρά. Θα ψάξω να σου βρω νουμεράκια από Dell (πωλήσεις Vs επιστροφές/service), που το μέγεθος του δείγματος μπορεί να θεωρηθεί αρκετό για αξιόπιστα συμπεράσματα :)

δεν κρύφτηκα το δήλωσα σαρκασμός....

δεν έχω κάνει τίποτα από όσα αναφέρεις και κοιμάμαι το ίδιο ή και περισσότερο ήσυχος

υπολογισμένο ρίσκο λέγεται νομίζω αυτό.

Το ότι κοιμάσε εσύ ήσυχος δεν είναι κανόνας έτσι δεν είναι?

Σ' αυτό το "υπολογισμένο" ρίσκο έχεις υπολογίσει και την τιμή ? πχ 60άρης vertex = 2x60άρηδες SLC ?

Εμένα πληροφοριακά έσκασαν ο Intel X25-E και οι 2x Samsung πάνω στο Hot Swap του Lian Li. Πρέπει να έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα στάνταρ, δεν εξηγείται αλλιώς. Στο ένα boot δούλευαν - στο restart πάνω μύρισε ο τόπος (Samsung, ο Intel στάθηκε "βράχος" στο θέμα μυρωδιάς :hehe:)

Το ότι κοιμάσε εσύ ήσυχος δεν είναι κανόνας έτσι δεν είναι?

Σ' αυτό το "υπολογισμένο" ρίσκο έχεις υπολογίσει και την τιμή ? πχ 60άρης vertex = 2x60άρηδες SLC ?

ούτε και η άποψη σου απο μόνη της ή οι εμπειρίες άλλων(απο forum που κράζουν) είναι κανόνας.

μπορεί να στάθηκα τυχερός όπως το έθεσες και εσύ

το υπολογισμένο ρίσκο είναι άσχετο με το κόστος, μην μπερδεύεσαι

έχει να κάνει με την εκτίμηση μιας κατάστασης και την ανάλυψη του ρίσκου λόγω του τελικού κέρδους

υπλογίζεις προκαταβολικά οτι κάτι θα πάει στραβά,αλλά μέχρι να πάει θα έχει αποφέρει αρκετά ώστε να υπερκαλύψεις τη "χασούρα"

http://www.answers.com/topic/calculated-risk

Idioms: calculated risk

A chance taken after careful estimation of the probable outcome, as in Taking their dispute to arbitration was definitely a calculated risk. This term uses calculated in the sense of "planned with forethought," a usage from the mid-1800s. Its pairing with risk dates from World War II, when the chances for losing bombers were taken into account before a bombing mission was sent out. After the war the term was transferred to other undertakings where taking a chance to succeed had to be weighed against the costs of failure.

δωσε ένα link και τα tech specs των 2χslc 60GB

τιμές υπάρχουν διάφορες

προιόντα επίσης

το slc απο μόνο του δεν εγγυάται κάτι,μακροζωία ίσως?

αν έχει την ίδια εγγύηση πάει να πει οτι ούτε ο κατασκευαστής δεν πιστευει σε αυτήν.

ή κάνω λάθος?

βέβαια όλα αυτά είναι άσχετα με τις επιδόσεις μετά από καιρό

ίσως χρειάζεται ένα νέο thread αξιοπιστία στο χρόνο

Εμένα πληροφοριακά έσκασαν ο Intel X25-E και οι 2x Samsung πάνω στο Hot Swap του Lian Li. Πρέπει να έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα στάνταρ, δεν εξηγείται αλλιώς. Στο ένα boot δούλευαν - στο restart πάνω μύρισε ο τόπος (Samsung, ο Intel στάθηκε "βράχος" στο θέμα μυρωδιάς :hehe:)

Γιωργο ανυσηχητικο αυτο .. εαν ξαναβαλεις πανω δισκους και ξανασυμβει τπτ αντιστοιχο

σφυρα μια να ξερουμε τι παιζει μιας και τα ζαχαρωνα αυτα τα hot swap κλουβακια (σε standalone εκδοση)

εμενα παντως μεχρι στιγμης

και απο προσωπικη χρηση απο 3sammy slc (κοντευουν εξαμηνη αδιακοπη και βαναυση χρηση)

- το raid των X-25M το εχω λιγοτερο απο μηνα οποτε δεν μπορω να βγαλω συμπερασματα -

αλλα και απο συστηματα πελατων με δεκαδες ssd

μοναχα ενας εχει παραδωσει το πνευμα ετσι απλα

κι αυτος ηταν ενας Patriot warp 128gb ΔΕΙΓΜΑ και χιλιοταλαιπωρημενος

ενδεχομενως να ανοιγαμε μια sticky λιστα με τα μοντελα που πεθαναν στα χερια μας

και να βγαζαμε καποια πρωτα συμεπρασματα

εστω και απο το μικρο δειγμα των συμφορουμιτων

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.