Jump to content

ρυθμιση ανεμιστήρων cpu-vga-τροφοδοτικό

esykas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

πώς μπορώ να ρυθμίσω τους ανεμιστήρες από cpu vga τροφοδοτικό γιατί μου έχουν πάρει τα αυτιά;

cpu amd 7750 2.7ghz

μητρική asus m3a78 pro

κάρτα γραφικών asus eah4670

τροφοδοτικό raptoxx RT500 PSP

το PC Wizard μου δείχνει στις Θερμοκρασίες και Ανεμιστήρες

Ανεμιστήρας επεξεργαστή 4383 rpm

κουτιού 10 rpm

Power/Aux 10rpm

θερμοκρασία Επεξεργαστή 50 βαθμούς Κελσίου

Μητρικής 38

Power/Aux 22

Επεξεργαστής Thermal Diode

AMD Phenom (Core 2) 35 βαθμούς Κελσίου

ΑΤΙ Radeon HD 4670 ATI Catalyst Driver

GPU Temperature 37 C

Haer Disk Monitoring S.M.A.R.T

36 C

Του τροφοδοτικού δε ρυθμίζεται έτσι απλά, πρέπει να το ανοίξεις και να παίξεις με τον ανεμιστήρα μέσω κάποιου fan controller ή με άλλη λύση (πυκνωτές, σύνδεση στη μητρική για έλεγχο με speedfan κλπ).

Για cpu και vga είτε παίζεις με software (πχ speedfan, atitool) είτε πάλι με κάποιον fan controller στον οποίο θα τους συνδέσεις. Για να τρέχει στις 4383 στροφές του επεξεργαστή, μάλλον έχεις τον στοκ, οπότε μια καλή λύση θα ήταν να πάρεις μια καλύτερη και πιο αθόρυβη ψύκτρα. Και καλύτερη θερμοκρασία θα έχεις και λιγότερο θόρυβο. Για τη γραφικών υπάρχουν επίσης λύσεις aftermarket, αλλά νομίζω με το atitool θα είσαι μια χαρά ρίχνοντας τις στροφές όταν δεν τη χρησιμοποιείς πχ για κάποιο παιχνίδι.

Το coolers του cpu θα το ρυθμίσεις από bios. Θα πας hardware monitor και θα κάνεις enable το QFan. Δοκίμασε optimal, αλλιώς αν δεν είσαι ευχαριστημένος, βάλε silent :)

παιδιά ευχαριστώ θα πράξω τα ανάλογα και θα ενημερώσω ξανά,απλά κάτι από ρύθμιση είναι διότι όταν το πρώτο έστισα δεν είχα πρόβλημα αλλά όταν δοκίμασα να παίξω ένα παιχνίδι (IL7)από τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα να δουλεύει στη τσίτα, με τον Ρ4 2.8 και το ίδιο τροφοδοτικό δεν είχα θόρυβο ίδωμεν

μόνο με τις ρυθμίσεις από το bios σε silent είμαι οκ προς το παρόν thanks

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.